28 Ιουλίου 2016

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Έλληνα που δολοφονήθηκε στο Μόναχο

Κομοτηνή
Σε κλίμα θλίψης κήδεψε σήμερα, Τετάρτη, ο Αρατος της Ροδόπης τον 18χρονο Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 18χρονου ενόπλου γερμανοϊρανού έξω από εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα δύο αδέλφια του Χουσεΐν, που τον συνόδευσαν στο τελευταίο του ταξίδι από το Μόναχο στην πατρογονική εστία, στη Ροδόπη, όπου επέστρεφε κάθε χρόνο αυτή την εποχή.
Παρών στην τελετή και την νεκρώσιμη ακολουθία ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής που συλλυπήθηκε θερμά τους γονείς και την οικογένεια του Χουσεΐν, απευθύνοντας τους και τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, οι οποίοι έστειλαν στεφάνι.
Παρόντες ήσαν επίσης οι τρεις βουλευτές Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ενώ παρών ήταν και ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Πανελεήμων, στέλνοντας μήνυμα ειρηνικής θρησκευτικής συνύπαρξης και ανθρώπινης αλληλεγγύης σε μια περιοχή πολυπολιτισμική, όπως είναι η Ροδόπη και η Θράκη.
Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί. Στη συνέχεια οι κάτοικοι του Αρατου σήκωσαν στα χέρια τους το φέρετρο, όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν», και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ