4 Ιουλίου 2017

Απεβίωσε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Παύλος Ψωμιάδης

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στις φυλακές Κορυδαλλού ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλος Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς.
Ο Παύλος Ψωμιάδης εξέτιε ποινή κάθειρξης 22 ετών για υποθέσεις της ΑΣΠΙΣ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε εξαπατήσει συνολικά 37.000 Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ήταν κρατούμενος από το Δεκέμβριο του 2010.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι για τον θάνατο του Παύλου Ψωμιάδη έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία, η αστυνομία και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία διερεύνησης του θανάτου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «ο κρατούμενος στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Παύλος Ψωμιάδης, γεννηθείς το 1939, βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρός. Μεταφέρθηκε, συνοδεία ιατρού, στο Νοσοκομείο κρατουμένων όπου έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, χωρίς αποτέλεσμα. Εκρατείτο μόνος του σε ατομικό κελί και ελάμβανε φαρμακευτική (καρδιολογική) αγωγή. Τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε ζήτησε οποιαδήποτε ιατρική συνδρομή, ή μεταφορά σε νοσοκομείο».
naftemporiki.gr