11 Ιανουαρίου 2018

NEA

Posted: 10 Jan 2018 11:41 PM PST
Μείωση στα ήδη μειωμένα εκτός έδρας που παίρνουν οι στρατιωτικοί έναντι των δημοσίων υπαλλήλων, έχει ήδη επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας είναι ότι εδώ και δυο χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου στην Βουλή, η πολιτική ηγεσία στο ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΡΟΠΟ δεν έχει καταφέρει να συντάξει το προεδρικό διάταγμα που απαιτείται για να εξομοιωθούν οι στρατιωτικοί και οι ένστολοι με τους Δημόσιους υπαλλήλους.

Σήμερα οι Δημόσιοι υπάλληλοι παίρνουν 40 ευρώ, ενώ στρατιωτικοί και ένστολοι 29,35 ευρώ.

Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που θα επικύρωνε την ψήφιση του ν. 4336/2015 με τον οποίο τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις που αφορούν στις δαπάνες των μετακινουμένων δημοσίων υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών & Σ.Α.), κατόπιν πρότασης των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (νυν Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής), επιβάλλονταν να γίνει εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλαδή από την 01-01-2016. 


Το προεδρικό διάταγμα παίρνει διαρκείς αναβολές ανά εξάμηνο κάτι που για ορισμένους είναι σαφής ένδειξη ότι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί η εξίσωση με τους πολιτικούς υπαλλήλους.


Η αδικία έρχεται τώρα να ενισχυθεί, καθώς, όπως αποκαλύπτει το Armyvoice.gr,  από την 1η Ιανουαρίου 2018 τέθηκε σε ισχύ ο φόρος διαμονής υπέρ του Δημοσίου.

Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση του δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας:


Α) Σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα της υποπερίπτωσης αα' της περίπτωσης α' της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α'155), ως ακολούθως:

    1-2 αστέρων 0,50 €,
    3 αστέρων 1,50 €,
    4 αστέρων 3,00 €,
    5 αστέρων 4,00 €.
Β) Σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα της υποπερίπτωσης γγ' της περίπτωσης β' της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014, ως ακολούθως:

    1-2 κλειδιών 0,25 € ,
    3 κλειδιών 0,50 €,
    4 κλειδιών 1,00 €.Μάλιστα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών, πριν λίγες ημέρες αναφέρει ότι για την ομαλή εφαρμογή του μέτρου, το άρθρο αυτό πρόκειται να τροποποιηθεί άμεσα, ώστε να προβλέπεται πλέον ρητά, ότι ο φόρος θα βαρύνει σε κάθε περίπτωση τον ταξιδιώτη-διαμένοντα-χρήστη του δωματίου ή διαμερίσματος και ότι επιβάλλεται από τις ξενοδοχειακές και λοιπές επιχειρήσεις προς τους διαμένοντες, η έκδοση «ειδικού στοιχείου-απόδειξης είσπραξης φόρου διαμονής», χωρίς το ειδικό αυτό στοιχείο να επιβαρύνεται με ΦΠΑ, με την επικείμενη τροποποιητική διάταξη να έχει ισχύ από 1-1-2018. 


Αυτό σημαίνει ότι με την ήδη μειωμένη εκτός έδρας αποζημίωση, αφού δεν έχουν εξισωθεί οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας με τους δημοσίους υπαλλήλους, οι δικαιούχοι των εκτός έδρας θα πρέπει να πληρώσουν και τον νέο φόρο διαμονής!

Άλλη μια μείωση από "καραμπόλα" στους ένστολους και τους στρατιωτικούς οι οποίοι προφανώς αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β' κατηγορίας σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους!

πηγή: armyvoice


_
Posted: 10 Jan 2018 11:38 PM PST

Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλον τον κόσμο.

Αν και πολλοί είναι οι άνθρωποι που τον απολαμβάνουν, θέλουν ωστόσο να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης για κάποιο λόγο.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ο καφές χωρίς καφεΐνη (ντεκαφεϊνέ) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ο καφές ντεκαφεϊνέ είναι ακριβώς όπως ο κανονικός, με μόνη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί η καφεΐνη και κανένα άλλο συστατικό.

Δείτε μερικά στοιχεία για το ντεκαφεϊνέ, είτε είναι καλά για την υγεία σας, είτε όχι…
 1. Οι κόκκοι στο ντεκαφεϊνέ καφέ πλένονται σε ειδικά διαλύματα για την απομάκρυνση του 97% της περιεκτικότητάς τους σε καφεΐνη, πριν αρχίσει το ψήσιμο. Εκτός από την καφεΐνη, η θρεπτική αξία του ντεκαφεϊνέ είναι σχεδόν ταυτόσημη με εκείνη των κανονικών κόκκων καφέ.
 2. Ο ντεκαφεϊνέ δεν είναι εντελώς χωρίς καφεΐνη, καθώς κάθε φλιτζάνι περιέχει περίπου 0-7 mg. Ωστόσο, αυτή είναι πολύ μικρότερη από την ποσότητα που υπάρχει στον κανονικό καφέ.
 3. Ο ντεκαφεϊνέ περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως και ο κανονικός καφές. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως χλωρογενικό οξύ και άλλες πολυφαινόλες.
 4. Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
 5. Ο ντεκαφεϊνέ μπορεί να προστατεύσει από τη γνωστική εξασθένηση που σχετίζεται με την ηλικία. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ασθενειών, όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
 6. Ο καφές ντεκαφεϊνέ προκαλεί σημαντικά λιγότερη παλινδρόμηση οξέος από τον κανονικό καφέ. Αν πίνετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια την ημέρα μπορεί επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου του ορθού.

Πού υπερτερεί ο κανονικός καφές έναντι του ντεκαφεϊνέ
 • Βελτιωμένη διάθεση, χρόνος αντίδρασης, μνήμη και νοητική λειτουργία
 • Αυξημένος μεταβολικός ρυθμός και καύση λίπους
 • Ενισχυμένη αθλητική απόδοση
 • Μείωση του κινδύνου της ήπιας κατάθλιψης και των αυτοκτονικών σκέψεων στις γυναίκες
 • Πολύ χαμηλότερος κίνδυνος κίρρωσης του ήπατος ή ηπατικής βλάβης τελικού σταδίου

Ποιοι πρέπει να προτιμούν τον καφέ χωρίς καφεΐνη

Η περίσσεια καφεΐνης μπορεί να βλάψει σοβαρά το κεντρικό νευρικό σύστημα, να προκαλέσει νευρικότητα, άγχος, πεπτικά προβλήματα, καρδιακή αρρυθμία ή δυσκολία στον ύπνο σε ευαίσθητα άτομα.

Τα άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις μπορεί επίσης να χρειαστεί να περιορίσουν την πρόσληψη καφεΐνης. Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς που λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την καφεΐνη.

Επιπλέον, οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες συνιστάται να περιορίσουν την κατανάλωση καφεΐνης. Τα παιδιά, οι έφηβοι και τα άτομα που πάσχουν από άγχος ή προβλήματα ύπνου καλούνται να πράξουν το ίδιο.


Πηγή: iatropedia.gr
_
Posted: 10 Jan 2018 11:22 PM PST
 Το επεισόδιο που σημειώθηκε στην περιοχή «Άγιος Γεώργιος» της Σύμης πριν από τρία χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 17χρονου Σύριου μετανάστη και τον τραυματισμό ενός
λιμενικού και ενός εκ των διακινητών θα αναβιώσει αύριο ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν δύο Τούρκοι ηλικίας 31 και 43 ετών αντίστοιχα σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις «βαριές» ποινές που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα, από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το καλοκαίρι του 2016.

Συγκεκριμένα, το πρωτόδικο δικαστήριο αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και αυτά που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, έκρινε ένοχους τους δύο Τούρκους  για την μεταφορά εκ κερδοσκοπίας από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος των δύο αλλοδαπών προσφύγων που μετέφεραν και μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη για τον λιμενικό.

Το δικαστήριο απάλλαξε από την κατηγορία της απόπειρας πρόκλησης ναυαγίου και της απόπειρας έκρηξης τους δύο αλλοδαπούς, στους οποίους και επέβαλε 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο, 4 χρόνια φυλάκιση για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη (τρεις στο σύνολο) 1 χρόνο φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ για την παράνομη οπλοφορία, 6 μήνες φυλάκιση για την παράνομη οπλοχρησία και 1 χρόνο φυλάκιση και 1500 ευρώ για την παράνομη είσοδο.

Συνολικά οι δύο Τούρκοι καταδικάστηκαν σε 202 χρόνια κάθειρξης, 18 μήνες φυλάκιση (από αυτά βάση νομοθεσίας θα εκτίσουν τα 25) και χρηματικό πρόστιμο 2.040.700 ευρώ έκαστος, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο αλλοδαποί διακινητές άσκησαν έφεση η οποία θα εκδικαστεί αύριο στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σκηνές αστυνομικής ταινίας
Όπως είναι γνωστό, το επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Αυγούστου 2015 στην θαλάσσια περιοχή «Άγιος Γεώργιος» της Σύμης, όταν οι Λιμενικοί μαζί με προσωπικό της FRONTEX εντόπισαν ύποπτο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι 70 παράτυποι μετανάστες. Μόλις οι δύο Τούρκοι διακινητές αντιλήφθηκαν τους Λιμενικούς άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν σκηνές από αστυνομική ταινία δράσης οι οποίες είχαν άσχημη κατάληξη αφού τραυματίστηκε θανάσιμα ένας νεαρός μετανάστης  ηλικίας  17 ετών, ενώ ένας Λιμενικός που συμμετείχε στην επιχείρηση τραυματίστηκε στο κεφάλι και ο διακινητής στο πόδι!

Στο νησί επικράτησε χαοτική κατάσταση με το ασθενοφόρο να κινείται στους στενούς δρόμους της Σύμης προκειμένου να μεταφέρει τους τραυματίες!

Για το περιστατικό εκδόθηκε ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως αυτό σημειώθηκε «στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Μαραθούντα της Σύμης κατά την απόπειρα λαθραίας εισόδου περίπου 70 μεταναστών με Θ/Γ σκάφος από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης καταδίωξης και της προσπάθειας ακινητοποίησης του Θ/Γ από δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και σκάφος της Λετονικής συνοριοφυλακής της δύναμης FRONTEX, οι διακινητές προσπάθησαν επανειλημμένα να εμβολίσουν το Λετονικό καταδιωκτικό σκάφος και να διαφύγουν επιστρέφοντας προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος, κατά δήλωσή του, διακινητής επιτέθηκε και τραυμάτισε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σύμης αφαιρώντας του προσωρινά το υπηρεσιακό όπλο.

Κατά τη συμπλοκή με τους διακινητές ερρίφθησαν πυρά πυροβόλου όπλου. Στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπως ενημέρωσε προφορικώς ο Ιατρός τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αργυρίου Ιωάννη, ο θάνατος του 17χρονου αλλοδαπού υπηκόου προήλθε πιθανόν από ρίψη βολίδας πυροβόλου όπλου.

Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής».

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες
Απολογούμενοι ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου οι δύο Τούρκοι όχι μόνο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά ισχυρίστηκαν πως ούτε τα σκάφη του Λιμενικού επιχείρησαν να εμβολίσουν, ούτε τους Σύριους πρόσφυγες κακομεταχειρίστηκαν, ούτε επεισόδιο σημειώθηκε με του Λιμενικούς, παρά μόνο οι τελευταίοι τους «επιτέθηκαν» μπαίνοντας στη θαλαμηγό όπου επέβαιναν με τους 93 πρόσφυγες και άρχισαν να τους χτυπούν με το γκλοπ!

Μάλιστα ο 31χρονος Τούρκος είπε πως δεν είχε σκοπό να αποβιβάσει στη Σύμη τους πρόσφυγες που μετέφερε αλλά και κάποιο άλλο σημείο των τουρκικών ακτών, ενώ ο συγκατηγορούμενος του ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την μεταφορά και πως προσελήφθη για να καθαρίζει το σκάφος. Όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί προσπάθησε να αποβιβαστεί από το σκάφος αλλά αυτός που τον είχε πάρει εκεί δεν τον άφησε. Και οι δύο Τούρκοι δήλωσαν στο δικαστήριο ότι τους ανάγκασαν να κάνουν αυτά που έκαναν και παρά τη θέλησή τους.

Αντίθετες από αυτές τις απολογίες ήταν οι καταθέσεις των δύο Λιμενικών οι οποίοι περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν μέσα στο σκάφος που κυβερνούσαν οι Τούρκοι!

Μάλιστα ο ένας εκ των λιμενικών τον οποίο και τραυμάτισαν οι αλλοδαποί διακινητές είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο: «με χτυπούσαν στο πρόσωπο και στο κεφάλι για να με εξουδετερώσουν! Τα περισσότερα χτυπήματα τα είχα από την μέση του κορμού και επάνω. Στη συνέχεια μου έριξε ένα υγρό κάτι σαν καύσιμο και τότε άκουσα το «τσακ» κάτι σαν αναπτήρας ήταν»!

Ο Λιμενικός μίλησε και για τον τρόπο που του πήραν αρχικά το γκλοπ του με το οποίο και τον χτυπούσαν αλλά και το όπλο με το οποίο έπεσαν οι σφαίρες, στην αναστάτωση που προκλήθηκε μέσα στη θαλαμηγό κατά τη διάρκεια του επεισοδίου αλλά και στα δεκάδες άτομα που ήταν στοιβαγμένα στο σκάφος και τα οποία διασώθηκαν.

Πηγή : ΡΟΔΙΑΚΗ

_
Posted: 10 Jan 2018 11:03 PM PST
Ένα «μωσαϊκό» από ιστορίες στις οποίες οι… χρυσές επενδυτικές ευκαιρίες μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε πραγματικό εφιάλτη για αρκετούς Λαρισαίους,
οι ελπίδες των οποίων τελικά αποδείχθηκαν φρούδες, αναδύθηκε στην επιφάνεια.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας εκδικάστηκε σειρά υποθέσεων με κατηγορούμενο έναν 47χρονο, ο οποίος σε διάστημα δύο ετών έπεισε αρκετούς πολίτες για τις χρηματοοικονομικές του γνώσεις και εμπειρίες και με αυτόν τον τρόπο τους εξαπάτησε ζημιώνοντάς τους συνολικά περίπου 800 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίχθηκαν στο δικαστήριο.

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τους υποσχόταν πως οι επενδύσεις θα γίνουν στο εξωτερικό ενώ σε κάποιους έλεγε πως θα έφτανε μέχρι και στην τράπεζα του Βατικανού όπου τα κέρδη ήταν εγγυημένα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων παρουσιαζόταν ως σύμβουλος επενδύσεων με διεθνή καριέρα στον τομέα. Έπειθε τα περισσότερα θύματά του πως αν επένδυαν σε μετοχές της εται- ρίας, θα είχαν απόδοση 10% τριμηνιαίως και 40% ετησίως, ότι το κεφάλαιο που θα επένδυαν ήταν εξασφαλισμένο 100% στο Λονδίνο.

Κάποιους, και μάλιστα αρκετούς τους έπεισε… Σε μια περίπτωση ζημίωσε έναν Λαρισαίο με το ποσό των 42 χιλιάδων ευρώ. Σε μια άλλη περίπτωση έπεισε άλλο Λαρισαίο για μια τράπεζα στην Ελβετία. Πίστεψε πως ο κατηγορούμενος είχε γνωριμίες με διαχειριστές ομοειδών κεφαλαίων στο εξωτερικό που του έδιναν τη δυνατότητα να γνωρίζει εκ των προτέρων τη διαμόρφωση των ισοτιμιών, ότι η ως άνω εταιρία και κατ’ επέκταση τα προς επένδυση καταβληθέντα χρήματα είναι ασφαλισμένα στην Αγγλία.

Συνολικά του πήραν 150 χιλιάδες ευρώ. Ένας άλλος πείστηκε για μια τράπεζα στη Δανία και πως ο κατηγορούμενος δίδοντας εντολές αγοράς και πώλησης παρακολουθώντας τις ισοτιμίες των νομισμάτων, σε συνεργασία με άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του, θα έφερνε μεγάλο κέρδος. Αυτό του στοίχισε πάνω από 160 χιλιάδες ευρώ.

Σε κάποιο από τα θύματά του μίλησε ακόμα και για την τράπεζα του Βατικανού. Με αυτόν τον τρόπο του πήραν 86 χιλιάδες ευρώ. Από μια άλλη Λαρισαία πήραν 130 χιλιάδες ευρώ και σε μια ακόμα περίπτωση πήραν 85 χιλιάδες ευρώ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2011 είχε ερευνήσει καταγγελίες εις βάρος του και του επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος αργότερα διέφυγε στο εξωτερικό όπου συνελήφθη με διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ.

Πρόσφατα είχε καταδικαστεί στη Λάρισα σε 8 χρόνια κάθειρξη για άλλη περίπτωση απάτης, ενώ προχθές το Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε τρεις διαφορετικές ποινές κάθειρξης, 7 ετών η κάθε μία, για ισάριθμες απάτες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία_
Posted: 10 Jan 2018 10:44 PM PST


Τέσσερα σκάφη “πύραυλους” , “παζαρεύει” το ΥΠΕΘΑ από τις ΗΠΑ για τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. Πρόκειται για τέσσερα Mark V τα οποία οι Αμερικανοί δίνουν στην Ελλάδα προς 2
εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Σύνολο οκτώ εκατομμύρια. Οι δυνατότητες των σκαφών θεωρούνται από τους επιτελείς του ΠΝ ιδανικές για ειδικές επιχειρήσεις της ΜΥΚ αλλά και άλλων τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων. Η ταχύτητά τους ασύλληπτη και δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για σκάφη που χρησιμοποιούν οι SEALS.

Οι Αμερικανοί  τα ΄χουν βγάλει “στη βιτρίνα των εκπτώσεων” εδώ και αρκετά χρόνια,από την εποχή που Α/ΓΕΝ ήταν ο Κοσμάς Χρηστίδης και ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης. Το μειονέκτημα που έκανε τον πρώτο επιφυλακτικό στην απόκτησή τους ήταν ότι θεωρούνται σκάφη που έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση καυσίμου και γι΄ αυτό είναι ακριβά στη χρήση τους. Είναι κι ένας από τους λόγους που οι Αμερικανοί τα αποσύρουν. Ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ -που είναι βατραχάνθρωπος- εκτιμά ότι τα πλεονεκτήματα των σκαφών είναι πολλά και σημαντικά και πως στο Αιγαίο όπου οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές το πρόβλημα του κόστους χρήσης δεν θα είναι τόσο μεγάλο.

Τι μένει για να τα πάρουμε; Να τα ζητήσουμε επισήμως. Οι Αμερικανοί τα δίνουν, συζητήσεις έχουν γίνει και μένει το επίσημο ελληνικό αίτημα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους:
πηγή: militaire
_
Posted: 10 Jan 2018 10:25 PM PST

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ταχυφαγείο στη διασταύρωση των οδών Βεΐκου και Γαλατσίου. Ομάδα νεαρών γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν
28χρονο που βρισκόταν μέσα σε ταχυφαγείο. Αφορμή φαίνεται πως ήταν το γεγονός πως ο 28χρονος φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού.


Οι δράστες μάλιστα προκάλεσαν ζημιές και στο αυτοκίνητο του ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
_
Posted: 10 Jan 2018 10:06 PM PST
Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικέ καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές μέχρι το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανόν εκ νέου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, λόγω ομίχλης κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής  Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, λόγω ομίχλης κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση καιρού για 12/01/2018

Την Παρασκευή στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

πηγή: ant1news.gr

_
Posted: 10 Jan 2018 09:47 PM PST
Τραυματισμένος στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ιδιοκτήτης περιπτέρου στο Παλαιό Φάληρο όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης έπεσε πάνω στην επιχείρησή του ένα αυτοκίνητο.
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 3:50 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Λ. Ποσειδώνος και Αίαντος.


Χρειάστηκε, μάλιστα, η επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου να απεγκλωβιστεί προκειμένου στη συνέχεια να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

πηγή: Πρώτο Θέμ

_
Posted: 10 Jan 2018 09:28 PM PST
 Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν επιφορτιστεί με το ζήτημα της ασφάλειας στο hotspot στην περιοχή του Χαλκειούς.
Λίγο μετά τις 21:30 σήμανε συναγερμός όταν ομάδες αραβόφωνων συνεπλάκησαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο, με ρίψεις πετρών καθώς και με αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Η αστυνομία εισέβαλλε στο εσωτερικό του Κ.Υ.Τ. με τις δυνάμεις που διάθετε, προχωρώντας στην προσαγωγή 10 ατόμων, ως υπαίτιων και συμμετεχόντων στα επεισόδια. Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των γεγονότων προσωρινά απαγορεύθηκε η έξοδος των εργαζομένων στη ΒΙ.ΑΛ. για την ασφάλειά τους.

πηγή: politischios
_
Posted: 10 Jan 2018 09:09 PM PST

Στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει το Πολυτεχνείο, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές και ανέδειξε ως θέμα στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή», σχολίασε με ανάρτησή στο προφίλ του στο Facebook ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης παραθέτει φωτογραφίες από ένα καμένο αυτοκίνητο και απομεινάρια από χειροβομβίδες κρότου λάμψης, θλιβερά κατάλοιπα των συχνών επιθέσεων κουκουλοφόρων εναντίον των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

«Περπατώντας στη συννεφιασμένη Αθήνα και μπαίνοντας στην αυλή του Πολυτεχνείου σε πιάνει κατάθλιψη. Καμία ομορφιά, πουθενά. Ούτε σε μια γωνίτσα. Πεταμένες μπογιές στους τοίχους, μουτζούρες, σπασμένα παράθυρα, αποκαΐδια, σκουπίδια και πολεμοφόδια του χουλιγκανικού αγώνα. Οι κάτοικοι της περιοχής, φοβισμένοι, σου μιλούν για τις σιδεριές που συνεχώς προσθέτουν και την απαγόρευση κυκλοφορίας μόλις πέσει η νύχτα. Τα λουκέτα κάθε μέρα και περισσότερα. Και οι φοιτητές να μειώνουν συνεχώς τον χρόνο παραμονής τους στην περιοχή», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.Όπως τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, αυτό που αφήνουμε να συμβεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι έγκλημα, καθώς πλέον στο άκουσμα του ονόματος του, όλοι σκέφτονται φωτιές, μολότοφ, πετροπόλεμο, καταστροφές, δακρυγόνα και πολεμικά πλάνα στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο.

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Οφείλουμε να αντεπιτεθούμε. Οι συμμορίες δεν μπορεί να καθορίζουν τη ζωή στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να προστατεύσουμε ανθρώπους, κτίσματα και την πολιτιστική μας κληρονομιά» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού «Κόμματα, Δήμος, κυβέρνηση, πανεπιστημιακή κοινότητα, κάτοικοι πρέπει να πάρουμε μαζί τις μεγάλες αποφάσεις που θα κάνουν την περιοχή ξανά ζωντανή και όμορφη. Και αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί, ας πάρει την πρωτοβουλία ο Δήμος.

«Το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις - τις έχουμε πει εδώ και 2 χρόνια στον Γιώργο Καμίνη. Ας ετοιμαστούν και όλοι οι υπόλοιποι και ας συναντηθούμε. Τουλάχιστον αυτοί που η αδιαφορία δεν μας ταιριάζει. Χωρίς κομματικά παιγνίδια, χωρίς πολιτικαντισμούς, χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες. Με τολμηρότητα, γνώση και αγάπη για την περιοχή, τους φοιτητές της χώρας και τους κατοίκους των Εξαρχείων» καταλήγει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

πηγή: enikos


_
Posted: 10 Jan 2018 09:43 PM PST
Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό συνέβη κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το thestival.gr όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Τμήματος
Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας θέλησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε ύποπτο φορτηγάκι στο ύψος του Πολυκάστρου.

Ο Έλληνας οδηγός του οχήματος, στο μετέφερε τρεις παράνομους μετανάστες αλβανικής καταγωγής, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε κοντά στην αερογέφυρα της Σίνδου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εκ των τεσσάρων επιβαινόντων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Ύστερα από σύντομη επιχείρηση οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν έναν από τους επιβάτες και ανέσυραν τον νεκρό από το κανάλι. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Πηγή πληροφοριών: thestival.gr

_
Posted: 10 Jan 2018 01:46 PM PST
Ακραίοι Σκοπιανοί εθνικιστές ζητούν από την Τουρκία να ασκήσει βέτο στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση που το κρατίδιό τους δεν ονομαστεί “Μακεδονία”! Το …κίνημα “για την απελευθέρωση και την
ένωση όλης της Μακεδονίας”,δημοσιεύει στην ιστοσελίδα “Μακεδονικό έθνος”, ένα κατάπτυστο κείμενο με το οποίο καλεί την Τουρκία να …τους προστατέψει.
Γράφουν μεταξύ άλλων απαιτώντας βέτο στο ΝΑΤΟ σε περίπτωση που δεν…βαφτιστούν όπως επιθυμούν:
“Αυτό το βέτο μπορεί να προέλθει από μια πολύ  φιλική χώρα, η οποία ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που έχει αναγνωρίσει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα και δεν θέλει την αλλαγή του. Η χώρα αυτή έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η πΓΔΜ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα…Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επανειλημμένα ότι οι Τούρκοι και οι Μακεδόνες είναι αδέλφια και ότι η Τουρκία θα είναι πάντα πίσω από τους Μακεδόνες. Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα είναι πάντοτε στην πλευρά της Μακεδονίας επειδή η Ελλάδα κάνει λάθος σ΄ αυτό το θέμα .
Τώρα που η Ελλάδα ζητά  αλλαγή ονόματος, ζητά  να αποσυρθούν τα μνημεία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι  αποκλειστικό δικαίωμα της Ελλάδας και ζητά  να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων όπου λειτουργεί η τουρκική εταιρεία TAV Eirport, πώς θα αντιδράσει στην Τουρκία, η οποία, μεταξύ άλλων, είναι σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες;  Θα συμφωνήσει να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου και αν ναι, θα επιτρέψει στη Μακεδονία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ με ένα άλλο όνομα;
Η Μακεδονία και η Τουρκία  περιμένουν να γίνουν μέλη της ΕΕ και απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών είναι πιο έντονες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ”.
Θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά

Posted: 10 Jan 2018 01:27 PM PST
Οποιοσδήποτε ασχοληθεί με το Μακεδονικό πρόβλημα θα έχει   ατελή  ενημέρωση αν δεν προχωρούσε προηγούμενα στη γνώση    των νεότερων χρόνων  και μάλιστα έως τον εμφύλιο
πόλεμο. Αυτή την αποστολή θα την αναλάβουμε εμείς χωρίς εθνικισμούς και μνησικακίες με γνώμονα πως η ιστορία δεν πρέπει να αλλοιωθεί. Άλλωστε αυτό επιζητούμε και εμείς από τους γείτονες.
Τα νεώτερα, του   εμφύλιου, γεγονότα, είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Τουλάχιστον αυτοί που ασχολούνται με το Μακεδονικό γνωρίζουν τις βασικές παραμέτρους του προβλήματος. Όμως τι συνέβη κατά τα προπολεμικά χρόνια είναι για πολλούς Έλληνες σχεδόν άγνωστα τα γεγονότα.
 Πως φθάσαμε από ένα Ελληνοτουρκικό πρόβλημα που ήταν η απελευθέρωση της Μακεδονίας και η ενσωμάτωσή της με την Ελλάδα, να μετατραπεί σε Ελληνοβουλγαρικό και σε συνέχεια Ελληνοσκοπιανό ή στην αρχή του Ελληνοσερβικό πρόβλημα;
Θα πρέπει κατ αρχή να σημειωθεί ότι οι Σέρβοι, σε σύγκριση με τους Βουλγάρους, πολύ καθυστερημένα άρχισαν να αναπτύσσουν προπαγανδιστική δράση στο Μακεδονικό χώρο βλέποντας ότι είχαν, στην αρχή τουλάχιστον, την στήριξη των κρατών της κεντρικής Ευρώπης, ιδίως της Αυστροουγγαρίας, για την προσάρτηση της περιοχής.

Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, που οι συνέπειές της είναι γνωστές για τους Ελληνισμό, η χώρα μας βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπη με την Τουρκία που είχε υπερβολικές απαιτήσεις στη Λοζάννη.
Τότε ψάχνοντας συμμάχους να στηριχθούμε, στραφήκαμε και προς του Γιουγκοσλάβους. Οι «φίλοι» μας Γιουγκοσλάβοι, προέβαλαν απαίτηση να παραχωρηθεί ελεύθερη ζώνη στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με δική τους Διοίκηση και πολλές άλλες αξιώσεις.
Το 1924 όταν  έγινε προσπάθεια να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας, με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Πολίτη- Καλκώφ, οι Γιουγκοσλάβοι κατήγγειλαν τη συνθήκη συμμαχίας του 1913 και ανάφεραν σαν δικαιολογίες πέρα από τη Συμφωνία Πολίτη- Καλκώφ, ό,τι « η Ελλάδα δεν εφάρμοσε ακόμη όλες τις λεπτομέρειες της σύμβασης για την ελεύθερη ζώνη της Θεσσαλονίκης..» Έλεγαν ακόμη ότι υπήρχε εκκρεμότητα ζητημάτων ιθαγένειας για τους Εβραίους που είχαν πάρει Σερβική υπηκοότητα κλπ.
 Η Ελληνική Κυβέρνηση τότε, ακύρωσε τη συμφωνία. Όταν αργότερα έγιναν Ελληνογιουγκοσλαβικές συνομιλίες, η αντιπροσωπεία μας που μετέβη το Βελιγράδι, συνάντησε εχθρική ατμόσφαιρα, ενώ οι απαιτήσεις των γειτόνων μας ήταν παράλογες.
 Ζητούσαν να αναγνωρισθεί η ζώνη της Θεσσαλονίκης, σαν …Γιουγκοσλαβικό έδαφος. Ζητούσαν ακόμη κυριαρχικές παραχωρήσεις σε μεγάλο πλάτος της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Γευγελής, δηλαδή λωρίδα επικοινωνίας της Γιουγκοσλαβίας με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που θα ήταν Γιουγκοσλαβικό!!!!
Ζητούσαν επίσης να θεωρηθούν οι δίγλωσσοι Δυτικομακεδόνες ξεχωριστή μειονότητα σερβική και ένα σωρό άλλες απαιτήσεις.
Ίσως πολλοί δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, ότι το 1926 ο Θ. Πάγκαλος υπέγραψε μια συμφωνία με τους Γιουγκοσλάβους, αποδεχόμενος τους όρους τους, ενώ ταυτόχρονα τους παραχώρησε και το …νησάκι  Βίδος της Κέρκυρας, με την δικαιολογία, ότι υπήρχε εκεί Σέρβικο νεκροταφείο!!.
Ο Πάγκαλος καυχιόταν ότι με τις παραχωρήσεις αυτές εξασφάλισε τη φιλία των Σέρβων, για..... τρία χρόνια. Ευτυχώς μετά από λίγες ημέρες, ανετράπη από τον Γεώργιο Κονδύλη, ο οποίος ακύρωσε την συμφωνία.
Οι Γιουγκοσλάβοι όμως, συνέχιζαν την τακτική τους, για να κερδίσουν εδάφη σε βάρος μας.
Ήλθαν μάλιστα σε επαφή με ορισμένους εμπόρους Εβραίους της Θεσσαλονίκης , για να ασκήσουν πιέσεις. Όταν όμως οι επαφές αυτές έγιναν γνωστές, οι Θεσσαλονικείς εξαγριώθηκαν και ορισμένοι θερμοκέφαλοι έβαλαν φωτιά στην Εβραϊκή συνοικία Κάμπελ.
Από τότε και για χρόνια οι Γιουγκοσλάβοι άσκησαν δριμεία δυσφημιστική εκστρατεία κατά της χώρας μας, σε πολλά επίπεδα.
Το 1933, μετά το σύμφωνο Βουλγαρίας- Γιουγκοσλαβίας, ο Βούλγαρος δημοσιογράφος Γιάνιτς, έγραφε: « Αν δεν υπήρχαν συρματοπλέγματα στα Γιουγκοβουλγαρικά σύνορα, η Ρουμανία δεν θα κατείχε την Δοβρουτσά, ούτε η Ελλάδα την Θεσσαλονίκη…»

 Η 6η Σύνοδος της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας (ΒΚΟ), τον Μάρτιο του 1924, δέχθηκε επίσημα την Βουλγαρική θέση για ίδρυση «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας» στα πλαίσια μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας», ενώ και η Κομιντέρν στο 5ο Παγκόσμιο Συνέδριό της, τον Μάιο του 1924, επικύρωσε την απόφαση της ΒΚΟ.  Στο Συνέδριο υπήρχαν και αντιπρόσωποι του ΚΚΕ . Επρόκειτο για δύο από τα πλέον αξιόλογα στελέχη που διέθετε τότε το Κομμουνιστικό Κίνημα στην Ελλάδα. Τον Παντελή Πουλιόπουλο και τον Σεραφείμ Μάξιμο. Το ΚΚΕ αναγκάσθηκε να δεχθεί αυτές τις θέσεις για την «ανεξάρτητη Μακεδονία», για να μην κατηγορηθεί ότι διασπά το Παγκόσμιο Κομμουνιστικό Κίνημα.
Αργότερα ο Παντελής Πουλιόπουλος σε άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» θα ασκήσει έντονη κριτική και αυτοκριτική στην πολιτική για το Μακεδονικό που ακολούθησε το ΚΚΕ.
Στο άρθρο του γράφει: « Τα συνθήματα ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και ενιαία και ανεξάρτητη Θράκη, ακατάλληλα, έδιναν φοβερό όπλο στην μπουζουαρζία να χαρακτηρίσει το κόμμα ως «προδοτικό», η δε μόνη ορθή πολιτική μας έπρεπε να συνοψίζεται στις ακόλουθες γραμμές. Εναντίον του απειλούμενου πολέμου για το ξαναμοίρασμα της Μακεδονίας. Εναντίον κάθε εξανδραποδιστικής συνθήκης ανταλλαγής εκούσιας ή μετανάστευσης. Υπεράσπιση κάθε ελευθερίας εθνικής για τις μειονότητες και της πλέριας αυτοδιάθεσής τους. Υπέρ της Βαλκανικής Ομοσπονδίας των λαών, μέσα στην οποία θα καθορίσει ο Μακεδονικός λαός την τύχη του….».
Ο Παντ. Πουλιόπουλος ανέφερε με λεπτομέρειες, ότι ήταν λάθος όπως μπήκε το ζήτημα και δεν εξυπηρετούσε κανένα διεθνιστικό σκοπό, αλλά αντίθετα, άφηνε να εννοηθεί ότι το Ελληνικό Κ.Κ. ήταν σύμμαχο με τους βουλγάρους κομιτατζήδες. Πρόσθετε ακόμη πως ήταν τραγικό να υποστηρίζουν οι Έλληνες Κομμουνιστές  ένα τέτοιο σύνθημα στις τρεις δίκες των «αυτονομιστών», την στιγμή που  είχε ήδη εγκαταλειφθεί  από την Διεθνή. Το τραγικό ήταν ότι το σύνθημα αυτό, έπαιζε τον βασικό ρόλο για την διαμόρφωση των δυνάμεων μέσα στο κόμμα και οδήγησε στην απομάκρυνση όλης της παλαιάς ηγεσίας και την σπασμωδική είσοδο νέων στελεχών στην διοίκηση.
Ο Γιάννης Κορδάτος και ο Θωμάς Αποστολίδης, που και οι δύο είχαν διατελέσει Γραμματείς του ΚΚΕ, θα διαφωνήσουν για την ασφυκτική πίεση της  Βαλκανικής Κομμουνιστικής Διεθνούς  πάνω στο θέμα του «Μακεδονικού», που είχε αποδεχθεί το ΚΚΕ και θα αποχωρήσουν από το Κόμμα. Αλλά και ο Σεραφείμ Μάξιμος, που ήταν αντιπρόσωπος του Κόμματος στο Ε’ Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, θα διαφωνήσει δημόσια με τις θέσεις αυτές.

 Συνεχίζεται
_
Posted: 10 Jan 2018 01:08 PM PST
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα που βρέθηκε νεκρός στις 4:00' το απόγευμα της Τετάρτης στον οικισμό Τριανταφυλλιά της Αρκίτσας. Πρόκειται για 55χρονο Γερμανό υπήκοο που διέμενε
στον παραλιακό οικισμό Κέδρος της Αρκίτσας. Το θύμα βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του που διαμένει στην Σκάλα Αταλάντης.
Μάλιστα η τελευταία δήλωσε στους αστυνομικούς ότι τον αναζητούσε από χθες κι ότι ετοιμαζόταν να καταγγείλει την εξαφάνισή του στις Αρχές.
Το πτώμα του βρέθηκε 300 περίπου μέτρα από τον οικισμό Τριανταφυλλιά μέσα σε ελαιώνα. Είχε πυροβοληθεί από κυνηγετικό όπλο, έξω από το αυτοκίνητό του, ένα ασημί Opel με ξένες πινακίδες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport το πτώμα του παρουσίαζε σημάδια ακαμψίας, στοιχείο που δείχνει ότι είχε πυροβοληθεί πριν από αρκετές ώρες. Οι έμπειροι αστυνομικοί υπολογίζουν νωρίς το πρωί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 55χρονος έχει πυροβοληθεί πισώπλατα με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τα σκάγια που ήταν 6άρια, να βγουν από τη θωρακική χώρα, αλλά κάποια από αυτά να τον χτυπήσουν και στο κεφάλι. Μέσα στο ελαιώνα γίνεται χαμός από σκάγια αφού είναι κυνηγότοπος.
Το όπλο του άτυχου άνδρα, που όλα δείχνουν ότι είχε πάει για κυνήγι, μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε πουθενά, ούτε μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι