24 Οκτωβρίου 2017

Posted: 23 Oct 2017 08:00 PM PDT
Το bloko.gr συμμετέχει, όπως πάντα, στην απεργιακή κινητοποίηση τής ΕΣΗΕΑ. Οι δημοσιογράφοι προχωρούν σε 48ωρη απεργία, μέχρι τις 06:00 της Πέμπτης με αίτημα τη διάσωση του 
ΕΔΟΕΑΠ. Διαβάστε την ανακοίνωση:
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν ζητούμε προνόμια,  αλλά ισονομία. Δεν αγωνιζόμαστε για ειδική μεταχείριση, αλλά για δίκαιη αντιμετώπιση. Θέλουμε περίθαλψη, επικούρηση και φαρμακευτική κάλυψη, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.  Παλεύουμε για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΕΔΟΕΑΠ, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει επιβαρύνει ούτε κατά το ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σύσσωμοι οι άνθρωποι της ενημέρωσης βροντοφωνάζουμε ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η ανάγκη να προχωρήσει  η κυβέρνηση  ΤΩΡΑ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, στη νομοθετική ρύθμιση βιώσιμης λύσης για τη στήριξη, τη διεύρυνση και τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.
Η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση μέρους των εργοδοτών για την ανεύρεση εσόδων για τα ασφαλιστικά μας Ταμεία σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για τους λόγους αυτούς, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης,  24 Οκτωβρίου 2017 έως τις 06.00 της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου 2017 και καλούν όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη των Ενώσεων, να περιφρουρήσουν την απεργία και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
Τη στήριξη, διεύρυνση και βιωσιμότητα ενός ενιαίου ΕΔΟΕΑΠ με την ένταξη όλων των εργαζομένων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα ενημέρωσης
·         Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
·         Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
·         Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
·         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Δηλώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για:

–  ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΟΣ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΕΔΟΕΑΠ
–  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
–    ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
-ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Posted: 23 Oct 2017 03:40 PM PDT

Ο Κανέλλος Νικολάου Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής μίλησε στο 28ο Συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ


Χαιρετίζω όλες και όλους τους αντιπροσώπους των Ενώσεων  Αξιωματικών  που παρευρίσκονται στο 28ο συνέδριο της Ομοσπονδίας  μας, που διοργάνωσε με επιτυχία η ´Ενωση  Πελοποννήσου και ευχαριστούμε το προεδρείο της για την υποδειγματική φιλοξενία της.

       Το  κεντρικό σύνθημα της Ομοσπονδίας μας είναι «όραμα και ελπίδα για τους συναδέλφους και για την αστυνομία». Για ποια αστυνομία όμως μιλάμε και για ποια ελπίδα;

       ´Ολα  τα χρόνια στην Αστυνομία , τα προβλήματα συσσωρεύονται και τα βάζουμε κάτω από το χαλί. Το χάλι είναι οι μεγάλες επιτυχίες, όπως η υπόθεση της απαγωγής στην Κρήτη που τελείωσε με υποδειγματικό τρόπο και είχαμε την απελευθέρωση του απαχθέντος αλλά και την σύλληψη των δραστών. Όλοι γνωρίζουμε ότι λειτουργούμε με το μεράκι μας και την αγάπη μας για την αστυνομία και τον πολίτη και πάνω απ’ όλα με φιλότιμο και ευσυνειδησία.

       Γνωρίζετε ότι σχεδόν όλες οι υπηρεσίες έχουν αποδεκατιστεί; Γνωρίζετε ότι το 40 % της δύναμης των τμημάτων είναι αποσπασμένο και διατιθέμενο σε άλλες  Υπηρεσίες;  Έχουμε μετατρέψει την αστυνομία σε μία μεγάλη εταιρία φύλαξης κτηρίων και στόχων. Τα αστυνομικά τμήματα δεν έχουν να διαθέσουν αστυνομικούς για την φύλαξη των αστυνομικών καταστημάτων, για φύλαξη κρατουμένων και για εκτέλεση περιπολιών στην περιοχή αρμοδιότητάς των. Γιατί δεν παρέχουμε στους πολίτες το πολυτιμότατο αγαθό που είναι η ασφάλεια;

    Γνωρίζετε ότι τα τμήματα ασφαλείας το βράδυ κλείνουν και οι περιοχές παραδίδονται στο έλεος των εγκληματιών ; Ανοίγουν το πρωί και ως κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών προβαίνουν στην καταγραφή των κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών. Ποιος αποφασίζει για την κατάσταση αυτή κυρίες και κύριοι αντιπρόσωποι; Ποιος αποφασίζει να υπάρχει ασφάλεια μόνο για λίγους και εκλεκτούς και όχι για όλους τους πολίτες; Γιατί μας ενδιαφέρει μόνο η αστυνομία του φαίνεσθαι και όχι η αστυνομία του είναι; Στην τελευταία συνάντηση της ομοσπονδίας μας με τον κύριο Υπουργό ειπώθηκε ότι οι διοικητές των υπηρεσιών δεν θα διατίθονται σε μέτρα εκτός τηςπεριοχής αρμοδιότητας των  τιμήματων τους. Εφαρμόζεται; Όχι φυσικά. Σε περιστατικά που κάποτε πήγαινε ένας σταθμός της ´Αμεσης  Δράσης και έδινε αναφορά στο κέντρο επιχειρήσεων, τώρα πηγαίνει ο Αστυνομικός Δθευθυντής  ή ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής  με έναν αστυφύλακα οδηγό. Ποιος έδωσε το δικαίωμα να υπάρχει αυτός ο ευτελισμός των βαθμών; Η απάντηση είναι απλή και έχει όνομα. Είναι η ευθυνοφοβία των διοικούντων. Θέλουν να καλύψουν τα νώτα τους και σε περίπτωση που συμβεί κάτι, η φράση είναι γνωστή « έβαλα διευθυντή επικεφαλής τι άλλο να κάνω»;  Έχετε σκεφτεί ότι υπάρχουν Α/Δ  που είναι διοικητές Διευθύνσεων και Α/Δ που διοικούν τον αστυφύλακα οδηγό τους; Ερωτώ, πως θα γίνει η αξιολόγηση αυτών των αξιωματικών και με ποιο κριτήριο; Ο ένας έχει να συντονίσει διάφορες υπηρεσίες, να έρθει σε επικοινωνία με τις αρχές του τόπου και καθημερινώς να εκπροσωπήσει την αστυνομία. Ο άλλος ΑΔ έχει την υποχρέωση να αναφέρει στο κέντρο επιχειρήσεων κσι στο υπασπιστήριο που δυστυχώς στη θέση αυτή πάλι είναι αστυφύλακας.

          Φρονώ ότι ένα βασικό κριτήριο αξιολόγησης των αξιωματικών είναι η ευθυνοφοβία αλλά και οι πρωτοβουλίες που παίρνουν. Η πλειοψηφία των αξιωματικών έχει ως γνώμονα στις ενέργειές τους την ευθυνοφοβία με συνέπεια τη μη ορθή κατανομή της δύναμης σε μέτρα τάξης και ασφαλείας , φυλάξεις στόχων  και λοιπές διαθέσεις. Έτσι υπάρχει καταπόνηση του προσωπικού, υπέρμετρη διάθεση αστυνομικών στις καθημερινές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή και ουσιαστική αστυνόμευση, αλλά μόνο γκρίνια και απογοήτευση .

           Να παραθέσω με την ευκαιρία αυτή, μία άλλη πληγή που ταλανίζει την αστυνομία και κανείς δεν μιλάει για αυτήν. Καίτοι υπάρχουν αξιωματικοί από ΣΑΕΑ ,ΤΕΜΑ και αξιωματικοί του νόμου αυτοί δια μαγείας δεν υπάρχουν. Οι αστυφύλακες ανακριτικοί υπάλληλοι εκτελούν υπηρεσίες αξιωματικού υπηρεσίας τιμήματος, υποδιεύθυνσης και είναι στα υπασπιστήριο των διευθύνσεων ενώ κανονικά έπρεπε να εκτελούν τις υπηρεσίες αυτές Υ/Β και Υ/Α με εμπειρία και με περισσότερες γνώσεις. Έχουμε το φαινόμενο επίσης ελάχιστοι αξιωματικοί της ΣΑΕΑ να εκτελούν υπηρεσία αξιωματικού υπηρεσίας και να εναλλάσσονται σε βάρδιες με τους αστυφύλακες του τμήματος. Αν αυτό το βρίσκετε λογικό σας παρακαλώ πολύ να το πείτε, να το επικροτήσουμε και να το συνεχίσουμε.               

        Ήρθε ο καιρός να επαναφέρουμε το ορθό και το σωστό. Οι αξιωματικοί να υπηρετούν εκεί που προβλέπεται και να ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία των κανονισμών του οργανισμού μας.

        Το άλλο σύνθημα είναι ελπίδα για το σύνολο των συναδέλφων. Ως αξιωματικός της Σχολής Αξιωματικών έχω πει και σε προηγούμενα συνεδρία ότι ο οποιοσδήποτε αποφοιτεί απ’ τη σχολή αξιωματικών έχει ελπίδα να γίνει ανώτατος. Είναι αδιανόητο να αποστρατεύονται αξιωματικοί λόγω ηλικίας ή να αποστρατεύονται χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα 35 χρόνια υπηρεσίας. Ποιος όμως ευθύνεται όταν στις πρώτες σειρές των πανελληνίων υπήρχαν διαφορές  ηλικίας στους  δοκίμους μεταξύ των ιδιωτών και εκ του σώματος 10, 11 και 12 έτη. Στην πορεία το βελτιώσαμε αυτό; Όχι φυσικά. Ιδιώτες εισέρχονται 18 ετών και εκ του σώματος μέχρι τα 29. Διαφορά  πάλι 11 χρόνια. Γιατί δεν μειώνεται το όριο ηλικίας στους εκτός σώματος στα 25 για να μικρύνει η ηλικιακή διαφορά μεταξύ των; Οι παλαιότεροι γνωρίζουμε ότι για το ΤΕΜΑ υπήρχε κατώτερο όριο ηλικίας για να μπορεί ο ανθυπαστυνόμος να δώσει εξετάσεις και ήταν το 38ο έτος της ηλικίας. Τώρα μειώθηκε στα 32. Ο λόγος; Δεν υπάρχει εξήγηση και σε συνδυασμό με το νέο ασφαλιστικό που πρέπει να  υπηρετήσει κάποιος  35 ή 40 χρόνια, οι αξιωματικοί ΤΕΜΑ  διεκδικούν, ορθώς αύξηση οργανικών θέσεων στο βαθμό του Α/Α του Α/Υ και σε λίγα χρόνια την δημιουργία και θέσεων στο βαθμό του Α/Δ.         

       Γιατί όλα αυτά κυρίες και κύριοι αντιπρόσωποι; Δεν πρέπει να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα; Ποιος συσχετίζει τις επιτηρίδες αξιωματικών ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ; Οι επιτηρίδες αυτές είναι ξεχωριστές και ανεξάρτητες. Όλοι προάγονται σύμφωνα με τις κενές οργανικές θέσεις της επιτηρίδας   τους . Τι παει να πει επειδή προήχθησαν  οι αξιωματικοί της ΣΑΕΑ πρέπει να προαχθούν και οι αντίστοιχοι αξιωματικοί ΤΕΜΑ ;

             Αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων , μία κατηγορία που είναι επινόηση της αστυνομίας . Οι αξιολογότατοι αυτοί επιστήμονες που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα αντί να έχουν και να είναι στην κατηγορία των πολιτικών υπαλλήλων τους ονομάσαμε αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων και αν δεν το εχετε αντιληφθεί υπαρχει μια άτυπη διαμάχη με τους αξιωματικούς γενικών καθηκόντων . Ποιος μπορεί να δικαιολογήσει ποιος είναι ο λόγος που στις  φετινές μεταθέσεις έφυγαν αξιωματικοί γενικών καθηκόντων και μάλιστα τμηματάρχες  με εξειδίκευση , με πολλά χρόνια εμπειρίας και προσφοράς ; Μηπως για να αναλάβουν τις θέσεις τους αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων ; Ας το δούμε , ας το ελέγξουμε και ας καυτηριάσουμε ή αποτρέψουμε ανάλογα μελλοντικά τέτοια φαινόμενα .

           Για να μην μακρηγορώ έχω να κάνω κάποιες προτάσεις που θα καταθέσω στο προεδρείο για να τις θέσει προς ψηφοφορία στο σώμα των αντιπροσώπων.

           Η πρώτη πρόταση είναι στο άρθρο 12 του καταστατικού της ομοσπονδίας μας με τίτλο «Πανελληνιο συνέδριο αντιπροσώπων» παραγρ. 3 να τροποποιηθεί ως εξής :

Η αναλογία αυτή ορίζεται σε ένα αντιπρόσωπο ανά 30 μέλη.  Σε περίπτωση που προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο από το μισό του μέτρου προστίθεται ένας ακόμα αντιπρόσωπος. Σωματεία που δεν αριθμούν  παραπάνω από 30 μέλη εκλέγουν  οπωσδήποτε έναν αντιπρόσωπο.

       Η δεύτερη πρόταση είναι να καθοριστεί το ίδιο διήμερο για αρχαιρεσίες σε όλες τις ενώσεις αξιωματικών της αστυνομίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη και την λήξη της θητείας όλων των αντιπροσώπων την ίδια χρονική περίοδο.

      Η Τρίτη πρόταση είναι από το βαθμό  του Αστυνομικού Διευθυντή και πάνω να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στα όρια ηλικίας. Έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την εξέλιξη των αξιωματικών ΣΑΕΑ και θα σταματήσει το παράλογο για παράδειγμα σε μία αστυνομική διεύθυνση που έχει διευθυντή με βαθμό Α/Δ αυτός να μπορεί να υπηρετήσει μέχρι το 59ο έτος της ηλικίας του, σε μια άλλη αστυνομική διεύθυνση που έχει ταξίαρχο αυτός να  μπορεί να υπηρετήσει μέχρι το 61ο  έτος της ηλικίας του, ενώ ο περιφερειάρχης που είναι υποστράτηγος μέχρι το 62 ο έτος της ηλικίας του. Είναι αυτονόητο ότι από το προαναφερθέν παράδειγμα το οποίο καταλαβαίνετε  όλοι ότι ο περιορισμός του ορίου ηλικιας είναι παράλογος  και πρέπει να καταργηθεί. Για το λόγο αυτό ζητώ να ψηφιστεί η πρόταση μου αυτή .

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.                           


Posted: 23 Oct 2017 03:00 PM PDT

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος διαδηλωτών που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Κοζάνης, ενάντια στη διέλευση της νατοϊκής φάλαγγας που συμμετείχε στη άσκηση «Noble Jump» του ΝΑΤΟ, στη Ρουμανία.
Η συνέχεια της ανακοίνωσης:

Ανάμεσα στους αγωνιστές που διώκονται είναι και ο συνάδελφος – συναγωνιστής, στέλεχος της Ε.Α.Κ.Π. στην Κεντρική Μακεδονία, Μελιόπουλος Γιώργος, που συμμετείχε με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Βέροιας.

Η δίωξη αυτή, στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, κατά των πολεμικών σχεδιασμών και των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών. Γίνεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και που στόχο έχουν να καταργήσουν τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών.

Είναι γνωστός ο ρόλος του ΝΑΤΟ με τις δολοφονικές επιθέσεις του ενάντια στους λαούς, τον διαμελισμό των κρατών, τη μη αναγνώριση συνόρων (όπως των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, που αμφισβητεί η Τουρκία), την οργάνωση πραξικοπημάτων (όπως της απριλιανής χούντας το 1967 στην πατρίδα μας), τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Είναι γνωστή η στάση των  κυβερνήσεων Ν.Δ. -  ΠΑ.ΣΟ.Κ., της σημερινής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., αλλά και των άλλων κομμάτων που συμφωνούν, με την εκχώρηση στρατιωτικών υποδομών στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα επεμβατικά - δολοφονικά του σχέδια ενάντια σε άλλους λαούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα της χώρας μας.

Οι πυροσβέστες όπως και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, προέρχονται από το λαό και αποτελεί ηθική υποχρέωση τους η προστασία του από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του.       

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όσους προετοιμάζουν σχέδια πολέμου, βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και την ασφάλεια μας.

Στηρίζουμε την αγωνιστική στάση του συναγωνιστή συναδέλφου μας, όπως και όλων των ένστολων συναδέλφων που συμμετέχουν στους αγώνες του λαού μας.

Καταδικάζουμε το φακέλωμα όσων αγωνίζονται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Καλούμε  όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, να καταδικάσουν αυτές τις διώξεις και να απαιτήσουν την παύση τους. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσουν εδώ και τώρα, όλες οι διώξεις των αγωνιστών, που δεν ανέχονται την παρουσία των ΝΑΤΟικών στην πατρίδα μας.

Για  την  Ε.Α.Κ.Π.

H Εκτελεστική Γραμματεία


Posted: 23 Oct 2017 02:40 PM PDT
Η ομιλία Προέδρου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Γεώργιου Κολοβού στο 28ο Συνέδριο της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.


   Άλλη μια δύσκολη χρονιά με τους εργαζόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. να βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της μακρόχρονης δημοσιονομικής κρίσης.

   Η μείωση των οργανικών θέσεων, σε συνδυασμό με την αδυναμία προσλήψεων σε ένστολο και πολιτικό προσωπικό λόγω μνημονίου, δημιουργούν προβλήματα στελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και πολλές φορές δοκιμάζουν τις όποιες αδυναμίες της πρόσφατης αναδιοργάνωσης.

   Τα ειδικά μισθολόγια, η μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, η έλλειψη καθαριότητας στους χώρους εργασίας δημιουργούν ανασφάλεια και αγωνία στους εργαζόμενους.

   Πορευόμαστε μαζί με συναινέσεις και κάποιες φορές με αντιθέσεις στα χρόνια προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ.

   Στεκόμαστε αλληλέγγυα στις μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται και αφορούν την αναδιοργάνωση και την ομοιογένεια.

   Ως η παλαιότερη Ομοσπονδία στο χώρο του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στόχος μας είναι η συνέχιση της συνεργασίας, με συνοχή και αλληλεγγύη, μέσα από τους διακριτούς ρόλους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας της ΕΛ.ΑΣ. , αναγνωρίζοντας και τη συνεισφορά του πολιτικού προσωπικού.

   Τα αποτελέσμα και οι αποφάσεις του συνεδρίου θα έχουν ενδιαφέρον, αφού το σύνολο των μελών σας αποτελούν διαχρονικά τη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ.

   Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Π.Π. σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

Posted: 23 Oct 2017 02:11 PM PDT

Παραθέτουμε το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο Γιάννης Δαραβίγκας στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη
 

 

                                                                                                                                               Αθήνα 19/10/2017

Προς

Τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη.

Κοινοποίηση Δ/νση Σχεδίου Πόλεως

Αξιότιμε Κύριε,

Με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Μ.ΚΥ.Ο. Πρωτοβουλία Πολιτών Για

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα & Την Καταπολέμηση Της Διαφθοράς, επιθυμώ να

επισύρω την προσοχή σας στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων νομίμου

σταθμεύσεως των οχημάτων στην πλατεία Κολωνακίου αλλά και στις πέριξ

οδούς.

Το πρόβλημα αυτό απασχολεί τους κατοίκους, τους επαγγελματίες αλλά και

τους επισκεπτομένους την Πλατεία. Υπό τις παρούσες συνθήκες, οι οδηγοί

είναι αναγκασμένοι να σταθμεύουν τα οχήματά τους «εική και ως έτυχεν» με

αποτέλεσμα η σταθμευτική αναρχία ναι μεν να αποτελεί πηγή προσπορισμού

εσόδων στα ταμεία του Δήμου Αθηναίων πλην όμως να δυσχεραίνει την

κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή, να αποστερεί έσοδα από τους

επαγγελματίες ενώ αποτελεί μόνιμη πηγή προβλημάτων και εκνευρισμού τόσο

στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της περιοχής.

Για τους ανωτέρω λόγους αλλά και για άλλους πολλούς που δεν είναι δυνατόν

να εκτεθούν λεπτομερώς στο παρόν υπόμνημα, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε

για την επίλυση -στο μέτρο του δυνατού- του ανωτέρω περιγραφομένου

προβλήματος με την δημιουργία χώρων ελεγχομένης σταθμεύσεως ή και

οιουδήποτε άλλου προσφόρου κατά την κρίση σας μέτρου.

Ειδικώτερα, προτείνουμε ενδεικτικώς την δημιουργία χώρων ελεγχομένης

σταθμεύσεως εις τας οδούς πέριξ της Πλατείας Κολωνακίου (Φιλικής

 

 

 

 

 

 

Εταιρίας, Κουμπάρη -δεξιά του κατερχομένου από την Πλατεία ρεύματος-, την

μία πλευρά της Πατριάρχου Ιωακείμ, μέχρι την Μαρασλή, την μία πλευρά της

Κανάρη, από την Ακαδημίας μέχρι την Πλατεία, αλλά και επί της Πλατείας

Κολωνακίου, στα αγάλματα.

Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με τιμή

Γιάννης Δαραβίγκας 

Υ.Γ. Σας επισυνάπτω ενδεικτικό κατάλογο υπογραφών των περιοίκων, οι οποίοι στηρίζουν

τις ανωτέρω προτάσεις μας και σε κάθε περίπτωση ζητούν την επίλυση του προβλήματος

από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας.

 Posted: 23 Oct 2017 01:55 PM PDT
Μία από τις πιο καλά οργανωμένες συμμορίες κλεφτών κατάφεραν να εξαρθρώσουν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που προχώρησαν στην 
εξιχνίαση 35 περιπτώσεων.

Τα μέλη της οργάνωσης, όταν έμπαιναν στα σπίτια και τα διαμερίσματα, που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους, ερευνούσαν κάθε πιθανό σημείο, όπου θα μπορούσαν οι ένοικοι να έχουν κρυμμένα αντικείμενα αξίας. Ιδιαίτερη... προτίμηση έδειχναν στο ηλεκτρικό ψυγείο από τη μία γιατί αυτό αποτελεί μία συνήθη κρυψώνα, ενώ από την άλλη βλέποντας το περιεχόμενο του ψυγείου  έβγαζαν συμπέρασμα για την οικονομική επιφάνεια των ενοίκων. Όσο πιο γεμάτο ήταν το ψυγείο τόσο περισσότερο έψαχναν μέσα στο σπίτι, ενώ εάν το έβλεπαν άδειο και... φτωχικό θεωρούσαν ότι ο "στόχος" δεν είχε να τους δώσει πολλά πράγματα.

Ακόμα ένα ιδιαίτερο στοιχείο της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ότι χρησιμοποιούσαν ηλικιωμένες γυναίκες ως τσιλιαδόρους, εν αγνοία τους. Μέλος της οργάνωσης και μία 40χρονη που δούλευε ως αποκλειστική νοσοκόμα και φρόντιζε ηλικιωμένους. Εκείνη, λοιπόν, έπαιρνε με αυτοκίνητο της συμμορίας τους εργοδότες της για βόλτα, συνήθως γυναίκες μεγάλης ηλικίας. Αντί να της πάει βόλτα, όμως, πήγαινε έξω από τα σπίτια που "χτυπούσαν" οι συνεργοί της και με την κάλυψη αυτή λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος.

στο ανώτερο επίπεδο της οργάνωσης βρισκόταν ο 37χρονος, ο οποίος κατείχε τον τίτλο του «VOR» και από τον οποίο εξαρτιόταν  η δραστηριότητα της οργάνωσης.  Είχε τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης και από αυτόν περνούσαν όλες οι σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την δράση της ομάδας, τους στόχους, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και την περαιτέρω διάθεση αυτών. Μετά την διάπραξη κάθε αξιόποινης πράξης,  έκρινε τα μέλη ανάλογα με τα αποτελέσματα, τις ενέργειες τους και τις επιδόσεις τους. Είχε τον πλήρη έλεγχο και τον συντονισμό, ακόμα και σε περίπτωση που βρισκόταν έγκλειστος κέντρων κράτησης.

Στην ιεραρχία της ομάδας, μετά τον «VOR» ακολουθούσε ο 40χρονος, ο οποίος ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης. Είχε πλούσιο εγκληματικό παρελθόν και  εμπειρία ώστε να ασκεί αυστηρό έλεγχο στα υπόλοιπα μέλη.

Η οργάνωση κατείχε και «ταμείο» για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους με οικονομικό διαχειριστή τον 40χρονο.  Στο ταμείο συνεισέφεραν όλα τα μέλη ενώ σε περίπτωση σύλληψης των μελών τα χρήματα χρησιμοποιούνταν για κάλυψη εξόδων για δικηγόρους, μεταφραστές κλπ.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης ήταν επιπέδου δρόμου και ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες), τηρώντας μεταξύ τους κανόνες σχετικής ιεραρχίας.

Η ομάδα διέθετε και υποστηρικτικά μέλη που παρείχαν με κάθε μέσο διευκόλυνση (φερόμενοι ως ιδιόκτητες αυτοκινήτων, ενοικιαστές διαμερισμάτων, άτομα που χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν και να διαθέσουν τα κλεμμένα στα ενεχυροδανειστήρια κλπ).

Σχετικά με τη διαμονή τους, η οργάνωση ακολουθούσε επίσης την πρακτική που ακολουθούν όλες οι αντίστοιχες οργανώσεις του Γεωργιανού Οργανωμένου Εγκλήματος, ήτοι ενοικίαση διαμερισμάτων σε στοιχεία γυναικών υπηκόων Γεωργίας ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους, ενώ τα ενοίκια πληρώνονταν από τα έσοδα της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Την ίδια τακτική ακολουθούσαν και με τα  αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δραστηριότητα και τα οποία τις περισσότερες φορές ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία έτερων αλλοδαπών προσώπων προκειμένου με αυτό τον τρόπο να καταστήσουν δυσχερή τον εντοπισμό τους, σε περίπτωση που το επιχειρησιακό όχημα γίνει αντιληπτό από μάρτυρες, την στιγμή που εκτελούσαν την κλοπή.

Μανώλης Ασαριώτης 
Posted: 23 Oct 2017 01:37 PM PDT

Για 4η συνεχόμενη χρονιά ο κόσμος συμμετέχει μέσα από μια διαδραστική ηλεκτρονική εφαρμογή και ο ΟΠΑΠ προσφέρει, ανακαινίζοντας τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και
«Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού»

  
O ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, προσκαλεί όλους να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, μέσω της ανανεωμένης εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», και να συμβάλουν στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», την οποία υλοποιεί η εταιρεία από το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς της. 

Συγκεκριμένα, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», την οποία μπορούν όλοι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή tablet, συμμετέχουν σε επτά δοκιμασίες, που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου. Όσο περισσότερο παίζει κανείς, τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων, το οποίο αποτελεί ένα μόνο μέρος της συνολικής επένδυσής του στο έργο.

 

Καθένας παίζοντας συγκεντρώνει ένα εικονικό ποσό, το οποίο αυξάνεται απαντώντας σωστά στις ερωτήσεις του Quiz, βρίσκοντας τις διαφορές στο παιχνίδι Spot, ξεπερνώντας τα εμπόδια στο Jump, αποφεύγοντας εμπόδια και μαζεύοντας καρδιές στο Fast Run, γυρίζοντας το Spinner στο ομώνυμο παιχνίδι, ανεβάζοντας φωτογραφίες στο Photo Challenge, τρέχοντας ή περπατώντας τις αποστάσεις που ζητούνται στο Run. Επιπλέον, εφέτος όλοι κερδίζουν Daily Bonus, απλώς ανοίγοντας καθημερινά την εφαρμογή. Καθένας μπορεί να συμμετέχει σε ομάδα ή να δημιουργήσει τη δική του, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την προσφορά του ΟΠΑΠ.

Πέρυσι από το σύνολο των δράσεων συγκεντρώθηκαν 3.286.177 ευρώ εικονικής προσφοράς, τα οποία ο ΟΠΑΠ μετέτρεψε αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση.

Ο ΟΠΑΠ και εφέτος προσκαλεί όλους  να αγκαλιάσουν την ενέργεια αυτή και να λάβουν μέρος στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» κατεβάζοντας την εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη στο Play Store και στο App Store. Γιατί για τα παιδιά είμαστε όλοι μία ομάδα!

 
Posted: 23 Oct 2017 01:16 PM PDT
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννη Κατσιαμάκα, στο 28ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας: Κυρίες και κύριοι, Σας καλωσορίζω στο 28ο πανελλαδικό μας συνέδριο
και σας ευχαριστώ ειλικρινά που τιμάτε με τη συμμετοχή και την παρουσία σας την επίσημη έναρξη των εργασιών του. Ένα συνέδριο με όραμα και ελπίδα για το συνάδελφο, για μια αποτελεσματική αστυνομία, για στελέχη με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, όπως πολύ περιεκτικά αναφέρουμε στον τίτλο του συνεδρίου, καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό και τη στόχευσή μας, ως συνδικαλιστικός φορέας στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πριν αναφερθώ, όμως, στις δράσεις μας, σ’ αυτά που πετύχαμε ή δεν πετύχαμε και σ’ αυτά που επιδιώκουμε έως τη λήξη της θητείας μας, επιτρέψτε μου να εξηγήσω, γιατί διοργανώσαμε το 28ο συνέδριο εδώ, στη φιλόξενη πόλη της Καλαμάτας ή το 27ο, πέρυσι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκτός των τειχών της πρωτεύουσας. Καλύτερη απάντηση δεν υπάρχει πιστεύω από το παρακάτω μικρό απόσπασμα και σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε να το αναγνώσω. Είναι από την« Αναφορά στον Γκρέκο», του Νίκου Καζαντζάκη. Ο μεγάλος αυτός Έλληνας στοχαστής, καταθέτει, προκαλώντας σε όλους μας ρίγη συγκίνησης, ότι: «Όταν ένας Έλληνας ταξιδεύει στην Ελλάδα, το ταξίδι του έτσι μοιραία μετατρέπεται σ’ επίπονη αναζήτηση του χρέους.

Πώς να γίνουμε κι εμείς άξιοι των προγόνων, πώς να τη συνεχίσουμε, χωρίς να την ντροπιάσουμε, την παράδοση της ράτσας μας; Μια αυστηρή ασίγαστη ευθύνη βαραίνει τους ώμους σου, βαραίνει τους ώμους όλων των ζωντανών Ελλήνων. Ακαταμάχητη μαγική δύναμη έχει το όνομα- όποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα, έχει το χρέος να συνεχίσει τον αιώνιο ελληνικό θρύλο. Ένα ελληνικό τοπίο δε δίνει σ’ εμάς τους Έλληνες μιαν αφιλόκερδη ανατριχίλα ωραιότητας. Έχει ένα όνομα το τοπίο -το λένε Μαραθώνα, Σαλαμίνα, Ολυμπία, Θερμοπύλες, Μυστρά. Συνδέεται με μιαν ανάμνηση, εδώ ντροπιαστήκαμε, εκεί δοξαστήκαμε, και μονομιάς το τοπίο μετουσιώνεται σε πολυδάκρυτη, πολυπλάνητη ιστορία. Κι όλη η ψυχή του Έλληνα προσκυνητή αναστατώνεται. Το κάθε ελληνικό τοπίο είναι τόσο ποτισμένο από ευτυχίες και δυστυχίες με παγκόσμιο αντίχτυπο, τόσο γεμάτο ανθρώπινο αγώνα, που υψώνεται σε μάθημα αυστηρό και δεν μπορείς να του ξεφύγεις. Γίνεται κραυγή, και χρέος έχεις να την ακούσεις». Κυρίες και κύριοι, Δικό μας χρέος σήμερα, είναι, να αντλήσουμε διδάγματα από την Ιστορία μας, από τους θρυλικούς αγώνες του λαού μας, για να συνεχίσουμε να υπηρετούμε το έθνος και την πατρίδα μας. Αυτή η πανέμορφη χώρα με τον ανεξάντλητο φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό της θησαυρό, δικαιούται να συνεχίσει να χαρίζει τα φώτα της στην ανθρωπότητα.

 Ό,τι εμπόδιο κι αν παρουσιάζεται μπροστά της, οφείλει να το προσπερνά, να μένει αλώβητη και να εξακολουθεί να γράφει Ιστορία. Σ΄ αυτήν την ιστορική της πορεία, η δική μας αποστολή είναι εξίσου ιερή και πολυσήμαντη. Κι εμείς, ως ανήσυχα όντα, καλούμαστε να πράξουμε το χρέος μας. Με τη διοργάνωση του συνεδρίου μας στην Καλαμάτα, εκμεταλλευόμαστε την παρουσία μας εδώ, και αντί να περιοριστούμε στην καθόλα αναγκαία και σημαντική διαδικασία της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών για τα συνδικαλιστικά μας ζητούμενα, αναδεικνύουμε τις πολιτιστικές αξίες της περιοχής με τη συνεργασία και την πολύτιμη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα στους τοπικούς φορείς να αναδείξουν και να θέσουν ενώπιον της Ηγεσίας, πολιτικής και φυσικής, τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την αστυνόμευση και την εγκληματικότητα στις περιοχές τους, καθώς επίσης και τις δυσλειτουργίες που ενδεχομένως παρατηρούνται μετά την αναδιάρθρωση. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και στηρίζει και οικονομικά την διοργάνωση του συνεδρίου, όπως και την Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μας άκουσε και μας καθοδήγησε πώς θα κινηθούμε. Και τέλος, την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κα Αλιφέρη Ελένη για την αποφασιστική της συμβολή τόσο στο οικονομικό σκέλος της συνδιοργάνωσης όσο και στην παρουσίαση του πολιτιστικού αφιερώματος για τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνο. Κυρίες και Κύριοι, Η Ομοσπονδία μας, και με αυτό το συνέδριο, επιβεβαιώνει την ιστορική της αποστολή και τον ιδιαίτερο ρόλο της, να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων των Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γνωρίζουμε ότι το οικονομικό περιβάλλον σε μια χώρα, κατά βάση χρεοκοπημένη και εξαρτημένη από τους διεθνείς δανειστές, δεν ευνοεί μαξιμαλιστικούς στόχους, ιδίως στο πεδίο των οικονομικών διεκδικήσεων. Δικαιούμαστε όμως, και υποχρεούμαστε θα έλεγα - και αυτό κάνουμε- να διεκδικούμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας αυτά που πιστεύουμε για το ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της. Μπορεί τα διαθέσιμα κονδύλια να είναι περιορισμένα και να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες σε επίπεδο διαμόρφωσης του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης και των υπουργείων, ωστόσο, εμείς θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι κακώς δεν επενδύει το ελληνικό κράτος στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Κακώς δεν μεριμνά για τη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας και αναβάλει διαρκώς την εφαρμογή μιας μακράς διάρκειας πολιτικής, για την κάλυψη των ελλειμμάτων που εντοπίζονται στο χώρο μας και γε
...