Η δάφνη είναι ένα πολύ αγαπημένο φυτό στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη μαγειρική.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε, όμως, είναι οι καταπραϋντικές της ικανότητες σε ό,τι αφορά στο άγχος και την ένταση.
Ένας Ρώσος επιστήμονας, ο Gennady Malakhoc, ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε αυτές τις χαλαρωτικές της ικανότητες, καθώς μαγείρευε. Καθώς προετοίμαζε το γεύμα, ένιωσε ένα αίσθημα χαλάρωσης να τον κατακλύζει.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το ανακαλύψετε κι εσείς είναι να πάρετε ένα ξερό φύλλο δάφνης και να το κάψετε στο χώρο που βρίσκεστε. Βγείτε από το δωμάτιο και ξαναμπείτε στο χώρο μετά από 10 λεπτά για να βιώσετε την ήρεμη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε!
Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται επίσης στην αρωματοθεραπεία και για διάφορες δερματικές παθήσεις.
Πηγή: now24.gr