14 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΟ BLOKO


Posted: 13 Dec 2017 02:49 PM PST

Δύο ημέρες έχουν απομείνει μόνο πριν από το κορυφαίο ιπποδρομιακό γεγονός του χειμώνα! Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου στις 17:15 ξεκινούν οι ιπποδρομίες για την
ανάδειξη των πρωταθλητών χειμώνα και αναμένεται να καθηλώσουν όσους θεατές προσέλθουν στις εγκαταστάσεις του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο για να τις παρακολουθήσουν. Μάλιστα για τον εορτασμό της μεγαλύτερης ιπποδρομίας του χειμώνα ο ΟΠΑΠ διοργανώνει ένα μεγάλο party που θα πραγματοποιηθεί μετά την απονομή των επάθλων των μεγάλων νικητών των ιπποδρομιών. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν σπουδαίοι «βετεράνοι» του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, καθώς και αστέρες της εγχώριας showbiz οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες. Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιπποδρομίες θα έχουν, επίσης, οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, με ζωντανή σύνδεση, live συνεντεύξεις και σχολιασμούς από τις 17:00 στο Novasports2HD.

Η κλήρωση για τις τρεις κούρσες
Σήμερα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική ιπποδρομιακή ιστορία ειδική διαδραστική εκδήλωση για την κλήρωση των σταρτ των τριών ιπποδρομιών  Winter Challenge.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, συμμετείχαν προπονητές και ιδιοκτήτες των ίππων που θα διαγωνιστούν την Παρασκευή στις μεγάλες ιπποδρομίες της ημέρας, διεκδικώντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα 2017. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν τυχαία ένα από τα πανομοιότυπα αγαλματίδια με την κεφαλή ίππου που ανέγραφαν τη σειρά εκκίνησης. Παράλληλα, γινόταν η παρουσίαση όλων των ίππων της κούρσας, μέσω ειδικής εφαρμογής, στις οθόνες της αίθουσας.


Τι είναι το Winter Challenge

Ο θεσμός των Winter Challenge ιπποδρομιών, για την ανάδειξη των πρωταθλητών χειμώνα στις ηλικίες των διετών, τριετών και τετραετών ίππων, καθιερώθηκε πέρυσι και επαναλαμβάνεται εφέτος με το έπαθλο της καθεμιάς από τις τρεις ιπποδρομίες να ανέρχεται στις 25.000 ευρώ.  Εφέτος και οι τρεις ιπποδρομίες διεξάγονται την ίδια ημέρα στην ίδια απόσταση, τα 1.400 μέτρα, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους των ιπποδρομιών να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό ιπποδρομιακό υπερθέαμα.

Winter Challenge 4ετών – Απόσταση 1.400 μέτρα
Δέκα 4ετείς ίπποι διεκδικούν το «στέμμα» στην κορυφαία αναμέτρηση της ημέρας. Η συγκεκριμένη κούρσα αναμένεται συναρπαστική καθώς, εκτός από τον 4ετή πρωταθλητή χειμώνα, ενδέχεται να αναδείξει και τον πολυνίκη ίππο για το 2017. Ο ΑΤΡΕΓΙΟΥ και ο ΣΙΛΑΣ ΤΡΗΤ, που συμμετέχουν στο Winter Challenge 4ετών, έχουν από έξι νίκες ο καθένας και είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου του πολυνίκη ίππου της χρονιάς. Στη συγκεκριμένη κούρσα θα κοντραριστούν με τους: ΓΚΡΙΖΛΥ ΜΠΕΑΡ, ΠΙΚΑΠΟΚΕΤ, ΓΟΥΕΙ ΑΧΕΝΤ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΝΙΚΟ, ΠΟΕΤΙΚ ΓΚΕΣΤ, ΤΕΣΤΙΜΟΝΙΟ, ΧΙΑΡΓΟΥΟΡΝΤ ΔΕ ΓΟΥΕΪΚ και ΧΟΡ ΑΛ ΟΥΝΤΕΪΝΤ.

Winter Challenge 3ετών – Απόσταση 1.400 μέτρα
Επτά από τους πιο ισχυρούς ίππους αυτής της ηλικίας αναμετρώνται για τον τίτλο του πρωταθλητή στην ηλικία των τριών ετών. Ο πρωταθλητής καλοκαιριού, ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΓΚΤΟΥΜΗ, μετά την επιτυχία του στο 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, επιδιώκει να κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Αντίπαλοί του θα είναι ο ΕΛΕΓΚΑΝΤΛΥ ΜΠΑΟΥΝΤ, ο ΑΣΤΕΡΙΩΝ, ο ΚΑΖΜΕΡ, ο ΚΛΑΟΥΝΤ ΜΠΕΡΣΤ, ο ΟΡΚ, ενώ στη γραμμή εκκίνησης μαζί με τους αρσενικούς ίππους θα παραταχθεί και η φοράδα ΜΕΪ ΣΚΑΪ.

Winter Challenge 2ετών – Απόσταση 1400 μέτρα
Τρεις νεαροί ίπποι διεκδικούν τον τίτλο του καλύτερου διετή. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ μετρά ήδη δύο νίκες και είναι ο μοναδικός ίππος της ηλικίας του με δύο επιτυχίες. Αντίπαλοί του, ο ΧΑΣΤΟΤΡΙΚΕ, που έχει μία νίκη στο ενεργητικό του, και ο ΜΥΘΟΣ που βρίσκεται σε αγωνιστική εξέλιξη
Posted: 13 Dec 2017 02:28 PM PST

Αντιπροσωπεία μελών της ΝΕΣΠΑΑ επισκέφθηκε χθες στην Βέροια, την έδρα της Δ.Α.Ημαθίας και την Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης και συνομίλησαν με Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους που υπηρετούν εκεί. 
Σε ότι αφορά την Δ.Α.Η. , τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν έχουν προέλευση κυρίως την εμπλοκή των τοπικών υπηρεσιών σε ευρύτερα Αστυνομικά Μέτρα.
Παράλληλα τέθηκαν προβληματισμοί συναδέλφων τόσο για ευρύτερα ζητήματα, όπως μισθολόγιο, Βαθμολόγιο και ασφαλιστικό αλλά και για θέματα όπως η μη δυνατότητα απόσπασης Αξιωματικών σε παραμεθόριες περιοχές, η παροχή ηθικών επιβραβεύσεων τόσο σε υπηρεσιακές επιτυχίες, όσο και σε επαγγελματικές σπουδές.
Από την επίσκεψη στην Σχολή Μετεκπαίδευσης, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η υψηλού επιπέδου λειτουργία της Σχολής αλλά και η δυνατότητα περαιτέρω αναβάθμιση της.
Για να επιτευχθεί η αναβάθμιση αυτή, πρέπει να συνεχιστεί η πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων στην Σχολή  (πέρα από ΤΕΜΕΣ, ΤΕΜΑ) , να δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων  (ΕΣΠΑ κ.α.) , καθώς και να εξεταστούν τα περιθώρια εκπόνησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων από την Σχολή, πάνω στο Αστυνομικό αντικείμενο, όπως και η ΝΕΣΠΑΑ   έχει παλαιότερα προτείνει.
Η ΝΕΣΠΑΑ εμμένει στη πρόταση της για διεξαγωγή των ΔΣ, ένα στην  Θεσσαλονίκη και ένα σε έδρα  Διεύθυνσης εκτός Θεσσαλονίκης, ανά μήνα και παράλληλα συνεχίζει τις επισκέψεις σε υπηρεσίες εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αφουγκραστεί τον κάθε συνάδελφο.

ΝΕΣΠΑΑ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

_ 
Posted: 13 Dec 2017 02:07 PM PST

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τών Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 αντιπροσωπείες του Διοικητικού
Συμβούλιου της Ένωσής μας και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Α.Μ.Θ (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ), στο Παράρτημα του Γραφείου της Ένωσης, εντός του Καταστήματος της Δ/νσης Αστυνομίας Δράμας. Εκ μέρους της ΕΑ.ΑΜ&Θ παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Αστυν.Υποδ/ντης ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Γενικός Γραμματέας Αστυν.Β΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος και ο Γραμματέας Ανθ/μων - Υπεύθυνος Εκδόσεων & Ιστοσελίδας Ανθ/μος ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος. Εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σμηναγός ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος Ασ/μίας ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ Παναγιώτης και ο Ταμίας Ανθυπασπιστής ΜΑΣΑΝΗΣ Χρήστος.
     Στόχος της επίσκεψης – συνάντησης των δύο (2) Αντιπροσωπειών πέρα από την τυπική γνωριμία των Ενώσεων μεταξύ τους, ήταν η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας με επίκεντρο τα κοινά κατά βάση προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργασιακοί τους κλάδοι, ως το «ένστολο» προσωπικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ως Δ.Σ χαιρετίσαμε τη καταστατική λειτουργία της νεοσύστατης, αλλά καθόλα δυναμικής, Ένωσης Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ) και τη συστράτευση της στον συνολικό αγώνα που δίνει το συνδικαλιστικό μας κίνημα, για την εξασφάλιση της εργασιακής αξιοπρέπειας του σκληρά εργαζόμενου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων δυνάμεων.
    Μάλιστα σε μια περίοδο που δίνονται «μάχες» σε πολλαπλά επίπεδα (μισθολόγιο, απόφαση ΣτΕ, υλικοτεχνικές υποδομές υπηρεσιών κλπ), η ενεργητική στάση κάθε φορέα συλλογικής εκπροσώπησης για τον συνασπισμό ενωμένων των δυνάμεων των θεσμών, είναι επιβεβλημένη. Προς τούτο, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ κατέθεσε για ενημέρωσή μας Υπόμνημα Θεμάτων – Αιτημάτων δέκα (10) διεκδικητικών σημείων της Ένωσής τους, τα οποία όπως διαπιστώθηκε στην πλειοψηφία τους απασχόλησαν διαχρονικά ή απασχολούν και τα μέλη της Ένωσης μας όπως πχ το ζήτημα της συνυπηρέτησης στελεχών των Ε.Δ  με συζύγους αστυνομικούς ή εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα συνταξιοδοτικά θέματα και αυτά της ασφαλιστικής νομοθεσίας, η βαθμολογική εξέλιξη κλπ.

    Τέλος, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ορισμένων κοινών δράσεων εκ μέρους των Δ.Σ των δύο Ενώσεων στο άμεσο μέλλον, με αφορμή ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους μας.
Posted: 13 Dec 2017 01:48 PM PST

Το σημερινό FIAT Punto παρουσιάστηκε το 2012, όμως στην ουσία χρονολογείται από το 2005. 

Αυτό σημαίνει ότι είναι 12 ετών, που είναι μια ολόκληρη ζωή με το ρυθμό που εξελίσσεται το αυτοκίνητο αυτή την εποχή.
Τα ατυχή αποτελέσματα του Punto στις δοκιμές του Euro NCAP δείχνουν καθαρά πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος στην ασφάλεια τα τελευταία χρόνια. Και είναι μια απάντηση σε όσους λένε ότι δεν τους ενδιαφέρουν η τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά «γκάτζετ», αλλά θέλουν απλά ένα οικονομικά προσιτό και αξιόπιστο μέσο μεταφοράς. Διότι όλοι ενδιαφερόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα και τη ζωή μας.
Μετά τις τελευταίες δοκιμές του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού φορέα, το Punto πήρε τον ανεπιθύμητο τίτλο του ανασφαλέστερου αυτοκινήτου που έχει δοκιμαστεί. Βέβαια, η βαθμολόγηση σήμερα γίνεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι παλιά, καθώς δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, που το Punto δεν έχει καθόλου.
Το σουπερμίνι της FIAT δοκιμάστηκε στη βασική έκδοση 1.2 των 65 ίππων και πήρε 51% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 43% στην προστασία των παιδιών, 52% σε αυτήν των πεζών και 0% στον τομέα των βοηθημάτων ασφαλείας. Στα επεξηγηματικά σκίτσα, πολύ λίγα τμήματα των ανδρεικέλων έχουν πράσινοχρώμα, που δείχνει καλή προστασία. Τα περισσότερα είναι κίτρινα (επαρκής προστασία) ή πορτοκαλί (οριακή). Η προστασία του κορμού των πίσω επιβατών κρίθηκε αδύναμη στην πλήρως μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο.

Τα αποτελέσματα στις πλευρικές συγκρούσεις είναι αναπάντεχα καλά αν αναλογιστούμε ότι το αυτοκίνητο δεν είχε πλευρικούς αερόσακους. Στην οπίσθια σύγκρουση όμως οι πίσω επιβάτες κινδυνεύουν καθώς η προστασία του αυχένα τους είναι «οριακή», ενώ αυτή για τους εμπρός επιβάτες παίρνει τη χειρότερηβαθμολογία που υπάρχει αφού αξιολογείται ως «φτωχή».
drive.gr - [Πηγή: Euro NCAP)



Posted: 13 Dec 2017 01:29 PM PST

Την έντονη αντίδραση των Ποντίων προκαλούν οι απόψεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας,



 ιστορικού Λάμπρου Μπαλτσιώτη, που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και εξισώνει τις σφαγές στον Πόντο και τη Μικρά Ασία από τους Τούρκους με «τις σφαγές της μειονότητας» στην Τσαμουριά.

«Πιθανόν ο κ. Μπαλτσιώτης δεν έχει υποστεί κάτι στην οικογένειά του και το καταλαβαίνω να μην δίνει βάση. Και να έχουν έναν τρόπο, έτσι, αριστερίστικο και να θεωρούνται ότι είναι διεθνιστές. Εμείς μπορούμε να τους πούμε τι σημαίνει ο όρος γενοκτονία. Υπάρχουν πράγματα που υπέστησαν οι Πόντιοι, οι πρόγονοί μας, όπως τον αναγκαστικό εκτοπισμό, τις κακουχίες, τα βασανιστήρια, την πείνα, τη δίψα, τις λευκές πορείες θανάτου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος», με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης κάλεσε από την κυβέρνηση να πάρει θέση και, αν η άποψή της είναι διαφορετική από αυτήν που εκφέρει ο κ. Μπαλτσιώτης ή κάποιοι υπουργοί, τότε να τους απομακρύνει.
«Αν ο κ.Τσίπρας μιλάει για γενοκτονία, γίνονται μέσα στη Βουλή εκδηλώσεις για τη γενοκτονία και από την άλλη βγαίνουν εκπρόσωποί τους και λένε άλλα, άρα διαφωνούν, τότε δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Το πρόβλημά μας δεν ήταν ο κ. Φίλης. Και ο σημερινός υπουργός (Γαβρόγλου) την ίδια τακτική ακολουθεί. Και ο πρώην, ο κ. Μπαλτάς, ήταν αυτός που αφαίρεσε την εξεταστέα ύλη από τα βιβλία της Γ' Λυκείου. Το πρόβλημά μας δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αν ο κ. Μπαλτσιώτης ή οι υπουργοί διαφωνούν με αυτό, δεν έχουν λόγο να έχουν αυτές τις θέσεις. Αλλά θα πρέπει να πάρει θέση η ίδια η κυβέρνηση που τους τοποθετεί» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ποντίων.

protothema.gr



Posted: 13 Dec 2017 01:10 PM PST

Διευκρινίσεις από τις εισαγγελικές αλλά και τις αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής ζήτησε το 

Υπουργείο Παιδείας ύστερα από την αποκάλυψη ότι έγγραφο με αποστολέα τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης ζητούσε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, να παράσχει «τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες».
Διαβεβαιώνει επίσης την ακαδημαϊκή κοινότητα «ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».
Το θέμα προέκυψε όταν με εισαγγελική παραγγελία, η Ασφάλεια Κομοτηνής ζήτησε εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις κατοικίας του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος (Καθηγητών, Λεκτόρων, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού), του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο - πεδίο - ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».

Επίσης η τοπική Ασφάλεια ζητούσε από το ΔΠΘ να απαντήσει εάν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών ή άλλων έγκυρων μελετητών που να ασχολούνται με το παραπάνω ζήτημα».

Posted: 13 Dec 2017 12:57 PM PST


Το μυστικό για έναν καλό βραδινό ύπνο, όπως δείχνουν οι έρευνες, είναι το «καλό» σεξ.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία έδειξε ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα αφού έχουν κάνει σεξ και έχουν έρθει σε οργασμό.

Ο δρ Μισέλ Λαστέρα, ερευνητής για τον ύπνο στην Αδελαΐδα, μελέτησε τις συνήθειες 460 ενηλίκων, ηλικίας από 18 έως 70 και πλέον συμβουλεύει χωρίς αμφιβολία: «Κλείστε τα κινητά σας και "ανάψτε" τη λίμπιντό σας»!

«Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι το 64% των ανθρώπων που μετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι κοιμήθηκαν καλύτερα όταν έκαναν σεξ με τον/τη σύντροφό τους και μάλιστα όταν αυτό οδήγησε σε οργασμό», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Adelaide Now.

«Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στοιχεία για να αφήσουμε τα κινητά και τα τάμπλετ και να ασχοληθούμε με τον/τη σύντροφό μας», προσθέτει και εξηγεί: «Όταν κάνεις σεξ, δεν σκέφτεσαι τι θα κάνεις την επόμενη μέρα, δεν κοιτάς το τηλέφωνό σου. Σε αποσπά».

Κάτι ανάλογο μας προτρέπει να κάνουμε και η Γερμανική Εταιρεία Ερευνών Ύπνου, δηλώνοντας μάλιστα, πως το σεξ μας κουράζει, ενώ ταυτόχρονα μας χαλαρώνει, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε πιο εύκολα και με καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η εξήγηση είναι ότι μέσα από τη διέγερση και τη χαλάρωση, αποβάλλουμε το καθημερινό μας στρες και ξεφεύγουμε από τις σκέψεις που μας φορτίζουν, μας ταλαιπωρούν και μπορούν να μας δημιουργήσουν ακόμα και εφιάλτες.

Κλείνοντας, μια που μιλάμε για τη σχέση σεξ και ύπνου, ας τονίσουμε ότι υπάρχει μία αλληλεπίδραση, όπου ο φτωχός ή μη ποιοτικός ύπνος οδηγεί σε μείωση της ερωτικής επιθυμίας (τουλάχιστον στις γυναίκες), που με τη σειρά της απαγορεύει τη βραδινή σεξουαλική επαφή!


Posted: 13 Dec 2017 12:51 PM PST

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος 


Βαρεμένος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας από τους Αντώνη Κωστάκη, πρόεδρο, και Δημήτρη Ρούση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι και του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα διαθέσιμα μέσα, και τα σχετικά τους αιτήματα.
Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, η οποία και θα επιληφθεί της ταχύτερης δυνατής παράδοσης 60 οχημάτων, που είναι απαραίτητα για την κάλυψη των αναγκών του αστυνομικού έργου, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Επικοινώνησε, επίσης, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι επίκειται η παράδοση 4 ακόμη οχημάτων, καθώς και η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την  αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων και υποχρεώσεων προς τρίτους.

Posted: 13 Dec 2017 12:32 PM PST

Δεν συμβαίνει συχνά να βεβαιώνονται κλήσεις, αλλά ισχύει εδώ και πολλά χρόνια η απαγόρευση 


της κυκλοφορίας ποδηλάτων στις εθνικές οδούς. Αυτό δεν το ήξερε ενδεχομένως ο ποδηλάτης που τον «τσίμπησε» η Τροχαία και του βεβαίωσε πρόστιμο 200 ευρώ στην εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων!
«Σπάνια θα κόψουμε τέτοιου είδους κλήση γιατί θέλουμε να είμαστε ανεκτικοί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να κινείται στις εθνικές οδούς με ποδήλατα, εκτός και αν υπάρχει συνοδεία (προπομπός) από κάποιο αυτοκίνητο» σχολίασε αστυνομικός.
Ο νόμος πάντως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στους αυτοκινητόδρομους και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου και εξόδου εξ αυτών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών, εφίππων, ζώων, ποδηλάτων, ζωηλότων οχημάτων και γενικά οχημάτων τα οποία δεν κινούνται με κινητήρα, ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα».




Posted: 13 Dec 2017 12:13 PM PST

Μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε στην διαδικτυακή εφημερίδα «The indicator» ο επικεφαλής 



του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, ο οποίος τοποθετήθηκε εκτενώς σε κρίσιμα ζητήματα που απασχόλησαν τον προηγούμενο καιρό την επικαιρότητα. Μεταξύ αυτών, η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η «παιδοθεσία», το προσφυγικό και τα κέντρα κράτησης.

Ο κ. Λάμπρου τάσσεται υπέρ της απόφασης να χορηγηθεί άδεια στο μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέροντας πως «ο νόμος είναι συγκεκριμένος αναφορικά με τις άδειες και αυτό που αποφάσισε με καθυστέρηση οκτώ σχεδόν ετών το συμβούλιο της φυλακής δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εφαρμογή του ίδιου του νόμου. Επαναλαμβάνω με καθυστέρηση αρκετών χρόνων. Ένας κρατούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά, με βάση τον νόμο δικαιούται να καταθέσει αίτηση για άδεια με τη συμπλήρωση οκτώ ετών. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στις φυλακές πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία διάκριση όσον αφορά τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το αντίθετο είναι εκδικητικό, κοντόφθαλμο και ανάλγητο».

Για το πρόσφατο και αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου ο κ. Λάμπρου στέκεται στην εικόνα που είδαμε από τον εξώστη της Βουλής την ημέρα της ψήφισης, λέγοντας πως «είδαμε πρόσωπα ευτυχισμένα, χαμογελαστά, πρόσωπα που ένιωθαν στο πετσί τους, στη ψυχή τους τη δικαίωση. Μετά από τόσα χρόνια βασανιστηρίων, χλευασμού και απόλυτης περιθωριοποίησης, αυτοί οι άνθρωποι ένιωσαν εκείνη την ημέρα πως επιτέλους η Πολιτεία τους αναγνωρίζει, είναι ορατοί και νομικά, ως ένα βαθμό, ισότιμοι. 

Η ηλικία για τον ίδιο δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Η άποψη του κ. Λάμπρου είναι πως «όταν ένα μικρό παιδί ζει σε μια οικογένεια και όλα τα μέλη καταλαβαίνουν ότι το παιδί αντιλαμβάνεται τον εαυτό του διαφορετικά, εκεί δεν περιμένεις το παιδί να γίνει 15, 17, 18 ή 25 για να του αναγνωρίσεις αυτό το οποίο είναι. Δεν θα αφήσεις αυτό το παιδί να δέχεται μπούλινγκ στο σχολείο, τον χλευασμό στη γειτονιά, τη βία στην καθημερινότητά του. Το παιδί πρέπει να το περιφρουρήσεις».

Σχολιάζει επίσης αρνητικά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου να ακυρώσει τους  γάμους ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Τήλο μετά από 10 χρόνια καθώς ήταν μια μεγάλη και πρωτοποριακή για τα δεδομένα στην Ελλάδα κίνηση. «Ήμουν εκεί όταν έγιναν οι δύο γάμοι των ομόφυλων ζευγαριών και μάλιστα ήμουν και μάρτυρας. Καμία απόφαση του Αρείου Πάγου ή οπουδήποτε άλλου δεν μπορεί να σβήσει την σημασία εκείνης της κίνησης. Ήταν ένα γεγονός που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για να μπορούμε σήμερα να συζητάμε με μεγαλύτερη ευκολία αυτά τα θέματα. Το ζευγάρι των δύο γυναικών δεν είναι αυτή τη στιγμή στη ζωή, δυστυχώς, Τους χρωστάμε, όμως, τζούρα ελευθερίας, τζούρα δικαιωμάτων. Θα τις θυμόμαστε με αγάπη, με ευγνωμοσύνη θα έλεγα. Με αφορμή το γεγονός αυτό, θέλω να πω πως είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η Πολιτεία και η κυβέρνηση σε μια πρόταση νόμου για την καθιέρωση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και ασφαλώς για την παιδοθεσία. Τώρα είναι η στιγμή».

Για το καυτό ζήτημα του προσφυγικού και συγκεκριμένα για τα κλειστά κέντρα κράτησης τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά των κλειστών κέντρων κράτησης υποστηρίζοντας πως έχουν τοποθετηθεί και δημόσια κατά των λεγόμενων ΠΡΟΚΕΚΑ αλλά και στην κράτηση ανήλικων, ασυνόδευτων παιδιών.


protothema.gr

Posted: 13 Dec 2017 11:54 AM PST

...