Tα καρότα που βράζονται με τη φλούδα τους διατηρούν αλώβητα τα αντικαρκινικά τους συστατικά, ενώ είναι και νοστιμότερα. Συγκεκριμένα, έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ στη Βρετανία έδειξε ότι όταν κόβουμε ένα καρότο, αφού το βράσουμε με τη φλούδα του, η αντικαρκινική του δράση αυξάνεται κατά 25% αφού διατηρεί την αντικαρκινική ουσία φαλκαρινόλη. Επιπλέον τα σάκχαρα που δίνουν στο καρότο την ξεχωριστή γλυκιά του γεύση παραμένουν σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα καρότα που έχουν βραστεί με τη φλούδα, σε σχέση με εκείνα που έχουν ξεφλουδιστεί πριν βράσουν.
phghespreso