6 Αυγούστου 2017

NEWS

Posted: 06 Aug 2017 12:09 AM PDT
Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας το 2015, Γιάνη Βαρουφάκη, όπως περιλαμβάνονται στο τελευταίο βιβλίο του "Adults in the Room".
Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", ο Βαρουφάκης καταγράφει τις προτροπές του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama, προς τον ίδιο για συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους, την ανώμαλη προσγείωση του Αλέξη Τσίπρα από τον Putin, την πρόταση Καμμένου για βοήθεια από τη Fed μέσω φίλου του, αλλά και την επιλογή Λαφαζάνη (αντί Τσακαλώτου) από τον Τσίπρα για να μη βρεθεί "η Αριστερή Πλατφόρμα στα κάγκελα".

Όταν ο Obama ζήτησε δανεικά από τον Γιάνη

Στο βιβλίο του ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρει την κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τον τότε Αμερικανό πρόεδρο, όταν στις 15 Απριλίου 2015 ο Obama είχε παραθέσει δεξίωση προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Μάλιστα, τότε, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε χιούμορ, λέγοντας για τον κ. Βαρουφάκη "θα μπορούσα κάλλιστα να του ζητήσω να μου δανείσει χρήματα".

Ο διάλογός τους σύμφωνα με τον Βαρουφάκη:

Obama: Ξέρω τι σημαίνει να κληρονομείς μια γιγαντιαία κρίση κερδίζοντας τις εκλογές. Το αντιμετώπισα και εγώ αυτό, το 2009. Βαρουφάκης: Όλοι θυμόμαστε ότι η κρίση ήταν η μεγαλύτερη από το 2009. Ωστόσο, η μεγαλύτερη διαφορά κ. πρόεδρε, είναι ότι εσείς είχατε μια κεντρική τράπεζα (Fed) που σας στήριζε διαρκώς. Εμείς έχουμε μια κεντρική τράπεζα που μας μαχαιρώνει διαρκώς – επειδή προσπαθούμε να κάνουμε παρόμοια πράγματα με εκείνα που κάνατε εσείς το 2009! Obama: Εμείς θα βοηθήσουμε συνεχίζοντας να πιέζουμε τους Ευρωπαίους. Αλλά και εσείς πρέπει να τους συναντήσετε στα μισά του δρόμου. Βαρουφάκης: Και πιο πέρα από τα μισά του δρόμου κ. πρόεδρε. Έχουμε ήδη φτάσει στα 4/5 προς την κατεύθυνσή τους, εκείνοι όμως δεν υποχωρούν. Obama: Δεν έχετε άλλη επιλογή από το να συνεχίσετε την προσπάθεια. Κι εμείς θα βοηθήσουμε.

Ανώμαλη προσγείωση από Putin

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ανώμαλη προσγείωση περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα και από τον Putin. Στο πρώτο του ταξίδι στη Ρωσία, τον Απρίλιο του 2015, ο πρωθυπουργός είχε εξασφαλίσει 5 δισ. ευρώ από τον Ρώσο πρόεδρο για την κατασκευή ενός αγωγού, ωστόσο ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν συμμερίστηκε τον ενθουσιασμό του κ. Τσίπρα, όπως ο ίδιος περίμενε. Τελικά, κατά τη δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού ο Ρώσος πρόεδρος απέσυρε την προσφορά του, και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να αποταθεί στο Βερολίνο.

Σωσίβιο δολαρίων από φίλο του Πάνου Καμμένου

Εναλλακτική λύση πάντως στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας φαίνεται πως είχε και ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τα γραφόμενα του πρώην ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, επέμενε ενώπιον του Τσίπρα ότι μπορεί να φέρει δισεκατομμύρια από τις ΗΠΑ με συμφωνία με τη Fed, που θα κάνει μέσω φίλου του, ο οποίος "τα είχε όλα έτοιμα". Ο Βαρουφάκης, παρά τις αντιρρήσεις του, δέχτηκε τελικά να συναντήσει τον φίλο του Καμμένου, χωρίς να υπάρξει όμως αποτέλεσμα. "Το σωσίβιο των δολαρίων απλώς δεν υπήρχε", σχολιάζει ο Βαρουφάκης.

Τσίπρας: "Χέσ' τον Τσακαλώτο"

Πριν ανακοινωθεί επίσημα η σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης, στο τέλος Ιανουαρίου 2015, ο Βαρουφάκης μαθαίνει πως τελικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα αναλάβει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφού ζήτησε εξηγήσεις από τον Τσίπρας, ο πρωθυπουργός τού απάντησε: "Χέσ' τον Τσακαλώτο. Γιάνη, ο Ευκλείδης μού μίλησε άσχημα. Άφησέ τον να βολοδέρνει στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Βαρουφάκης, στη συνέχεια, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την ανάθεση του υπουργείου Ενέργειας στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον Τσίπρα να του ανταπαντά: "Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη μέσα στην κυβέρνηση, και μάλιστα σε παραγωγικό υπουργείο, για να μην τον αφήσω να μας κατουράει απέξω. Εάν του πάρω το υπουργείο, την παραμονή της ορκωμοσίας θα στραφεί ακόμη περισσότερο εναντίον μου. Η Αριστερή Πλατφόρμα θα είναι στα κάγκελα".

Γ. Σταθάκης: "Στο τέλος θα τα υπογράψουμε όλα"

Ρεαλισμό και καθαρή αντίληψη της πραγματικότητας πιστώνει ο Βαρουφάκης στον Γιώργο Σταθάκη. "Τον θυμάμαι να μου λέει, "την κρίσιμη στιγμή θα δεχτούμε ό,τι μας δώσουν'. Τότε έγινα έξω φρενών, όπως και ο πρωθυπουργός, ο οποίος γι' αυτόν τον λόγο είχε περιθωριοποιήσει τον Σταθάκη".

Και λίγο από Star Trek...

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, αφού απογοητεύτηκε από τις παλινωδίες του Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να υπογράψει ό,τι του δώσουν, τον συγκρίνει με ήρωα από τη θρυλική σειρά Star Trek. Ο Βαρουφάκης γράφει: "Ο Τσίπρας μού θυμίζει τον Άναν 7, τον αρχηγό των Εμίνιαρ, ο οποίος απαιτούσε από τον λαό του να μπαίνει οικειοθελώς στους θαλάμους αποσύνθεσης διότι αυτό είχε συμφωνήσει ο ίδιος με τους εχθρούς".

πηγή: capital
Posted: 05 Aug 2017 11:48 PM PDT

Με αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση διαφόρων ειδών καρκίνου στις γυναίκες σχετίζεται η περιοδοντική νόσος ή περιοδοντίτιδα.

Μεγαλύτερος είναι μάλιστα ο κίνδυνος σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν πλέον εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ο αυξημένος κίνδυνος που εμφανίζει ο καρκίνος σε σχέση με αυτό το πρόβλημα στα δόντια αφορά τόσο τις καπνίστριες, όσο και τις μη καπνίστριες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Τζιν Γουακτάφσκι-Γουέντε της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα του Καρκίνου, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 66.000 γυναίκες ηλικίας 54 έως 86 ετών, από τις οποίες οι 7.150 εμφάνισαν κάποιον καρκίνο σε διάστημα οκταετίας.

Διαπιστώθηκε ότι όσες γυναίκες είχαν ιστορικό περιοδοντικής νόσου, αντιμετώπιζαν κατά μέσο όρο 14% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος (τουλάχιστον τριπλάσιος για τις γυναίκες με περιοδοντίτιδα) αφορά τον επικίνδυνο καρκίνο του οισοφάγου, επειδή ο οισοφάγος βρίσκεται κοντά στο στόμα και μολύνεται πιο εύκολα από τα περιοδοντικά μικρόβια.

Σημαντικά αυξημένος είναι επίσης ο κίνδυνος για τους καρκίνους των πνευμόνων, της χοληδόχου κύστης, του μαστού και για μελάνωμα του δέρματος, ιδίως για τις γυναίκες που καπνίζουν (με εξαίρεση το μελάνωμα).

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι δεν είναι πλήρως κατανοητοί οι βιολογικοί μηχανισμοί που συνδέουν την περιοδοντική νόσο με τον καρκίνο. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί του στόματος μεταφέρονται από τα δόντια -μέσω της κυκλοφορίας του αίματος- στο υπόλοιπο σώμα, συμβάλλοντας πιθανώς σε καρκινογένεση.


Πηγή: iatropedia.gr
Posted: 05 Aug 2017 11:27 PM PDT
Με αφορμή περιστατικό επίθεσης εναντίον ασθενούς εναντίον γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Ημαθίας, το Σωματείο Εργαζομένων του Σωματείου εξέδωσε την ακόλουθη
ανακοίνωση:

 Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Ημαθίας καταγγέλλει και καταδικάζει φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς εναντίον εργαζομένων που θίγουν της αξιοπρεπή και την σωματική τους ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση καθηκόντων τους σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όσο αυτός του Νοσοκομείου μας. Ειδικότερα όπως προκύπτει από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 4/8/2017 προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ασθενής, άνδρας νέος σε ηλικία, ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο επιτιθέμενος με κάθε είδους χτυπήματα τους ιατρούς και νοσηλευτές των Επειγόντων του Ιδρύματος μας.
Τονίζουμε ότι φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο μας συχνά. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δέχεται επιθέσεις όχι μόνο σωματικές αλλά και λεκτικές.
Για το περιστατικό η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε μήνυση, αλλά τονίζουμε μεταξύ άλλων ότι έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.
Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το προσωπικό θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο αυτό χώρο.
ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την προάσπιση μας ως άνθρωποι και εργαζόμενοι.
Σημειωτέον επί σειρά ετών δεν υπάρχει φύλαξη. Ύστερα από τα παραπάνω λοιπόν είναι προφανές
1 η άμεση και επιτακτική ανάγκη πρόσληψης SECURITY
2 η ανάγκη σεβασμού του Ιατρικού, Νοσηλευτικού & λοιπού Προσωπικού στο χώρο του Νοσοκομείου μας.
Posted: 05 Aug 2017 11:06 PM PDT
Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβαίνοντες σε πτήση της American Airlines από την Αθήνα προς τη Φιλαδέλφεια, κατά την οποία 10 άτομα τραυματίστηκαν από ισχυρές αναταράξεις.
Η πτήση 759, με 287 επιβάτες, είχε ισχυρές αναταράξεις λίγο πριν από την προσγείωση, το Σάββατο. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Παρότι η American Airlines ανακοίνωσε ότι σε όλη τη διάρκεια των αναταράξεων ήταν αναμμένη η σήμανση για να έχουν δεμένες τις ζώνες τους οι επιβάτες, η Τζέσικα Χούσμαν, που επέβαινε στο αεροσκάφος, έγραψε στο Twitter ότι δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση.

«Οι αναταράξεις στην πτήση ήταν τόσο τρελές και απροσδόκητες που ένα μέλος του πληρώματος έβγαλε τον ώμο του», έγραψε σε άλλη ανάρτησή της η δημοσιογράφος.

Πηγή: iefimerida.gr

Posted: 05 Aug 2017 10:45 PM PDT
Την γνωριμία του με έναν 68χρονο εκμεταλλευόταν ένας σεσημασμένος απατεώνας για να εφαρμόσει την συνηθισμένη κομπίνα, για την οποία είχε απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν,
δηλαδή να υπόσχεται την καταβολή σύνταξης στη σύζυγό του, φυσικά με το... αζημίωτο!

Επί επτά ολόκληρους μήνες, από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, ο αδίστακτος 40χρονος έπαιρνε τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά από τον 68χρονο που τον θεωρούσε... φίλο του, πείθοντάς τον ότι είχε τη δυνατότητα να μεσολαβήσει για να επισπευσθεί η διαδικασία και να πάρει η γυναίκα του την πολυπόθητη σύνταξη. Στο διάστημα αυτό, του απέσπασε συνολικά 2.500 ευρώ, δήθεν για... «λάδωμα» των αρμόδιων υπαλλήλων!

Όταν το θύμα είδε κι απόειδε, αφού η σύνταξη δεν... ερχόταν κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής και έπεσε από τα σύννεφα, όταν τον πληροφόρησαν ότι ο «φίλος» του είχε ξανακάνει παρόμοιες απάτες! Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε μια ακόμη δικογραφία για απάτη, η οποία διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

πηγή: Πρώτο Θέμα