11 Ιουλίου 2017

ΕΠΕΣΕ Η ΜΟΣΟΥΛΗ- ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΒΑΛΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, γιορτάζει την απελευθέρωσή της μετά τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), παρά το γεγονός ότι παραμένουν κάποιοι θύλακες αντίστασης. Ωστόσο το ISIS εξακολουθεί να ελέγχει αρκετές περιοχές του ιρακινού εδάφους.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι συνεχάρη «τους ηρωικούς μαχητές (…) για τη νίκη αυτή» στην «απελευθερωμένη» πόλη.
Ωστόσο ο Ιρακινός πρωθυπουργός επεσήμανε αργότερα ότι θα κηρύξει επισήμως τη νίκη του κυβερνητικού στρατού μόλις έχουν εκκαθαριστεί και οι τελευταίοι θύλακες αντίστασης, με πυροβολισμούς και αεροπορικές επιδρομές να ακούγονται ακόμη αργά το απόγευμα χθες στη Μοσούλη.«Δεν μένουν παρά ένας με δύο θύλακες των τζιχαντιστών του Νταές» (αραβικό ακρωνύμιο του ISIS), επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Αμπάντι.

«Η νίκη είναι βέβαιη και οι τελευταίοι τζιχαντιστές είναι περικυκλωμένοι (…) είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουμε τη μεγάλη νίκη στον λαό μας», πρόσθεσε.
Στη διάρκεια μιας σύσκεψης στην έδρα της ομοσπονδιακής αστυνομίας στη δυτική Μοσούλη, ο Ιρακινός πρωθυπουργός ζήτησε «να εξαλειφθούν οι τελευταίοι ηττημένοι (τζιχαντιστές) (…), να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στην απελευθερωμένη πόλη και να καθαρίσει από τις νάρκες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με το γραφείο του.
Η ανακατάληψη της Μοσούλης, του κύριου προπυργίου του ISIS στο Ιράκ, είναι η πιο σημαντική νίκη της Βαγδάτης αφού οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το καλοκαίρι του 2014 μεγάλες περιοχές της χώρας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/805700/epese-i-proteyoysa-toy-isis-sto-irak-maxes-se-memonomenes-esties-antistasis-ton-tzixantiston#ixzz4mUbyP2PB