15 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΟ BLOKO

Posted: 14 Oct 2017 11:48 PM PDT

Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με μολυσμένα με το εντομοκτόνο Fipronil αβγά που εντοπίστηκαν το καλοκαίρι στο Βέλγιο και την Ολλανδία και στη συνέχεια και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της Süddeutsche Zeitung, οι αρχές παραδέχθηκαν ότι το εντομοκτόνο εκτός από τα αβγά πέρασε και στη διατροφική αλυσίδα σε συγκεκριμένα τρόφιμα. Η γερμανική κυβέρνηση μάλιστα παραδέχθηκε ότι σε 100 δείγματα τροφίμων ανάμεσα στα 500, εντοπίστηκαν ίχνη από τη δραστική ουσία.

Ίχνη φιπρονίλης πάνω από το επιτρεπτό επίπεδο

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, μετά την ανάκληση από τη γερμανική αγορά πολλών εκατομμυρίων αβγών. Ζητούμενο εάν το Fipronil πέρασε μέσω των αβγών και σε άλλα παρασκευάσματα. Μέχρι τέλος του μηνός θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε συνολικά 800 δείγματα.

Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξασφάλισε η εφημερίδα του Μονάχου, αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη ουσία ανιχνεύτηκε και σε τρόφιμα που περιέχουν αβγά. Σύμφωνα με αναλύσεις του ομοσπονδιακού υπουργείου Γεωργίας υπάρχουν ήδη τα αποτελέσματα 473 τεστ από τα συνολικά 800 που θα γίνουν. Στα 103 εξ αυτών βρέθηκαν ίχνη της τοξικής ουσίας Fipronil, εκ των οποίων στα 25 δείγματα πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Με άλλα λόγια, σε ποσοστό 20% των ελεγχθέντων προϊόντων βρέθηκαν ίχνη της τοξικής ουσίας, ενώ σε ένα ανάμεσα στα τέσσερα πάνω από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Σύμφωνα με επαΐοντες, αποτελεί έναν «αξιοσημείωτο αριθμό» και ένα ποσοστό μόλυνσης που προκαλεί ανησυχία.

Μολυσμένα βρέθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές, μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα διατροφής. «Στις περισσότερες περιπτώσεις ίχνη του εντομοκτόνου πάνω από το ανώτατο επίπεδο βρέθηκαν στις σαλάτες με αβγά, σε ζύμη και ζυμαρικά με βάση το αβγό, λικέρ αβγού και σε είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής» αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο.

Όχι ειδήσεις τρόμου πριν τις εκλογές

Εμπειρογνώμονες αποδίδουν ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση. Της καταλογίζουν, σύμφωνα με τη Deutche Welle, ότι συγκάλυψαν τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης και με τεχνάσματα στις μετρήσεις, ενώ και με εφεκτική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων απάλλαξαν τη βιομηχανία ειδών διατροφής από μαζικές ανακλήσεις των προϊόντων τους από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Φαίνεται, επίσης, ότι στο παρασκήνιο έχει ξεσπάσει διένεξη ανάμεσα στις ομοσπονδιακές αρχές, τις τοπικές και τους ελεγκτές της ΕΕ.

Το έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή της η γερμανική εφημερίδα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.  Αποκαλύπτει ότι οι γερμανικές αρχές δεν ήθελαν να απαιτήσουν από τη βιομηχανία τροφίμων ανακλήσεις προϊόντων, γιατί έλειπε η νομική βάση γι’ αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας και Προστασίας του Καταναλωτή. Προφανώς οι επιχειρηματίες μπόρεσαν να αποσύρουν εντελώς διακριτικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες τα προϊόντα τους από τα ράφια, ενώ δεν ενημερώθηκαν πελάτες που αγόρασαν μολυσμένα προϊόντα. Γνώστες των διεργασιών υποπτεύονται ότι έγινε προσπάθεια, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, να μην εκθέσουν τους καταναλωτές σε ειδήσεις που προκαλούν φόβο.

Ενώσεις προστασίας καταναλωτών ζητούν τώρα τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. «Το Fipronil δεν έχει καμιά θέση σε τρόφιμα, θα έπρεπε να το είχαν απομακρύνει από τα ράφια» δηλώνει ο Κλάους Μίλερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Καταναλωτών.


Πηγή: newsbeast.gr
Posted: 14 Oct 2017 11:39 PM PDT
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, έστειλε επιστολή προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και στη Βουλή με θέμα την ενίσχυση παθόντων εν ενεργεία στελεχών κατά
την εκτέλεση της υπηρεσίας

Στην επιστολή αναφέρει:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο

            Αναπληρωτή Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριο Βίτσα

             Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

           

ΚΟΙΝ : Στρατιωτικοί συντάκτεςΘΕΜΑ: Ενίσχυση παθόντων εν ενεργεία στελεχών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας

ΣΧΕΤ : α. Ν. 3554 «Εισοδηματική πολιτική έτους 2007, φορολογικές και άλλες διατάξεις».ΦΕΚ Α- 80/16.04.2007
           β.  Ν.3938/2011 «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις». ΦΕΚ 61/Α/31-3-2011           Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)  ως ο νόμιμος και θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, έγινε αποδέκτης και σας γνωστοποιεί την αδικία, που αφορά στην ενίσχυση σε παθόντες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας. 
     Με το άρθρο 1 παρ.5 του (α) σχετικού νόμου όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 παρ.1 του (β) σχετικού προβλέπει ότι:

«1. Στους αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς, στο λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου, λόγω παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, χορηγείται μηνιαίο επίδομα τριακοσίων (300) ευρώ. Το ίδιο επίδομα χορηγείται στο προαναφερόμενο προσωπικό κατά το χρόνο αποχής από τα καθήκοντά του, συνεπεία τραυματισμού του, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, από την ημέρα του παθήματος. Οι προϋποθέσεις, ο τρόπος, η διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης.»     Από την ως άνω πρόβλεψη, υπάρχει αστοχία του νόμου στο ότι δεν αναφέρει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που μετατάσσεται στην υπηρεσία γραφείου σύμφωνα με το Ν.Δ.1400/73, όπου σαφέστατα δημιουργεί δυσαρμονία και αίσθημα αδικίας.           Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων,  Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κατόπιν τούτου προτείνει, για την θεραπεία αυτής της αδικίας, την άμεση τροποποίηση της παραγράφου 5 του (α) σχετικού νόμου όπως αυτή τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 παρ.1 του (β) σχετικού, όπως παρακάτω:

«1. Στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς, στο λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό που μετατάσσονται σε υπηρεσία γραφείου, λόγω παθήματος κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, χορηγείται μηνιαίο επίδομα τριακοσίων (300) ευρώ. Το ίδιο επίδομα χορηγείται στο προαναφερόμενο προσωπικό κατά το χρόνο αποχής από τα καθήκοντά του, συνεπεία τραυματισμού του, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, από την ημέρα του παθήματος. Οι προϋποθέσεις, ο τρόπος, η διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης ή Εθνικής Άμυνας.»                                                                    Μετά τιμήςΓια το Διοικητικό Συμβούλιο             Ο                                                                                                 Ο

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

     Επγός (ΥΔΚ)                                                                                Λγος (ΠΖ)Posted: 14 Oct 2017 11:18 PM PDT
Τη μνήμη του Ναυάρχου Βότση τιμά σήμερα η Θεσσαλονίκη, με το Πολεμικό Ναυτικό να διοργανώνει τα Βότσεια 2017.


Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ναυάρχου Βότση, στην πλατεία του Λευκού Πύργου. Στεφάνι θα καταθέσει και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθούν Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες με συμμετοχή τοπικών ναυταθλητικών συλλόγων.

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης για το Ναύαρχο Βότση στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Στις εκδηλώσεις το παρών θα δώσει η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημά του, τον τορπιλισμό τουρκικού θωρηκτού «ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ» μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να στερήσει το ηθικό από τον οθωμανικό στρατό που είχε καταλάβει την πόλη και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και την απελευθέρωσή της.

 πηγή: thestival

Posted: 14 Oct 2017 10:57 PM PDT
Ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  Εσωτερικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας
Κατσαφάδος.

Η συνέχεια της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά:

Ο κύριος Κατσαφάδος επικαλούμενος την υπ’αριθμ. 060/04-10-2017  ανακοίνωση της Ένωσής μας  για  την  αναδρομική  αύξηση  των  ασφαλιστικών  εισφορών  των  εργαζομένων  και  τη  μηνιαία  πάγια  κράτηση  των  συντάξιμων  αποδοχών  υπέρ  του  Μετοχικού  Ταμείου  Πολιτικών Υπαλλήλων.

 Στην  ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι η αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών  εισφορών  των  εργαζομένων  υπέρ  του  Μετοχικού  Ταμείου  Πολιτικών  Υπαλλήλων, επέφερε   νέες  μειώσεις  σε  μισθούς  και  συντάξεις  στα  εν  ενεργεία  και  εν  αποστρατεία  στελέχη  της Ελληνικής  Αστυνομίας  και  του  Πυροσβεστικού  Σώματος,  τα  οποία  επανειλημμένως  έχουν πληγεί  μισθολογικά  και  μάλιστα  με  αναδρομική  ισχύ. 
Συγκεκριμένα  ερωτά  την  κα  Υπουργό:

1.Με  ποια  κριτήρια  έγινε  η  ως  άνω  αύξηση  στις  κρατήσεις  σε  ένα  πληθυσμό  εργαζομένων,  χωρίς  κανένα  αντιστάθμισμα,  όπως  σε  λοιπές  περιπτώσεις  εργαζομένων πολιτικών υπαλλήλων στο δημόσιο;
2.Γνώριζε  η  αρμόδια  Υπουργός  ότι  το  αντιστάθμισμα  δεν  αφορά  τους  στρατιωτικούς υπαλλήλους του δημοσίου και αν ναι, γιατί δεν αποτύπωσε την αληθινή εικόνα στη σχετική αιτιολογική έκθεση;
3.Τι  προτίθεστε  να  πράξετε  για  την  εν  λόγω  κατηγορία  υπαλλήλων,  ώστε  να αντισταθμίσετε τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις προαναφερόμενες διατάξεις;  
4.Εκπονήθηκαν οι σχετικές αναλογιστικές μελέτες και ποια τα πορίσματα αυτών;
 Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει με οιονδήποτε τρόπο, να αναδεικνύει ζητήματα και αδικίες  που αφορούν το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού, επιζητώντας άμεσα λύσεις.

Posted: 14 Oct 2017 10:36 PM PDT
 Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τραυματισμό αστυνομικού τα ξημερώματα της Πέμπτης από μοτοσικλέταΗ Ένωσή μας, για άλλη μία φορά, εκφράζει την αγανάκτησή της μετά από έναν ακόμη τραυματισμό αστυνομικού εν ώρα Υπηρεσίας. Ξημερώματα της Πέμπτης 11-10- 2017 παράνομος οδηγός μοτοσυκλέτας, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, εμβόλισε αστυνομικό  της  Αμέσου  Δράσεως   Ηρακλείου   με   αποτέλεσμα   τον  τραυματισμό   του συναδέλφου ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

        Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα χιλιάδες περιστατικά τραυματισμο αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και αποτελεί ένα ακόμα ράπισμα στην υποκρισία και στα   κροκοδείλια   δάκρυα,   πολιτικών   προσώπων,   κάθε   φορά   που   συμμετέχουν   σε εκδηλώσεις μνήμης των Ηρώων του Σώματος ή το χειρότερο, στα μνημόσυνα και στις κηδείες   των   πεσόντων   στο   βωμό   του   καθήκοντος,   την   ώρα   που   προκλητικά αναβάλλουν   ,   την   κατά   τα   λεγόμενά   τους   δίκαιη,  νομοθετική   διάταξη   για   την αναγνώριση   της   επικινδυνότητας   της   εργασίας   μας   στη   Βουλή,   προκειμένου Κυβέρνηση   και   Πολιτικά   Κόμματα   να   αναλάβουν   τις   ευθύνες   τους.  Πραγματικός εμπαιγμός σε ένα σώμα με 127 νεκρούς εν ώρα καθήκοντος από το 1984.

       Η Ένωσή μας από τις πρώτες ώρες στάθηκε στο πλευρό του συναδέλφου και της οικογένειάς   του,   του   μεταφέραμε   τις   ευχές   όλων   για   ταχεία   ανάρρωση   και   ότι   θα σταθούμε δίπλα του στηρίζοντάς τον ηθικά, οικονομικά και νομικά.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε. Α. Υ. Ν. Η.
                         Ο  Πρόεδρος                                              Ο Αντιπρόεδρος
                ΠΙΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΜΑΛΛΙΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Posted: 14 Oct 2017 10:15 PM PDTΠαραθέτουμε ανακοίνωση του Ενωτικού Αγωνιστικού Κινήματος Αχαΐας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
    Τις τελευταίες ημέρες, απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα το θέμα της  ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.  Ένα θέμα που ταλανίζει τον εργασιακό μας χώρο επί μακρόθεν και δυστυχώς τείνει  να χαθεί στις καλένδες της γραφειοκρατίας και της κρατικής αναβλητικότητας.

    Με ιδιαίτερη προσοχή, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Αχαΐας, παρακολούθησε  τα σχετικά με το ζήτημα δημοσιεύματα, που αφορούν ασφαλώς όχι μόνο εμάς τους  ένστολους λειτουργούς αλλά το σύνολο της Αχαϊκής Κοινωνίας.
    Εμείς, αναζητούμε το  σπίτι μας και οι πολίτες τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που  θα πρέπει να προσφέρει προς αυτούς η κάθε δημόσια αρχή, στα πλαίσια της δομικής  και οργανωτικής της λειτουργίας.

    Συντεχνιακές αντιλήψεις και παρωχημένες απόψεις δεν συμβάλλουν στην  εξεύρεση λύσης και βεβαίως προσφέρουν κακές υπηρεσίες ένθεν και ένθεν.     Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με το δεδομένο ότι ο ευρύτερος χώρος του αρχαιολογικό μουσείου, σε συνδυασμό με τον χώρο της έκτασης που ανήκει στου Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις εγκαταστάσεις της πρώην Γεωργικής Σχολής θα μπορούσε να συμβάλλει ως ενιαία χρήση στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπλαση της περιοχής, προσδίδοντας  κύρος στην πόλη των Πατρών όπως της αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία της και στην θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

    Η τυχόν ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου στον συγκεκριμένο χώρο, δεν θα πρέπει να θεωρείται ως προσβολή στον πολιτισμό μας, καθόσον ακόμα και οι αιτιάσεις αυτής της αισθητικής του κτιρίου, με την επιστήμη της αρχιτεκτονικής και του σχεδίου να έχουν κάνει αλματώδη εξέλιξη, θα μπορούσαν να υπερκεράσουν το πρόβλημα με την πρόσοψη ενός φουτουριστικού μοντέλου και σύγχρονης κατασκευής, οι δε όποιες οχλήσεις σε θέματα ευταξίας και ευκοσμίας ασφαλώς και δεν υφίστανται.  
    Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Αχαΐας δεν διακατέχεται από εμμονές και πραγματικά θέλει να συμβάλλει στην όποια πρόσφορη λύση. Απαιτείται λοιπόν σύνεση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προτάσσει αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η κατασκευή του Αστυνομικό Μεγάρου, σε χώρο πρόσφορο από κάθε άποψη, με την ανταλλαγή την οικοπέδων και την αλλαγή χρήσης γης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων.

    Η βούληση υπάρχει, το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και αυτοδιοικητικό, η νέα  εδαφική έκταση που θα δοθεί στο Υπουργείο μας να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και του όρους δόμησης, να έχει την οδική και πολεοδομική  προσβασιμότητα, τα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία της αποκέντρωσης των υπηρεσιών και βεβαίως της εύρυθμης και λειτουργικής επάρκειας του νέου διοικητηρίου, προς επωφελεία των αστυνομικών αλλά και των πολιτών. Η εξεύρεση των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επενδύσεων, με την Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η επίσπευση των εργασιών θα καταδείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας, προς επίρρωση αυτού του σκοπού που αποτελεί για τους συναδέλφους μας και όχι μόνο μείζονος σημασίας ζήτημα.

Posted: 14 Oct 2017 10:46 PM PDT
 ''Η απάντησή μας στη δράση των νοσταλγών του Χίτλερ και του ναζισμού, είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης του   αγώνα   μας,   της   ταξικής   αλληλεγγύης   και   της   πάλης'' αναφέρει μεταξύ
άλλων η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε τη νέα δολοφονική επίθεση των φασιστών - ναζιστών της «Χρυσής Αυγής», σε βάρος εργαζομένων που κολλούσαν αφίσες της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. Η επίθεση αυτή   η   οποία   είχε   ως   αποτέλεσμα   τον   τραυματισμό   ενός   εκ   των   αφισοκολλητών,   είναι   συνέχεια   των πρόσφατων   επαναλαμβανόμενων   δολοφονικών   επιθέσεων   σε   βάρος   των   μεταναστών   εργατών   στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι, αλλά και δεκάδων άλλων εγκληματικών ενεργειών.
Καταγγέλλουμε και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., για την προκλητική ανοχή που δείχνει στα   κρούσματα   βίας και τρομοκρατίας  στις   λαϊκές   γειτονιές   από   τα   τάγματα   εφόδου   της   «Χρυσής Αυγής», αλλά και για την καθυστέρηση της διαδικασίας της δίκης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.  Με την πολιτική   της  η  κυβέρνηση   ενισχύει   και τη γενικότερη δράση των χρυσαυγιτών, των μαντρόσκυλων   του   κεφαλαίου,   σε   ότι   αφορά   το   στήσιμο   των   δουλεμπορικών   παραμάγαζων   που πραγματοποιούν, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα εφοπλιστών και επιχειρηματιών».
Η απάντησή μας στη δράση των νοσταλγών του Χίτλερ και του ναζισμού, είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης του   αγώνα   μας,   της   ταξικής   αλληλεγγύης   και   της   πάλης,   ενάντια   στις   πολιτικές   των   κυβερνήσεων   του κεφαλαίου που γεννούν τη φτώχεια, την ανεργία, τον πόλεμο, την προσφυγιά και ευθύνονται για την ύπαρξη αυτών των φασιστικών - ναζιστικών δολοφονικών μορφωμάτων.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στο Πυροσβεστικό Σώμα να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις και το δηλητήριο του φασισμού που σπέρνουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους απομονώσουμε, να   μην   μπορούν   να   σταθούν   σε   καμιά   υπηρεσία,   σε   κανένα   χώρο   δουλειάς,   σε   καμιά   γειτονιά.  Να συνεχίσουμε πιο έντονα και πιο δυναμικά να οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πολιτικές που μας διαλύουν τη ζωή, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Καλούμε   τις   Ομοσπονδίες   και   τις   πρωτοβάθμιες   ενώσεις   των   υπαλλήλων   στα   Σώματα   Ασφαλείας,   το προεδρείο και την πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), τα πρωτοβάθμια σωματεία   των   μονίμων   πυροσβεστών   και   των   αξιωματικών,   καθώς   και   τα   συνδικαλιστικά   όργανα   των πενταετών και εποχικών συναδέλφων,  να καταδικάσουν τις δολοφονικές ενέργειες των εγκληματιών της «Χρυσής   Αυγής».   Έχουν   καθήκον   και   υποχρέωση  απέναντι   στους   χιλιάδες   συναδέλφους   που εκπροσωπούν  και  με βάση τις δημοκρατικές  αρχές   και τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος,  να καταγγέλλουν και να καταδικάζουν τις εγκληματικές ενέργειες κατά των εργαζομένων και του λαού.

Posted: 14 Oct 2017 09:35 PM PDT
 Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητά μέσω επιστολής από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών να περέμβει ώστε να γίνουν
αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.


Η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Στρατιωτικών,
Σκοπός του παρόντος είναι να θέσουμε υπόψη σας, σχετικά με το Άρθρο 1 του Πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ, κατόπιν επισταμένης διερεύνησης του θέματος και πολλών συζητήσεων με συναδέλφους, να προσθέσουμε επιπλέον κάποιες σκέψεις και διαπιστώσεις, έτσι ώστε να αναδειχθεί και μια επιπλέον όψη του θέματος.

Ουσιαστικά μέσω του συγκεκριμένου άρθρου, παρέχεται το ευεργέτημα μόνο σε   όσους   έχουν   συμπληρώσει   35   έτη   συντάξιμης   υπηρεσίας,   έως   και   το   βαθμό   του Συνταγματάρχη (Σχη) και εφόσον επιθυμούν να προσφέρουν περαιτέρω τις υπηρεσίες τους στις ΕΔ.

Η υφιστάμενη διατύπωση είναι ατελής, διότι κατ’ αυτό τον τρόπο αποκλείονται από του παρόντος άρθρου οι Σχες προερχόμενοι από ΑΣΕΙ, κι αυτό γιατί ο νομοθέτης έθεσε το  όριο  των  35  ετών   ευδόκιμης  υπηρεσίας,  χωρίς   να  λάβει   υπόψη  του,   ότι   οι  Σχες   της συγκεκριμένης   προέλευσης,   κρίνονται   παγίως   κατ’   έτος,   με   αποτέλεσμα   σε   αρκετές περιπτώσεις να αποστρατεύονται εφόσον κριθούν μη προακτέοι. Ουσιαστικά, η  υπηρεσία θέτει αυτεπάγγελτα σε αποστρατεία Σχες με συμπληρωμένα έτη υπηρεσίας ολιγότερα των 35, χωρίς οι ίδιοι να το επιθυμούν. Οι αρνητικές συνέπειες, τόσο για τους ιδίους όσο και για τις   οικογένειες   τους   δεν   χρήζουν   περαιτέρω   ανάλυσης,   αν   λάβουμε   υπόψη   μας   την οικονομική δυσπραγία που διανύουμε τα τελευταία έτη.

Το παραπάνω γεγονός είναι αρκετά οξύμωρο,  διότι δεν συμβαίνει αντίστοιχα στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), όπου  οι αντίστοιχοι συνάδελφοι τίθενται   ήδη  εκτός   οργανικών   θέσεων   (ΕΟΘ) με   τον   αυτό   βαθμό  του  (ήτοι  Σμήναρχου  - Πλοίαρχου). Είναι πράγματι απορίας άξιο, ποιοι είναι οι λόγοι επιβάλλουν στην υπηρεσία να προβαίνει σε  διακριτή   μεταχείριση  του προσωπικού, καθόσον  ομοιόβαθμοι, διαφορετικών Κλάδων, κρίνονται και αποστρατεύονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά.  

    Εν   ολίγοις,  οι   Σχες   που   προέρχονται   από   την   Στρατιωτική   Σχολή   Ευέλπιδων   (ΣΣΕ) των Τάξεων 1988 έως 1991, οι οποίοι θα κριθούν φέτος, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο    να αποστρατευθούν χωρίς να μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος του άρθρου 1,     καθόσον   δεν   θα   έχουν   συμπληρώσει   τα   35   έτη   ευδόκιμου   υπηρεσίας.   Συνεπώς   η    συγκεκριμένη  διάταξη, υπό  την   παρούσα  ατελή   διατύπωση,  δεν   καλύπτει  το  σύνολο του   προσωπικού   και   εκπέμπει   λανθασμένα   μηνύματα   ότι   δεν   παράγεται   δίκαιο   αποτέλεσμα,   λόγω της δυσμενούς διακριτικής μεταχείρισης της συγκεκριμένης κατηγορίας Αξκών.

    Ως   Ε.Σ.ΠΕ.Θ   εκτιμούμε,   ότι  απαιτείται   η   τροποποίηση   της   υπόψη   διατύπωσης του άρθρου 1 του Πολυνομοσχεδίου, με τη διαγραφή του προαπαιτούμενου    όρου 35ετή συντάξιμη υπηρεσία από την παρ.1,   εδάφιο (α) του άρθρου 1 του Ν/Σ  ή    τροποποίηση σε 30ετία,  έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς    αποκλεισμούς προέλευσης, να επιδιώξουν την ένταξή τους στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις.

    Σε κάθε περίπτωση,  το εν λόγω μέτρο δεν μπορεί να περιλάβει το σύνολο του    επιθυμούντος προσωπικού, αλλά το απαραίτητο για την Υπηρεσία σε επιχειρησιακό επίπεδο.

    Είναι απολύτως σαφές ότι ο τρόπος επιλογής πρέπει να είναι αδιάβλητος και να γίνεται με    αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια. Είναι επίσης απολύτως απαραίτητο  να προηγείται κάθε  χρόνο   η   προκήρυξη   κενών   οργανικών   θέσεων   προς   κάλυψη   (κατά   διοικητικό   βαθμό),    προκειμένου   να   αποφευχθούν   φαινόμενα   αχρείαστης   και   άκαιρής   συσσώρευσης    προσωπικού σε συγκεκριμένους βαθμούς, θέσεις, ειδικότητες και «ευγενείς κατηγορίες».

    Κύριε Πρόεδρε της Ομοσπονδίας Στρατιωτικών,   Παρακαλούμε για τις, κατά την κρίση σας, ενέργειες, τόσο της προώθησης προς    τους καθ’ ύλην αρμόδιους του αναφερόμενου αιτήματός μας, όσο και της ενημέρωσής των   ενεργειών σας, επί του παρόντος εγγράφου.

    Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    -Ο-
    Πρόεδρος
    Στέφανος Κουκουράβας
    -Ο-
    Γεν. Γραμματέας
    Νικόλαος Γκαμπλιάς

Posted: 14 Oct 2017 10:51 PM PDT

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

’Ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης και Εσωτερικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, επικαλούμενος την υπ’αριθμ. 060/04-10-2017 ανακοίνωση της Ένωσής μας για την αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και τη μηνιαία πάγια κράτηση των συντάξιμων αποδοχών υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.
Στην ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρει ότι η αναδρομική αύξηση των ασφαλιστικών
εισφορών των εργαζομένων υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, επέφερε
νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη της
Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τα οποία επανειλημμένως έχουν
πληγεί μισθολογικά και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Συγκεκριμένα ερωτά την κα
Υπουργό:
1.Με ποια κριτήρια έγινε η ως άνω αύξηση στις κρατήσεις σε ένα πληθυσμό
εργαζομένων, χωρίς κανένα αντιστάθμισμα, όπως σε λοιπές περιπτώσεις εργαζομένων
πολιτικών υπαλλήλων στο δημόσιο;
2.Γνώριζε η αρμόδια Υπουργός ότι το αντιστάθμισμα δεν αφορά τους στρατιωτικούς
υπαλλήλους του δημοσίου και αν ναι, γιατί δεν αποτύπωσε την αληθινή εικόνα στη σχετική
αιτιολογική έκθεση;
3.Τι προτίθεστε να πράξετε για την εν λόγω κατηγορία υπαλλήλων, ώστε να
αντισταθμίσετε τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις προαναφερόμενες διατάξεις;
4.Εκπονήθηκαν οι σχετικές αναλογιστικές μελέτες και ποια τα πορίσματα αυτών;
Η Ένωσή μας, θα συνεχίσει με οιονδήποτε τρόπο, να αναδεικνύει ζητήματα και αδικίες
που αφορούν το σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού, επιζητώντας άμεσα λύσεις’
Posted: 14 Oct 2017 08:51 PM PDT
Βήμα-βήμα ακολούθησαν τα ίχνη μάνας και κόρης μέσα και έξω από το σπίτι στο Μαρκόπουλο οι αστυνομικοί για να βρουν πώς κατέληξαν στο θάνατο.
Χθες το πρωί  η 17χρονη φαίνεται πώς ήταν μέσα στο δωμάτιο της. Ο πατέρας της, τουριστικός πράκτορας,  ήταν στην αποθήκη για κάποιες δουλειές.

Τότε η 51χρονη μητέρα, συνταξιούχος υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας βρήκε την ευκαιρία να τον κλειδώσει μέσα στην αποθήκη.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο δωμάτιο του κοριτσιού κρατώντας μαχαίρι. Φαίνεται πώς εκεί άρχισε πάλη μεταξύ τους  καθώς βρέθηκαν κηλίδες αίματος.

Μετά η 17χρονη, προφανώς για να γλιτώσει, πήδησε από ένα μπαλκόνι στο προαύλιο.
'Ιχνη αίματος βρέθηκαν σε ένα δέντρο από το οποίο πιάστηκε για να κατέβει.

Ταυτόχρονα η μητέρα βγαίνει από την εσωτερική σκάλα, όπου επίσης υπάρχουν ίχνη αίματος, κατευθύνεται στην αυλή και μαχαιρώνει το κορίτσι στο λαιμό.

Στο ίδιο σημείο η 51χρονη βάζει τέλος και στη δική της ζωή κόβοντας τις φλέβες της με το μαχαίρι που κρατούσε.

Από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής  δεν ήταν η πρώτη φορά που η 51χρονη είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε έντονα ψυχολογικά προβλήματα λέγοντας πώς αυτή και συζυγός της θα φύγουν σύντομα από τη ζωή και πώς η κόρη της θα μείνει μόνη.

Φοβόταν για το τι θα γίνει η 17χρονη και ότι επιτήδειοι θα προσπαθήσουν να της κάνουν κακό και να καταχραστούν την περιοουσία τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην 51χρονη είχε συστηθεί ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και παρακολουθούνταν από δύο ψυχιάτρους. 

Η 17χρονη έφερε τρία βαθιά τραύματα στον λαιμό από μαχαίρι και πλήθος αμυντικών τραυμάτων στα χέρια.
'Ενα ακόμα σενάριο που εξετάζεται είναι μήπως η κόρη προσπάθησε να αποτρέψει την μητέρα της να αυτοκτονήσει, αλλά η κατάσταση εξελίχθηκε τραγικά και για τις δύο. 

Posted: 14 Oct 2017 01:47 PM PDT
Ένα απίστευτο περιστατικό με "κανιβαλισμό" ενός ανθρώπου μέσα από το Facebook κατεγράφη προ

 ολίγων ημερών, όταν με ανάρτηση που έκανε φιλoζωική οργάνωση στο Μενίδι, παρουσίαζε έναν υποτιθέμενο βιασμό μιας 5χρονης απο 4 άτομα, έξω απο το 6ο δημοτικό σχολείο της περιοχής!
Μετά απο έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε πως κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί και φυσικά κανένα κορίτσι δεν έπεσε θύμα βιασμού.  Μάλιστα στην "Επείγουσα ανακοίνωση" όπως την χαρακτήριζαν αυτοί που έκανα την ανάρτηση παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφία που ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο, ανέφεραν χαρακτηριστικά " Ο άνδρας που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία είναι δράστης που βίασε το 5χρονο κοριτσάκι έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Ο δράστης ήταν επιβίβασμενος σε ΙΧ μαζί με άλλους 3 ενηλίκους αθίγγανους. Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερεις ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ..Από περιγραφές μαρτύρων της απέναντι πολυκατοικίας υποστηρίζεται ότι το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 6.30μμ. Η Ελληνική αστυνομία Αχαρνών καλεί τους γονείς ανηλίκων παιδιών να είναι προσεκτικοί να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών".
Μάλιστα οι ανάρτηση  που είχε χιλιάδες κοινοποιήσεις, δεν σταματάει εκεί, καθώς ο χρήστης της σελίδας επισημαίνει και προσωπικά στοιχεία όπως το όνομα του υποτιθέμενου βιαστή αλλά και οικογενειακές πληροφορίες. "Να σημειωθεί ότι ο δράστης ονόματι Β. Κ κάτοικος Αχαρνών, έγγαμος, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών αθίγγανης καταγωγής καταζητείται αυτή τη στιγμή από τις Μενιδιατικες Αρχές. Να σημειωθεί επίσης ότι η οικογένεια του μικρού κοριτσιού δεν ήθελε να βγει στη δημοσιότητα το εν λόγω περιστατικό φοβούμενη τις ενέργειες και απειλές των αθιγγανων συγγενών του δράστη".
Ο άτυχος άνδρας ενημερώθηκε για το συμβάν και κατέθεσε μήνυση κατά των διαχειριστών της σελίδας οι οποίοι τώρα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη για την ψευδή είδηση που στιγμάτισε έναν  αθώο πολίτη.

Posted: 14 Oct 2017 01:26 PM PDT
Aκρως αποκαλυπτική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην τοπική ΕΛΑΣ εξαιτίας της 


έλλειψης πόρων για την κάλυψη των δαπανών σε καύσιμα των μηχανοκίνητων μέσων της αλλά και της υγειονομικής «βόμβας» που έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου είναι αναφορά, της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσαντίνο Τσουβαλά.

Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», χωρίς καύσιμα και συγκεκριμένα βενζίνη παραμένει από τις αρχές του Οκτωβρίου η μηχανοκίνητη δύναμή της Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών της ΔΙΑΣ. Τα οχήματα παραμένουν παροπλισμένα και κινούνται μόνο τα πετρελαιοκίνητα που εφοδιάζονται από το πρατήριο της 95 ΑΔΤΕ!!

Ηδη εξάλλου έχει κινήσει τις διαδικασίες για την επιχορήγηση της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, με πόρους ο Ταξίαρχος κ. Γ. Γεωργακάκος, αφού η πάγια προκαταβολή δεν συμπεριλάμβανε το κόστος των δεκάδων μεταγωγών που έγιναν το καλοκαίρι.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται τέτοιο πρόβλημα σε τέτοια έκταση στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ρόδου.

Εν πάση περιπτώσει στην αναφορά της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η επικρατούσα κατάσταση στις αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας, είναι τραγική. Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου τις αναδείξαμε προσφάτως, με σχετικό έγγραφό μας, ενώ δεν άργησε η επιβεβαίωση των φόβων μας και η εμφάνιση μεταδιδόμενων μολυσματικών ασθενειών (σταφυλόκοκκος κ.α.).
Η υγειονομική «βόμβα», έχει είδη εκραγεί και τα κρούσματα παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο, γεγονός που καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη, τόσο για τους κρατούμενους (άνδρες, γυναίκες, νήπια) που στοιβάζονται στο συγκεκριμένο χώρο, όσο και για τους Αστυνομικούς, που καλούνται να εκτελέσουν Υπηρεσία εκεί.

Επιπλέον, η εκτίμηση της διοίκησης ότι οι τοπικές Υπηρεσίες θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, της θερινής τουριστικής περιόδου, της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και τις σχεδόν καθημερινές μεταγωγές (πολύωρες ακτοπλοϊκές), με την υπερεργασία και την καταπάτηση όλων των δικαιωμάτων των αστυνομικών, απέτυχε παταγωδώς.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το γεγονός που ήρθε να δώσει την χαριστική βολή και να εκμηδενίσει την επιχειρησιακή δυνατότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών, είναι ότι από την 01-10-2017 τα υπηρεσιακά οχήματα (αυτοκίνητα – δίκυκλα) δεν εφοδιάζονται πλέον με καύσιμα (βενζίνη), καθώς όλα τα οικονομικά αποθέματα της Μερικής Διαχείρισης της Διευθύνσεως έχουν εξαντληθεί, διατιθέμενα κατά κύριο λόγο για τις μεταγωγές Αλλοδαπών Κρατουμένων καθώς και για τις μετακινήσεις του προσωπικού, με αποτέλεσμα, κανένα πρατήριο καυσίμων να δέχεται πλέον να μας εφοδιάσει με καύσιμα, εάν δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά. 
Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι το 90% των υπηρεσιακών οχημάτων να είναι ακινητοποιημένα.
Θεωρούμε, ότι η σύγχρονη Αστυνομία που πιστεύουμε ότι έχουμε, δεν μπορεί να κινείται με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα (λεωφορεία κ.α.) ή πεζή για να επιλαμβάνεται στα καθημερινά περιστατικά, πιστεύοντας ότι έτσι θα καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα.
Κύριε Αρχηγέ
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση, στέκεται αρωγός στον πολίτη και στην κοινωνία, παρέχοντας το αναφαίρετο αγαθό της ασφάλειας, έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι και θέλει και μπορεί να αντιμετωπίσει το έγκλημα και την παραβατικότητα.
Επιβάλλεται λοιπόν, οι διοικητικές υπηρεσίες να μεριμνούν ώστε να του εξασφαλίζουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκτέλεση του