21 Φεβρουαρίου 2019

Ο δικαστικός υπάλληλος που έταζε αθωώσεις και προφυλακίστηκε!

Το δρόμο για την φυλακή πήρε ένας δικαστικός υπάλληλος στην Καβάλα, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη σε βάρος πολιτών. Επτά μηνύσεις και καταγγελίες οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του, ενώ εκείνος είχε εξαφανιστεί για πολλούς μήνες και εμφανίστηκε ξαφνικά ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνούσε την υπόθεση για να απολογηθεί.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο εν λόγω δικαστικός υπάλληλος φέρε
δικαστικοται τα πέντε τελευταία χρόνια να έλαβε σημαντικά χρηματικά ποσά, που κυμάνθηκαν ανά περίπτωση από 3.000-10.000 ευρώ, με στόχο να παρέμβει, όπως ισχυριζόταν, σε δικαστικούς λειτουργούς, επηρεάζοντας την έκδοση αποφάσεων υπέρ τους. Οι πολίτες έδιναν τα χρήματα, εκείνος δεν μπορούσε φυσικά να κάνει κάτι υπέρ τους, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν υποβληθεί μηνύσεις ή καταγγελίες, αφού και οι πολίτες φοβόντουσαν να απευθυνθούν στην αστυνομία.
“Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το θεσμό της Δικαιοσύνης”
Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, έκανε λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για ένα απαράδεκτο γεγονός, που δημιουργεί τριγμούς στους κύκλους της Δικαιοσύνης:

Δικαστικο γρ