24 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ ΑΠΟ BLOKO

Posted: 24 Sep 2017 12:06 AM PDT
Στο 401 ΣΝ νοσηλεύεται από χθες με ευτυχώς ελαφρά τραύματα, αστυνομικός ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο.

Το περισταικό συνέβει
σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr την ώρα που ο αστυνομικός με ένα γνωστό του κυνηγούσαν στην περιοχή και κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το όπλο του τελευταίου εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα τον ευτυχώς ελαφρύ τραυματισμό του αστυνομικού.

Το περίεργο είναι ότι όπως φαίνεται, ο δράστης πανικοβλήθηκε, έφυγε και μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν είχε εντοπιστεί πουθενά και αναζητείται.


Posted: 23 Sep 2017 11:48 PM PDT

Άλλοτε παίρνεις, άλλοτε χάνεις κιλά και συνέχεια επιρρίπτεις τις ευθύνες σε παράγοντες, όπως οι κακές σου διατροφικές συνήθειες και η απουσία σωματικής άσκησης.

Τώρα, μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει ότι το βιολογικό σου ρολόι είναι περισσότερο ένοχο για τη σιλουέτα σου από όσο μπορεί να πίστευες.

Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του «Brigham and Womens Hospital» της Βοστώνης, εξέτασε -και μάλιστα πρόκειται από τις ελάχιστες έρευνες που επικεντρώνονται σε αυτό- το πώς οι διατροφικές συνήθειές μας μπορεί να επηρεάζονται από τα μοτίβα του ύπνου μας.

Για τους σκοπούς της έρευνας, οι ειδικοί ζήτησαν τη συμμετοχή 110 ενηλίκων (18-22 ετών), με σκοπό να αναλύσουν στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες ύπνου τους και τη συμπεριφορά του κιρκαδικού ρυθμού τους (σ.σ. έτσι λέγεται μια οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου) μέσα από την καθημερινότητά τους. Η έρευνα διήρκεσε 30 ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρουσιάζoνται στην Independent, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο μέσω της οποίας τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα αυτή κατέγραψαν όλη την πρόσληψη τροφής μέσα σε 7 διαδοχικές ημέρες κι έπειτα μέσα από μια εργαστηριακή αξιολόγηση οι ειδικοί μελέτησαν τη σύσταση του σώματός των ατόμων, αλλά και την ώρα της έκκρισης της μελατονίνης, της ορμόνης που παράγεται από τον εγκέφαλο και την επίφυση και δίνει στον οργανισμό το σήμα ότι είναι η ώρα για ύπνο ή ότι είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε.

Το σπουδαιότερο πράγμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι κανείς θα πρέπει να περιμένει μερικές ώρες μετά την κατανάλωση φαγητού, πριν πέσει για ύπνο, ώστε το σώμα να βρει τον κατάλληλο χρόνο για να χωνέψει.

Οι συμμετέχοντες με τα υψηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους κατανάλωναν σύμφωνα με την έρευνα τις περισσότερες θερμίδες λίγη ώρα πριν τον ύπνο, όταν τα επίπεδα μελατονίνης ήταν τότε υψηλά, σε αντίθεση με εκείνους τους συμμετέχοντες που παρουσίαζαν χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους, οι οποίοι έτειναν να πηγαίνουν για ύπνο μερικές ώρες μετά την κατανάλωση του τελευταίου τους γεύματος.

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται από τον κιρκαδικό ρυθμό (βιολογικό ρολόι) και αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, εξαιτίας των ακανόνιστων ωραρίων εργασίας ή της προτίμησης καθενός να ξυπνάει νωρίς το πρωί ή να κοιμάται αργά το βράδυ.

«Βρήκαμε, πως η ώρα πρόσληψης της τροφής με αυξημένη έκκριση της μελατονίνης, μια ένδειξη της βιολογικής νύχτας του ανθρώπου, σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους και ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος), ενώ δεν συνδέεται με την ώρα της ημέρας, την ποσότητα ή τα υλικά της τροφής που καταναλώνει», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Αντριου ΜακΧιλ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τα ευρήματα δείχνουν, ότι το timing (η στιγμή δηλαδή) που καταναλώνει κανείς θερμίδες, σε σχέση με το δικό του βιολογικό ρολόι, μπορεί να είναι πιο σημαντικό για την υγεία του σε σχέση με την ώρα της ημέρας που καταναλώνει».

Οι ερευνητές, τέλος, δέχτηκαν το γεγονός, πως η ηλικία αυτή των συμμετεχόντων μπορεί να μην είναι αντιπροσωπευτική του πληθυσμού, όμως σημείωσαν πως τα αποτελέσματα της έρευνας παρέχουν αποδείξεις πως η κατανάλωση τροφής σε σχέση με το ατομικό βιολογικό ρολόι παίζει σπουδαίο ρόλο στη σύσταση του σώματος.


Πηγή: bovary.gr
Posted: 23 Sep 2017 11:45 PM PDT

Την περασμένη εβδομάδα, το ΤΕΑΠΑΣΑ ανανέωσε τη συνεργασια του με την εθνικη τράπεζα, γεγονός που σηματοδότησε την είσοδο του στον αστερισμό της σύγχρονης
τεχνολογίας και πληροφορικής. Τι bloko.gr επιδιώκοντας να ενημερώσει τους αναγνωστες του για το τι σημαινει και σε τι θα ωφελήσει τους ασφαλισμένους αστυνομικούς και πυροσβέστες, επικοινώνησε με την πρόεδρο του ταμείου ταξίαρχο Παναγιώτα Χαρώνη, προκειμένου να καταστήσει γνωστό το νόημα και τα επακόλουθα αυτής της συνεργασίας.  

Η κ. Χαρώνη μας ανέλυσε μεθοδικά και διεξοδικά τις 6  παραμμέτρους αυτής της συμφωνίας.1.    Για την συνεργασία Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. – ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ για τα έτη 2014-2017 μας εξηγεί ότι επιτυγχάνονται:
ØΙδιαίτερα ευνοϊκοί όροι συνεργασίας.
ØΣημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Ταμείο.
ØΘετικό αντίκτυπο στους συναλλασσομένους και επισκέπτες του Ταμείου η τοποθέτηση ΑΤΜ στο ισόγειο του κτιρίου του Ταμείου.
ØΔωρεάν εκπαίδευση του προσωπικού του Ταμείου πάνω στις νέες τεχνολογίες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

2.      Η ανανέωση της σύμβασης θα επιφέρει επίσης,

ØΔωρεάν παροχή δυνατότητας Ηλεκτρονικών Συναλλαγών:
·      Ταχύτερη ενημέρωση Ταμείου και Ασφαλισμένων.
·      Ηλεκτρονική αυτοματοποιημένη ενημέρωση των εσωτερικών συστημάτων.
·      Δυνατότητα αποστολής και λήψης αρχείων προς και από την Τράπεζα όλο το 24ωρο.
·      Ελαχιστοποίηση εισαγωγής στοιχείων.
·      Μείωση επισκέψεων εργαζομένων και ασφαλισμένων στην Τράπεζα.
·      Ελαχιστοποίηση επιταγών και μείωση /εξάλειψη του κόστους διαχείρισής τους.

3.        Τι σημαίνει η δωρεάν Παροχή Πληροφοριακού Συστήματος;
Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει, σε συνεργασία με πολύ μεγάλη  ελληνική εταιρεία στον τομέα της παροχής επιχειρηματικών και τεχνικών συμβουλών και υπηρεσιών να υποστηρίξει το Ταμείο στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσω:
·      της εγκατάστασης στο server του Ταμείου ενός σύγχρονου Πληροφοριακού Συστήματος που θα καλύπτει την οικονομική διαχείριση και τις λοιπές κρίσιμες περιοχές λειτουργίας του Ταμείου, ιδιοκτησίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και
·      του ανασχεδιασμού και της τυποποίησηςκρίσιμων διαδικασιών του Ταμείου προκειμένου να είναι σε θέση το προσωπικό του να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες του νέου Πληροφοριακού Συστήματος, προσαρμόζοντας ανάλογα τον τρόπο εργασίας του.
Στόχος είναι η συνολική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση και το Προσωπικό του, προς όφελος των μετόχων, ασφαλισμένων και συνταξιούχων του.

4.        Για τη δωρεάν υποστήριξη της λειτουργίας του ταμείου, μας εξηγεί.
Η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει, σε συνεργασία με πολύ μεγάλη  ελληνική εταιρεία στον τομέα της παροχής επιχειρηματικών και τεχνικών συμβουλών και υπηρεσιών, υπηρεσίες υποστήριξης της καλής λειτουργίας του Ταμείου που θα περιλαμβάνουν:
·      Υποστήριξη στην ορθή εκτέλεση των διαδικασιών, με  απαραίτητες βελτιώσεις ή και νέες διαδικασίες, εφόσον απαιτείται.
·      Παροχή εξειδικευμένης τεχνοοικονομικής συμβουλευτικής υποστήριξης σε ενδεχόμενες ανάγκες του Ταμείου μετά από αίτημά του.
Η συνολική διάρκεια του παραπάνω έργου ορίζεται σε τρία χρόνια και το σύνολο του έργου θα παρασχεθεί από την Εθνική Τράπεζα προς το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. ανέξοδα.


5.        Για την χορήγηση του μισθοδοτικού προϊόντος σε όλους τους ασφαλισμένους, 

Στους ασφαλισμένους του Ταμείου (εν ενεργεία και συνταξιούχους) που τηρούν ή θα ανοίξουν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, παρέχεται ειδικό Μισθοδοτικό πολυπροϊόν, με σημαντικά προνόμια και εκπτώσεις.

6.      Και τέλος, για τα συνολικά οφέλη συνέχισης της συνεργασίας Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.  – ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η ανανέωση της συνεργασίας του Ταμείου με την Εθνική Τράπεζα, η οποία προβλεπόταν από τη Σύμβαση που έληξε πρόσφατα, και αποφασίστηκε να συνεχιστεί για επιπλέον τρία χρόνια εμπεριέχει όλους τους ευνοϊκούς προς το Ταμείο όρους που περιλαμβανόταν στην προσφάτως λήξασα σύμβαση και επιπλέον παρέχει -κατόπιν διαπραγματεύσεων παραγόντων του Ταμείου με υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας- ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν-εκτός από άμεσα -και σημαντικά έμμεσα οφέλη (νέο Πληροφοριακό Σύστημα παραμετροποιημένο στις ανάγκες του Ταμείου ιδιοκτησίας Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.διαρκής συμβουλευτική υποστήριξησχεδιασμός διαδικασιώνκ.τ.λ.), που θα βελτιστοποιήσουν την λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του Ταμείου, με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων (εργατοώρες) και διασφάλιση του έργου του Ταμείου.
Επιπρόσθετα, η ως άνω περιγραφείσα συνεργασία αναβαθμίζει σημαντικά την τεχνολογική και λειτουργική υποδομή του Ταμείου, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να υποστηρίξειμε ασφάλεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα τόσο την ισχύουσα Νομοθεσία όσο και όλες τις αλλαγές που συντελούνται και επίκεινται στο χώρο των Ασφαλιστικών Ταμείων – Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας μας.

Posted: 23 Sep 2017 12:48 PM PDT

Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε καλή υγεία; Κάντε σεξ όσο πιο συχνά μπορείτε, απαντούν οι επιστήμονες!

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το συχνό σεξ δεν προσφέρει μόνο απόλαυση και ψυχική ευεξία, αλλά έχει και πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία. Μάθετε ποιοι είναι οι λόγοι που επιβάλλουν να έχετε στενές επαφές τρίτου τύπου κάθε βράδυ!

«Ικανοποιημένος/η» σύζυγος

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι άνδρες κάνουν σεξ με το έτερο ήμισυ τα βράδια εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι, επομένως δεν γκρινιάζουν.

Λύνονται πιο εύκολα τα προβλήματα

Όσο πιο συχνά έχει σεξουαλική επαφή ένα ζευγάρι, όχι μόνο έχει λιγότερα προβλήματα αλλά μπορεί να τα αντιμετωπίσει χωρίς εντάσεις.

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό

Οι συχνές ερωτικές επαφές  φαίνεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία εμπλέκεται στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας, σύμφωνα με έρευνα του δρ. Carl Charnetski, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Wilkes.

Βοηθάει στον ύπνο

Η χαλάρωση και η ηρεμία που ακολουθεί μετά από τις στενές επαφές τρίτου τύπου είναι αντίδοτο στην αϋπνία και στον ανήσυχο ύπνο.

Αντίο στον πονοκέφαλο

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cephalalgia, ο πονοκέφαλος μπορεί να υποχωρήσει χάρη στις ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ.


Πηγή: healthreport.gr
Posted: 23 Sep 2017 12:45 PM PDT
Αμετανόητοι «κυνηγοί» χαλκού ήταν οι τρεις φίλοι διαφορετικών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 


μια γυναίκα, καθώς είχαν παρελθόν στις λεηλασίες μετασχηματιστών. Μάλιστα, ο ένας είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, αλλά τους παραβίασε για να συνεχίσει τις κλοπές!

Πρόκειται για έναν 49χρονο Τούρκο που επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην παλιά εθνική οδό Κομοτηνής– Ξάνθης, με συνεπιβάτες έναν 34χρονο Έλληνα και μία 41χρονη Βουλγάρα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου τους σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος τρεις περιελίξεις μετασχηματιστών και ένα καλώδιο χαλκού μήκους οκτώ μέτρων, τα οποία είχαν ξηλώσει από το δίκτυο της Δ.Ε.Η. σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης!

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και στο αυτοκίνητο κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, μία πτυσσόμενη σκάλα και ένα ζευγάρι γάντια. Τα υλικά της Δ.Ε.Η. αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της Επιχείρησης και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Κομοτηνής, όπου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

protothema.gr

Posted: 23 Sep 2017 12:24 PM PDT
Καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί  στα κρατητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση

 Ακαρνανίας, έκανε κρατούμενος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στα κρατητήρια υπάρχουν  κοριοί και ορισμένοι κρατούμενοι είναι άρρωστοι και πως ένας ήταν ασθενής με AIDS. Ο πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Α.Κωστάκης, μιλώντας στο agriniosite.gr τόνισε πως γίνονται απολυμάνσεις πολύ συχνά, αφού για τέτοια σοβαρά ζητήματα μεριμνούν και οι ίδιοι, μιας και  κίνδυνος για τους κρατουμένους ισοδυναμεί με κίνδυνο και για τους ίδιους τους αστυνομικούς. Μάλιστα πολλές φορές πέρα από τη Διεύθυνση  Ακαρατο κόστος των απολυμάνσεων έχει επιβαρύνει και την Ένωση, ενώ αναφορικά με  τα προβλήματα υγείας  επισήμανε πως όσοι εισέρχονται στα κρατητήρια εξετάζονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Επίσης εξετάσεις γίνονται και στο ΙΚΑ Αγρινίου όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ του agriniosite.gr).
Επισημάνθηκε επίσης πως αυτή την στιγμή ο αριθμός των κρατουμένων είναι μόλις 13 άτομα, ενώ με βάση το διάγραμμα 25 άτομα και επειδή τα κρατητήρια δεν είναι χώρος μόνιμης φύλαξης των συλληφθέντων η εναλλαγή αυτή, όπως και να το κάνει κανείς φέρνει και προβλήματα (όπως οι κοριοί). Το ζητούμενο είναι πως για τα όποια προβλήματα δεν υπάρχει αδιαφορία ούτε από την Διεύθυνση αλλά ούτε και από την Ένωση. 


Posted: 23 Sep 2017 12:03 PM PDT

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η απίστευτη ψαριά του Νίκου Ζαρκάδα, ο οποίος έχει αναρτήσει και τις σχετικές φωτογραφίες στο facebook.


Πρόκειται για ένα γλανίδι 85 κιλών και μήκους 2 μέτρων, που αλιεύτηκε στην λίμνη 
Τριχωνίδα.
Ο γουλιανός είναι το πλέον μεγαλόσωμο ψάρι του γλυκού νερού της Ευρώπης. Είναι επίμηκες, χωρίς λέπια, είναι σχετικά ανθεκτικό είδος και προτιμά περιοχές με λασπώδη πυθμένα, ενώ όπως αναφέρουν οι γνώστες «δεν υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι».


 
 
Πηγή: cityvoice
_

Posted: 23 Sep 2017 11:42 AM PDT
Χρήματα ξεχασμένα σε ΑΤΜ βρήκε πολίτης ο οποίος πήγε στο μηχάνημα για να κάνει ανάληψη στην Κρήτη σήμερα το πρωί.


Το περιστατικό έγινε στο Ηράκλειο όπου άνδρας αλβανικής καταγωγής βρήκε χρήματα «μαγκωμένα» στο ΑΤΜ από προηγούμενη συναλλαγή πελάτη της τράπεζας.

Αντί να πάρει τα χρήματα όπως λέει το δημοσίευμα του ekriti ειδοποίησε την Αστυνομία, που αναζητά τον ξεχασιάρη(;) κάτοχο των περίπου 300 ευρώ. 


Posted: 24 Sep 2017 12:10 AM PDT
Ενα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το συγκλονιστικό τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας που έκοψε το νήμα της ζωής σε 4 ανθρώπους ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για ένα βίντεο που δημοσιεύει το Έθνος και δείχνει τη φρικτή σύγκρουση αλλά και τα επόμενα δραματικά λεπτά που έζησε ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται.
...