18 Φεβρουαρίου 2018

Posted: 17 Feb 2018 11:49 PM PST
Ένας 59χρονος Βούλγαρος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν εξεράγη στα χέρια αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, πιθανότατα δυναμίτης, στη Ν. Μανωλάδα.
Το περιστατικό συνέβη στις πέντε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο κέντρο του χωριού και ο 59χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Άμεσα μεταφέρθηκε απο έναν άλλο άντρα, πιθανότατα φιλικό του πρόσωπο, κατευθείναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται στην ΜΕΘ «Παναγία η Βοήθεια».

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βουπρασίας που διερευνούν την υπόθεση, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. Το περιστατικό συνέβη σε μια στιγμή όπου στην περιοχή έβρεχε καταρρακτωδώς και ο 59χρονος βρισκόταν στο δρόμο.

Παραμένει άγνωστο το πως συνέβησαν όλα, αφού ο Βούλγαρος έχει τραυματιστεί σοβαρά και βρίσκεται σε καταστολή. Από την έκρηξη ακρωτηριάστηκε το δεξί του χέρι από το ύψος του αγκώνα, ενώ ακόμα φέρει τραύματα στη δεξιά πλευρά του, στον θώρακα και το πόδι. Φαίνεται όμως πως δεν κινδυνεύει η ζωή του.

πηγή: ilialive

_
Posted: 17 Feb 2018 11:28 PM PST
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του Αγρινίου, μετά από σχετική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει υπόθεση απάτης που είχε καταγγελθεί στο Αγρίνιο στις 3 Ιανουαρίου.
Τότε, πατέρας και κόρη, είχαν προχωρήσει στην καταβολή σημαντικού χρηματικού ποσού περίπου 5.400 ευρώ για την αγορά φορτηγού αυτοκινήτου, που όμως δεν τους παραδόθηκε ποτέ. Η απάτη είχε γίνει μέσα από αγγελία σε ιστοσελίδα αγοραπωλησίας αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, ένας 61χρονος και η 26χρονη κόρη του εμφανίστηκαν στις αστυνομικές αρχές κάνοντας γνωστό πως μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα παρήγγειλαν φορτηγό για το οποίο μάλιστα πλήρωσαν το ποσό των 5400 ευρώ. Ωστόσο ποτέ δεν παρέλαβαν ποτέ το όχημα.
Από την έρευνα προέκυψε πως δράστη3ς της απάτης είναι ένας 38χρονος από περιοχή της Κορινθίας, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ εξετάζεται εάν έχει εμπλοκή και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

agriniopress.gr

_
Posted: 17 Feb 2018 11:07 PM PST
Ως μάχιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με μεγάλη εμπειρία από όλους τους τύπου πλοίων επιφανείας και γνωρίζοντας τα Τουρκικά πλοία και την περιορισμένη ναυτική ικανότητα των
πληρωμάτων τους, έχω κάνει χιλιάδες ώρες περιπολίας στο Αιγαίο, σε δύσκολες συνθήκες και με συχνές εμπλοκές με Τουρκικά πλοία.

Με την εισαγωγή αυτή θέλω να επισημάνω, ότι είμαι ο τελευταίος που θα υποβάθμιζε ηθελημένα το συγκεκριμένο γεγονός της σύγκρουσης της Τουρκικής ακταιωρού, με το σκάφος του Λιμενικού σώματος “ΠΑΘ Γαύδος”.

Όπως και στην περίπτωση της παρ ολίγον σύγκρουσης της Τουρκικής ακταιωρού με την Κ/Φ Νικηφόρος (που έγινε πριν μερικές ημέρες) εκθείασα την ναυτική ικανότητα του κυβερνήτη της Κ/Φ, και αναφέρθηκα στα προβλήματα χειρισμών και ναυτικής ικανότητας του Τούρκου κυβερνήτη, (ο οποίος έχασε τον έλεγχο του πλοίου του και η προκλητικότητα που προσπάθησε να επιδείξει του βγήκε εις βάρος του), έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέλυσα εξαντλητικά το τελευταίο συμβάν της υποτιθέμενης προσπάθειας εμβολισμού, του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού “ΠΑΘ Γαύδος”.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που περιήλθε σε γνώση μου, το Τουρκικό περιπολικό στρέφοντας δεξιά κτυπάει με την πρωραία αριστερή του πλευρά το “Γαύδος” ακριβώς μερικά μέτρα πριν την πρύμη αριστερά (περίπου 7-8 μέτρα), και μετά ξηλώνει την βάση της πρυμναίας κεραίας ασυρμάτου, με γωνία περίπου 30 μοιρών. Είναι φανερή η προσπάθεια του να στρίψει λίγο πριν τη σύγκρουση, γι αυτό η γωνία είναι τόσο μικρή, και λόγω ακριβώς της προσπάθειας αποφυγής που έκανε, η πλώρη του περνάει πάνω από την πρύμνη του “Γαύδος”, ξηλώνοντας τα ρέλια, την βάση της κεραίας και ένα μικρό κυτίο κατάπρυμα επί του καταστρώματος, χωρίς να βρει πουθενά αλλού (ούτε στο κατάστρωμα ούτε στις πρυμναίες δέστρες ).

Στη συνέχεια και μόλις η πλώρη έχει απομακρυνθεί μερικά μέτρα από το Γαύδος, οι μηχανές του Γαύδος δίνουν πρόωση στο πλοίο, που κινείται πλέον προς τα εμπρός.

Συνεπώς τα όσα δημοσιεύθηκαν περί κάθετου εμβολισμού στη μέση, με σκοπό τη βύθιση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ακριβή.

Μάλιστα στο βίντεο ακούγονται φυσιολογικές ομιλίες του πληρώματος του Γαύδος, που δεν δείχνουν καμία ανησυχία περί επικείμενης -άμεσης σύγκρουσης, στα μεγάφωνα δεν ακούγεται τίποτε και δύο μέλη του πληρώματος είναι στην άλλη πλευρά του πλοίου, αντίθετα από το σημείο πρόσκρουσης, και συζητούν ατενίζοντας το πέλαγος, ακριβώς μερικά δευτερόλεπτα πριν περάσει η πλώρη του Τουρκικού πλοίου πάνω από την πρύμνη του “Γαύδος”.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την σύγκρουση ανάβει προβολέας επί του Ελληνικού πλοίου και φωτίζει την πλευρά του Τούρκικου και το ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι στη γέφυρα της ακταιωρού. Είναι δε φανερή η προσπάθεια στροφής που κάνει η τουρκική ακταιωρός, για να αποφύγει την καθαρή σύγκρουση- εμβολισμό.Μετά εξέταση και από την εξέταση των φωτογραφιών του “ΠΑΘ Γαύδος”, καταλήγω στα παρακάτω:

1. Το Τουρκικό πλοίο είχε όντως σκοπό να περάσει ξυστά από την πρύμη για να τρομάξει το σκάφος του Λιμενικού, και κατά πάσα πιθανότητα δεν έκανε καλή εκτίμηση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποφύγει την σύγκρουση.

2. Σε αυτό συνηγορεί ότι ο Τούρκος κυβερνήτης στρέφει δραστικά λίγο πριν την σύγκρουση, μειώνοντας σημαντικά την γωνία προσέγγισης (περίπου στις 30%), με κίνδυνο και το δικό του πλοίου να υποστεί βλάβες, εάν κάποιο από τα ρέλια καρφωνόταν στα πλευρά του και του έσκιζε την πλευρά. Εάν έπεφτε με την πλώρη κάθετα και καθαρά, θα είχε πολύ λιγότερες πιθανότητες να υποστεί σκίσιμο, αφού η πλώρη στα πλοία αυτά είναι ενισχυμένη και υπάρχει το λεγόμενο στεγανό συγκρούσεως, για να τα προστατεύει ακριβώς σε περιπτώσεις συγκρούσεων με την πλώρη.

3. Το Γαύδος έχει μαύρο χρωματισμό στην πλευρά, περίπου στα 7 μέτρα από την πρύμη, για να μην φαίνονται οι μαυρίλες από τα καυσαέρια των εξαγωγών στη πλευρά του πλοίου.
Και εκεί ακριβώς τελειώνει η βάση της πρυμναίας κεραίας που ξηλώθηκε. Εκεί τελειώνει και ο μαύρος χωματισμός της πλευράς και αρχίζει ο φαιός. Στο σκοτάδι με χαμηλό φωτισμό, θα είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς που ακριβώς τελειώνει η πρύμη, λόγω του μαύρου χρώματος.
Επιπρόσθετα η όλη υπερκατασκευή του “Γαύδος” πέφτει απότομα στην περιοχή της πρύμης.

4. Υπάρχει συνεπώς μεγάλη πιθανότητα ο Τούρκος κυβερνήτης, μέσα στο σκοτάδι, να εξέλαβε την βάση της κεραίας , που είναι καθ ύψος στη συνέχεια του τέλους του φαιού χρώματος της πλευράς, ως το τέλος της πρύμης του Γαύδος, και να μην είδε που τελειώνει η πρύμη, λόγω του μαύρου χρωματισμού και της απότομης πτώσης του ύψους των υπερκατασκευών.

Ως αποτέλεσμα, προσπαθώντας να περάσει όντως προκλητικά και πολύ κοντά από την πρύμη, να την είδε τελευταία στιγμή, και να προσπάθησε να στρίψει, ξηλώνοντας τα ρέλια και τη βάση της κεραίας, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μία πολύ πιο καταστροφική σύγκρουση.

Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι σημαντική παράμετρος στην αξιοπιστία μίας χώρας, και η εξωτερική μας πολιτική δεν μπορεί να βιάζεται από διαστρέβλωση των γεγονότων, από όποιον και αν επιχειρείται, ηθελημένα, είτε λόγω εσφαλμένης εκτίμησης και αξιολόγησης της κατάστασης.

 Του Υποναυάρχου εα Στέλιου Φενέκου


_
Posted: 17 Feb 2018 10:46 PM PST
Φρικτό θάνατο βρήκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ένας 77χρονος στην Κρήτη ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του.
Ο άτυχος ηλικιωμένος, ενώ κινείτο σε επαρχιακό δρόμο, στην περιοχή Αγιασμάτσι, στο Ρέθυμνο, άγνωστο υπό ποιές συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός δρόμου, να αναποδογυρίσει και να καταπλακώσει τον οδηγό.

Ο θάνατος του 77χρονου εκτιμάται οτι ήταν ακαριαίος.

πηγή: iefimerida

_
Posted: 17 Feb 2018 10:25 PM PST
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν θα σημειωθούν σήμερα, Κυριακή, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τη νύχτα στη Μακεδονία.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από -1έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες κυρίως τις πρωινές ώρες στην Κρήτη άλλα και από το βράδυ.

άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

πηγή: enikos

_
Posted: 17 Feb 2018 10:40 PM PST
Επιδρομή σε εκκλησίες και παρεκκλήσια του Διδυμότειχου έκαναν πριν από εννέα ημέρες δυο νεαροί Έλληνες, προσπαθώντας να βγάλουν “μεροκάματο” από τα χρήματα που υπήρχαν στα
παγκάρια. Η δράση τους εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, αλλά δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.


Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, οι δράστες ηλικίας 28 και 19 χρόνων διέπραξαν όλες τις κλοπές το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου. Τότε, διέρρηξαν δύο παρεκκλήσια και παραβίασαν  τα παγκάρια από τα οποία άρπαξαν άγνωστα χρηματικά ποσά, ενώ επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη ένα παρεκκλήσι και μια εκκλησία χωρίς να τα καταφέρουν.

Σε βάρος των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Διδυμοτείχου συνεχίζουν την προανάκριση, ερευνώντας αν έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

πηγή: Πρώτο Θέμα/Μάνος Τσαγκαράκης

_
Posted: 17 Feb 2018 09:43 PM PST
Σε μια από τις πιο νευραλγικές βάσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα βρεθούν ο Πρωθυπουργός μαζί με τον ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με το Militaire.gr, ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αναμένεται να επισκεφθούν την 135 Σμηναρχία Μάχης, από όπου καθημερινά απογειώνονται τα ελληνικά μαχητικά για την αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκάφων.

Ασφαλώς η επίσκεψη αυτή, με δεδομένα και τα όσα έχουν προηγηθεί με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού στα Ίμια από την τουρκική ακταιωρό.

πηγή: enikos

_
Posted: 17 Feb 2018 09:22 PM PST

Ο Αντώνης Χρυσίδης, αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ και μέλος του Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ. Νομού Λέσβου γράφει για το ζήτημα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα των υπηρεσιών των αστυνομικών των 
διμοιριών της Δ.Α. Λέσβου

 

 

 Δέχτηκα απόψε το βράδυ πολλά τηλεφωνήματα συναδέλφων οι οποίοι απαρτίζουν τις δύο διμοιρίες της Δ Α Λέσβου .

Ο λόγος αυτών ήταν η διατάραξη του εβδομαδιαίου προγράμματος εργασίας τους, που έχει ως αποτέλεσμα να παρεκκλίνουν αυτού (αφού δουλεύουν σε συνδυασμό με τις διμοιρίες της Υ.Α.Τ και τις διμοιρίες υποστήριξης για το μεταναστευτικό ).

 Συνέπεια των παραπάνω είναι να εγκλωβίζονται οι συνάδελφοι σε ένα πρωινό ωράριο καθημερινά έως το απόγευμα κι ανά τέσσερις ημέρες μία βάρδια νύχτα. Παράκληση να διορθωθεί άμεσα αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατόν.

Όλοι ξέρουμε τι έχουν προσφέρει οι συγκεκριμένες διμοιρίες στο θέμα του μεταναστευτικού τόσα χρόνια, και το ελάχιστο θα ήταν να χρησιμοποιούνται εργασιακά όπως και οι υπόλοιπες διμοιρίες .

Χρυσίδης Αντώνιος

 μέλος Δ.Σ. Ε.ΑΣ.Υ. N Λέσβου

 Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ


_
Posted: 17 Feb 2018 09:01 PM PST

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο  ο κ. Παπαδημητρίου σημειώνει ότι η δυνατότητα ο δανειολήπτης να έχει προτεραιότητα έναντι των funds για εξαγορά «κόκκινων» δανείων θα ισχύσει
μόνο για τους στρατιωτικούς, καθώς «βρισκόμαστε εντός μνημονιακών υποχρεώσεων, οπότε πολλές από τις καλές ιδέες που ακούγονται, ενώ θα θέλαμε πολύ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιηθούν».

 

Επιπλέον προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο Κατσέλη «που θα αποτρέπουν την κατάχρηση των διατάξεών του από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές εις βάρος των πραγματικά αδύναμων».

 

Οπως ανέφερε  «δεν θα επιτρέψουμε στους στρατηγικούς κακοπληρωτές να επωφελούνται εις βάρος των έντιμων νοικοκυριών», τονίζει ο υπουργός και διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας, «επομένως καμία οικογένεια που έχει δυσκολίες να πληρώσει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

 

Ο κ. Παπαδημητρίου υπεραμύνεται των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό επιχειρήσεων, λέγοντας ότι απαιτούνται δικλείδες ασφαλείας «ώστε να αποτραπεί η δόλια χρήση του μηχανισμού», ενώ αναφέρει ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε βελτιώσεις και επεκτάσεις της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

Τέλος, για το σκάνδαλο Novartis λέει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος «όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες χώρες», καθώς «δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει θέμα ή ότι πρόκειται για κάποια σκευωρία».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr


_
Posted: 17 Feb 2018 01:38 PM PST
Τα αποτελέσματα για τον μήνα Ιανουάριο αναφορικά με τις προσλήψεις και τις απολύσεις για τον Ιανουάριο έδωσε στην δημοσιότητα το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Ιανουάριο του 2018 καταγράφεται αρνητικό ισοζύγιο 16.542 θέσεων εργασίας. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία τον Ιανουάριο που μας πέρασε υπήρξαν 153.876 προσλήψεις και 170.418 απολύσεις.

 

Σημειώνεται πως το 2018 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017 υπάρχει μείωση του αρνητικού ισοζυγίου. Αναλυτικά τον Ιανουάριο του 2017 υπήρξαν καταγράφηκαν 126.501 προσλήψεις και 156.318 απολύσεις με το ισοζύγιο να είναι αρνητικό κατά 29.817 θέσεις εργασίας.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» ο μήνας Ιανουάριος είναι «παραδοσιακά» (από το 2001) μήνας αρνητικού ισοζυγίου προσλήψεων – απολύσεων με μοναδική εξαίρεση (που επιβεβαιώνει τον κανόνα) το έτος 2014 όταν και το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 6.397 θέσεις εργασίας.

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας η αρνητική επίδοση του Ιανουαρίου διαμορφώνεται «από τέσσερις κλάδους: Λιανικό Εμπόριο (-4.558), Εστίαση (-9.467), Δραστηριότητες Απασχόλησης (-2.602) και Καταλύματα (-1.605)».

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο «οι τέσσερις αυτοί κλάδοι παρουσιάζουν αύξηση της ζήτησης για εποχιακή απασχόληση την περίοδο των εορτών και το μεγαλύτερο ποσοστό από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν αφορούν τέτοιου τύπου απασχόληση, δηλαδή θέσεις σε κλάδους που χρειάζονται επιπλέον προσωπικό λόγω της εορταστικής περιόδου».

 _
Posted: 17 Feb 2018 01:17 PM PST

Ενημερωτική ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιούν η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της ΚΟΙΠΑ και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27/02/2017 και ώρα 09:30 πμ στον δημοτικό κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» και απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ δημοτικού.
πηγή: sinidisi

_
Posted: 17 Feb 2018 12:46 PM PST

Οι καταρρακτώδεις βροχές, που έπεσαν στην Λεμεσό, λόγω της κακοκαιρίας σε όλη την Κύπρο, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Υποστατικά και σπίτια πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τα ορμητικά νερά, ενώ δεκάδες δρόμοι πλημμύρισαν. Επίσης, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Πολιτικής 'Αμυνας για τον απεγκλωβισμό τους.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον παρακαμπτήριο Πάφου - Λεμεσού, από την αερογέφυρα του νοσοκομείου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών, εγκλωβίστηκε μεγάλος αριθμός αυτοκίνητων.

 

Επίσης, λόγω των καταρρακτωδών βροχών, πλημμύρισαν οι χώροι στάθμευσης της επίχωσης στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με αποτέλεσμα εκατοντάδες αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ τα συνεργεία των δήμων της μείζονος Λεμεσού, αλλά και όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Εκτιμάται ότι για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην Λεμεσό θα χρειαστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος μετά από σύσκεψη με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, έκανε λόγο για «δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση».

 

Ο κύριος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η έγκαιρη κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών συνέβαλε, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

 

Σε ερώτηση, κατά πόσο οι καταστροφές οφείλονται σε παραλείψεις του δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι «ουδεμία πόλη στον κόσμο θα μπορούσε να είναι έτοιμη για τέτοια καιρικά φαινόμενα». Ανέφερε ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια διετία για να ολοκληρωθούν αντιπλημμυρικά έργα στις βορειότερες πλευρές της πόλης, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

 

Δυνατές βροχές έπεσαν και στις άλλες πόλεις, ενώ βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε στο Τρόοδος και όλοι οι δρόμοι, που οδηγούν στην περιοχή είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Στην περιοχή Τροόδους, επικρατεί πυκνή ομίχλη και πνέουν δυνατοί άνεμοι.

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, ενώ αργότερα θα καταστεί αίθριος.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, μέτριοι τεσσάρων μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, ισχυροί πέντε μποφόρ.

 

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

 

Η θερμοκρασία θα πέσει στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό, στους εννέα στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 12 στα δυτικά και βόρεια και στον ένα βαθμό στα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματισθεί παγετός.

 

Για αύριο προβλέπεται ότι ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


_
Posted: 17 Feb 2018 12:25 PM PST
''Η επιτυχής αντιμετώπιση των Υπηρεσιακών και προσφάτως Εθνικών προκλήσεων, επιβάλλει αποφασιστικότητα και σύνεση, στοιχεία που αναμφίβολα έχετε αποδείξει ότι διαθέτετε'' αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων. 

Αξιότιμε  κύριε Αρχηγέ,

Με αφορμή την παράταση της θητείας σας, για ένα επιπλέον έτος,  στο τιμόνι του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥ.Σ.Ε.Α, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, σε Υπηρεσίες  (Λ/Χ Τήνου, ΑΕΝ/ΠΛ/Σύρου) της οποίας κατά το παρελθόν υπηρετήσατε, με απόλυτη επιτυχία, σας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια,  έχοντας τη βεβαιότητα ότι το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο που έχετε αναλάβει από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2016, θα συνεχίσει να στέφεται από επιτυχίες, επ΄ωφελεία του φορέα που υπηρετούμε, του προσωπικού και κυρίως της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η επιτυχής αντιμετώπιση των Υπηρεσιακών και προσφάτως Εθνικών προκλήσεων, επιβάλλει αποφασιστικότητα και σύνεση, στοιχεία που αναμφίβολα έχετε αποδείξει ότι διαθέτετε.

Ως  Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων , είμαστε πεπεισμένοι ότι η μέχρι σήμερα ειλικρινής και εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί, ώστε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή του νησιωτικού μας συμπλέγματος, να εξακολουθήσουν να μεταφέρονται σε ευήκοα ώτα και να βρίσκουν τη λύση τους με τρόπο αποτελεσματικό και δημιουργικό.

Οι ευχές μας για υγεία, δύναμη και επιτυχίες, να συνοδεύουν την προσπάθειά σας.-

 

                                                                      Για το Δ . Σ

                                

                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                                ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ Ιωάννης                                           ΔΕΤΣΗΣ Ιωάννης                    


_
Posted: 17 Feb 2018 12:04 PM PST

Ατύχημα, ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, συνέβη στα Καλύβια Λαμίας, λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ένα μικρό αγοράκι που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του πετάχτηκε στο δρόμο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ένας διερχόμενος οδηγός, ο οποίος ευτυχώς δεν έτρεχε, προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να το αποφύγει, με αποτέλεσμα να το παρασύρει ελαφρώς.

 Όπως ήταν φυσικό στη γειτονιά προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο που παρέλαβε το παιδάκι για να το μεταφέρει προληπτικά στο νοσοκομείο, ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις.

 

Πηγή: ant1news.gr


_
Posted: 17 Feb 2018 11:43 AM PST

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στo επαρχιακό δίκτυο Χανίων - Ομαλού, στα Ασκαρδαλού, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες,  αυτοκίνητο με δύο γυναίκες επιβάτες, έκανε "βουτιά" σε γκρεμό.

 

Οδηγός από διερχόμενο όχημα είδε την εκτροπή του αυτοκινήτου και την πτώση του στο γκρεμό και ειδοποίησε τις αρχές.

 

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από την ΠΥ Χανίων και δίνουν μάχη με το χρόνο για να απεγκλωβίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και με ασφάλεια την μια από τις δύο επιβάτες που εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

 

Η δεύτερη επιβάτης κατάφερε να βγει μόνη της από το όχημα και γιατρός του ΕΚΑΒ επί τόπου,  της παρείχε τις πρώτες βοήθειες ενώ θα ακολουθήσει η μεταφορά της στο Νοσοκομείο.

 

Πηγή: flashnews


_
Posted: 17 Feb 2018 11:22 AM PST

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την συμβολική κίνηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα  να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν τα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας και της Ε.Ε, στην διαχείριση του προσφυγικού, στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στους χώρους αρμοδιότητας του, στην έρευνα και διάσωση, στην αστυνόμευση του θαλασσίου χώρου, στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και γενικά στο έργο που η πολιτεία τους έχει αναθέσει.

 

Η αναγνώριση αυτή εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας πρέπει να λάβει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να έχει ανάλογη συνέχεια, ώστε να μη αποτελέσει μια συγκυριακή διαδικασία κενή περιεχομένου.

 

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία μας θα αναλάβει το προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες και δράσεις που θα αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως οργανισμός, από την έλλειψη πόρων, τις μειωμένες οργανικές θέσεις, τον λανθασμένο σχεδιασμό των περιφερειακών υπηρεσιών κτλ, αλλά και ως στελέχη, με τις μεγάλες μισθολογικές, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές απώλειες, τον τρόπο και την διαδικασία μεταθέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, κτλ.

 

Με τον τρόπο αυτό θα καταδείξουμε ότι το παραγόμενο έργο και η προσφορά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι δυσανάλογα του μεγέθους του  και ότι πραγματικά αξίζει της προσοχής της πολιτείας.


_
Posted: 17 Feb 2018 11:01 AM PST
Παραθέτουμε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλ. Συνοριακής Φύλαξης Δράμας


Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις 17:30 η 16η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δράμας, σε κλίμα ομοψυχίας και ελπίδας για το συνδικαλιστικό και εργασιακό μέλλον μας.
Οι συνάδελφοι-μέλη της Ένωσης έδωσαν βροντερό παρόν για μια ακόμα φορά, σε πείσμα των καιρών και όσων θέλουν να πιστεύουν ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα διέρχεται κρίση.

Στην εκδήλωση η οποία είχε ενημερωτικό χαρακτήρα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στον κλάδο μας, παραβρέθηκαν οι νομικοί σύμβουλοι της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. κ. Μισαηλίδης Ιωάννης και κ. Λάγος Γεώργιος, οι οποίοι ενημέρωσαν για το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει ξεκινήσει η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. και αφορά την αποκατάσταση των μισθολογικών ανισοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με την Γ΄ κατηγορία, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλας Παναγιώτης και ο συνεργάτης της ομοσπονδίας και συνάδελφος Παπαγιάννης Νικόλαος που ανέπτυξε ζητήματα κρατήσεων των ταμείων και συνταξιοδοτικών θεμάτων.Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου Γιαλαμάς Χρυσοβαλάντης και ο Αντιπρόεδρος της και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ Δερβεντλής Δημήτριος.

Το γεγονός της συμμετοχής αυτής δημιουργεί ευθύνες για την συνέχεια των διεκδικήσεων και των προκλήσεων που έρχονται, συγχρόνως όμως δίνει κουράγιο και δύναμη στο Δ.Σ. της Ένωσης που βλέπει τα μέλη του να επιβραβεύουν τις προσπάθειες που κάνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, φώτισαν με τις γνώσεις τους τα σκοτεινά σημεία που υπήρχαν και δεσμεύεται να συνεχίσει για την έγκυρη ενημέρωση, αλλά και τις διεκδικήσεις προς όφελος των μελών της.

_
Posted: 17 Feb 2018 10:40 AM PST

Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914, ο ελληνικός στρατός εγκαταλείπει τη Βόρεια Ήπειρο, έπειτα από απαίτηση των Μεγάλων Δυνάμεων. Τότε, σχηματίζεται η προσωρινή κυβέρνηση της Βορείου Ηπείρου υπό τον Γεώργιο Χρηστάκη-Ζωγράφο, η οποία διακηρύσσει την αυτονομία της περιοχής. Παρακάτω ακολουθεί ιστορική αναδρομή σχετικά με την ανακήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και την τελική προσάρτηση της στην Αλβανία.

Η Ανακήρυξη Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος….. Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο... η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος», είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/6/1960.

Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα Ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, αποτελεί κορυφαίο ορόσημο στην πολυκύμαντη ιστορική πορεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Η μαχητικότητα των Βορειοηπειρωτών και η αταλάντευτη προσήλωση στην ελληνική τους συνείδηση αλλά και ο πόθος τους για ελευθερία είχαν ως αποτέλεσμα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας (17 Μαΐου 1914), κειμένου νομικά ισχυρού μέχρι σήμερα, με το οποίο παρείχετο πλήρης Αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο, αναφέρει το himara.gr

Τον Μάιο του 1913 υπογράφηκε η συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία τερματίστηκε ο A΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Με τα άρθρα 2 και 3 της συνθήκης αυτής η Τουρκία παραχωρούσε στους ηγεμόνες της Βαλκανικής Χερσονήσου σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκτός από την Αλβανία, την φροντίδα της οποίας ανελάμβαναν συλλογικά