13 Αυγούστου 2023

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ""ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ"" ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΕΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΡΟΥ- ΜΕ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΛΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - PANHELLENIPOST.COM

 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

============
Γιατί από το έτος 1976 (Οπως συμφωνήθηκε) δεν έγινε ακόμη η συγχώνευση της Κοινότητος Καφρ Ελ Ζαιατ στην οποια ανεφέρθη ο τ.πρόεδρος  της ΕΚΑ κ. Σιόκας και ανέγνωσε 3 σελίδες με ισότιμες αποφάσεις μεταξύ των 2 κοινοτήτων (ΕΚΑ και Καφρ Ελ Ζαιατ) χρονολογούμενων απο το ετος 1976.??

Το ερώτημα μας αφορούσε στο γιατί δεν πραγματοποιήθηκε αυτή η συγχώνευση των 2 κοινοτήτων από παλαιότερα προεδρεία της ΕΚΑ (1976-2009) και ποιός είναι επί του προκειμένου ο αντίλογος.??
 Εμείς, , θέλαμε τις δεουσες εξηγήσεις χάριν της διαφάνειας (όπως ζητάμε πάντα) αλλά και να ακούσουμε τον αντίλογο του προεδρείου της Κοινότητας Kαφρ Ελ Ζαιατ, τεκμηριώνοντας τους λόγους της άρνησης αυτής της -απο το 1976 συμφωνηθείσης απόφασης μεταξύ των 2 κοινοτήτων.

Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει σε οτι αφορά αυτήν την άρνηση, ο οποίος δεν έχει απαντηθεί ποτέ, παρά το γεγονός ότι το προεδρείο της Κοινότητας Καφρ Ελ Ζαιατ αποτελείται απο έντιμους και συνετούς συμπαροίκους και επιθυμία μας ήταν να μάθουν όλοι αυτόν τον λόγο και μόνο αυτό, εκτιμώντας και την άλλη πλευρά”.

Έγκυροι παρατηρητές εκτιμούν οτι κατι συμβαίνει στην πρεσβυγενή Κοινότητα της Αλεξάνδρειας 

Αξιζει να σημειωθει οτι στα καταστατικα της ΕΚΑ και ΕΚΚ  κοινοτήτων υπάρχουν καταχωρημένα σε πίνακα κτηματολογίων οι κινητές και ακίνητες περιουσίες των κοινοτήτων που κληροδότηθηκαν σε αυτές από τους γνωστούς μεγάλους Ελληνοαιγυπτίους ευεργέτες,και απο μετέπειτα Αλεξανδρινούς δωρητές που απεβίωσαν περιουσίες των οποίων τελικός κληρονόμος είναι το Ελληνικό Κράτος βάση σχετικών άρθρων του καταστατικό της ΕΚΑ, και όπως σαφέστατα επανεβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καίρου κ. Χρήστος Καβάλης σε ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων οπου ειχε κληθεί , σε ημερησια συζήτηση για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και ο οποίος (κ Χρ Καβάλης) καταλήγοντας είπε από μικροφώνου στους βουλευτές: “Εμεις είμαστε μόνο διαχειριστές αυτών των μεγάλων κληροδοτημάτων των ευεργετών μας”

Ερωτηματικο Νο 2
=================
Η ΕΚΑ έχει και εκτός Αιγύπτου κληροδοτηματα που υπάρχουν και στην Αθήνα, στα Βόρεια προάστεια .,ακίνητα μεγάλης αξίας, τα οποία ουδέποτε είχαν καταγραφεί ως περιουσιακά στοιχεία στον σχετικό πίνακα του κτηματολογίου της ΕΚΑ στους ετήσιους Ισολογισμούς της .
Αυτο μέχρι αναλήψεως καθηκόντων του κ Γιάννη Σιόκα ως προέδρου της ΕΚΑ, τον Μαϊο του 2009, ο οποίος τα ανακάλυψε και ανάκοινωσε την ύπαρξη τους και όπως δημοσιευσε η εφημεριδα ΝΕΟ ΦΩΣ Καίρου με πρωτοσελιδο τιτλο ” Και ξαφνικα ανεκαλύφθησαν νέα ακίνητα της ΕΚΑ”.

Ο τ.  Πρόεδρος κ Ι. Σιόκας ειχε δωσει  εντολή σε δικηγόρους της ΕΚΑ στην Αθήνα για περεταίρω νομικές ενέργειες εναντίον αυτών που φέρονται ως σημερινοί ιδιοκτήτες και μεχρι σημερα δεν μαθαμε το αποτελεσμα αυτης της δικαστικης ενεργειας-

Στην συνέλευση της 14/4/2013 ο τ.Πρόεδρος κ Ι Σιόκας, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε προσφάτως και ένα αλλο μεγάλο οικόπεδο -περιουσία της ΕΚΑ, που ηταν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας το οποίο ειχε απαλλοτριωθει απο αρμόδιο ελληνικό φορέα, και εγινε “μεγαλη πισίνα” για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και, ενω εμεις “κοιμόμασταν τον υπνο του δικαίου” (απο το ετος 2004 που εγιναν οι Ολυμπιακοι αγωνες) αφού ουδέποτε αυτό το ακριβό οικόπεδο αποτελούσε μέρος του κτηματολογίου της ΕΚΑ.

Ο τ.Πρόεδρος της ΕΚΑ κ Σιοκας ειχε δήλωσει στην συνέλευση ότι έχει ανακαινήσει το θέμα αυτό της απολλοτριώσεως με αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα και ότι γίνονται κάποιες συζητήσεις.ομως και παλι μεχρι σημερα δεν γνωριζομε το αποτελεσμα.
Εμεις το μονο που μπορουμε να πουμε οτι "" Κάποιοι στην Ελλάδα <θα μας πάρουν το σταφύλι και θα μας αφησουν το κοτσανι>
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ