23 Αυγούστου 2013

ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ-ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ " ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ" ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ (!!!!)

Ας κανουμε και λιγο Χιουμορ με ολα αυτα που ακουμε περι της νεας ανακαλυψης βασιλικου ταφου στος Σερρες οπως εγραψαν πολλα ΜΜΕ που ισως οπως λεγουν ανηκει στον στρατηλατη μας Μεγα Αλεξανδρο του οποιου η σωρος μετεφερθη απο τον Πτολεμαιο στην Αλεξανδρεια οπου και η επιθυμια του ηταν να ενταφιαστει
Μα επι τελους τι πατε να κανετε- ??
Να στειλετε " στην πυρα"  χιλιαδες τομους ιστοριας για τον στρατηλατη μας??
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ενταφιαστηκε -και ακομα ψαχνουν τον ταφο του-εκατονταδες ιστορικοι και αρχαιολογοι
Τι να πουμε εμεις οι Ελληνες της Αιγυπτου

-Να πουμε οτι ο ταφος του πατερα του στρατηλατη Φιλιππου που ανεκαλυφθη στην βεργινα και εγινε παγκοσμιος σαλος οτι ΔΕΝ ηταν του Φιλιππου?? διοτι ο Βασιλεας Φιλιππος- ηταν με ενα ματι αφου το αλλο ειχε καταστραφει απο δορυ ?? να πουμε οτι ο Βασιλεας Φιλιππος.,ηταν "κουτσος" αφου αλλο οπλο του καταστρεψε το γονατο του και τα οστα του  που βρεθηκαν  στην Βεργινα  οπως ειπαν ηταν αθικτα? και ομως αποδοθηκαν στον πατερα του στρατηλατη μας??
Βεβαιως ηταν Βασιλικος ταφος -αλλου ομως Βασιλεως της Μακεδονιας σε ελληνικο εδαφος και κανεις δεν αμφισβητει την ελληνικοτητα της Μακεδονιας

Να πουμε οτι το Βατικανο ισχυριζεται οτι η σωρος του στρατηλατη μας ειναι στον Ναο του Αγιου Μαρκου στην Βενετια και οτι μετεφερθει εκει?

Απο ποιες ιστορικες γραφες αντλησατε αυτην την πληροφορια οτι "Ο στρατηλατης μας ενταφιαστηκε στις Σερρες??
Σε λιγο θα μας πειτε οτι ηταν και αρχηγος της "τοτε" Νεας Δημοκρατιας !!και οχι μονο αλλα θα πουν και οι τουρκοι οτι βρεθηκε ο ταφος του στην -Iskenderun -(αλεξανδρετα Τουρκιας στην ανατολικη Μεσογειο

-Ολοι γνωριζουμε οτι η Αλεξανδρεια Αιγυπτου-βυθιστηκε 
6 -7 φορες απο ¨"παλιρροικο κυμα" κατι που δυσκολευει ακομα πο πολυ την ανακαλυψη του ταφου του στρατηλατη μας ,ενω δεν πρεπει να ξεχναμε οτι συμφωνα με την ιστορια η Βασιλισσα της Αιγυπτου Κλεοπατρα -θελοντας να βοηθησει τον Ρωμαιο αυτοκρατορα εραστη της -την φερει να εχει "πουλησει¨ το βασιλικο αρμα απο ατοφιο χρυσο και το επισης χρυσο φερετρο του το οποιο μετεφερε την σωρο του Στρατηλατη μας στην Αλεξανδρεια και αφησε μονο τα οστα τα δε χρηματα που πηρε τα εδωσε στον Ρωμαιο αυτοκρατωρα "εραστη¨"

Λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει 

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ακολουθει η ανακαλυψη


Τα διεθνή μέσα γράφουν για τον «τάφο του Μ. Αλεξάνδρου» στις Σέρρες

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/338667/ta-diethni-mesa-grafoyn-gia-ton-tafo-toy-m-alexandroy-stis--serres#ixzz2cmaH7qdH


Στην εύρεση ενός τάφου μήκους 498 μέτρων ο οποίος βρέθηκε στην Αμφίπολη Σερρών και, σύμφωνα με αρχαιολόγους, μπορεί να υπήρξε η τελευταία κατοικία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφέρεται σήμερα μεγάλη μερίδα του διεθνούς τύπου.
Σε άρθρο του με τίτλο «Αρχαίος Τάφος στην Ελλάδα τροφοδοτεί πολλές συζητήσεις», το Associated Press αναφέρει ότι «οι ελληνικές ιστοσελίδες είναι ενθουσιασμένες από το γεγονός ότι μπορεί να βρέθηκε ο τάφος του βασιλιά- πολεμιστή Μεγάλου Αλεξάνδρου του 4ου αιώνα π.Χ, τον οποίον ψάχνουν για αρκετά χρόνια και θεωρούταν ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Το Associated Press φιλοξενεί την τοποθέτηση του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο, αν και κάνει λόγο για ένα «ιδιαίτερα σημαντικό» εύρημα επισημαίνει ότι είναι «παρακινδυνευμένη» η όποια θεωρία ώσπου να ολοκληρωθεί η ανασκαφή, ενώ την είδηση της ανακάλυψης ενός τάφου που θα μπορούσε να είναι του Μ. Αλεξάνδρου δημοσιεύουν και οι Washington Post, το ABC, το ΜSN, η Daily News και πολλές ακόμη.
Οι αρχαιολόγοι οι οποίοι κάνουν έρευνες στη θέση Καστά Αμφίπολης, έχουν ανακαλύψει έναν τάφο μήκους 498 μέτρων και ύψους τριών μέτρων ο οποίος είναι σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από αυτόν του πατέρα του Αλεξάνδρου, Φίλιππου στη Βεργίνα. Ο τάφος, ο οποίος παραπέμπει σε ένα δημιούργημα το οποίο θα κατασκευαζόταν μόνο για ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο, έχει επενδυθεί εξωτερικά με άριστης ποιότητας μάρμαρο, με ιδιαίτερη αρμονία και συμμετρία.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού
«Η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, σχετικά με την ανασκαφή μεγάλου κτιστού περιβόλου του 4ου αι. π.Χ. στη θέση Καστά Αμφίπολης, ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Οι ανασκαφές στη θέση Καστά Αμφίπολης είχαν ξεκινήσει στη δεκαετία του '60 από τον αείμνηστο Δ. Λαζαρίδη και συνεχίζονται τα δύο τελευταία χρόνια από την ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη ανασκαφέα την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κ. Αικατερίνη Περιστέρη.
Οι έρευνες φέρνουν στο φώς ιδιαίτερα σημαντικό κυκλικό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα στο τέλος του 4ου αι. π.Χ. Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόλογο κτιστό περίβολο που ορίζει χωμάτινο τύμβο και είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο Θάσου. Έχει συνολικό ύψος 3,00μ. διάμετρο 1,60μ. και υπολογιζόμενη περιφέρεια μήκους περίπου 500 μ., από τα οποία έχουν ανασκαφεί σήμερα τα 405μ. Το μνημείο καταστράφηκε στα μεταγενέστερα χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετά μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη να μην βρίσκονται στη θέση τους. Η έρευνα της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ εντόπισε αρχιτεκτονικά μέλη του μνημείου εγκατεσπαρμένα στην περιοχή του χώρου του Λέοντα της Αμφίπολης, πολλά από τα οποία είχαν ήδη επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της βάσης του και, επομένως, ο εντυπωσιακός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης, που κατά μία εκδοχή ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του χωμάτινου τύμβου.
Το εύρημα της Αμφίπολης είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα σημαντικό, όμως πριν προχωρήσει η ανασκαφική έρευνα, οποιαδήποτε ερμηνεία και πολύ περισσότερο οποιαδήποτε ταύτιση με ιστορικά πρόσωπα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης και είναι παρακινδυνευμένη».
Διαβάστε επίσης:


πηγη http://www.newsbomb.gr

Τα διεθνή μέσα γράφουν για τον «τάφο του Μ. Αλεξάνδρου» στις Σέρρες