26 Ιανουαρίου 2019

NEWS FROM BLOKO


Posted: 25 Jan 2019 11:28 PM PST
O Χάρτβιχ Φίσερ, ο πενηνταεπτάχρονος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, διακεκριμένος ιστορικός τέχνης είναι από το 2016 ο πρώτος μη Βρετανός διευθυντής του. Ο Γερμανός Φίσερ
έχει πάρει ενεργά θέση στη συζήτηση που γίνεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα τονίζοντας υπερασπιζόμενος την ιδιοκτησία τους από το βρετανικό κράτος και την αμετακίνητη θέση του να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ήταν ακόμα για μια φορά σαφής.  «Μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώναν στην Αθήνα», είπε ανάμεσα σε άλλα.
«Εμείς εκθέτουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιου πολιτισμού προβάλλοντας επιτεύγματα από όλο τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη», σημείωσε,  ενώ παραδέχθηκε πως δεν είναι το ίδιο να βρίσκονται στην Αθήνα με το Λονδίνο. 
Έχουμε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μας στο Μουσείο Ακρόπολης είπε ο κ. Φίσερ και τόνισε ότι το Μουσείο δανείζει κάθε χρόνο χιλιάδες αντικείμενα, δανείζει και στο μουσείο Ακρόπολης αλλά σε ότι αφορά τις φημολογούμενες κατά καιρούς συζητήσεις για το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη. 
Ο κ. Φίσερ υπήρξε κατηγορηματικός σε ότι αφορά την αποδοχή της άποψης ότι η Ελλάδα είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των γλυπτών. 
«Δε θα το αποδεχόμουν. Τα αντικείμενα της συλλογής του Βρετανικού μουσείου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία των επιτρόπων του Μουσείου» είπε κατηγορηματικά, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση δανείου επ΄αόριστον των γλυπτών, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι το Βρετανικό Μουσείο όταν δανείζει, το κάνει σε εκείνους που αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία των αντικειμένων. 
Πηγή: TA NEA
_
Posted: 25 Jan 2019 11:07 PM PST
Οι πρώτες κρίσεις Αρχηγών στις Ένοπλες Δυνάμεις με μονοκομματική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν απολύτως αναμενόμενες, αλλά η επιλογή του Αντιστράτηγου
Γιώργου Καμπά για τη θέση του Α/ΓΕΣ, είναι λογικό να προκαλεί συζητήσεις. Όλες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών ανέφεραν ότι ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος θα γινόταν είτε Α/ΓΕΕΘΑ ,είτε Α/ΓΕΣ. Για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, η επιλογή του μέχρι σήμερα Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, δεν προκάλεσε έκπληξη. Το δεδομένο ότι ο Αντιστράτηγος Φλώρος θα γινόταν Α/ΓΕΣ όμως δεν επιβεβαιώθηκε και αυτό είναι που προκαλεί ερωτήματα.
Τα ερωτήματα δεν έχουν να κάνουν με τις ικανότητες του Αντιστράτηγου Γιώργου Καμπά που επελέγη. Διοικητής στο Δ΄ Σώμα Στρατού είναι, θέση στην οποία συνήθως επιλέγονται ικανοί αξιωματικοί. Η περιπέτεια με την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών όμως είχε προκαλέσει τη βεβαιότητα ότι δεν θα επέτρεπε στον Αντιστράτηγο Καμπά να προωθηθεί σε υψηλότερη θέση. Αυτό ενισχυόταν από το γεγονός της βέβαιης αποστρατείας του Αλκιβιάδη Στεφανή, την οποία πολλοί δεν ήθελαν να παραδεχτούν ,αλλά ήταν αποφασισμένη εδώ και καιρό από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο μοναδικός που στήριζε μέχρι κάποιο σημείο την παραμονή ή και την προώθηση του κ.Στεφανή στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ ήταν ο Πάνος Καμμένος.
Το σκεπτικό των πολλών λοιπόν ήταν πως η αποστρατεία Στεφανή πιθανότατα θα συμπαρέσυρε και τον διοικητή του Δ΄Σώματος Στρατού. Δεν έγινε κάτι τέτοιο και ο κ.Καμπάς θα ΄ναι από τη Δευτέρα ο νέος Α/ΓΕΣ. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η ΕΔΕ για τα όσα έγιναν στον Έβρο με την αιχμαλωσία των δύο δεν ελήφθησαν καθόλου υπ΄ όψιν στο ΚΥΣΕΑ. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι “μέτρησαν” μόνο για τον Α.Στεφανή κι όχι για τον Γ.Καμπά. Ο ΥΕΘΑ είναι γνώστης του περιεχομένου της ΕΔΕ και συνεπώς έχει πλήρη εικόνα.
Όπως και να ΄χει η υπόθεση της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών μας ήταν μια υπόθεση που “πλήγωσε” τον Στρατό και γι΄ αυτό η επιλογή Καμπά για τη θέση του Α/ΓΕΣ προκαλεί τις συζητήσεις που μεταφέρουμε. Η παραμονή του στο στράτευμα δεν τέθηκε ποτέ προς συζήτηση. Γι΄ αυτό και στο σενάριο που ήθελε τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κώστα Φλώρο να προωθείται στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, αναζητήθηκε λύση για να ξεπεραστεί το θέμα της αρχαιότητας, ώστε ο κ.Καμπάς να μην φύγει. Νομικά δεν υπήρχε θέμα. Αυτό δείχνει ότι δεν υπήρχε θέμα αποστρατείας, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι δεν είχε διαρρεύσει η σκέψη για προώθησή του στη θέση του Α/ΓΕΣ.
Αυτή είναι η απόφαση του ΚΥΣΕΑ και το ζητούμενο τώρα είναι να “πάρει μπρος” το ΓΕΣ, το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια είχε πολύ “εξωστρέφεια” αλλά καθόλου ικανοποιητική παραγωγή έργου. Το τελευταίο έχει να κάνει με την επείγουσα κατά τ΄ άλλα αναδιοργάνωση, την οποία καλείται τώρα ο Αντιστράτηγος Καμπάς να την “τρέξει” με ταχύτητες που θα πρέπει να καλύψουν και τα δύο τελευταία χρόνια.
Το ερώτημα αν ο νέος ΥΕΘΑ ήταν 100% υπέρ της επιλογής Καμπά ή αν προτιμούσε τον Φλώρο για Α/ΓΕΣ αναζητά κι αυτό απάντηση. Όσοι είχαν ζήσει τη σχέση Αποστολάκη-Φλώρου, υποστηρίζουν ότι ο Αποστολάκης θα προτιμούσε τον Φλώρο, με τον οποίο συνεργάζεται τόσα χρόνια. Συνεπώς προκύπτει το αμέσως επόμενο ερώτημα, ποιος υποστήριξε την επιλογή Καμπά. Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τον ΑΝΥΕΘΑ Πάνο Ρήγα.
Αυτά με το ΓΕΣ που αποτελεί για ακόμη μια φορά το θέμα των κρίσεων…
Κατά τ΄ άλλα, όπως προαναφέραμε η επιλογή του Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου ήταν κάτι που δεν εξέπληξε. Ο Χριστοδούλου σε αντίθεση με τον άλλα “μνηστήρα” της θέσης του Α/ΓΕΕΘΑ, τον Αντιστράτηγο Στεφανή, τήρησε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας κάθε είδους προβολή. Σε σημείο υπερβολής θα λέγαμε. Όπως αποδείχτηκε αυτή ήταν μια πολύ αποτελεσματική επιλογή. Ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητές του, έχει υπηρετήσει παντού σε αέρα και έδαφος και το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι αν θα μπορέσει να γίνει περισσότερο “διακλαδικός” . Είναι ένα πρόβλημα που χαρακτηρίζει πολλούς αεροπόρους, ίσως από τη φύση της δουλειάς τους.
Ο διάδοχός του στη θέση του Α/ΓΕΑ, ο Αντιπτέραρχος Μπλιούμης Αρχηγός ΑΤΑ σήμερα, είναι κι αυτός αξιωματικός που δεν επιδιώκει την προβολή και τους υψηλούς τόνους. Αναλαμβάνει σε μια δύσκολη περίοδο το ΓΕΑ.
Στο ΓΕΝ η παραμονή του Αντιναύαρχου Νίκου Τσούνη για τρίτο χρόνο δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, αν και υπήρχαν σενάρια για κρίσεις που θα έφθαναν “βαθιά” ξεκινώντας ίσως από τον Α/ΓΕΝ. Εκτιμήθηκε το γεγονός ότι αν και συνέβησαν αρκετά δύσκολα περιστατικά κατά τη διάρκεια της θητείας του, η διαχείρισή τους δεν προκάλεσε μεγάλα “τραύματα” στο ΠΝ. Για τα περί “κρίσεων σε βάθος” κάποιοι τα παραπέμπουν για αργότερα.


_
Posted: 25 Jan 2019 10:54 PM PST
Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου 52χρονου άνδρα, που ανασύρθηκε αργά το βράδυ νεκρός από δεξαμενή περισυλλογής καυσίμου σε διυλιστήριο επί της
Λεωφόρου Δημοκρατίας, στο Πέραμα.
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για εργαζόμενο ιδιωτικής εταιρείας που είχε τελειώσει την εργασία του και επέστρεψε στο σημείο για να πάρει κάποια κλειδιά που είχε ξεχάσει.
Εντοπίστηκε στη δεξαμενή από τον υπεύθυνο ασφαλείας της βάρδιας, ο οποίος ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία.
Εκτιμάται πως ο θάνατος του 52χρονου άνδρα δεν αποκλείεται να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας και αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής._
Posted: 25 Jan 2019 10:24 PM PST
Ποιο είναι λοιπόν το "προφίλ" του νέου Α/ΓΕΕΘΑ: Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου ήταν ο, μέχρι πρότινος, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου
Αεροπορίας.

Είναι υπεύθυνος για την άρτια οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμό, εκπαίδευση, αξιολόγηση, προπαρασκευή για πόλεμο και ετοιμότητα του συνόλου του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Είναι μέλος του Συμβουλίου Άμυνας και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και μαζί με τους Αρχηγούς των λοιπών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατιωτικός σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 16 Ιανουαρίου 2017.

Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου

Εκπαίδευση
Γεννήθηκε στη Δράμα. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1977 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1981.

Είναι απόφοιτος :

του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΚΕΑΤ/ΣΟΤ)
του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΚΕΑΤ/ΣΗΠ)
του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος – Εδάφους (ΚΕΑΤ/ΣΕΑ/Ε)
του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων – Εδάφους
της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Κατωτέρων (ΣΠΑ/Κ)
της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας/Ανωτέρων (ΣΠΑ/Α)
του Σχολείου Instruction System Development (ISD)
του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (Electronic Warfare School) στο Σακραμέντο των ΗΠΑ

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Πανεπιστήμιο του Essex του Ηνωμένου Βασιλείου:

Diploma in Computing
Master in Computer Science (MSc)
Από ξένες γλώσσες ομιλεί την Αγγλική.

Τοποθετήσεις

Ιανουάριος 2017: Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
Μάρτιος 2015– Ιανουάριος 2017: Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας
Μάρτιος 2014 – Μάρτιος 2015: Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)
Μάρτιος 2013 – Μάρτιος 2014: Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ)
Αύγουστος 2012 – Μάρτιος 2013: Υπαρχηγός Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)
Μάρτιος 2011 – Ιούλιος 2012: Επιτελάρχης ΑΤΑ
Μάρτιος 2010 – Μάρτιος 2011: Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α’ ΚΛ)
Απρίλιος 2009 – Μάρτιος 2010: Διευθυντής Διεύθυνσης Στρατιωτικού Προσωπικού – Μέριμνας Προσωπικού του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Β1)
Μάρτιος 2008 – Απρίλιος 2009: Διοικητής Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ)
Ιανουάριος 2007 – Μάρτιος 2008: Διευθυντής Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Δ3)
Ιούλιος 2006 – Ιανουάριος 2007: Διευθυντής Διεύθυνσης Τυποποίησης – Αξιολόγησης του ΑΤΑ
Οκτώβριος 2005 – Ιούλιος 2006: Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Αεράμυνας του ΑΤΑ (ΑΤΑ/Α4)
Σεπτέμβριος 2004 – Οκτώβριος 2005: Τμηματάρχης στη Διεύθυνση Τυποποίησης – Αξιολόγησης του ΑΤΑ
Αύγουστος 2002 – Σεπτέμβριος 2004: Διευθυντής Επιχειρήσεων -Εκπαίδευσης (ΔΕΕ) της 115ΠΜ
Ιούλιος 2000 – Αύγουστος 2002: Επιτελής στο Τμήμα Σχεδίων (Plans Section) του Στρατηγείου Reaction Forces Air Staff (RFAS), στο Kalkar, Ο.Δ. Γερμανίας
Ιούνιος 1998 – Ιούλιος 2000: Διοικητής της 111ΠΜ/330Μ
Οκτώβριος 1996 – Ιούνιος 1998: Προϊστάμενος του Γραφείου Τυποποίησης – Αξιολόγησης (ΤΑ) της 111ΠΜ
Ιούνιος 1989 – Σεπτέμβριος 1994: Διοικητής Σμήνους Μάχης στην 111ΠΜ/330Μ σε αεροσκάφη F-16C/D
Ιούνιος 1981 – Ιούνιος 1989: Ιπτάμενος Μοίρας 111ΠΜ/341M

Πτητικά Καθήκοντα
Έχει συμπληρώσει πάνω από 4400 ώρες πτήσης.

Έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: T-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, F-16C/D.

Προαγωγές

Ανθυποσμηναγός: 19/05/1981
Υποσμηναγός: 25/05/1984
Σμηναγός: 02/06/1988
Επισμηναγός: 16/06/1993
Αντισμήναρχος: 06/05/1998
Σμήναρχος: 18/03/2003
Ταξίαρχος: 04/03/2009
Υποπτέραρχος: 09/03/2011
Αντιπτέραρχος: 02/03/2015

Μετάλλια – Παράσημα

Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος της Τιμής
Ανώτερος Ταξιάρχης Τάγματος του Φοίνικα
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου
Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής
Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής
Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β’ Τάξεως

_
Posted: 25 Jan 2019 10:03 PM PST
Από έμφραγμα του μυοκαρδίου πέθανε ένας 41χρονος κρατούμενος το πρωί της Παρασκευής στο νοσοκομείο του Αγρινίου. Ο 41χρονος ήταν κρατούμενος στα κρατητήρια του Αστυνομικού
Μεγάρου Ακαρνανίας στο Αγρίνιο για υποθέσεις που σχετίζονται με απειλή, εξύβριση, απλή σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων. Το πρωί βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του, ενημερώθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε. 

Ο 41χρονος μεταφέρθηκε στην Πάτρα για νεκροψία – νεκροτομή όπου διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου του. Για να κλείσει η υπόθεση αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Πηγη: sinidisi.gr


_
Posted: 25 Jan 2019 09:42 PM PST
Νέα επεισόδια ξέσπασαν απόψε στην Κατερίνη, στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης ενάντια στη Συμφωνία των
Πρεσπών. 
Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε, όπως και χθες, να προσεγγίσει το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ Σκούφα, αλλά συνάντησε, και πάλι, αστυνομικό φραγμό. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, εναντίον των οποίων οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απάντησαν με χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν, ενώ προχώρησαν σε προσαγωγές.
Ανάλογα επεισόδια συνέβησαν και το προηγούμενο 24ωρο, έξω από το σπίτι της κυρίας Σκούφα, με την αστυνομία να συλλαμβάνει έξι άτομα ανάμεσα στα οποία και δύο ανήλικους. Οι δύο τελευταίοι πήραν ρητή δικάσιμο για να δικαστούν τον Μάρτιο από δικαστήριο ανηλίκων, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν τη Δευτέρα. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Δείτε το βίντεο:
  
Πηγή: kapa-news.gr
_
Posted: 25 Jan 2019 09:21 PM PST
Γνωρίζαμε όλοι μας πως η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών θα είχε αντίκτυπο στην εργασία μας. Παραβλέψαμε έναν παράγοντα, τις επερχόμενες κρίσεις. Στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες
στο βωμό των κρίσεων βιώνουμε καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα. Παράνομες ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων, τροποποίηση της υπηρεσίας για προγραμματισμένες εκδηλώσεις, διάθεση δυνάμεων που προορίζονταν για την προστασία του πολίτη,όπως αστυνομικών της Ασφάλειας, περιπολικά της Άμεσης Δράσης και των ΑΤ, ομάδων ΖΗΤΑ,ΔΙΑΣ,ΟΠΚΕ σε φύλαξη κτιρίων, υπουργείων, κομμάτων, τηλεοπτικών σταθμών κατά παράβαση των όσων ρητά και ξεκάθαρα ορίζονται σε νόμους και θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την ασφάλεια των συνάδερφων. Συνάδερφοί μας διατάχθηκαν και εκτελούν υπηρεσία φρούρησης οικιών δημοσίων προσώπων έξωθεν αυτών, στο πεζοδρόμιο μέσα στη βροχή και στο κρύο, ή εντός οχήματος εκτεθειμένοι σε οποιαδήποτε επίθεση, με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής κατά παράβαση του πδ141/1991  και 45/2008. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:
Ποιος έλαβε την απόφαση για την υλοποίηση όλων των προαναφερόμενων ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ενεργειών στην πόλη μας?
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος?
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Γ.Α.Δ.Θ.?
Ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης?
Κάποιος άλλος ανώτατος αξιωματικός?
Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή της ΓΑΔΘ για να αποφανθεί για την ορθή φρούρηση των στόχων όπως ρητά και ξεκάθαρα προβλέπεται στο πδ141/1991?
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παίζετε κορώνα γράμματα τις ζωές μας?
 Ξεχάσατε την δολοφονία του Αρχ/κα Νεκταρίου Σάββα από τρομοκράτες στην  Αθήνα,(φρούρηση προσώπου εντός οχήματος) ή επιθυμείτε να έχουμε και άλλο τέτοιο περιστατικό?
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαθέτετε τις δυνάμεις που προορίζονται για αστυνόμευση σε αλλότρια καθήκοντα να στερείτε από τον απλό πολίτη την ασφάλεια  αφήνοντας ολόκληρες περιοχές της πόλης στο έλεος των κακοποιών?
Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι  να κρίνουμε ποιος στόχος θα φρουρηθεί. Απαιτούμε όμως όταν αυτό αποφασίζεται να γίνεται με όρους υγιεινής και ασφάλειας και μόνο έτσι. Και σας υπενθυμίζουμε πως αν αδυνατείτε να μεριμνήσετε για διάφορους λόγους για την ορθή φύλαξη του εκάστοτε στόχου, μπορείτε να στραφείτε και στην επιτήρηση.
Σας καλούμε κύριοι, εσάς την Ηγεσία της ΓΑΔΘ να σταματήσετε να μας χρησιμοποιείτε  ωσαν πρόβατα σε σφαγή, να τηρείτε τους νόμους και να μην παίζετε με την ασφάλεια μας ελέω κρίσεων.
Καλούμε το ΔΣ της Ε.Α.Υ.Θ. για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας.
Ενωτική
Μαχητική
Αστυνομική
Συσπείρωση

(Ε.Μ.Α.Σ.) Θεσσαλονίκης
_
Posted: 25 Jan 2019 09:00 PM PST

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας για την επιλογή νέας ηγεσίας στις Ένοπλες
Δυνάμεις.
Ομοφώνως αποφάσισε:
- Την επιλογή του Αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου ως Α/ΓΕΕΘΑ
- Την επιλογή του Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά ως Α/ΓΕΣ
- Την παράταση της θητείας του Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ως Α/ΓΕΝ για ένα έτος.
- Την επιλογή του Αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη ως Α/ΓΕΑ

Επίσης, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την παράταση για ένα έτος της θητείας του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.
_
Posted: 25 Jan 2019 01:33 PM PST
Ηταν Ιούλιος του 2017 και σε μια συζήτηση για την οικονομία εν μέσως έντονης αντιπαράθεσης γίνεται ο εξής διάλογος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα. Στο
βήμα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ο πρωθυπουργός έχει ανοίξει κουβεντούλα με τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ηταν η στιγμή που γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία και πόσο αυτός είναι καταστροφικός, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ».
Ακουσε τη λέξη μολότοφ ο κ. Τσίπρας και αποφάσισε να απαντήσει με αστειάκι στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο».
Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να επιστράτευσε όλο το χιούμορ του για να του απαντήσει: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;».
Η συζήτηση εάν συνεχιζόταν θα είχε ενδιαφέρον, αλλά κάτι είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης και οι γαλάζιοι βουλευτές έστρεψαν την προσοχή τους προς τον αρχηγό και άρχισαν να τον χειροκροτούν. Ομως, έχει ιδιαίτερη σημασία ακόμη και η χρήση του χιούμορ από τον πρωθυπουργό για να μιλήσει για τις μολότοφ. Και το περιστατικό αυτό έρχεται τώρα που κάποιοι άνανδροι επιτέθηκαν στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη την ώρα που μέσα ήταν ο άντρας της, το παιδί της και οι γονείς της.
Ο πρωθυπουργός έσπευσε βεβαίως, όπως και όλος ο πολιτικός κόσμος, να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση, όμως, θα είχε ιδιαίτερη σημασία να εξηγήσει αν οι μολότοφ κάνουν κακό ή όχι. Ή αν τελικά έχει σημασία η πλευρά από την οποία βρίσκεσαι ή αν οι μολότοφ καίνε έτσι κι αλλιώς κόσμο.


_
Posted: 25 Jan 2019 01:14 PM PST
Το ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, διευθετώντας οριστικά την 27ετή εκκρεμότητα του μακεδονικού ζητήματος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα βήματα
που θα έρθουν για να συμπληρώσουν το παζλ και να ολοκληρώσουν την ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
Σε δέκα ημέρες από σήμερα θα έρθει στην Ελλάδα το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Με την ψήφισή του, η χώρα μας θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών και οι δύο χώρες από κοινού θα δώσουν το «πράσινο φως» στον Μάθιου Νίμιτς να ενημερώσει τον ΟΗΕ πως η διένεξη μεταξύ τους έχει λήξει.
Τα επόμενα βήματα αναλυτικά:
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα υπογράψει το νόμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και θα αποσταλεί ενημέρωση στην ειδική γραμματεία του NATO ότι κυρώθηκε.
Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 29 στο NATO θα υπογράψουν το πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμμαχία και αυτό θα αποσταλεί στις πρωτεύουσες των χωρών για επικύρωση από τα Κοινοβούλια.
Πρώτη θα το επικυρώσει η ελληνική Βουλή και μετά την επικύρωση θα αποσταλεί ρηματική διακοίνωση στα Σκόπια πως η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη συμφωνία και το πρωτόκολλο εισδοχής στο NATO.
Τα Σκόπια θα στείλουν στην Αθήνα και στη γραμματεία του ΟΗΕ ενημέρωση ότι τίθεται σε ισχύ η συμφωνία και ταυτόχρονα θα αποστείλουν και μια επιστολή στα κράτη – μέλη του ΟΗΕ και στους διεθνείς οργανισμούς πως το νέο όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και με αυτό θα αναγνωρίζεται από εδώ και στο εξής. Αυτό το όνομα θα χρησιμοποιείται από εδώ και στο εξής.
Μετά από αυτό ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας θα υπογράψει το κυρωμένο από τη Βουλή πρωτόκολλο εισδοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο NATO και θα αποσταλεί στο NATO στην Ουάσιγκτον (που είναι θεματοφύλακας της συμφωνίας) τη σχετική ρηματική διακοίνωση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.


_
Posted: 25 Jan 2019 12:55 PM PST


Αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή πάθηση αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κοιμούνται συνήθως λιγότερες από έξι ώρες το βράδυ σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ως οκτώ ώρες, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Ο λίγος ύπνος, ιδίως αν είναι κακής ποιότητας, αυξάνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, δηλαδή σχηματισμού πλάκας στο εσωτερικό των αρτηριών, πράγμα που προκαλεί τη στένωσή τους, σύμφωνα με τη μελέτη. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου αυξάνει διάφορους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως τα επίπεδα σακχάρου, πίεσης, φλεγμονής και παχυσαρκίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το δρα Χοσέ Ορδόβας του Εθνικού Κέντρου Καρδιαγγειακών Ερευνών στη Μαδρίτη και του Πανεπιστημίου Ταφτς των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 4.000 άτομα με μέση ηλικία 46 ετών (χωρίς καρδιολογικό ιστορικό και τα δύο τρίτα άνδρες). Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τη διάρκεια του ύπνου τους, υποβλήθηκαν σε διάφορες εξετάσεις (υπέρηχους, τομογραφίες καρδιάς κ.ά.).

Διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμούνταν λιγότερες από έξι ώρες, ήσαν κατά μέσο όρο 27% πιθανότερο να έχουν αθηροσκλήρωση, σε σχέση με όσους κοιμούνταν επτά έως οκτώ ώρες. Ειδικότερα, όσοι έκαναν και κακό ύπνο, ήταν 34% πιθανότερο να έχουν αθηροσκλήρωση, σε σχέση με όσους κοιμούνταν καλά και βαθιά. Η ποιότητα του ύπνου συναρτάται με το πόσες φορές ξυπνά κανείς μέσα στο βράδυ και πόσο κινητικός και ανήσυχος είναι την ώρα του ύπνου του.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι «είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο λιγότερος ύπνος, που όμως είναι καλής ποιότητας, μπορεί να αντισταθμίσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις της μικρότερης διάρκειάς του».

Ακόμη, βρέθηκαν ενδείξεις ότι ο καθημερινός ύπνος πάνω από οκτώ ώρες επίσης μπορεί να σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα αθηροσκλήρωσης. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμούνται λίγο και άσχημα, κάνουν μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ και καφέ.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι «εξαιτίας του αλκοόλ, κανείς μάλλον θα ξυπνήσει μετά από λίγη ώρα ύπνου και μετά θα δυσκολευθεί να ξανακοιμηθεί, αλλά κι αν τελικά κοιμηθεί, δεν θα κάνει καλό ύπνο». Όσο για τον καφέ, ανέφεραν ότι αν κανείς -ανάλογα με το DNA του- μεταβολίζει γρήγορα την καφεΐνη, δεν θα έχει πρόβλημα να κοιμηθεί, αν όμως έχει αργό μεταβολισμό, τότε η καφεΐνη θα επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο του.


Πηγή: tanea.gr
_
Posted: 25 Jan 2019 12:36 PM PST
Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε η απολογία του Επαμεινώνδα Κορκονέα για υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η διαδικασία ξεκίνησε με ερωτήσεις του συνηγόρου
της οικογένειας του Αλέξανδρου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, που στάθηκε για πολλή ώρα στις τραγικές εκείνες στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.
Φοβήθηκα, έχασε τη ψυχραιμία μου και πυροβόλησα στον αέρα για εκφοβισμό, επανέλαβε ο κατηγορούμενος.
Όταν ρωτήθηκε γιατί ενώ πήραν εντολή να απεμπλακούν από το επεισόδιο πριν τον πυροβολισμό δεν το έκαναν, απάντησε πως κινήθηκε αυτοβούλως για να προχωρήσει σε συλλήψεις.
Τόνισε πως δεν γνώριζε αν ο Αλέξανδρος ήταν στο χώρο των αντιεξουσιαστών. Δεν γνώριζα καν ποιους είχα μπροστά μου είπε στο δικαστήριο.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των συνηγόρων της οικογένειας δεν έδωσε στοιχεία για το τι προηγήθηκε του επεισοδίου.
Τι είχε γίνει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του εκείνη την ημέρα, αλλά και τι έγινε μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Ο Κορκονέας εξακολουθεί να προκαλεί 10 χρόνια μετά το τραγικό αυτό συμβάν σχολίασε ο κύριος Κωνσταντόπουλος.Όλα όσα λέει για συγνώμες και κατανόηση είναι υποκριτικά συνέχισε ο κύριος Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι πως πρόκειται για αμετανόητο δολοφόνο, δηλώνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από την δική πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας δήλωσε πως ο πελάτης του κλήθηκε να απαντήσει σε πολλές άσχετες με την υπόθεση ερωτήσεις._
Posted: 25 Jan 2019 12:17 PM PST
Με δύναμη ψυχής, η 86χρονη Δέσποινα Σκούρτη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, περιγράφοντας όλα όσα έζησε στο σπίτι της στην Κυψέλη, στις 25
Οκτωβρίου του 2017. Τρεις άνδρες, την χτυπούσαν και την απειλούσαν να τους πει που έχει τις οικονομίες της. Και όσο εκείνη δεν τους έλεγε, τόσο απειλούσαν. Ώσπου πήγαν στην αποθήκη, πήραν το σίδερο και άρχισαν να την…καίνε. «Του λέω, δεν έχεις μάνα; Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» είπε ενώπιον του δικαστηρίου η 86χρονη. Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα της έδωσαν και μία μπουνιά και να για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο. 
Την ώρα που φεύγανε, της είπαν: « Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις».
Η κ. Δέσποινα δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον από τους ληστές, ωστόσο , όπως είπε στο δικαστήριο ήταν αλλοδαποί. Η αστυνομία συνέλαβε 7 άτομα, Γεωργιανής καταγωγής, τρεις από τους οποίους φέρονται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος της 86χρονης, οι οποίοι όμως, αρνούνται την κατηγορία.
«Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι» είπε η 86χρονη. Η δίκη των κατηγορουμένων θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου.

iefimerida.gr 

_
Posted: 25 Jan 2019 11:58 AM PST
Τον λογαριασμό στο Facebook του βουλευτή Λάρισας (Δημοκρατική Συμπαράταξη), Κώστα Μπαργιώτα, «χάκαραν» επιτήδειοι με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από γνωστούς και φίλους του 
βουλευτή.

Οι χάκερς στέλνουν μηνύματα μέσω messenger σε διαδικτυακούς φίλους του Κώστα Μπαργιώτα ζητώντας χρήματα.

Συγκεκριμένα το «ψεύτικο» μήνυμα ζητάει «μια μεγάλη χάρη», 600 ευρώ να κατατεθούν σε λογαριασμό γνωστής τράπεζας και μάλιστα μέσω συγκεκριμένης υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι τα χρήματα θα επιστραφούν και με τόκο 50 ευρώ, προσπαθώντας έτσι οι επιτήδειοι να δελεάσουν τα υποψήφια θύματα.

Φίλοι του βουλευτή τον ενημέρωσαν για το γεγονός και ο ίδιος μέσα από το λογαριασμό του με ανακοίνωσή του τονίζει ότι έχουν χακάρει τον λογαριασμό του και ζητάει να αγνοηθεί οποιοδήποτε μήνυμα σταλεί από εκείνον αυτού του περιεχομένου.

mpargiotas2
bargiotas23
Η γνωστοποίηση του χακαρίσματος από τον ίδιο τον βουλευτή
Πηγή: onlarissa.gr
_
Posted: 25 Jan 2019 11:39 AM PST
«Με μια επώδυνη εθνική υποχώρηση, την επικύρωση της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, επισφραγίστηκε η συμπλήρωση 4 χρόνων από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι
συνοδοιπόροι του κατέκτησαν, με ασύστολα ψεύδη, την εξουσία». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα.
Στη δήλωσή του το στέλεχος τ
...