26 Απριλίου 2013

Ο διάσημος έλληνας ταβερνιάρης του Μαλιμπού

tony_koursaris

Αποφάσισε να φύγει από την Κέρκυρα σε ηλικία 15 χρονών. Στη συνέχεια άνοιξε εστιατόριο στο Λονδίνο και μετά βρέθηκε στο Μαλιμπού. Σήμερα η ταβέρνα του Αντώνη Κουρσάρη είναι διάσημη.
Με το επιχειρηματικό δαιμόνιό του κατάφερε να θεωρείται ο πιο διάσημος ταβερνιάρης του Μαλιμπού. Στους πελάτες του συγκαταλέγονται οι μεγαλύτεροι σταρ του Χόλιγουντ, που επισκέπτονται την ταβέρνα «Tony’s» για να δοκιμάσουν τις λαχταριστές ελληνικές λιχουδιές του.
Για τον Κερκυραίο Αντώνη Κουρσάρη η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Σάλμα Χάγεκ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο Τομ Χανκς, αλλά και το ζεύγος Μπραντ Πιτ – Αντζελίνα Τζολί, εκτός από λαμπερά ονόματα της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής, θεωρούνται και οι καλύτεροι γευσιγνώστες του.

ΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
Κάθε φορά που λαμπερά ονόματα γευματίζουν στην «Taverna Tony’s», έξω από το μαγαζί δημιουργείται συνωστισμός από παπαράτσι, οι οποίοι προσπαθούν να απαθανατίσουν τους καλλιτέχνες την ώρα που τρώνε μια δροσιστική greek salad ή έναν παραδοσιακό moussaka. «Πολιτική του μαγαζιού είναι να μην επιτρέπονται οι φωτογράφοι για όση ώρα βρίσκεται εδώ ένα λαμπερό πρόσωπο. Στους περισσότερους δεν αρέσουν οι φωτογραφίες την ώρα του φαγητού και αυτό το σεβόμαστε. Θυμάμαι μια φορά, είχαμε εδώ την Αντζελίνα Τζολί και τον Μπραντ Πιτ. Οι φωτογράφοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους φωτογραφίσουν την ώρα του φαγητού. Ανέβαιναν πάνω στα αυτοκίνητα, τα πεζούλια, όπου μπορούσαν. Τελικώς δεν τα κατάφεραν, γιατί ρίξαμε… λάδι στα τζάμια ώστε να φαίνονται τα πάντα θολά» είχε πει σε κάποιες δηλώσεις του ο Κουρσάρης.
ΤΟ ΛΟΝΔΡΕΖΙΚΟ «CORFU»
Ο Αντώνης Κουρσάρης έφυγε από την Κέρκυρα όταν ήταν δεκαπέντε ετών, με την προοπτική να γίνει καπετάνιος σπουδάζοντας σε σχολή του Λονδίνου. Ξεκίνησε τις σπουδές και παράλληλα δούλευε για να τα βγάλει πέρα. Δούλευε σερβιτόρος με αποτέλεσμα έπειτα από τρία χρόνια να αποκτήσει το δικό του εστιατόριο στο Λονδίνο. Λίγα χρόνια αργότερα μαζί με ένα συνέταιρος που βρήκε ανοίξε στο Χάιντ Παρκ την ταβέρνα “Corfu”. Είχε τόσο πολλή δουλειά, που το μαγαζί έγινε γρήγορα γνωστό. Όμως το ’79 παίρνει την απόφαση να εγκαταλείψει το Λονδίνο για την Αμερική».
Στην επιχειρηματική πορεία του ο Αντώνης Κουρσάρης κατάφερε να αποκτήσει πολλά μαγαζιά με ελληνική κουζίνα στο Παρίσι, το Χιούστον και το Λος Αντζελες. Στην πορεία ήρθε και το μαγαζί στο Μαλιμπού, που είναι και το μοναδικό που έχει τώρα, αλλά και αυτό που τον κράτησε στην Αμερική.
Σε αυτό σερβίρονται μόνο ελληνικά φαγητά. Ντολμάδες, μουσακά, παστίτσιο, τζατζίκι, σουβλάκια, οτιδήποτε μπορεί να γευτεί κάποιος σε μια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

to xrima.gr