18 Μαρτίου 2020

NEWS FROM PANHELLENICPOST.COM

Η κυβέρνηση προχωρά στη στελέχωση 500 κινητών συνεργείων νοσηλευτών για εξέταση κατ’ οίκον ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού

Αθήνα.- Η κυβέρνηση προχωρά στη στελέχωση 500 κινητών συνεργείων νοσηλευτών για εξέταση κατ’ οίκον ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού, στην ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών υγείας που προσλήφθηκαν πρόσφατα.
Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και αποσκοπεί στη δημιουργία δικτύου κινητών μονάδων για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από ύποπτα ή/και πιθανά κρούσματα κοροναϊού και για την παροχή νοσηλευτικής φροντίδας κατ’ οίκον, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19:
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δράση περιλαμβάνει ενδεικτικά: -Στελέχωση 500 κινητών συνεργείων λήψης δειγμάτων ανά την επικράτεια. Κάθε κινητό συνεργείο ενδεικτικά θα περιλαμβάνει 1 οδηγό και 1 νοσηλευτή και θα μπορεί να διεκπεραιώνει 20 δείγματα ανά βάρδια. -Μίσθωση έως 500 οχημάτων για τις μετακινήσεις των κινητών συνεργείων συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων. -Εξοπλισμό ατομικής προστασίας για τα μέλη των κινητών συνεργείων. ΅
parapolitika.gr
ΡΗΡ ΣΧΟΛΙΟ: Υπενθυμίζεται ότι σχετικές παραινέσεις είχαν απευθύνει προς την κυβέρνηση τόσο η ομογενειακή Ιστοσελίδα ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (Το δημοσίευμα ), της Αιγύπτου, όσο και η Panhellenic Post. Το αναφέρουμε όχι για να υποστηρίξουμε ότι η κυβέρνηση “μας άκουσε” (το πιθανότερο είναι ότι το προγραμμάτιζε) αλλά για να επισημάνουμε το αξιόπιστο των δημοσιεύματων μας.
Panhellenic.Post