7 Απριλίου 2016

Έρχεται στην Αθήνα ο Πούτιν

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στα τέλη Μαΐου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο άρθρο
2016: 

Ελληνορωσικό Έτος Φιλίας του Ειδικού Συνεργάτη του Geopolitics που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος και το Κρεμλίνο σχεδίαζαν από το τέλος του 2015 επίσκεψη στην Ελλάδα με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε Αθήνα αλλά και στο Άγιο Όρος στο Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος. 
Υπνθυμίζουμε ότι σχετικό υπόμνημα για τη διεξαγωγή του έτους Ελλάδας-Ρωσίας, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, υπεγράφη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα πριν ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2015.
Μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου σε τηλεφωνική επικοινωνία Βλ.Πούτιν και Αλέξη Τσίπρασυζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, η οποία θα περιλαμβάνει και πίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Άγιο Όρος, όπου οι Ρώσοι εορτάζουν χιλιετή μοναστική παρουσία.
Η επίσκεψη Πούτιν επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Σε συνέντευξή της η κα. Γεροβασίλη υποστήριξε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, καθώς όπως είπε «θα αποτελέσει ευκαιρία για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων» των δύο χωρών.

Να τονίσουμε τέλος πως η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα συμπίπτει με την έναρξη κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.

greeknation.gr