1 Ιανουαρίου 2019

Η απάντηση του CEO κ.Χρηστου Καβαλη της ελληνοαιγυπτιακής εταιρείας “Flora” στο bankwars

Επιστολή απάντηση στο δημοσίευμα – ρεπορτάζ του bankwars για την ελληνοαιγυπτιακή εταιρεία “Flora”, λάβαμε από τον CEO της εταιρείας και πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Χρήστο Καβαλή.
Την δημοσιεύουμε ολόκληρη, όπως μας εστάλη, με την επισήμανση ότι καμία πρόθεση δεν υπήρξε εκ μέρους μας να θιγεί η ελληνική κοινότητα του Καΐρου, ούτε φυσικά το επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών. Μακάρι να έχετε δίκιο – και το ρεπορτάζ να έχει άδικο – και να ζήσει “η μοναδική”, όπως αναφέρετε, “κοινοπραξία ελλήνων επιχειρηματιών και του Αιγυπτιακού κράτους (δημοσίου) καθώς και άλλων Αιγυπτιακών νομικών προσώπων”. Οι Αιγυπτιώτες Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκεί , βλέπουν τηλεοπτικές εκπομπές και θα κρίνουν και το ρεπορτάζ (με τις σχετικές φωτογραφίες) και την απάντησή σας σε αυτό. 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Χ.ΚΑΒΑΛΗ
“Με μεγάλο ενδιαφέρον  διάβασα τον ανώνυμο λίβελο που δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα bankwars.gr (στην οποία είστε διευθυντής) με τίτλο: «Κατέρρευσε η ελληνοαιγυπτιακή εταιρεία “Flora” – Δυσαρέσκεια για τον CEO από 350 απλήρωτους Αιγυπτίους».
Αρχικά θα ήθελα να τονίσω πως η εταιρία δεν κατέρρευσε όπως γράφει ο πομπώδης τίτλος σας…  υπάρχει και είναι μάλιστα η μοναδική κοινοπραξία ελλήνων επιχειρηματιών και του Αιγυπτιακού κράτους (δημοσίου) καθώς και άλλων Αιγυπτιακών νομικών προσώπων.
Στο ρεπορτάζ σκοπίμως, είτε από λανθασμένη πληροφόρηση είτε από κατευθυνόμενες και ανακριβείς πληροφορίες που σας τροφοδότησαν οι «πηγές» σας, αγνοείτε το γεγονός πως η εταιρία βρίσκεται, σε φάση αλλαγής ιδιοκτησίας ,και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στους εργαζόμενους καθώς ο κάθε εργαζόμενος αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο το συμφέρον του.
Ατυχής και χυδαία βέβαια είναι και η προσπάθεια του συντάκτη να πλήξει το κύρος της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου συνδέοντας την ιδιότητά μου ως προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας με την ιδιότητά μου ως CEO. Αυτό επιδέχεται μόνο μια ερμηνεία, ότι η πηγή σας εκτός από κακώς πληροφορημένη είναι και χαμηλής νοημοσύνης, ενώ σαφέστατα δεν διακατέχεται από κανέναν σεβασμό στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δημοσιογράφων όπως αυτός αναφέρεται  στο άρθρο 1 του Κώδικα της ιστοσελίδας της ΕΣΗΕΑ.
Όσο για τις Ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις, αλλοίμονο αν αυτές οι σχέσεις ή οι γεωπολιτικές ισορροπίες σκιάζονταν από τα εσωτερικά θέματα μιας επιχείρησης και των εργαζομένων της! Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σας προβληματίσει λιγάκι για της προθέσεις και το επίπεδο της πηγής σας.
Παράλληλα πλήγμα στην αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας αποτελεί η παράφραση της παρέμβασης κάποιων εργαζομένων σε πρόγραμμα που αφορούσε την βιομηχανία στην Αίγυπτο γενικότερα, σε θέμα που θίγει τις διμερείς σχέσεις ,καθώς κανένα  επίσημο ή ευρείας απήχησης Αιγυπτιακό μέσο δεν ανέφερε ούτε την Ελλάδα , ούτε την σύμπραξη , ούτε προφανώς την Ελληνική Κοινότητα. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε και να αποδείξετε ποια Αιγυπτιακά ΜΜΕ έχουν καταφερθεί ονομαστικά εναντίον μας;
Είναι γνωστό ότι κάθε δημοσιογράφος διασταυρώνει τις πληροφορίες του, κάτι το οποίο δεν κάνατε εσείς, καθώς δεν επικοινωνήσατε μαζί  μου, με αποτέλεσμα να δημοσιεύσετε το ανώνυμο δημοσίευμα που βρίθει ανακριβειών, διαστρεβλώνει, αποκρύπτει, αλλοιώνει, πλαστογραφεί τα πραγματικά περιστατικά. Δεν σεβαστήκατε το διακριτό είδησης και σχολίου, μεταδώσατε χαλκευμένες ειδήσεις και δεν ερευνήσατε προκαταβολικά με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που μεταδώσατε.
Σας παρακολουθώ αρκετά χρόνια μέσω της προηγούμενης καριέρας σας και θέλω πραγματικά να πιστεύω πως πέσατε θύμα της πηγής σας , για αυτό και θεωρώ δεδομένο πως θα δημοσιεύσετε ολόκληρη την επιστολή μου. Επιφυλάσσομαι πάντως παντός νομίμου δικαιώματός μου και ως επαγγελματίας αλλά και ως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, για την όποια βλάβη προκληθεί από το δημοσίευμά σας.
Χρήστος Καβαλής”