31 Αυγούστου 2011

1η Σεπτεμβρίου- ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - Συμβολή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

του Σεβ. Μητροπολίτου ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ  Σεραφείμ Κυκκώτη


Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ακολουθώντας την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η 1η Σεπτεμβρίου, έναρξη του εκκλησιασιικού έτους, καθιερώθηκε ως ημέρα αφιερωμένη για τη προστασία του Περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό οργανώνονται αξιόλογες εκδηλώσεις με διαφωτιστικές εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες, εκθέσεις, δενδροφυτεύσεις, εφαρμογές πράσινης  οικονομίας και άλλα. Επίσης ενθαρρύνται όλες οι οικολογικές προδιαγραφές των κατασκευών στο χώρο της Ιεραποστολής.
Η αντίστροφη μέτρηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κλιματικές αλλαγές ξεκίνησε με τις διαπραυματεύσεις Κυβερνήσεων, ΜΚΟ και επιστημόνων, Θεολόγων, Εκκλησιών μ' επικεφαλής το UNEP, το αρμόδιο Τμήμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.   Τελικές αποφάσεις κοινής δράσης θα αποφασισθούν στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Κορυφής των Αρχηγών Κρατών των Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί αρχές Δεκεβρίου του τρέχοντος έτους στο Ντέρπαν της Νοτίου Αφρικής, που είναι γνωστή ως COP17 (Conference of Parties) των Ηνωμένων Εθνών (UNFCC =UN Framework Convention on Climate change).
Όπως είναι γνωστόν η COP15 έγινε στην Κοπεγχάγη και η COP16 στο Cancun του Μεξικού χωρίς οι Αρχηγοί Κρατών ή οι εκπρόσωποι των Κυβερνήσεων τους να συμφωνήσουν σε μια νέα συμφωνία που να αντιμετωπίζεται δυναμικά η απειλή που επιφέρουν στον Πλανήτη μας τα προβλήματα της ραγδαίας Κλιματικής Αλλαγής και τον συνεχόμενο αυξανόμενο ρυθμό ρύπων στην ατμόσφαιρα. Το γνωστόν ως Πρωτόκολλον του Κιότο λήγει σύντομα χωρίς ποτέ μας να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας να προστατέψουμε το Πλανήτη μας και την ανθρώπινη ζωή. Τα τελευταία εκατό χρόνια καταφέραμε να καταστρέψουμε περισσότερους από 50%  των ζωντανών οργανισμών που υπάρχουν στο Πλανήτη μας.
Η μεγαλύτερη πρόσκληση  δεν είναι απλώς η Παγκόσμια Κοινωνία να υπογράψει και να δεσμευτεί νομικά με ένα άλλο Πρωτόκολλο επειδή λήγει το προηγούμενο, αλλά η συνειδητοποίηση από όλους μας ότι οι κίνδυνοι του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει μέχρι τώρα ο Πλανήτης μας κι ολόκληρη η Ανθρωπότητα για την επιβίωση μας.
Μεγάλες Χώρες που θίγονται οικονομικά και στρατιωτικά τους συμφέροντα με ριζικά μέτρα για την καταστολή των ρύπων που μολύνουν την ατμόσφαιρα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε το προηγούμενο που λήγει δεν εφάρμοσαν. Τα αδιέξοδα χωρίς τη θετική συμμετοχή των χωρών αυτών που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και επηρεάζουν την παγκόσμια μας ασφάλεια δεν μπορούν να ξεπερασθούν.  Ο ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Κίνας και της Ρωσίας είναι μέγιστος και σημαντικός να στηρίξουν τις πολιτικές επιλογές των Ευρωπαίων.
Το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε συνεργασία με οργανισμούς που  δραστηριοποιούνται σε θέματα του Περιβάλλοντος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει απλούς ανθρώπους και μέλη της Εκκλησίας μας και των Θρησκειών να εξασκήσουν πολιτική πίεση προς τις Κυβερνήσεις τους να προχωρήσουν δυναμικά κατά τις εργασίες της COP17 στο Ντέρπαν έτσι ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα μας απομακρύνει από την απειλή της καταστροφής του Πλανήτη μας και της ανθρώπινης ζωής. Στο Ντέρπαν πρέπει να πετύχουμε σε ό,τι αποτύχαμε στην Κοπεγχάγη και στο Cancun του Μεξικού.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σωτηρία του Πλανήτη μας πρέπει να ξεκινήσει τώρα.
Ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών στην Αφρική δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στο χώρο της γεωργίας με το περιορισμό των βροχών ξηραίνονται ποτάμια και λίμνες. Έτσι το κοινωνικό πρόβλημα της μάστιγας της πείνας επιδεινώνεται. Το φαινόμενο της ραγδαίας αύξησης των λεγόμενων οικονομικών προσφύγων, της παράνομης μετανάστευσης, των τοπικών συγκρούσεων, η αύξηση της ανεργίας, η καταστροφή των δασών, προβλήματα αδυναμίας των κυβερνήσεων να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στους τοπικούς πληθυσμούς σε θέματα υγείας και παιδείας, επιδεινώνουν την όλη κατάσταση που οδηγούν αναπόφευκτα στη καταστροφή του Περιβάλλοντος και στην καταπάτηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων με αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο για τους λαούς της Αφρικής αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αν δεν λύσουμε τα προβλήματα εκεί που δημιουργούνται γίνονται με το χρόνο και δικά μας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στη Σομαλία, είναι δείγμα της αποτυχίας της Διεθνούς Κοινότητας για κοινή δράση να προστατευθεί το σώμα της Ανθρωπότητας.
Το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με το Ιεραποστολικό του έργο στην Αφρικανική Ήπειρον προσπαθεί να συμβάλει στο βαθμό που μπορεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Ως γνωστόν, μεγάλη και πρωτοπορειακή είναι η προσωπική συμβολή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την ευαισθητοποίηση μας για θέματα του Περιβάλλοντος,  με την οργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, όχι  μόνο ανάμεσα στους Ορθοδόξους και τους χριστιανούς, αλλά παγκόσμια με διεθνή αναγνώριση. Η Διεθνής Κοινότητα τον αποκαλεί ήδη ως το «Πράσινον Πατριάρχη». Ευκαιρείας δοθείσης, να μας επιστρέψει ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να προτείνουμε μέσα από το AMEN, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Προκαθημένους,  να προχωρήσει στη σύσταση, την οργάνωση και τη λειτουργία  Διορθόδοξης  Επιτροπής   για θέματα Περιβάλλοντος. Είναι καιρός πλέον τα αγαθά της σοφίας Του για τις ευθύνες μας για το Περιβάλλον να τις μοιρασθεί με το ποίμνιο των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Οι περισσότεροι από τρακόσια εκατομμύρια Ορθόδοξοι καλούνται να οργανωθούν και να διαδραματίσουν μια γόνιμη δυναμική παρουσία στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και της απειλής της καταστροφής του Πλανήτη μας. Την ευθύνη προς τη κίνηση αυτή την έχουν οι Προκαθήμενοι των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών με πρώτον τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίον.
Όταν ομιλούμε για προστασία του Περιβάλλοντος δεν εννοούμε μόνον τη προστασία των δασών και περιορισμόν των πηγών ενεργειών που παράγουν ρύπους, αλλά και το σεβασμό προς κτίρια που προστατεύουν την ηθική ταυτότητα ενός λαού. Περνώντας για μια μέρα από την Αθήνα για Διαθρησκειακό Συνέδριο για θέματα ειρήνης στο Μόναχο της Γερμανίας και για το Διάλογο των Ορθοδόξων μετά των Αγγλικανών στην Αλβανία, πέρασα να προσκυνήσω στη Μητρόπολη. Οι σκαλωσιές μαρτυρούν την αμέλεια μας  και την απουσία του χρέους μας η Μητρόπολη να είναι το καμάρι μας, όπως είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι τον Παρθενώνα. Ευχόμαστε, Εκκλησία και Πολιτεία, να ανοίξουν ξανά τη Μητρόπολη.  Είναι το σύμβολο της ζωντανής παρουσίας του Ελληνορθόδοξου πνεύματος στην καρδιά του Έθνους. Αν για τη  κατάργηση της Αγίας Σοφίας να λειτουργεί ως Ναός, φταίνε οι Τούρκοι για τη Μητρόπολη την ευθύνη την έχουμε εμείς.

Σύσκεψη την Τετάρτη στο ΥΠΕΞ με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη

Αθήνα
Μία καταγραφή της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Λιβύη στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα είναι το θέμα που θα εξεταστεί στη σύσκεψη που συγκαλεί το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εξωτερικών ο υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Δόλλης. Λίγο αργότερα ο κ. Λαμπρινίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Η σύσκεψη, στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι έντεκα ελληνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται ήδη στη Λιβύη στον κατασκευαστικό και ενεργειακό τομέα, καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, λαμβάνει χώρα στις παραμονές της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι (1-2 Σεπτεμβρίου) για τις εργασίες της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη.
Οι εξελίξεις στη μετα-κανταφική Λιβύη, οι ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού και η αποκατάσταση των βασικών υποδομών της χώρας, θα είναι το θέμα της συνόδου των «φίλων της Λιβύης», όπου θα λάβει μέρος επίσης η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η Ελλάδα, υπενθυμίζεται, είχε υπογραμμίσει από νωρίς την ανάγκη τερματισμού της αιματοχυσίας, ενώ έχει αναγνωρίσει το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Η επανένταξη της Λιβύης στην ενεργειακή αγορά, εξάλλου, εκτιμάται ότι, εφόσον αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα, θα χρειαστεί 6-18 μήνες.
πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλαρώνει η διεθνής κοινότητα τον «κλοιό» στα λιβυκά περιουσιακά στοιχεία

Εξεγερμένος με φόντο το διυλιστήριο του Ρας Λανούφ: Η αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας στη Λιβυή -και των ξένων ομίλων- είναι στις προτεραιότητες της διεθνούς κοινότητας
 
Λονδίνο
Τους οικονομικούς περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στα λιβυκά περιουσιακά στοιχεία και τις εμπορικές δραστηριότητες με στόχο το καθεστώς του Καντάφι αίρει σταδιακά η διεθνής κοινότητα, ώστε να επωφεληθούν οι αντικαθεστωτικοί, να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα αλλά και να ξαναρχίσει η δραστηριότητα των ξένων ομίλων: Ο ΟΗΕ ενέκρινε το ξεπάγωμα στοιχείων αξίας 1,55 δισ. δολαρίων από τη Βρετανία, ενώ οι «27» της ΕΕ προσανατολίζονται σε άμεση άρση των περιορισμών για έξι λιμάνια της Λιβύης.

Την ίδια στιγμή, επί λιβυκού εδάφους οι
εξεγερμένοι έδωσαν διορία μέχρι το Σάββατο στις δυνάμεις του Καντάφι να παραδοθούν ή να αντιμετωπίσουν στρατιωτική βία.

Το απόγευμα της Τρίτης, η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το αίτημα του Λονδίνου να απελευθερώσει λιβυκά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 1,55 δισ. δολαρίων που βρίσκονταν στη Βρετανία ως μέρος της περιουσίας του λιβυκού Δημοσίου επί Καντάφι.

Η κίνηση ακολουθεί παρόμοια απόφαση της Ουάσινγκτον που είχε περάσει από την προηγούμενη εβδομάδα από το Συμβούλιο, παρά την αρχική αντίθεση της Νοτίου Αφρικής.

Παρόμοιο αίτημα δρομολογούν και η Γερμανία, για αποδέσμευση στοιχείων αξίας 1,4 δισ. δολαρίων και η Γαλλία, για περίπου 7,2 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνήσεις των «27» της ΕΕ φαίνεται πως κινούνται σε συμφωνία, ίσως και μέχρι την Πέμπτη, για να άρουν τις κυρώσεις σε βάρος έξι λιβυκών λιμανιών στο πλαίσιο της προσπάθειας να βοηθήσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να αποκατασταθεί η ομαλή οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, αλλά και οι δραστηριότητες των ξένων ομίλων.

Όπως αναφέρουν στο Reuters Ευρωπαίοι διπλωμάτες, στην διάρκεια ενός αρχικού γύρου συζητήσεων για το ζήτημα στις Βρυξέλλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν άφησαν να διαφανεί κάποια αντίρρηση στην πρόταση.

«Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θέλουν να υπάρξει απόφαση για τους πρώτους φορείς που θα βγουν από τον κατάλογο ως την Πέμπτη, και πιθανώς θα συμπεριληφθούν τα έξι λιμάνια» σε αυτές, είπε ένας διπλωμάτης υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Άλλος διπλωμάτης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αρθούν επίσης οι κυρώσεις σε βάρος ορισμένων λιβυκών πετρελαϊκών εταιριών αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις σχετικά με το ποιες θα είναι. «Υπάρχει μια ελαφριά πιθανότητα (καθυστέρησης)», είπε ο διπλωμάτης, καθώς υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το πόσες και ποιες εταιρίες θα βγουν από τον κατάλογο.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης (National Oil Corporation, NOC), δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να ξαναρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα φθάσει τα προπολεμικά της επίπεδα σε διάστημα 15 μηνών.

H δανέζικη Maersk ανέφερε επίσης πως θα ξαναρχίσει στις 8 Σεπτεμβρίου τις δραστηριότητές της στη Λιβύη. Η εταιρεία logistics είχε σταματήσει τις μεταφορές το Φεβρουάριο, και η επανέναρξη των εργασιών της θα αφορά, αρχικά, μόνο το λιμάνι της Βεγγάζης.

30 Αυγούστου 2011

ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΒΑΡΩΝΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ...ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΚΑΪΝΗ...ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ!!! .

539_01
Φορτίο με περισσότερα από 60 κιλά ανόθευτης κοκκαϊνης εντοπίστηκε σε φορτηγό γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων με προορισμό την γειτονική Βουλγαρία.
Οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να περάσουν το φορτίο από τα σύνορα, καμουφλάροντας την κοκαΐνη σε άχνη ζάχαρη την οποία και πασπάλισαν σε 650 κιλά παραδοσιακούς κουραμπιέδες, τους οποίους μετέφεραν σε κουτιά γνωστού ζαχαροπλαστείου.Από λάθος της οργάνωσης, το σχέδιο αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε σε γραφείο κηδειών στα βόρεια προάστια.
Το γραφείο, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναλάβει την διαδικασία κήδευσης ενός ηλικιωμένου, παρήγγειλε από το εν λόγω ζαχαροπλαστείο μαζί με τα κόλλυβα και τις ελιές και μια ποσότητα παραδοσιακών κουραμπιέδων.
Το μέλος της οργάνωσης που εργάζεται στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου παρέδωσε, από λάθος, από τους κουραμπιέδες του απαγορευμένου φορτίου οι οποίοι και προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους της κηδείας.

To πιο κωμικοτραγικο ηταν οτι οσοι "τεθλιμενοι" παρευρεθησαν στην κηδεια τρωγοντας τους κουραμπιεδες με την κοκαινη  σταματησαν τα κλαματα και τοριξαν στα "τσιφτετελια και ζεμπεκικα" !!

Σε επαγρύπνηση καλεί ο ΟΗΕ για τη γρίπη των πτηνών

Επανεμφάνιση στην Ασία

Έκκληση «για αυξημένη επιτήρηση και επαγρύπνηση» σχετικά με τον ιό της γρίπης των πτηνών, απηύθυνε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, καθώς ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του θανατηφόρου ιού εμφανίστηκε στην Ασία και πέραν αυτής.

«Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στο τέλος του μήνα στην Καμπότζη, όπου αυτή τη χρονιά έχουν καταγραφεί οκτώ κρούσματα σε ανθρώπους, όλα θανάσιμα», προσθέτει ο FAO σε ανακοίνωσή του από τη Ρώμη, προειδοποιώντας για «απρόβλεπτους κινδύνους για την υγεία».

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από την πρώτη εμφάνιση της νόσου το 2003, 565 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό H5N1 και οι 331 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο ιός H5N1 οδήγησε στη θανάτωση περισσότερων από 400 εκατομμύρια πουλερικών, προκαλώντας ζημιές ύψους τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλον τον κόσμο, πριν εξαφανιστεί το 2006 στις περισσότερες από τις 63 χώρες που είχε μολύνει.

Το 2008 σημειώθηκε η πρώτη γεωγραφική εξάπλωση του ιού, ο οποίος πλέον εντοπίστηκε και σε άγρια πτηνά. Σύμφωνα με τον επικεφαλής κτηνίατρο του FAO, Χουάν Λούμπροθ, φαίνεται πως αυτή η εξάπλωση συνδέεται με την αποδημία των πτηνών.

Ένας ακόμη λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον Λούμπροθ, είναι η εμφάνιση στην Κίνα και το Βιετνάμ μιας παραλλαγής του ιού που ξεπερνά την ανοσία των υπαρχόντων εμβολίων.

Αμεσα απειλείται η Καμπότζη, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και τίθεται σε κίνδυνο η Κορεατική Χερσόνησος και η Ιαπωνία.

H Deutsche Telekom φέρνει το iPad 2 σε πέντε χώρες

H Deutsche Telekom φέρνει το iPad 2 σε πέντε χώρες

Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει προς πώληση το iPad2 με Wi-Fi + 3G στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Πολωνία. Η Deutsche Telekom προσφέρει ήδη σειρά ελκυστικών προγραμμάτων ειδικά για το iPad.

Όλα τα προγράμματα δεδομένων θα είναι διαθέσιμα χωρίς να απαιτείται συμβόλαιο ώστε να παρέχεται στους πελάτες η δυνατότητα να ενεργοποιήσουν ή απενεργοποιήσουν το πρόγραμμά τους ανά πάσα στιγμή.

Το iPad 2 αποτελεί τη δεύτερη γενιά της επαναστατικής νέας συσκευής της Apple. Διαθέτει ολοκαίνουριο σχεδιασμό, λεπτότερο κατά 33 % και ελαφρύτερο κατά 15 % από ότι το αρχικό iPad, ενώ διατηρεί και την εντυπωσιακή οθόνη LCD των 9,7 ιντσών με τον οπίσθιο φωτισμό LED.
Με τον νέο διπύρηνο επεξεργαστή A5, το iPad 2 αποτελεί εγγύηση για αστραπιαία απόδοση και εντυπωσιακά γραφικά. Επίσης ενσωματώνει δύο κάμερες, μία κάμερα VGA στη μπροστινή πλευρά που έχει σχεδιαστεί για τις εφαρμογές FaceTime και Photo Booth και μία στην πίσω πλευρά για την καταγραφή video HD 720p, που φέρνει για πρώτη φορά στους χρήστες του iPad την εφαρμογή FaceTime.

Αν και λεπτότερο, ελαφρύτερο και εξοπλισμένο με πολλά νέα εργαλεία, το iPad 2 μπορεί να λειτουργεί ακόμη και 10 ώρες, όπως το παλιό (Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται από τη χρήση της συσκευής, τις ρυθμίσεις και άλλους παράγοντες. Η απόδοση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση).

Όπως δηλώνει ο Edward Kozel, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Deutsche Telekom, «το iPad2 είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς και αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο του οράματος της Deutsche Telekom για συνεχή συνδεσιμότητα στη ζωή και την εργασία (Connected Life and Work)».

Συνεχίζει δηλώνοντας «Είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε το iPad 2 απευθείας στους πελάτες μας στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Πολωνία».

Πλήρεις λεπτομέρειες για τις τιμές και τη διαθεσιμότητα του iPad σε κάθε χώρα θα ανακοινωθούν σύντομα.


Στο Παρίσι από την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου

Στο Παρίσι από την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου

 

Συμμετέχει στη συνάντηση αρχηγών κρατών για τη Λιβύη

Στη Γαλλία μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για τη Λιβύη.

Η συνάντηση ολοκληρώνεται την Παρασκευή

Έλληνες μετανάστες σε τροπικά νησιά

 

Έλληνες μετανάστες σε τροπικά νησιά

Ζουν το μύθο και δεν γυρίζουν πίσω

Ζουν το δικό τους μύθο, όχι όμως στα νησιά της Ελλάδας, αλλά σε εξωτικά, μακρινά νησιά! Έλληνες που κατοικούν μόνιμα σε μέρη που οι περισσότεροι ονειρεύονται να επισκεφτούν για διακοπές, συνδυάζουν εργασία και διαμονή με φόντο αμμουδερές ακρογιαλιές και κοκοφοίνικες. Να γυρίσουν πίσω;
Φυσικά ούτε που το σκέφτονται…

Ο Χρήστος Πανοδήμος, εδώ και πεντέμισι χρόνια ζει στο Αρχιπέλαγος Σαμούι της Ταϊλάνδης. Αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά άνοιξε το δικό του τουριστικό γραφείο στο νησί. Είναι παντρεμένος με Ταϊλανδή και δηλώνει: «σε αυτόν τον τόπο το μάτι χορταίνει».

Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή της Έλενας Σιδηροπούλου, η οποία από το 2000 κατοικεί στο νησί Σεν Τομά, μαζί με το γιο και τον σύντροφό της. Είναι δασκάλα χορού και διδάσκει μπαλέτο, σάλσα, αλλά και ελληνικούς χορούς στους κατοίκους του μικρού νησιού της Καραϊβικής. «Έλεγα πως θα ήθελα να ζήσω σε κάποιο νησί όταν βγω στη σύνταξη. Αλλά ρώτησα τον εαυτό μου: ‘’γιατί να περιμένω τόσο;’’ Απλώς εκμεταλλεύθηκα τη στιγμή», είπε στα «Νέα».

Το Μπαλί της Ινδονησίας έχει επιλέξει για μόνιμο τόπο κατοικίας ο Λεωνίδας Σπύρου και δεν το μετανιώνει. Ζει εκεί τα τελευταία επτά χρόνια και έχει ιδρύσει δικό του μεσιτικό γραφείο. «Το Μπαλί είναι η Μύκονος της Ινδονησίας. Η ζωή εδώ δεν σταματά ποτέ», λέει.

Ένα μικρό νησί της Ταϊλάνδης είναι πλέον η πατρίδα του Βαγγέλη Συρίγου, ο οποίος έχει δημιουργήσει το δικό του resort. Ο ίδιος λέει ότι το νησί ξεχωρίζει επειδή έχει «υπέροχες παραλίες, απλότητα και πολλά χαμόγελα».

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες

Αδειάζουν οι γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας

Μέρα με τη μέρα αδειάζουν οι γειτονιές της Αθήνας, που για περίπου δύο δεκαετίες φιλοξένησαν οικονομικούς μετανάστες και η εικόνα του κέντρου αλλάζει Παντού υπάρχουν ενοικιαστήρια, σε πόρτες, τοίχους, στάσεις λεωφορείων και κολώνες.
Την Ελλάδα εγκαταλείπουν Αλβανοί, οι οποίοι αποφασίζουν να επενδύσουν τις οικονομίες τους στις πατρίδες τους. Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Πολωνοί επιστρέφουν στις χώρες τους, που είναι πλέον μέλη της Ε.Ε.
Το επισφαλές μεροκάματο ωθεί ακόμη και ασιάτες μετανάστες να παλλινοστήσουν. Πολλοί μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έβγαλαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή, με προορισμό τις πατρίδες τους.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η μεγαλύτερη «διαρροή» παρατηρείται στην πολυπληθή αλβανική κοινότητα. Η πτώση στον κατασκευαστικό τομέα έχει πλήξει τους άνδρες, ενώ άνεργες έχουν μείνει πολλές γυναίκες που εργάζονταν ως οικιακές βοηθοί. Πολλοί Αλβανοί σκέφτονται την επιστροφή, όμως τα παιδιά αποτελούν συχνά ανασταλτικό παράγοντα, καθώς πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία και πολλά από αυτά δεν μιλούν καν αλβανικά.
Από το 2004 και μετά, υπολογίζεται ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα 50.000 Αλβανοί.

ΣΣ
Στο καλο .....και να μας γραφετε.....


Ξόδεψε 5,6 εκατ. ευρώ για το γάμο της κόρης του

Πώς να μην κάνει αυτές τις γκριμάτσες ο Bernie Ecclestone, μία μέρα μετά το γάμο της κόρης του Petra, ο οποίος του στοίχισε όχι λιγότερα από 5,6 εκατ. ευρώ;
Το 80χρονο αφεντικό της Formula 1 ξόδεψε περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ για τα εκλεκτής ποιότητας, πεπαλαιωμένα κρασιά που πρόσφερε στους 250 υψηλούς καλεσμένους του.



Ξόδεψε 5,6 εκατ. ευρώ για το γάμο της κόρης του

Maria Fowler

Στην Μαρμπέλλα της Ισπανίας εντόπισε ο φωτογραφικός φακός να συνεχίζει τις διακοπές της, η  25χρονη ηθοποιό και μοντέλο Maria Fowler.

Πάντα θέλει να δείχνει σέξι και αυτό το πετυχαίνει κάνοντας σέξι εμφανίσεις που αναστατώνουν αλλά και εντυπωσιάζουν.
Τα δυο μαγιό που φορούσε αναδείκνυαν  το καλλίγραμμο σώμα που θαυμάζουν πάρα πολλοί άντρες .
Το εκρηκτικό μοντέλο ήταν μαζί με τους φίλους της στην πισίνα και περνούσε το χρόνο της ωραία και ξέγνοιαστα.


Ένα κοριτσάκι γέννησε στην Αλγερία η κόρη του Καντάφι

Η Αΐσα, κόρη του Μουαμάρ Καντάφι
Η Αΐσα, κόρη του Μουαμάρ Καντάφι  
 
 
Αλγέρι, Αλγερία
Ένα κοριτσάκι έφερε στον κόσμο σήμερα Τρίτη η Αΐσα, η κόρη του Μουαμάρ Καντάφι, όπως έγινε γνωστό από αλγερινή κυβερνητική πηγή. Η κόρη του Καντάφι είχε μεταβεί τη Δευτέρα στην Αλγερία μαζί με δύο αδελφούς της και τη μητέρα της.

«Η Αΐσα γέννησε πολύ νωρίς σήμερα το πρωί. Έκανε ένα κοριτσάκι. Μητέρα και κόρη είναι πολύ καλά» δήλωσε ο Aλγερινός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση για το γεγονός αυτό.

Η Αΐσα, οι αδελφοί της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ και η μητέρα της Σάφια πήραν άδεια να μπουν στην Αλγερία για «αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους», όπως ανακοίνωσαν οι αλγερινές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν σχετικά την ηγεσία των αντικαθεστωτικών και τον ΟΗΕ.

«Τα πρόσωπα αυτά έγιναν δεκτά στην Αλγερία για αυστηρά ανθρωπιστικούς λόγους. Ενημερώσαμε σχετικά τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου» ανέφερε ο εκπρόσωπος του αλγερινού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πού βρίσκονται τα τρία παιδιά του Καντάφι που μετέβησαν στην Αλγερία, καθώς και η Σάφια, η δεύτερη σύζυγος του Λίβυου ηγέτη, ούτε απάντησε άμεσα στην ερώτηση σχετικά με το αίτημα που διατυπώθηκε από το λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο για την επιστροφή τους στη Λιβύη.

Η Αΐσα, «βρισκόταν στο τέλος της εγκυμοσύνης της και επρόκειτο να γεννήσει σύντομα», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο Αλγέρι που εξήγησε ότι «σε ανθρωπιστικό επίπεδο, θα ήταν δύσκολο να της αρνηθεί κανείς την είσοδο στην Αλγερία».
πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Τελεσίγραφο από τους εξεγερμένους στις δυνάμεις του Καντάφι

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης κάλεσε τους κατοίκους της Σύρτης να συνεργαστούν με τους εξεγερμένους
 
Τρίπολη, Λιβύη
Διορία μέχρι το Σάββατο έδωσε η ηγεσία των εξεγερμένων στη Λιβύη στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι να παραδοθούν, διαφορετικά, όπως ανέφερε, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη χρήση στρατιωτικής βίας.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC), Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ, δήλωσε ότι το τελεσίγραφο αφορά τις δυνάμεις του Καντάφι που βρίσκονται στη Σύρτη και σε άλλες πόλεις.

Ο επικεφαλής του NTC δήλωσε ότι εάν υπάρχουν ειρηνικές ενδείξεις για την επίλυση του ζητήματος μέχρι το Σάββατο, οι εξεγερμένοι θα επιλύσουν το ζήτημα με στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε να το κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε παραπάνω» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμπντούλ Τζαλίλ κάλεσε τους κατοίκους της Σύρτης να συνεργαστούν με τους εξεγερμένους.

«Η τελική μάχη επίκειται» δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων, Άχμεντ Όμαρ Μπάνι. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία πρόταση για ειρηνική παράδοση. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι στρατιωτικά για τη μάχη που θα θέσει τέλος στη σύγκρουση» δήλωσε ο συνταγματάρχης Μπάνι σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε έκπληκτοι για το ότι οι κάτοικοι της Σύρτης εξακολουθούν να αρνούνται τις ειρηνικές προτάσεις μας για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι η οικογένεια του Μουαμάρ Καντάφι έχει καταφύγει στην Αλγερία. Δεν είναι γνωστό που βρίσκεται ο ίδιος ο Λίβυος συνταγματάρχης.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν στρέψει την προσοχή τους στη γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, τη Σύρτη, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συμμαχίας, συνταγματάρχη Ρολάντ Λαβουά, το ΝΑΤΟ έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και δυνάμεις του Καντάφι, τις οποίες χαρακτήρισε «θετικές».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Συμμαχία δεν διαθέτει πληροφορίες για την τύχη του Χαμίς Καντάφι, γιου του Μουαμάρ Καντάφι, τον οποίο οι φήμες θέλουν νεκρό.

«Υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί και φήμες για τον Χαμίς. Δεν γνωρίζουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Στη Σέμπχα ο Καντάφι;

Ο Λίβυος συνταγματάρχης Μουάμαρ Καντάφι φέρεται να εγκατέλειψε την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, τις τελευταίες ημέρες και να πήγε στη νότια πόλη Σέμπχα, στην έρημο, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο έναν 17χρονο σωματοφύλακα του
γιου του, Χαμίς.

Σύμφωνα με το Sky News, ο μη κατονομαζόμενος συλληφθείς σωματοφύλακας είπε πως ο Καντάφι είχε μια συνάντηση με τον Χαμίς τα ξημερώματα της Παρασκευής σε κτίριο στην Τρίπολη που δεχόταν σφοδρά πυρά από τους αντικανταφικούς.

Ο Καντάφι είχε φθάσει με μια λιμουζίνα και αργότερα στη συνάντηση προσήλθε η κόρη του Αΐσα. «Είχαν μια πολύ σύντομη συνάντηση» είπε ο νεαρός σωματοφύλακας.

«Άλλαξαν αυτοκίνητα, μπήκαν σε Land Cruiser κι έφυγαν. Μίλησε σε έναν αξιωματικό άμεσα συνεργαζόμενο με τον Καντάφι (που είπε) "πάνε στη Σέμπχα"» μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

* Σε μία άλλη εξέλιξη, ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Εθνικής Πετρελαϊκής Εταιρείας της Λιβύης (National Oil Corporation, NOC), δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να ξαναρχίσει μέσα σε λίγες εβδομάδες και θα φθάσει τα προπολεμικά της επίπεδα σε διάστημα 15 μηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΧΑΜΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΧΑΜΙΣ ΑΠΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΘΑ

Την έκδοση της οικογένειας του Καντάφι ζητούν οι Λίβυοι εξεγερμένοι από την Αλγερία

Τρίπολη, Λιβύη
Την οργή των Λίβυων εξεγερμένων έχει προκαλέσει η είδηση της διαφυγής στην Αλγερία της οικογένειας του Καντάφι, την ώρα που ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της χώρας παραμένει εξαφανισμένος. Το Εθνικό Συμβούλιο κατηγόρησε την γειτονική χώρα για το γεγονός ότι δέχθηκε την γυναίκα και τρία παιδιά του Καντάφι και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει την έκδοσή τους στη Λιβύη.

Το αλγερινό πρακτορείο μετέδωσε πως η σύζυγος του Καντάφι Σαφία, η κόρη του Αΐσα και οι δύο γιοι του Χανίμπαλ και Μοχάμεντ διέφυγαν στην Αλγερία.

Την είδηση ότι η οικογένεια του Καντάφι βρίσκεται στην Αλγερία επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αντικαθεστωτικών, δημιουργώντας έδαφος για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Αλγερίας και του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, που στοχεύει να καλύψει το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Το Εθνικό Συμβούλιο δήλωσε ότι θα ζητήσει την έκδοση της οικογένειας του Καντάφι, καθώς επιθυμεί να δικαστούν τόσο ο ίδιος ο Λίβυος πρώην ηγέτης, όσο και τα πρόσωπα που τον περιστοίχισαν όλα τα τελευταία χρόνια.

Εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε στο Reuters: «Έχουμε υποσχεθεί μια δίκαιη δίκη σε όλους αυτούς τους εγκληματίες και άρα εκλαμβάνουμε την κίνηση αυτή [της Αλγερίας] ως εχθρική ενέργεια».

Συνελήφθη θείος του Μπαράκ Ομπάμα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Ουάσινγκτον
Τα... μεγάλα μέσα θέλησε να επιστρατεύσει ο Ονιάνγκο Ομπάμα, θείος του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν συνελήφθη να οδηγεί σε κατάσταση μέθης κοντά στη Βοστόνη. Ο 67χρονος άνδρας είπε στις Αρχές που τον σταμάτησαν ότι θα τηλεφωνήσει στον Λευκό Οίκο για να τακτοποιήσει το θέμα του.

Ο ετεροθαλής αδελφός του πατέρα του Μπαράκ Ομπάμα συνελήφθη την Παρασκευή σε δρόμο της Μασαχουσέτης, όταν παραβίασε πινακίδα SΤΟP και παραλίγο να προσκρούσει σε περιπολικό.

Ο 67χρονος άνδρας κρατείται από τις Αρχές και κινδυνεύει με απέλαση, καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είχε πιει «παρά δύο μπίρες», αλλά, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε «κόκκινα μάτια, φωνή μεθυσμένου και μύριζε έντονα αλκοόλ».

Όταν ερωτήθηκε εάν θέλει να κάνει ένα τηλεφώνημα, απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να πάρω τον Λευκό Οίκο».

Ο Ονιάνγκο Ομπάμα ανήκει στην οικογένεια του Μπαράκ Ομπάμα, ο πατέρας του οποίου ήταν Κενυάτης.

Αυτοκράτορας ήθελε να γίνει ο Καντάφι!

Ο Μουαμάρ Καντάφι σχεδίαζε να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται εφημερίδα στο Λονδίνο. Εν τω μεταξύ, πέντε γυναίκες μέλη της επίλεκτης ομάδας σωματοφυλάκων του Μουάμαρ Καντάφι ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν από τον ίδιο και τους γιους του, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Sunday Times of Malta.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι γυναίκες αποκάλυψαν στην ψυχολόγο Σεχάμ Σεργκέουα, στη Βεγγάζη, ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Καντάφι και τους γιους του, πριν απολυθούν όταν «τις βαρέθηκαν». Οι κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται στα στοιχεία που έχει αναλάβει να συγκεντρώσει η Σεργκέουα για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. 

Μια από τις γυναίκες δήλωσε πως την εκβίασαν να ενταχθεί στην ομάδα των σωματοφυλάκων, που πιστεύεται ότι την αποτελούσαν 400 γυναίκες, με μια κατηγορία που κατασκεύασε το καθεστώς εναντίον του αδελφού της. 

«Της είπαν πως είτε θα γίνει σωματοφύλακας ή ο αδελφός της θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή με την κατηγορία ότι συνελήφθη με ναρκωτικά επιστρέφοντας από ένα ταξίδι στη Μάλτα», τόνισε η ψυχολόγος στην εφημερίδα.

«Εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο και την ενημέρωσαν πως θα μπορούσε να ξαναφοιτήσει μόνο με επέμβαση του ίδιου του Καντάφι. Την ενημέρωσαν επίσης ότι πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για AIDS», πρόσθεσε η Σεργκέουα.

«Οταν συναντήθηκε τελικά με τον Καντάφι την υποδέχτηκε με...τις πυζάμες. Αρνήθηκε τις προτάσεις του και εκείνος την βίασε», καταλήγει η ίδια, επικαλούμενη της μαρτυρίες που συνέλεξε. 

Η ψυχολόγος υπογραμμίζει ότι από τις ιστορίες αυτές προκύπει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο: πρώτα βίαζε τις γυναίκες ο Καντάφι, μετά ένας από τους γιους του και στη συνέχεια υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. 

Οι γυναίκες αυτές αποκάλυψαν τις ιστορίες τους όταν η λίβυα ψυχολόγος άρχισε να ερευνά κατηγορίες για συστηματικούς βιασμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη διάρκεια των συγκρούσεων. 

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από φυλακές του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι από τότε που κατελήφθη η Τρίπολη από τους αντικαθεστωτικούς, αλλά περίπου 50.000 άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, όπως δήλωσε σήμερα ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Οι αντικαθεστωτικοί προγραμματίζουν να προελάσουν στη Σάμπχα αφού πάρουν τον έλεγχο της Σύρτης, γενέτειρας του Καντάφι, προσέθεσε.
Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης
Εν τω μεταξύ, σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει περίπου το 70% των νοικοκυριών στο κέντρο της Τρίπολης λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί στο δίκτυο ύδρευσης. Ωστόσο, όπως δήλωσε αξιωματούχος των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη τα νοικοκυριά δεν στερούνται πόσιμου νερού, καθώς αυτό διανέμεται στα τεμένη.
Την ίδια ώρα έγγραφο που επικαλείται εφημερίδα στο Λονδίνο αναφέρει ότι ο Καντάφι σχεδίαζε να ανακηρυχθεί βασιλιάς ή αυτοκράτορας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά του Καντάφι αποκαλύφθηκαν όταν βρέθηκε ένα εσωτερικό έγγραφο στο εγκαταλελειμμένο γραφείο του Λίβυου πρωθυπουργού στην Τρίπολη από τον ανταποκριτή της βρετανικής εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ.
Το έγγραφο αυτό έφερε ημερομηνία 15ης Ιουλίου και αναφερόταν σε μια στρατηγική οκτώ σημείων για την κινητοποίηση των φυλών της Λιβύης με στόχο να εγκαθιδρυθεί εκ νέου ο έλεγχος του καθεστώτος στη χώρα.
«Όταν έρθει η κατάλληλη ώρα όλοι οι αρχηγοί των φυλών και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα έρθουν για να συναντήσουν και να ανακηρύξουν τον Καντάφι βασιλιά ή αυτοκράτορα» επισημαινόταν στο έγγραφο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Στρος Καν στα γραφεία του ΔΝΤ ζητώντας συγνώμη

Ο Ντομινίκ Στρος- Καν, μαζί με τη σύζυγο του πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για να αποχαιρετήσει του συνεργάτες και τους υφισταμένους του στον οργανισμό. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είχε μία σύντομη συνάντηση και με την διάδοχό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια συνάντησε εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο, όπου τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι.

Η επίσκεψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ορισμένα από τα μέλη του έδειξαν την απογοήτευσή τους μόλις εμφανίστηκε, ενώ άλλα δήλωσαν πως τους έχει στενοχωρήσει η υπόθεση Στρς-Καν και ήθελαν να τον τιμήσουν για όλο το χρονικό διάστημα που εκείνος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με μαρτυρία υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Στρος-Καν δήλωσε: «Ήρθα εδώ για να ζητήσω συγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από αυτή την ιστορία. Ήταν σφάλμα μου και λυπάμαι για τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε η υπόθεσή μου στον οργανισμό».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν αναφέρθηκε στη δικαστική του περιπέτεια, αλλά δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ είναι δίκαιο.

Eπιστρέφονται εκατοντάδες ακίνητα


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν χθες να δημοσιεύουν τις δικές τους λίστες για τις περιουσίες που επιστρέφονται στα μειονοτικά ιδρύματα μετά την απόφαση του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Τα περισσότερα μέσα αναφέρονταν σε χίλιες ακίνητες περιουσίες της ελληνικής μειονότητας, βασιζόμενα κυρίως στην έκθεση του ερευνητικού κέντρου TESEV το οποίο είχε εκδώσει έκθεση το 2009, όπου κατέγραφε μία προς μία τις περιουσίες που είχαν κατασχεθεί. Πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν σε 81 ευαγή ιδρύματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σπίτια, καταστήματα, πολυκατοικίες, εργοστάσια, νυxτερινά κέντρα. Στο ευαγές ίδρυμα του Νοσοκομείου Βαλουκλή περιλαμβάνονται 157 σπίτια, 21 πολυκατοικίες, 66 καταστήματα. Επίσης σπίτια, οικόπεδα, κήποι και σχολεία στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στο ευαγές ίδρυμα της Αγίας Τριάδας στη Χάλκη. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ δήλωσε πως σε πρώτη φάση επιστρέφονται μόνο 370 περιουσίες, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει αριθμός 890 ακινήτων για τα οποία δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει επειδή τα ευαγή ιδρύματα έχουν ελλιπή στοιχεία γι' αυτά.
Πάντως, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι ανάμεσα στις περιουσίες που επιστρέφονται είναι 50 νεκροταφεία καθώς και το σχολείο του Γαλατά. Θα δοθούν επίσης αποζημιώσεις για περιουσίες που είχαν κατασχεθεί και πωλήθηκαν σε τρίτους. Μάλιστα χθες πολιτικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι με βάση αυτό το διάταγμα, το τουρκικό κράτος θα πρέπει να δώσει αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων για τις περιουσίες οι οποίες δεν μπορεί να επιστραφούν επειδή είχαν πωληθεί σε τρίτα πρόσωπα.
Το κυβερνητικό διάταγμα δημοσιεύθηκε μια μέρα πριν ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν συναντηθεί με τους 162 εκπροσώπους των μειονοτήτων, ανάμεσά τους και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. «Δεν ήρθαμε με άδεια χέρια εδώ», είπε κατά τη διάρκεια του γεύματος ιφτάρ - που γίνεται με αφορμή το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού - ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως «η εποχή των αδικιών έχει παρέλθει. Σε αυτή τη χώρα κανένας πολίτης δεν είναι υπεράνω των υπολοίπων πολιτών». Εκτιμάται ότι με αυτήn τη κίνηση η Τουρκία επιχειρεί να ξεπεράσει τον πονοκέφαλο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο προσφεύγουν τα μέλη των μειονοτήτων τα τελευταία χρόνια πετυχαίνοντας μεγάλα ποσά αποζημιώσεων. Μάλιστα το ίδιο βράδυ της Κυριακής ο τούρκος πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα και προς την ΕΕ: «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία πέραν των διπλών μέτρων και σταθμών έναντι της Τουρκίας, η ΕΕ βιώνει και μια "έκλειψη νοός" όσον αφορά την Τουρκία. Την ειλικρίνεια που δείχνουμε εμείς τη δείχνουν οι χώρες μέλη της ΕΕ; Οχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ανοίξτε το κεκτημένο της ΕΕ και θα δείτε. Δεν δείχνουν σ' εμάς, σε κανένα από τα βήματα που γίνονται για την προσαρμογή στο κεκτημένο της ΕΕ, την ευαισθησία που δείχνουμε εμείς. Μπλοκάρουν σε ορισμένα σημεία», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.
«Επανορθώθηκε μία από τις μεγαλύτερες ντροπές της ιστορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε η δικηγόρος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κεσπάν Χατεμί, προσθέτοντας ότι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Τουρκία με την πολιτική βούληση του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Το διάταγμα δημοσιεύθηκε μία ημέρα πριν ο τούρκος Πρωθυπουργός παραθέσει γεύμα ιφτάρ στους εκπροσώπους των μειονοτήτων το βράδυ της Κυριακής.
Και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε πως «έμειναν στο παρελθόν τα λάθη που έγιναν», προσθέτοντας ότι «τώρα πλέον η Τουρκία είναι μια νέα Τουρκία και στη νέα Τουρκία υπάρχει θέση για όλους».


Στην Αλγερία η οικογένεια του Καντάφι

Καταφύγιο στην Αλγερία αναζήτησαν και βρήκαν μέλη της οικογένειας Καντάφι, ενώ ο γιος του δικτάτορα Χάμις φέρεται να έχασε τη ζωή του κοντά στην Τρίπολη σε συγκρούσεις με ομάδα ανταρτών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αλγερινού υπουργείου Εξωτερικών, «η σύζυγος του Μουαμάρ Καντάφι, Σάφια, η κόρη του Αΐσα και οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους, εισήλθαν στην Αλγερία στις 08.45 από τη μεθόριο μεταξύ της Λιβύης και της Αλγερίας». Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο αντέδρασε ταχύτατα ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει την έκδοσή τους. Ο Μουαμάρ Καντάφι ωστόσο εξακολουθεί να αναζητείται. Ο συνταγματάρχης ήταν αρκούντως βίαιος και αδίστακτος για να εξασφαλίσει τη μακρά παραμονή του στην εξουσία. Μετά την πτώση του, όμως, η επιβίωσή του εξαρτάται από έναν άλλο παράγοντα: τα αμύθητα πλούτη του. Για κάθε δικτάτορα που ανατρέπεται, όσο υπάρχει χρήμα υπάρχει ελπίδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μουαμάρ Καντάφι έχει κρυφούς λογαριασμούς σε μέρη όπου κάνουν ελάχιστες ερωτήσεις όταν φτάνει κάποιος με μερικές βαλίτσες γεμάτες δολάρια. Στην αρχή της εξέγερσης, τα χρηματοκιβώτια της Τρίπολης ήταν γεμάτα χρυσό αξίας 10 δισ. δολαρίων. Είναι άγνωστο αν το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται ακόμη εκεί ή αν έχει μεταφερθεί στη Σέμπχα, όπως θέλουν κάποιες πληροφορίες.
 
ΜΟΙΡΑΣΕ ΧΡΗΜΑ. Οι γαλλικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι περίπου 50 εκατ. δολάρια έχουν μοιραστεί στους πιστούς του καθεστώτος. Ο Καντάφι χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να στρατολογήσει μυστικούς πράκτορες, να πληρώσει μισθοφόρους, να χρηματίσει αξιωματούχους. Και όπως σημειώνει η «Κοριέρε ντελα Σέρα», μπορεί πάντα να χρησιμοποιήσει το χρήμα για να πείσει τους αντάρτες να κάνουν τα στραβά μάτια, να ανοίξουν έναν δρόμο, να διαθέσουν έναν αεροδιάδρομο, να μετατρέψουν ένα οποιοδήποτε σπίτι σε ασφαλές καταφύγιο.
 
Ο Καντάφι δεν είναι ο πρώτος δικτάτορας που χάνει τον θρόνο του χωρίς να χάσει τον θησαυρό του. Ο Μπέιμπι Ντοκ στην Αϊτή ή ο Μπεν Αλι στην Τυνησία εγκατέλειψαν τις χώρες τους πάμπλουτοι, παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να μπλοκάρει τους λογαριασμούς τους. Η διαφορά με τον Καντάφι, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι ότι ο συνταγματάρχης κινείται προς άγνωστη κατεύθυνση. Και όσο περνούν οι ημέρες χωρίς να εντοπίζονται τα ίχνη του τόσο φουντώνουν οι φήμες. Μπορεί η οικογένεια να βρίσκεται στην Αλγερία, ο ίδιος όμως παραμένει άφαντος. Χθες, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μετέδωσε επικαλούμενο «έγκυρες λιβυκές διπλωματικές πηγές» ότι ο Καντάφι βρίσκεται στο Μπάνι Ουάλιντ, ένα ορμητήριο της φυλής Ουαρφάλα εκατό χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σάιφ. Αλλες πληροφορίες τον θέλουν ακόμη πιο νότια, προς την έρημο, για να καταλήξει στο Τσαντ ή στο Σουδάν του φίλου του Μπασίρ αφού ο Νίγηρας, μια τρίτη χώρα που θα μπορούσε να του προσφέρει καταφύγιο, αναγνώρισε προχθές το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, ενώ μια λύση θα μπορούσε να είναι η Ζιμπάμπουε, όπου ο λίβυος δικτάτορας στήριξε με τα πετροδόλαρά του το καθεστώς Μουγκάμπε.
 
50.000 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ. Στην Τρίπολη, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περισσότερους από 10.000 κρατουμένους από τις φυλακές του καθεστώτος. Σύμφωνα με τους αντάρτες, όμως, αγνοούνται περισσότεροι από 50.000 κρατούμενοι. Μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου εκφράζουν φόβους ότι πολλοί αγνοούμενοι φυλακίστηκαν σε υπόγεια καταφύγια, όπου εγκαταλείφθηκαν από τους δεσμοφύλακές τους μετά την πτώση του καθεστώτος. «Υπολογίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες συνελήφθησαν περίπου 60.000 άνθρωποι», δήλωσε ο συνταγματάρχης Αχμέντ Μπανί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βεγγάζη. «Απελευθερώσαμε περισσότερους από 10.000 κρατουμένους μέχρι σήμερα. Πού είναι όμως οι υπόλοιποι;», διερωτήθηκε. Από την απάντηση είναι πιθανό να αποκαλυφθεί ακόμη μία ιστορία φρίκης.

29 Αυγούστου 2011

ΟΙ 'ΒΙΛΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΠΟΥ "ΤΟΠΑΙΖΕ ΛΑΙΚΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ" ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΜΕΝΕ ΣΕ "ΣΚΗΝΕΣ"!!!ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ" (ΓΙΑΥΤΟΥΣ) ΑΛΚΟΟΛ

Επαύλεις Καντάφι: Προκλητική πολυτέλεια αλλά και κολαστήρια
 
Προκλητική πολυτέλεια, άφθονο αλκοόλ αλλά και εικόνες σαδιστικής βίας αντίκρισαν οι ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου CNN όταν επισκέφθηκαν το παραθαλάσσιο συγκρότημα κατοικιών της οικογένειας Καντάφι στη δυτική Τρίπολη μετά την εισβολή των ανταρτών σε αυτό.
Οι δημοσιογράφοι με φρίκη διαπίστωσαν ότι σε μία από τις επαύλεις βρισκόταν ακόμη η νταντά των δύο παιδιών του Χάνιμπαλ Καντάφι, ενός εκ των γιων του λίβυου ηγέτη, η οποία έφερε σοβαρά εγκαύματα που της είχε προκαλέσει η σύζυγος του Χάνιμπαλ.
Το πρόσωπο, μέρος του κορμού και των άκρων της Σουάιγκα Μουλά ήταν παραμορφωμένα από επώδυνες - ακόμη ανοικτές - πληγές και σημάδια, που είχαν προκληθεί πριν από τρεις μήνες. Όπως εξομολογήθηκε στους δημοσιογράφους η τριαντάχρονη γυναίκα από την Αιθιοπία, αρχικά όλα κυλούσαν ομαλά στη συνεργασία της με την οικογένεια Καντάφι. Ωστόσο, μετά από έξι μήνες η σύζυγος του Χάνιμπαλ, Αλίν, της προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, πράξη που επανέλαβε και μετά από τρεις μήνες.

Με ήρεμο ύφος, η άτυχη γυναίκα περιέγραψε στους δημοσιογράφους πώς η Αλίν έχασε την ψυχραιμία της, όταν η ίδια αρνήθηκε να χτυπήσει τη μικρή εγγονή του Μουαμάρ Καντάφι, η οποία δεν σταματούσε να κλαίει. «Με έσυρε στο μπάνιο. Μου έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη και μου έδεσε και τα πόδια. Μου έκλεισε το στόμα με ταινία και άρχισε να μου ρίχνει βραστό νερό» είπε η Σουάιγκα. «Έβγαιναν σκουλήκια από το κεφάλι μου, επειδή με είχε κρύψει και δεν με είχε δει κανείς» συνέχισε. Τελικά την ανακάλυψε ένας φρουρός και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Όταν η Αλίν Καντάφι ανακάλυψε την πράξη του φρουρού, τον απείλησε ότι σε περίπτωση που τολμούσε να ξαναβοηθήσει τη νταντά θα τον έστελνε στη φυλακή. «Όταν μου το έκανε αυτό, για τρεις ημέρες, δεν με άφηνε να κοιμηθώ. Στεκόμουν έξω στο κρύο, χωρίς φαγητό. Έλεγε στο προσωπικό "Αν της δώσει κανείς φαγητό θα του κάνω το ίδιο". Δεν είχα ούτε νερό, τίποτε», είπε η νεαρή γυναίκα, προσθέτοντας ότι όταν την άφηναν νηστική την υποχρέωναν να παρακολουθεί τα σκυλιά της οικογένειας να τρώνε. Και κατέληξε: «Δούλευα έναν ολόκληρο χρόνο και δεν είχα πληρωθεί. Τώρα θέλω να πάω στο νοσοκομείο αλλά δεν έχω καθόλου χρήματα».
Ο φρουρός που τη βοήθησε, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, επιβεβαίωσε την ιστορία της, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος έπεφτε συχνά θύμα ξυλοδαρμού και επιθέσεων με μαχαίρια. Έκπληξη στους ανταποκριτές προκάλεσαν όλες οι σύγχρονες και πανάκριβες ανέσεις τις οποίες απολάμβανε η οικογένεια Καντάφι. Αν και ο λίβυος ηγέτης διατράνωνε στον λαό του ότι κοιμόταν σε σκηνές βεδουίνων, οι γιοι του - πιθανώς και ο ίδιος - διήγαν έναν υπερπολυτελή τρόπο ζωής, που οι Λίβυοι μόνο να ονειρευτούν μπορούσαν.
Η πρώτη κατοικία του συγκροτήματος, σύμφωνα με το CNN, χρησίμευε για τη διεξαγωγή μπιτς πάρτι, ενώ διέθετε κομψά, μοντέρνα δωμάτια, σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Το σπίτι παρέμενε εντυπωσιακό, παρότι είχε δεχθεί σοβαρές ζημιές από τους αντάρτες. Η θέα στη Μεσόγειο ήταν πανοραμική, ενώ αμέτρητα μπουκάλια με ακριβά ουίσκι και σαμπάνιες ήταν σκορπισμένα στο πάτωμα. Το μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού εκλάπη, αλλά είχαν παραμείνει τα εγχειρίδια από υπερσύγχρονα στερεοφωνικά συστήματα και τα έπιπλα από δύο τεράστιες εντοιχισμένες τηλεοράσεις.
Το υπνοδωμάτιο ήταν εξοπλισμένο με κυκλικό κρεβάτι και μπάνιο με τζακούζι. Τζακούζι διέθετε και ο κήπος, μαζί με ένα μπαρ και ειδικά κατασκευασμένο χώρο για μπάρμπεκιου για πάρτι στην ιδιωτική παραλία της οικογένειας. Μία άλλη βίλα διέθετε ένα μικρό πιάνο με ουρά και ακόμη πιο ακριβά ηχοσυστήματα. Δίπλα υπήρχε μία τεραστίων διαστάσεων πισίνα, ένα συγκρότημα καταδύσεων, ένα γυμναστήριο και μία σάουνα επενδεδυμένη με λευκό μάρμαρο. Οι αντάρτες, μετέδωσαν οι ανταποκριτές του αμερικανικού δικτύου, έδειχναν εξοργισμένοι με τις τεράστιες ποσότητες αλκοόλ,  καθώς τον μήνα του Ραμαζανιού η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών απαγορευόταν αυστηρά από το καθεστώς.
Πηγη το Βημα
 
Σ.Σ Απο δικες μας εμπειριες (για γελια και κλαμματα)
 
-Marsa el brega Libya 1976
Λιμεναρχης ¨ Καπετανιε αν δεν μου δωσεις 2 κιβωτιa Whisky και 5 κιβωτια μπυρες το πλοιο σου θα μεινει εξω απο το λιμανι για ακομα 10 ημερες (!!!)
-Tripoli Libya 1977  "τα ιδια" και περισσοτερα !!
-Benghazi   1977        " τα ιδια"
-Zuara Libya 1978    " τα ιδια"
-Tobruk Libya          "  τα ιδια"
-Derna Libya            "  τα ιδια"
 
Ενα κρατος με διχασμενους και διπροσωπους πολιτες σεξουαλικα και αλκοολικα πεινασμενους
 
 

Αϊ Γουέι Γουέι: «Το Πεκίνο είναι γεμάτο σκλάβους»


Αϊ Γουέι Γουέι: «Το Πεκίνο είναι γεμάτο σκλάβους»
Πεκίνο 
Ο διάσημος αντιφρονών κινέζος καλλιτέχνης Αϊ Γουέι Γουέι άνοιξε πυρ εναντίον της κυβέρνησης του Πεκίνου με τις  πρώτες του δηλώσεις μετά την απελευθέρωσή του, στα τέλη του Ιουνίου, κατηγορώντας το καθεστώς ότι στερεί από τους πολίτες τα πιο βασικά τους δικαιώματα.
Σε ένα δριμύτατα επικριτικό σχόλιο, που δημοσιεύθηκε στο website του περιοδικού Newsweek, ο Αϊ γράφει ότι το Πεκίνο είναι μια "πόλη της βίας" και ένας "μόνιμος εφιάλτης" για τους κατοίκους του. Επικρίνει την κομμουνιστική κυβέρνηση για την πανταχού παρούσα διαφθορά, για το δικαστικό σύστημα και για την πολιτική της προς τους εργάτες που μεταναστεύουν στο εσωτερικό της χώρας για να βρουν δουλειά - ζητήματα που πυροδοτούν κοινωνικές εντάσεις στην Κίνα.

Διάσημος σε όλον τον κόσμο, ο αρχιτέκτονας, μεταξύ άλλων, της "Φωλιάς του Πουλιού", του ολυμπιακού σταδίου του Πεκίνου, έχει γίνει ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του καθεστώτος, ιδίως μετά την ξαφνική κράτησή του, επί 81 ημέρες, σε τοποθεσία που δεν ανακοινώθηκε από τις Aρχές.

«Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται στο Πεκίνο για να χτίσουν τις γέφυρες, τους δρόμους και τα σπίτια... Είναι οι σκλάβοι του Πεκίνου», γράφει ο Αϊ.

«Μένουν σε παράνομα κτίσματα, τα οποία καταστρέφει το Πεκίνο καθώς εξαπλώνεται συνεχώς. Σε ποιόν ανήκουν τα σπίτια; Στην κυβέρνηση, σε επικεφαλής επιχειρήσεων, σε όσους έρχονται στο Πεκίνο για να πλουτίζουν τα εστιατόρια και οι σάουνες... ».

Στο άρθρο του στο Newsweek, ο 54χρονος Αϊ γράφει ότι η τέχνη του δεν εκπροσωπεί το Πεκίνο. «Την Φωλιά του Πουλιού - ούτε που την σκέπτομαι. Μετά τους Ολυμπιακούς, ο κόσμος δεν μιλάει για τους αγώνες γιατί οι Ολυμπιακοί δεν έδωσαν χαρά στον λαό».

Σύμφωνα με τους όρους της απελευθέρωσής του, ο Αϊ δεν επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους, να συναντά ξένους, να χρησιμοποιεί το Ιντερνετ ή να έχει επαφές με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ένα χρόνο.

Ο Ερντογάν επιστρέφει ελληνικές περιουσίες

Ο Ερντογάν επιστρέφει ελληνικές περιουσίες
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, (αριστερά) με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο (δεξιά), στο πλαίσιο του ετήσιου δείπνου, Ιφτάρ, που παρέθεσαν τα 162 μειονοτικά ευαγή ιδρύματα (βακούφια) της Τουρκίας στους κήπους του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κωνσταντινούπολης, με αφορμή το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011. [ΑΠΕ ΜΠΕ/GANP/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ]
 
Η τουρκική κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση ενός διατάγματος για την επιστροφή όλων των ακίνητων περιουσιών που ανήκαν σε μειονοτικά ευαγή ιδρύματα (τα γνωστά σε όλους βακούφια) και είχαν κατασχεθεί από το τουρκικό Δημόσιο. Μόνο από την ελληνική μειονότητα υπολογίζεται ότι είχαν αφαιρεθεί με τη μέθοδο αυτή ως και 10.000 ακίνητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.


Το σχετικό διάταγμα, το οποίο τροποποιεί τον υπάρχοντα νόμο περί βακουφίων, υπεγράφη στις 22 Αυγούστου και δημοσιεύθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το βράδυ της Κυριακής, 28 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμενόταν να συμμετάσχει σε δείπνο «ιφτάρ» (λόγω του Ραμαζανίου) με τους εκπροσώπους των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων (μεταξύ των οποίων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος) στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης όπου το θέμα της επιστροφής των ακινήτων θα κυριαρχούσε.


Τι προβλέπει το τουρκικό διάταγμα και ποια ακίνητα επιστρέφονται
Το διάταγμα αφορά σε ακίνητα που είχαν δηλώσει τα μειονοτικά βακούφια το 1936, βάσει του τότε βακουφικού νόμου. Τα ενδιαφερόμενα ιδρύματα θα πρέπει πλέον να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις εντός 12 μηνών, οι οποίες θα ικανοποιηθούν αφού αξιολογηθούν εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.


Σύμφωνα λοιπόν με την τροποποίηση του νόμου περί βακουφίων και βάσει όσων αναφέρθηκαν στον τουρκικό Τύπο, επιστρέφονται στα μειονοτικά βακούφια:


1. Οι ακίνητες περιουσίες για τις οποίες δεν αναφέρεται ο κάτοχος του τίτλου ιδιοκτησίας.


2. Τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στο τουρκικό Θησαυροφυλάκιο, στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, στους δήμους και στις νομαρχίες με τρόπους πέραν της απαλλοτρίωσης, της πώλησης και της ανταλλαγής.


3. Τα νεκροταφεία και οι διάφορες πηγές, η διαχείριση των οποίων έχει περιέλθει στους δήμους.


Προβλέπεται επίσης η καταβολή αποζημίωσης για τις ακίνητες περιουσίες των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων που έχουν περιέλθει στο τουρκικό δημόσιο και στη συνέχεια έχουν μεταπωληθεί σε τρίτους. Η αποζημίωση θα υπολογιστεί εκ μέρους του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών, με βάση την τρέχουσα τιμή των ακινήτων αυτών και θα καταβληθεί εκ μέρους του Θησαυροφυλακίου ή της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων.


Δεν περιλαμβάνει τα «μαζμπούτ»
Η ρύθμιση αυτή πάντως δεν αφορά στα επονομαζόμενα «κατειλημμένα βακούφια» (μαζμπούτ). Πρόκειται για βακούφια τα οποία έχουν περιέλθει στο τουρκικό Δημόσιο με την περιουσία, αλλά και τη διοίκησή τους. Μεταξύ των μειονοτικών κατειλημμένων βακουφίων, υπάρχουν 24 που ανήκαν στην ελληνική μειονότητα.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δήμευσης του κτιρίου του ομογενειακού δημοτικού σχολείου στο Ορτάκιοϊ του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Το τοπικό ελληνικό βακούφι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ΕΔΑΔ πρόσφατα γνωστοποίησε στους ενδιαφερόμενους ότι αποδέχεται την προσφυγή. Σήμερα, το κτίριο αυτό λειτουργεί ως γραφείο της τουρκικής Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σε κώμα» στο σπίτι του στην Τρίπολη βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι

Τρίπολη, Λιβύη
Ετοιμοθάνατος, σε κωματώδη κατάσταση, βρίσκεται ο βομβιστής του Λόκερμπι, Αμπντελαμπάσε αλ-Μεγκράχι, ο μόνος που κρίθηκε ένοχος για την έκρηξη αμερικανικού αεροπλάνου το 1988, που προκάλεσε το θάνατο 270 επιβατών.

Το CNN μετέδωσε ότι ο Αλ Μεγκράχι βρίσκεται στο σπίτι του στην Τρίπολη, «στο κατώφλι του θανάτου», καθώς, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, «έχει σταματήσει να τρώει και, ορισμένες φορές, πέφτει σε κώμα».
Η οικογένεια του Μεγκράχι βρίσκεται στο πλευρό του.

«Του δίνουμε μόνο οξυγόνο. Κανείς δεν μας παρέχει την οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή» δήλωσε ο Καλίντ, γιος του Αλ Μεγκράχι.
Ο Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι καταδικάσθηκε το 2001 σε ισόβια για τη συμμετοχή του στη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας στις 21 Δεκεμβρίου του 1988 κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 270 άνθρωποι.

Τον Αύγουστο του 2009 αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας, καθώς σύμφωνα με τους γιατρούς του έπασχε από καρκίνο του προστάτη και είχε μόνον τρεις μήνες ζωή.

Η απόφαση της αποφυλάκισής του είχε προκαλέσει οργή σε Βρετανία και ΗΠΑ, καθώς τα περισσότερα θύματα της επίθεσης ήταν Αμερικανοί.
Οι Αρχές της Σκωτίας είχαν δηλώσει πριν από μερικές ημέρες πως είχαν χάσει επαφή με τον αλ-Μεγκραχί, λόγω της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη.
Στους επικριτές της απαντά η Σκωτία

Η κυβέρνηση της Σκωτίας απάντησε τη Δευτέρα εκ νέου σε όσους την κατηγορούν για την πρόωρη απελευθέρωση του Αλ Μεγκράχι.

«Δεν είχαμε ποτέ και δεν έχουμε οποιαδήποτε πρόθεση για την έκδοση του Μεγκράχι» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sky News ο πρωθυπουργός, Άλεξ Σάλμοντ.
«Όπως λέμε πάντα, ο Αλ Μεγκράχι πεθαίνει από καρκίνο σε τελικό στάδιο» δήλωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας και το τοπικό συμβούλιο που τον παρακολουθεί από την αποφυλάκισή του. 
«Η φημολογία σχετικά με τον Αλ-Μεγκράχι τις τελευταίες ημέρες δεν βοηθάει πουθενά, δεν χρησιμεύει και περιλαμβάνει λανθασμένες πληροφορίες»

Καταγγελίες για μαζικές εκτελέσεις από ομάδα με επικεφαλής γιο του Καντάφι

Τρίπολη, Λιβύη
Στρατιωτική μονάδα με επικεφαλής έναν από τους γιους του Καντάφι πιστεύεται ότι ευθύνεται για την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδων κρατουμένων σε αποθήκη κοντά στην Τρίπολη την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις ημέρες αργότερα η αποθήκη έπιασε φωτιά από άγνωστα αίτια, προσθέτει η οργάνωση.

Μέλη της οργάνωσης πήγαν στην αποθήκη στην συνοικία Χαλίντα Φερζάν, όπου μέτρησαν 45 απανθρακωμένα πτώματα. Τουλάχιστον άλλα δύο πτώματα βρέθηκαν έξω από την αποθήκη.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει πως πιστεύεται ότι την ομαδική δολοφονία διέπραξαν στις 23 Αυγούστου μέλη της Ταξιαρχίας Χάμις, που διοικείται από τον Χάμις Καντάφι.

«Δυστυχώς αυτές δεν είναι οι πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουμε για εκτελέσεις κρατουμένων με συνοπτικές διαδικασίες στην Τρίπολη τις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος Καντάφι» τόνισε η Σάρα Λι Ουίτσον, διευθύντρια της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η οργάνωση υπογράμμισε πως σύμφωνα με μαρτυρία ενός από τους διασωθέντες κρατούμενους, εκείνη την ημέρα στο κτίριο βρίσκονταν 153 αιχμάλωτοι, οι 125 από αυτούς πολίτες. Οι 20 κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο 25χρονος Αμπντουλραχίμ Μπασίρ, που κατάφερε να γλιτώσει, δήλωσε πως οι φρουροί άρχισαν να πυροβολούν τους κρατούμενους από τη στέγη της φυλακής και άλλοι πετούσαν χειροβομβίδες.

Σε ένα από τα κτίρια του συγκροτήματος ήταν γραμμένες στον τοίχο οι λέξεις «32η Ταξιαρχία», που αποτελεί τμήμα της στρατιωτικής μονάδας του Χάμις.
πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

28 Αυγούστου 2011

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Λεωνίδας Κύρκος

Η κηδεία του θα γίνει από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, το απόγευμα της Τετάρτης
 
Αθήνα
Απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών, ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Γεννηθείς το 1924 στο Ηράκλειο Κρήτης, γιος του Μιχαήλ Κύρκου που μαζί με τον Ι. Πασαλίδη και άλλες προσωπικότητες της Αριστεράς ίδρυσαν την ΕΔΑ.

Πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού μέχρι τον Απρίλιο του 1987, οπότε εντάχθηκε στην Ελληνική Αριστερά (Ε.ΑΡ.) της οποίας εκλέχτηκε πρόεδρος, ο Λεωνίδας Κύρκος εκλέχτηκε με την ΕΔΑ μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 1961, 1963 και 1964.

Στις 21 Απριλίου 1967 συνελήφθη και παρέμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια.

Μετά την μεταπολίτευση εκλέχτηκε βουλευτής, το 1974 και το 1977, και ευρωβουλευτής το 1981 και το 1985.

Μαζί με το Χαρίλαο Φλωράκη, ίδρυσε τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, του οποίου υπήρξε γραμματέας μέχρι το Μάρτιο του 1991.

Από το 1989 μέχρι το 1993 ήταν βουλευτής με τον Συνασπισμό.

To 2000 προτάθηκε τιμητικά από το κόμμα του Συνασπισμού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το 2010, με επιστολή του δήλωσε στήριξή στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου θα είναι πολιτική και θα τελεστεί την Τετάρτη, στις 5 μμ από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι να μην αποσταλούν στεφάνια, αντ' αυτού να ενισχυθούν η Διεθνής Αμνηστία και το Χαμόγελο του Παιδιού.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος απευθύνει μηνύματα για τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος Λεωνίδας Κύρκος. Ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, σπουδαίος Έλληνας, ξεχωριστός άνθρωπος. Με την πολιτική του δράση, την αγωνιστική του διαδρομή, την τολμηρή πολιτική του σκέψη και το προσωπικό παράδειγμα ζωής, σημάδεψε για δεκαετίες την ελληνική πολιτική σκηνή και την ιστορία της Αριστεράς στην πατρίδα μας. Το πάθος του για την ανανέωση του Αριστερού κινήματος υπήρξε για όλους μας ένα μόνιμο και συνεχές μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Αντίο ακριβέ μας σύντροφε».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε: «Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μια ιστορική πολιτική προσωπικότητα της χώρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εμπέδωση των δημοκρατικών ιδεωδών και της σταθερότητας του κοινοβουλευτισμού.
» Ο Λεωνίδας Κύρκος οραματίστηκε μια ευρωπαϊκή Αριστερά και αγωνίστηκε για μια Δημοκρατία με κέντρο τον άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε για το ανανεωτικό του πνεύμα και για την ακρίβεια του λόγου του σε μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και γνήσιο πολιτικό πάθος. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε: «Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα.
» Αγωνιστής της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Πρωτοπόρος εκφραστής των ανανεωτικών ιδεών. Οραματιστής μιας ενωμένης Ευρώπης της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
» Συνέδεσε την πορεία του με την πορεία της ανανεωτικής Αριστεράς. Υπήρξε ιστορικός ηγέτης της.
» Δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά νέους δρόμους, πιστεύοντας πάντα ότι η Αριστερά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόρριψη του δογματισμού, με ειρηνικές μορφές αγώνων, που σέβονται και αναδεικνύουν την δημοκρατία και τον διάλογο.
» Με την συνεπή στις αρχές του στάση και δράση, με το ήθος του, έγραψε τη δική του ιστορία στην πολιτική ζωή του τόπου και πρωταγωνίστησε σε σημαντικές στιγμές του δημόσιου βίου.
» Μέχρι την τελευταία στιγμή, με την παρουσία του και τις πρωτοβουλίες του, παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για να αλλάξει η Ελλάδα, να ανανεώνεται συνεχώς η Αριστερά.
» Με τον Λεωνίδα Κύρκο μας συνέδεε μια ειλικρινής φιλία. Είχα τη χαρά μέχρι πρόσφατα να συνομιλώ μαζί του.
» Οι προσωπικές μας απόψεις δεν στάθηκαν ποτέ εμπόδιο στις κοινές μας αγωνίες.
» Η θλίψη μου για την απώλειά του είναι μεγάλη. Στην οικογένειά του και τους συντρόφους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε η εμβληματική φυσιογνωμία του ανανεωτικού αριστερού λόγου, βασική παράμετρος του οποίου ήταν πάντα η στρατηγική της εθνικής ενότητας. Στην τελευταία φάση της ζωής του έδειξε με τη στάση του, εν μέσω της κρίσης, τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά προοδευτικός, ριζοσπάστης και ενωτικός ταυτόχρονα.
» Με την προσωπική του πορεία, ο Λεωνίδας Κύρκος είχε γραφτεί εδώ και πολύ καιρό στην Ιστορία. Η φυσιογνωμία του θα είναι πάντα παρούσα, μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον φτωχό δυστυχώς σε γενναιόδωρες και συναινετικές πολιτικές προτάσεις».
Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος πληροφορηθείς το θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  «Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της πολιτικής, που σημάδεψε με τη δράση του την πορεία του τόπου.
Στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του αναδείχτηκε, μέσα από τους αγώνες και τις προοδευτικές ιδέες του, σε ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς, υπηρετώντας με μαχητικότητα την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
» Οι αλλεπάλληλες θητείες του ως μέλους του Ελληνικού, αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελούν περίτρανη απόδειξη της ευρείας αναγνώρισης των αγώνων του. Πολιτικός μιας άλλης γενιάς, αποτελεί με την αστείρευτη αγωνιστικότητά του και τη νηφάλια φωνή του έμπνευση για κάθε σύγχρονο πολιτικό.
» Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους και στους συναγωνιστές του».
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανέφερε: «Ο Λεωνίδας Κύρκος έζησε καιρούς δύσκολους με έντονους αγώνες για μια δικαιότερη κοινωνία αλλά και με οράματα που διαψεύστηκαν. Πάντοτε, όμως, με αίσθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό τον έκανε ξεχωριστό».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες.
» Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.
» Ακούραστος σε όλη του τη ζωή, πεισματικά αφοσιωμένος στις ιδέες του, αλλά και ασυνήθιστα ειλικρινής στην αυτοκριτική του, άφησε πλούσια πολιτική κληρονομιά σε όλους, φίλους και αντιπάλους του

Για βιασμό από τον Καντάφι μιλούν οι «αμαζόνες» σωματοφύλακες του

 
 
Βαλέτα
Βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση από τον Καντάφι και «προώθηση» στους γιους και τους υφισταμένους του φέρονται να ανέφεραν σε ψυχολόγο πέντε γυναίκες που ήταν μέλη του τάγματος των σωματοφυλακών του, σύμφωνα με εφημερίδα της Μάλτας.

Η ψυχολόγος υποστηρίζει πως οι αναφορές είναι μέρος του φακέλου των υποθέσεων που θα παραδώσει στο Διεθνές Δικαστήριο, ο οποίος ασχολείται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του λιβυκού στρατού κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης.

Μιλώντας στην Times of Malta, η ψυχολόγος Σεχάμ Σεργκέουα υποστήριξε πως μια από τις «αμαζόνες» δήλωσε πως την εκβίασαν να ενταχθεί στην ομάδα των σωματοφυλάκων, απειλώντας την πως σε αντίθετη περίπτωση ο αδελφός της θα κατέληγε στη φυλακή.
 
«Της είπαν πως ή θα γίνει σωματοφύλακας ή ο αδελφός της θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή με την κατηγορία ότι συνελήφθη με ναρκωτικά καθώς γύριζε από ταξίδι στη Μάλτα» είπε η Σεργκέουα.
 
Η ψυχολόγος αναφέρει επίσης πως η ίδια γυναίκα της είπε πως την έδιωξαν το πανεπιστήμιο και την είπαν πως θα μπορούσε να επιστρέψει μόνο με επέμβαση του ίδιου του Καντάφι, λέγοντάς της πως πρέπει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για AIDS.
 
«Όταν συναντήθηκε τελικά με τον Καντάφι την υποδέχτηκε με τις πιτζάμες. Αρνήθηκε τις προτάσεις του και εκείνος την βίασε», είπε η ψυχολόγος.

Η Σερκέουα υποστήριξε πως στις υποθέσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί, οι γυναίκες έπεφταν πρώτα θύματα του Καντάφι, και έπειτα «παραδίδονταν» σε κάποιον από τους γιους του, πριν καταλήξουν σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Ο ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ Κυκκώτη

Η  Ευαγγελική Περικοπή αυτής της Κυριακής μας καλεί να είμαστε «σπλαχνικοί – οικτίρμονες merciful- προς τους άλλους ανθρώπους, όπως Σπλαχνικός-Οικτίρμων- Merciful είναι κι ο Θεός Πατέρας μας προς εμάς». Η λέξη «σπλαχνικός» προέρχεται από τη λέξη «Σπλάχνο» κι αναφέρεται σε ένα μέρος του σώματος μας, της όλης μας ύπαρξης. Γι’ αυτό ακούομε την μητέρα να λέει για το παιδί της ότι είναι σπλάχνο της, δηλαδή κάτι που προήλθε από το σώμα της, από την ύπαρξη της και ζεί για το σπλάχνο της, για το παιδί της, είναι έτοιμη η μητέρα να θυσιασθεί για το παιδί της, αγωνιά για το παιδί της, πονάει για το παιδί της, χαίρεται για την πρόοδο του, δίνει νόημα στη ζωή της. Το ίδιο βλέπει και το εγγονάκι της ως το σπλάχνο του παιδιού της. Επομένως η έννοια της σπλαχνικής αγάπης είναι να ζεις για τον άλλον. Αυτή την αγάπη έχει ο Ουράνιος Πατέρας μας, ο Θεός μας, ο Δημιουργός μας. Αυτήν την σπλαχνική αγάπη μας καλεί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να δείχνουμε και να εκφράζουμε προς όλους τους ανθρώπους.
Ο Θεός ως ο κοινός Ουράνιος Πατέρας μας, μάς βλέπει όλους ως παιδιά του, ως σπλάχνα του και μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι είμαστε σπλάχνα του ενός σώματος της Ανθρωπότητα. Η αδιάκριτη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του δημιουργεί την πραγματική ειρήνη μέσα στον κόσμο. Γι’ αυτό στην αρχή της Θείας Λειουργίας προσευχώμαστε «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου»
Με πολύ απλά λόγια ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ως Θεάνθρωπος και Σωτήρας μας, μας παροτρύνει με πολύ αγάπη «να συμπεριφερόμαστε προς τους συνανθρώπους μας όπως θα θέλαμε οι άλλοι άνθρωποι να μας συμπεριφέρονται».
Όταν έχουμε προβλήματα, νομίζουμε ότι απουσιάζει από τη ζωή μας ο Θεός. Στην πραγματικότητα, απλώς έχουμε εμείς απομακρυνθεί από κοντά του. Όταν η αγάπη μας δεν απλώνεται προς όλους τους συνανθρώπους μας, και μάλιστα σ’ αυτούς που υποφέρουν, είναι ως να απομακρυνόμαστε από τον Φιλεύπλαχνο Θεό μας. Μόνο όταν πλησιάζουμε με την αγάπη μας και την καλή μας διάθεση να βοηθούμε τους συναθρώπους μας, πλησιάζουμε και τον Θεό. Χωρίς το Θεό, είναι ως να πορευόμαστε συνέχεια σε μια έρημο χωρίς νερό και χωρίς πολλές ελπίδες ζωής. Χωρίς αδιάκριτη αγάπη προς όλους τους ανθρώπους, το μέλλον μας είναι ζοφερόν ή μάλλον να το πούμε ξεκάθαρα, ο άνθρωπος που δεν αγαπά όλους τους συνανθρώπους τους, απομακρύνεται από την πηγή της ζωής, δηλαδή το Θεό και δεν έχει κανένα μέλλον, πορεύεται προς την αφάνεια, προς τον θάνατο. Ο Παράδεισος παραμένει ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Ο Παράδεισος γίνεται ζωντανή ελπίδα και πραγματικότητα μέσα από την αγάπη μας προς όλους τους συνανθρώπους μας, λευκούς, μαύρους, φτωχούς, πλούσιους, μικρούς, μεγάλους.
Γι’ αυτό κι Απόστολος Παύλος απευθυνόμενος στην επιστολή του προς τους κάτοικους της Κορίνθου τονίζει με κάθε σαφήνεια ότι «πρέπει να ξέρουμε ότι όποιος σπέρνει με φειδώ, δηλαδή με τσιγκουνιά, θα έχει λίγη σοδειά, κι όποιος σπέρνει απλόχερα η σοδειά του θα είναι άφθονη». Φυσικά ο Απόστολος Παύλος αναφέρεται στην αρετή της ελεημοσύνης αυτών που έχουν κάτι παραπάνω να είναι γενναιόδωροι να βοηθούν αυτούς που δεν έχουν τίποτα. Η έννοια της αδιάκριτης αγάπης μας προς τους συνανθρώπους μας είναι η καλή μας διάθεση με έμπρακτο τρόπο να βοηθούμε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας. Μάλιστα ο Απόστολος Παύλος μας λέει πάλι στην ίδια επιστολή με σαφήνεια «να εισφέρει ο καθένας ότι του λέει η καρδιά του χωρίς να στενοχωριέται ή να εξαναγκάζεται, γιατί ο Θεός αγαπά αυτόν που δίνει με ευχαρίστηση».
Η έννοια της προσφοράς και της εισφοράς δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική στήριξη αυτών που έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά και στην ηθική διάσταση της κοινωνικής διάστασης της ευθύνης του κάθε χριστιανού. Είναι η ευθύνη μας να στηρίξουμε τους ασθενείς μας, να τους επισκεφθούμε στο κρεββάτι του πόνου, να τους διακονήσουμε, να προσευχηθούμε γι’ αυτούς, να μοιραστούμε λίγο από το χρόνο μας μαζί τους, να γίνουμε ειρηνοποιοί μέσα στο σπίτι μας με την υπομονή μας, την κατανόηση μας, την υποχωρητικότητα μας, με το χαμόγελο της καλωσύνης και της προσευχής προς στις  μορφές των δήθεν αγαπημένων μας προσώπων που τους παρασέρνει ο διάβολος κι ο πειρασμός και μας πληγώνουν και  μας αδικούν και  μας πικραίνουν με αγνωμοσύνη, αχαριστία και κακία.
Τελικά η προσπάθεια μας να ζούμε σύμφωνα με τις Θείες Εντολές του Ιησού Χριστού είναι να γίνουμε φιλεύπλαχνοι προς τους συνανθρώπους μας, όπως Φιλεύπλαχνος είναι ο Ουράνιος Πατέρας μας Θεός προς όλους μας. Η χριστιανική μας ταυτότητα εκδηλώνεται μεταξύ άλλων, με το σεβασμό μας και την καλή μας διάθεση, να στηρίξουμε στο βαθμό που μπορούμε το φιλανθρωπικό, το ποιμαντικό, το Ιεραποστολικό και το διδακτικό έργον της Εκκλησίας μας, της Μητροπόλεως μας, του Πατριαρχείου μας.
Ο Απόστολος Παύλος στην ίδια επιστολή τονίζει ότι «Ο Θεός θα σας κάνει πλούσιους σε όλα, για να μπορείτε να δίνετε γενναιόδωρα. Αυτοί που θα πάρουν από μας τη δική σας εισφορά θα ευχαριστούν το Θεό».

27 Αυγούστου 2011

Εμπρηστική επίθεση με τουλάχιστον 53 νεκρούς σε καζίνο στο Μεξικό

 
 
Πόλη του Μεξικού
Τουλάχιστον 53 θαμώνες και εργαζόμενοι σε καζίνο στο Μόντερεϊ του βόρειου Μεξικό κάηκαν ή πέθαναν από ασφυξία, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο καζίνο, περιέλουσαν τα πάντα με βενζίνη και αποχώρησαν αφού έβαλαν φωτιά. Αρκετοί βρήκαν το θάνατο προσπαθώντας να ξεφύγουν, ενώ τα σωστικά συνεργεία εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός των νεκρών μπορεί να είναι μεγαλύτερος. 

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), όταν έξι ένοπλοι έφτασαν στο καζίνο με δύο οχήματα. Πελάτης που διέφυγε της επίθεσης είπε πως οι έξι άνδρες φορούσαν μάσκες, ήταν οπλισμένοι και απείλησαν τους παίκτες. Στη συνέχεια έριξαν βενζίνη στο κτίριο και έβαλαν φωτιά. Πολλοί πελάτες έτρεξαν να βρουν καταφύγιο στις τουαλέτες, αλλά πέθαναν από ασφυξία καθώς ο καπνός γέμισε το κτίριο.

Οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά έπειτα από τέσσερις ώρες ενώ συγγενείς ανθρώπων παγιδευμένων μέσα στο κτίριο είχαν συγκεντρωθεί ζητώντας πληροφορίες για τους αγαπημένους τους. Καθώς έπεφτε η νύχτα, πληρώματα ασθενοφόρων και πυροσβέστες συνέχιζαν να βγάζουν πτώματα καλυμμένα με πλαστικές σακούλες από τρύπα που άνοιξαν σε έναν από τους τοίχους. 

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν για θύματα και παγιδευμένους στο Καζίνο Ρουαγιάλ.

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται γύρω από το κατεστραμμένο κτίριο, περιμένοντας να ενημερωθούν για συγγενείς τους, οι οποίοι βρίσκονταν στο καζίνο.

Οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο για συνολικά 53 νεκρούς, αλλά ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί.

Ανεπίσημες αναφορές, που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο ακόμα και για 61 νεκρούς.

Το περιστατικό φαίνεται πως σχετίζεται με τον πόλεμο που έχει κηρύξει η κεντρική κυβέρνηση στις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, με τον πρόεδρο του Μεξικό να κάνει λόγο για «βάρβαρη πράξη τρομοκρατίας».

Το Καζίνο βρίσκεται στην πλούσια πόλη του Μοντερέι, σε απόσταση 230 χλμ. από τα σύνορα με το Τέξας, η οποία αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες προβλήματα από την αυξανόμενη βία καθώς ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλντερόν στις συμμορίες των ναρκωτικών εντείνεται.

Ο πρόεδρος του Μεξικό κήρυξε τριήμερο πένθος για τα θύματα της τραγωδίας.

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Φελίπε Καλντερόν χαρακτήρισε την επίθεση «βάρβαρη πράξη τρομοκρατίας» και τόνισε πως θα συνεχίσει να πολεμάει το οργανωμένο έγκλημα.

πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Αυξάνονται οι Αιγύπτιοι στρατιώτες στη χερσόνησο του Σινά με την έγκριση του Ισραήλ

Η Αίγυπτος πρέπει να ζητήσει έγκριση για την εγκατάσταση στρατιωτών στο Σινά
 
Κάιρο, Αίγυπτος
Η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν να αυξήσουν τον αριθμό των Αιγυπτίων στρατιωτών στη συνοριακή περιοχή του Σινά, μετά από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν, δήλωσε υψηλόβαθμος Αιγύπτιος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις υπάρχει τώρα μία αρχική συμφωνία ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ για την ανάπτυξη περισσότερων Αιγυπτίων στρατιωτών στην περιοχή του Σινά» δήλωσε στο Reuters ανωνύμως ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η επίτευξη της συμφωνίας επιταχύνθηκε από την πρόσφατη επίθεση που στοίχισε την ζωή Αιγυπτίων αστυνομικών κοντά στο θέρετρο Εϊλάτ.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη συνθήκη ειρήνης που έχουν υπογράψει το Ισραήλ  με την Αίγυπτο, η εγκατάσταση ή αύξηση του αριθμού των Αιγύπτιων στρατιωτών στη χερσόνησο του Σινά πρέπει να γίνεται με την έγκριση του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, περίπου 200 Αιγύπτιοι διαδήλωσαν μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στο Κάιρο, ζητώντας την απέλαση του πρεσβευτή. «Πρώτο αίτημα του πληθυσμού: να κάψετε την πρεσβεία και να απελάσετε τον πρεσβευτή», φώναζαν οι διαδηλωτές.

«Θέλουμε να εκδικηθούμε, δε θέλουμε αποζημίωση. Όπως ένας Αιγύπτιος στρατιώτης δικάζεται αν πυροβολήσει έναν Ισραηλινό στρατιώτη, θέλουμε να τιμωρηθούν» είπε ένας από τους διαδηλωτές.
 πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters