29 Ιουλίου 2016

ΤΑ "ΠΑΙΡΝΟΥΝ' ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ= Ζεστό χρήμα από την Κομισιόν στην Τουρκία -Εκτακτη χρηματοδότηση 1,4 δις ευρώ

Χρηματοδότηση πάνω από 1,4 δισ. ευρώ για το προσφυγικό στην Τουρκία ενέκρινε εκτάκτως σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Η χρηματοδότηση αφορά την υποστήριξη της εκπαίδευσης και της υγείας των προσφύγων ενώ μέχρι σήμερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, η Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας για το προσφυγικό έχει πάρει από την Ε.Ε.,  2,155 δισ. ευρώ.
Τα χρήματα θα διατεθούν για την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, για δημοτικές και κοινωνικές υποδομές και για κοινωνικοοικονομική υποστήριξη.  Επιπλέον, άλλα 79 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν προηγουμένως για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν συμβασιοποιηθεί με σειρά εταίρων, συμπεριλαμβανομένων των οργανισμών του ΟΗΕ, διεθνών οργανισμών, καθώς και διεθνών ΜΚΟ.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, η σημερινή απόφαση, στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, είναι μέρος της δέσμευσης της Επιτροπής για την υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν με βάση τη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου. Έκτοτε, έχουν ήδη διατεθεί 2,155 δισ. ευρώ από τα 3 δισ. ευρώ που προβλέπονται για το τρέχον και το επόμενο έτος. Η χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Διευκόλυνσης για τους πρόσφυγες στην Τουρκία υποστηρίζει τους πρόσφυγες στη χώρα, και όχι την Τουρκία. Η στήριξη αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες στην Τουρκία ως μέρος της συνολικής προσέγγισης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ.
Greeknation.gr