24 Μαρτίου 2018

Posted: 23 Mar 2018 11:15 PM PDT

Αποζημίωση ποσού άνω των 150χιλιάδων ευρώ, στη μητέρα του πεντάχρονου αγοριού, που έχασε την ζωή του ανήμερα του Πάσχα το 2016 μετά από επίθεση δυο σκύλων Ροτβάιλερ, επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης , με την απόφαση να είναι άμεσα εκτελεστέα. 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του παιδιού Ζήση Βρίκο, ολοκληρώθηκε το αστικό μέρος της υπόθεσης, μετά την αγωγή που κατατέθηκε στους ιδιοκτήτες των δυο σκύλων πριν από 2 χρόνια, ενώ αναμένεται ακόμα το ποινικό δικαστήριο. Ο κ. Βρίκος υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι η αποζημίωση είναι μια ηθική ικανοποίηση για την μητέρα, ενώ παράλληλα με την απόφαση αναγνωρίζεται ότι δεν υπήρχε ευθύνη από την πλευρά της στο τραγικό συμβάν όπου έχασε την ζωή του το παιδί της.
 
 Στον ιδιοκτήτη των 2 σκύλων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

 

Πηγή: ΕΡΤ


_
Posted: 23 Mar 2018 10:54 PM PDT
Τη θέλησή τους να προχωρήσουν στη λύση του ονοματολογικού «που θα ανοίξει τις πόρτες του μέλλοντος» εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και πΓΔΜ κατά την κοινή συνέντευξη
Τύπου που παραχώρησαν μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν και τις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, η διάρκεια των οποίων ξεπέρασαν τις δύο ώρες.
«Εμείς θέλουμε μια τίμια, δίκαιη και σωστή λύση που να παίρνει υπόψη της τα κύρια συμφέροντα της κάθε πλευράς» τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ντιμιτρόφ, μολονότι αναγνώρισε τις δυσκολίες στη χώρα του, δεν απέκλεισε ούτε την αλλαγή του Συντάγματος ούτε τη σύνθετη ονομασία σε μία λέξη.
Επισήμανε ότι ήταν πολύ καλές οι σημερινές συνομιλίες και πρόσθεσε ότι θα οριστούν και άλλες συναντήσεις στο μέλλον μετά από αυτήν με τον ειδικό μεσαλαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στη Βιέννη σε μία εβδομάδα.

Προς έντιμο συμβιβασμό

Ειδικότερα ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι πιστεύει πάρα πολύ στο κοινό μέλλον και στην κοινή συνεργασία που θα είναι προς όφελος των πολιτών και των δύο χωρών αλλά και ολόκληρης της περιοχής. «Εμείς θέλουμε» είπε, «έναν έντιμο συμβιβασμό», «όχι ένα σάπιο» από τον οποίο (έντιμο συμβιβασμό) «μακροχρόνια έχουν να κερδίσουν και οι δύο πλευρές» χωρίς «να υπάρξει κάποιος χαμένος».
Νίκος Κοτζιάς - Νικόλα ΝτιμιτρόφΑΠΕ-ΜΠΕ
Παράλληλα αποσαφήνισε ότι «σε έναν έντιμο συμβιβασμό δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου, ή μεταφυσικά πιστεύεις. Ρεαλιστικά και πραγματικά πρέπει να πάρεις αυτό που είναι το κύριο για εσένα, και να δώσεις αυτό που είναι το κύριο για τον άλλον. Και το κυριότερο, αυτό που είναι το κοινό συμφέρον για το μέλλον σου».
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η υπέρβαση πολιτικών εμποδίων θα συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας ότι «το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική», αλλά μετά έρχεται η ζωή και δίνει τις δικές της λύσεις που είναι πολύ ακριβές. Οι υπουργοί Εξωτερικών με την πρωτοβουλία των πρωθυπουργών τους οφείλουν να βρίσκουν λύσεις που ανεξάρτητα από τη μία ή την άλλη γνώμη, τη μία ή την άλλη μέρα μακρόχρονα βοηθάει τη χώρα τους, σημείωσε.
Από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας - ΠΓΔΜ EUROKINISSI / ΥΠΕΞ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι για να έχει η Ελλάδα -βγαίνοντας σήμερα από την οικονομική της κρίση- «την οικονομική ανάπτυξη που όλοι θέλουμε, χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλης της περιοχής και την ένταξη όλης της περιοχής στους διεθνείς οργανισμούς που θέλουν οι χώρες γείτονές μας.

«Δεν είναι ανήθικο να αλλάξει ένα Σύνταγμα»

Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι απαιτείται «μία δίκαιη, ορθή λύση που να μη λύνει μόνο τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά να δημιουργεί ένα θετικό μέλλον αντί να δημιουργεί επένδυση σε νέες τριβές στο μέλλον. Μία λύση που να είναι σταθερή και να ανοίγει τους δρόμους και όχι μία λύση που να αναπαράγει κάποια άλλα προβλήματα στο μέλλον».
Όσον αφορά τις συνταγματικές αλλαγές, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα «δεν ζητά παραπάνω εγγυήσεις, απλώς παίρνει υπόψη την εμπειρία στην Ε.Ε. με τις αποφάσεις σειρά συνταγματικών δικαστηρίων που θεωρούν ότι τα Συντάγματά τους παραμένουν υπεράνω του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου».
Όπως τόνισε, οι συνταγματικές αλλαγές «δεν είναι κάτι άτιμο. Οι νόμοι, τα Συντάγματα, οι νοοτροπίες μέσα στον χρόνο αλλάζουν» και δεν πρέπει να αναχθεί «σε ηθικό ζήτημα αν θα κάνεις μία αλλαγή ή όχι».
Εξήγησε μεταξύ άλλων ότι αυτό που αναζητούμε είναι «μέσα από τις διαφορετικές γνώμες που έχουμε να βρούμε μία λύση συνολική που να ενσωματώνει αυτά που η κάθε πλευρά θεωρεί πιο σημαντικά. Δεν μπορεί ούτε η μία πλευρά, ούτε η άλλη να δεχθεί το σύνολο της άλλης πλευράς για αυτό κάνουμε και τη διαπραγμάτευση».

«Θα συναντηθούμε πολλές φορές»

Από την πλευρά του, ο Ν. Ντιμιτρόφ εξέφρασε τη βούληση οι δύο πλευρές να συναντηθούν όσες περισσότερες φορές χρειαστεί προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος, ενώ αναφερόμενος σε όσους αντιστέκονται σε ενδεχόμενη συμφωνία, έκανε λόγο για «ανταγωνισμό μέλλοντος – παρελθόντος». 
«Πρόκειται για μια ευαίσθητη ισορροπία… Σκέφτομαι το πρώτο ήμισυ τι είναι σημαντικό για την κοινή γνώμη Ελλάδας, και μετά το δεύτερο ήμισυ, τι είναι σημαντικό για την κοινή γνώμη εδώ (…) νομίζω υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα», είπε επίσης.
Όσον αφορά την αμετάφραστη σύνθετη ονομασία «Gorna Makedonija», ο Σκοπιανός υπ. Εξωτερικών υποστήριξε ότι «υπάρχουν δυσκολίες και στα δύο (τμήματα), είναι δύσκολο να το προφέρεις, ίσως χαθεί και σαν όνομα». 

«Επιχείρηση οικοδόμησης εμπιστοσύνης»

Για επιχείρηση «οικοδόμησης εμπιστοσύνης» μίλησε από την πλευρά του ο Νικόλα Ντιμιτρόφ, που τόνισε ότι οι ισορροπίες γύρω από το ζήτημα του ονόματος είναι πολύ ευαίσθητες όσον αφορά στην κοινή γνώμη και των δύο χωρών με τις υπάρχουσες προκαταλήψεις.
Ο Νικόλα Ντιμιτρόφ υπογράμμισε όσον αφορά το όνομα και από τις δύο πλευρές «υπάρχει πραγματική βούληση να ξεπεραστεί» το πρόβλημα και την επόμενη εβδομάδα «θα ανοίξουμε εκ νέου το ζήτημα από κοινού με τον διαμεσολαβητή, και θα έχουμε πολύ περισσότερα».
«Θα ξαναειδωθούμε και περισσότερες φορές, αν χρειαστεί, έως ότου βρούμε κάποιον τρόπο να προωθήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός», ανέφερε.
Νίκος Κοτζιάς - Ζόραν ΖαέφEUROKINISSI / ΥΠΕΞ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναφερόμενος στις συνταγματικές αλλαγές, επισήμανε ότι επιχειρείται από κοινού «να κάνουμε κάτι που θα είναι επαρκώς καλό και για τις δύο πλευρές».
«Βιώσιμη λύση είναι αυτή η οποία, με τη βοήθεια και των δύο πλευρών, θα είναι αποδεκτή και στις δύο πλευρές και εκ μέρους της κοινής γνώμης και από τους πολίτες. Είναι υποχρέωσή μας να φθάσουμε σε σημείο που θα είμαστε έτοιμοι να το ανοίξουμε αυτό και να το προτείνουμε και να το υπερασπιστούμε», τόνισε.

«Ο συμβιβασμός είναι ο δρόμος για το μέλλον»

Τόνισε δε ότι πιστεύει ειλικρινά πως «παρότι είμαστε σε διαφορετικές πλευρές και εκπροσωπούμε διαφορετικές απόψεις, ταυτόχρονα βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, διότι προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον. Και κάποιες φορές βιώνω τους διαφωνούντες με τον συμβιβασμό σαν να είναι στην άλλη πλευρά, διότι τραβούν προς τα πίσω. Και αυτό είναι ένα είδος αγώνα μεταξύ του μέλλοντος και του παρελθόντος».
Και καταλήγοντας είπε ότι βιώσιμη λύση είναι «είναι αυτή που θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να προχωρήσουν μπροστά και να είναι αποδεκτή. Να κοιταχτούμε στα μάτια και να χαιρετίσουμε ο ένας τον άλλον σαν άνθρωποι, είμαστε γείτονες και θα είμαστε πάντοτε γείτονες και νομίζω πως εάν αυτό το παίξουμε επιδέξια θα έχουμε και κοινό μέλλον, ευρωπαϊκό, όπου πιθανότατα θα μοιραστούμε πολλά συμφέροντα. Θα καταστούμε φυσικοί σύμμαχοι».
Νίκος Κοτζιάς -Ταλάτ ΑχμέτιEUROKINISSI / ΥΠΕΞ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ικανοποίηση στη συνάντηση με Ζάεφ

Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο κυβερνητικό μέγαρο, ο Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του. Καλό το κλίμα και της συνάντησης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., Μπουγιάρ Οσμάνι.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρέστησαν εκτός των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ οι υπουργοί Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα και Πολιτισμού Ρόμπερτ Αλαγκιόζοφσκι, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές

Μετά τις διμερείς συζητήσεις συνεχίζονται σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο επαφές του υπουργού Εξωτερικών. Συνομίλησε αρχικά με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και στη συνέχεια είχε συνάντηση στη Βουλή της ΠΓΔΜ, με τον πρόεδρό της, Ταλάτ Τζαφάρι.
Επίσης συνομίλησε και με τον ηγέτη του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.
Με τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στα γραφεία του VMRO, ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τις επαφές του με το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Σκόπια, που ολοκληρώθηκε.

Posted: 23 Mar 2018 10:33 PM PDT
Τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας έκρινε - κατά πλειοψηφία - η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι παραβιάζει η εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές
των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Πρόεδρος ήταν η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Τσιμέκας.

Με την ίδια απόφαση η Ολομέλεια έκρινε παράλληλα ότι δεν συνάδουν με την αρχή της αξιοκρατίας οι νομοθετικές διατάξεις κατά το μέρος που παραλείπουν να προβλέψουν διακριτές θέσεις κατά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 686/2018 απόφαση της Ολομέλειας υποχρεώνουν το υπουργείο Παιδείας να εγγράψει ως υπεράριθμο στην Ιατρική Σχολή υποψήφιο των Πανελλαδικών εξετάσεων 2016-2017, ο οποίος δεν εισήχθη, καθώς την θέση του κατέλαβε συνυποψήφιός του αθλητής με λιγότερα μόρια από εκείνον.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι η διάκριση που θεσπίζει το άρθρο 34 του νόμου 2009/1992 υπέρ των αθλητών υποψηφίων που έχουν επιτύχει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διακρίσεις, δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος και, συγκεκριμένα, από την ανάγκη παροχής κινήτρων στους ασχολούμενους με τον αθλητισμό, για την ανάπτυξη του οποίου οφείλει να μεριμνά η Πολιτεία κατ’ άρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος και είναι, κατ’ αρχήν, συνταγματικώς θεμιτή∙ εφόσον μάλιστα, με τη διάταξη αυτή δεν θίγεται ο αριθμός των κανονικώς εισακτέων στα τμήματα και τις Σχολές των Α. Ε. Ι. και Τ. Ε. Ι.

Περαιτέρω, όμως, η διάταξη του άρθρου 34 νόμου 2009/1992 αντίκεινται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της ορθολογικής οργανώσεως της παρεχομένης εκπαιδεύσεως, σε συνδυασμό με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας μέτρου/σκοπού, κατά το μέρος που προβλέπουν:

α) την πριμοδότηση αθλητών ακόμα και για επιτυχίες σε αθλητικούς αγώνες ήσσονος σημασίας,


β) την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή αθλητών στις Ανώτατες Σχολές στο δυσανάλογα υψηλό ποσοστό του 4,5% των προβλεφθεισών θέσεων, το οποίο παρίσταται αυθαίρετο και

γ) την εισαγωγή διακριθέντος αθλητή σε Σχολή της προτίμησής του, εφόσον συγκεντρώσει αριθμό μορίων τουλάχιστον ίσο με το 90% του αριθμού των μορίων του τελευταίου εισαχθέντος στη συγκεκριμένη Σχολή στο ίδιο ακαδημαϊκό έτος, μετά την προσαύξηση του συνόλου των μορίων του από τις αθλητικές του διακρίσεις.

Και είναι αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις αυτές, καθώς υπερακοντίζουν τον δημοσίου συμφέροντος σκοπό που υπηρετεί η διάταξη (προαγωγή του αθλητισμού) λόγω, αφ’ ενός του επιβαλλόμενου με αυτές σημαντικού περιορισμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των λοιπών υποψηφίων φοιτητών που δεν είναι αθλητές και, αφ’ ετέρου, της σημαντικής υποχώρησης των ακαδημαϊκών κριτηρίων πρόσβασης την οποία συνεπάγονται.

Συνεπώς, κατέληξε η Ολομέλεια του ΣτΕ, «επίμαχη διάταξη της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του ν. 2725/1999 παραβιάζει τα άρθρα 4 παρ. 1, 5 παρ. 1 και 16 του Συντάγματος, κατά το μέρος που οι εν λόγω ρυθμίσεις υπερβαίνουν, κατά τα ανωτέρω, τα ακραία όρια πέραν των οποίων το παρεχόμενο από τη διάταξη αυτή προνόμιο εμφανίζεται δικαιολογημένο και επιτρεπτό συνταγματικώς».


Η άποψη της μειοψηφίας

Μειοψηφία 8 συμβούλων εξέφρασε την άποψη ότι η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή αθλητών είναι ανεκτή μόνο σε Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), όχι όμως στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα οποία «παρέχεται εκπαίδευση σε επιστημονικούς τομείς όπου η ιδιότητα του υποψηφίου ως αθλητή δεν ασκεί επίδραση».

Έπίσης, η μειοψηφία των 8 επισημαίνει ότι η επίμαχη διάταξη του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, κατά το μέρος που θεσπίζει το ανωτέρω ευεργέτημα υπέρ των υποψηφίων αθλητών προς εισαγωγή στα λοιπά, πλην ΤΕΦΑΑ, Τμήματα και Σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας προσκρούει αφ’ ενός μεν στην αρχή της ισότητας των Ελλήνων πολιτών ενώπιον του νόμου (άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος), αφ’ ετέρου δε στις απορρέουσες από το Σύνταγμα (άρθρο 5) αρχές της αξιοκρατίας και της σταδιοδρομίας εκάστου κατά λόγο της προσωπικής του αξίας και στο άρθρο 16 του Συντάγματος και επιπρόσθετα είναι αντισυνταγματική κατά το μέρος που προβλέπει την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή αθλητών στις ανώτατες σχολές στο ποσοστό του 4,5% των προβλεφθεισών θέσεων.
Απογοήτευση Βασιλειάδη για το «όχι» του ΣτΕ σε διακριθέντες αθλητές

Προβληματισμένος και απογοητευμένος δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εισαγωγή των διακριθέντων αθλητών σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.«Είμαστε προβληματισμένοι και απογοητευμένοι. Θα μελετήσουμε το σκεπτικό της απόφασης για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.Μαθησιακές δυσκολίες


Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι δεν συνάδουν με την αρχή της αξιοκρατίας οι νομοθετικές διατάξεις (των άρθρων 4 και 42 του ν. 4186/2013, 2 του ν. 2525/1997 και της ΥΑ Φ 253.1/44654/Α5/2016) κατά το μέρος που παραλείπουν να προβλέψουν διακριτές θέσεις κατά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας επιβάλλουν να είναι, κατ’ αρχήν, όμοια και κοινή η διαδικασία των εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους όσους λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις αυτές, οι οποίοι αποτελούν ενιαία, κατ’ αρχήν, κατηγορία υποψηφίων προς κατάληψη συγκεκριμένων θέσεων∙ η υποχρέωση, όμως, αυτή δύναται να καμφθεί όταν τη διαφοροποίηση της εξέτασης επιβάλλουν λόγοι γενικότερου δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος ή όταν τούτο επιβάλλεται από λόγους ισότητας μεταξύ των υποψηφίων, υπό τη γενική, πάντως, επιφύλαξη ότι κατά τη επιλογή και θέσπιση των διαφοροποιήσεων τηρούνται τα ακραία όρια της σχετικής ευχέρειας του νομοθέτη και η αρχή της αναλογικότητας.

Στην προκειμένη περίπτωση, συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, ο επιβαλλόμενος προφορικός τρόπος εξέτασης των υποψηφίων με μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες διαπιστώνονται κατόπιν σχετικής διαγνώσεως από τα αρμόδια προς τούτο όργανα, συνιστά τρόπο εξέτασης προσαρμοσμένο στις ανάγκες της οικείας κατηγορίας υποψηφίων, ώστε να καθίσταται αντικειμενικώς δυνατή η επίδοσή τους στις εξετάσεις με ίσους όρους προς τους λοιπούς υποψηφίους και να τους παρέχεται έτσι ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά τον λόγο της προσωπικής αξίας και ικανότητας εκάστου, ενόψει και όσων ορίζονται ανωτέρω στο άρθρο 16 παρ. 4 του Συντάγματος.

_
Posted: 23 Mar 2018 10:12 PM PDT

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που βρίσκουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στο αεροδρόμιο. Ο 38χρονος που κατάγεται από το Πακιστάν και έχει διαβατήριο Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Λαχώρη του Πακιστάν και μέσω Ντόχα έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκεί οι αστυνομικοί έλεγξαν τη βαλίτσα του βρήκαν κρυμμένα σε διπλό πάτο 11 κιλά ηρωίνης. Πάνω του είχε 300 ευρώ, χαρτονομίσματα του Πακιστάν και δύο κινητά.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο 28χρονος είναι μέλος κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης από την Ασία προς την Ελλάδα ενώ αναζητούν τα άτομα στα οποία θα έδινε τα ναρκωτικά στην Αθήνα.


_
Posted: 23 Mar 2018 09:51 PM PDT
Ηταν 1.55, ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν η Ρωσίδα πολίτης Μαρία Εφίμοβα εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος και ζήτησε προστασία. Ελέγχοντας τα στοιχεία της
στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν, ο αστυνομικός υπηρεσίας διαπίστωσε ότι εκκρεμούσαν εις βάρος της δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Με αυτό τον απροσδόκητο τρόπο άρχισαν να ξεδιπλώνονται και στην Ελλάδα οι πτυχές μιας πρωτοφανούς υπόθεσης διαφθοράς που οδηγούν στη Μάλτα και στο παρασκήνιο της δολοφονίας της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο των δύο ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που είναι σε γνώση της «Κ», η Εφίμοβα φέρεται να εργάστηκε στη μαλτέζικη τράπεζα Pilatus στο πλαίσιο τρίμηνης πρακτικής άσκησης. Εφόσον αποκτούσε νόμιμη άδεια εργασίας και διαμονής στη χώρα, η τράπεζα επρόκειτο να την προσλάβει ως γραμματέα. Η ίδια πάντως υποστηρίζει στους συνομιλητές της ότι λειτουργούσε ως το δεξί χέρι κορυφαίου στελέχους της τράπεζας και ότι είχε εξειδικευτεί κατά του ξέπλυματος χρήματος.
Οταν η Εφίμοβα διεκδίκησε τα δεδουλευμένα των τριών μηνών, ξεκίνησε και η αντιδικία με την τράπεζα. Οπως φαίνεται από το ένταλμα, η Pilatus την κατηγορεί για εταιρική δαπάνη 5.459 ευρώ σε αεροπορικά εισιτήρια δίχως έγκριση. Η ίδια υποστηρίζει ότι όλα τα ταξίδια έγιναν με συναίνεση της τράπεζας. Στις 10 Αυγούστου 2016 η Εφίμοβα συνελήφθη και ανακρίθηκε από δύο αστυνομικούς για την υπόθεση της υπεξαίρεσης. Δύο εβδομάδες αργότερα ο αρμόδιος εισαγγελέας τής επέβαλε περιοριστικούς όρους. Επρεπε κάθε Δευτέρα και Παρασκευή να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Σλιέμα.
Η ίδια δεν έμεινε αδρανής. Ηδη, από την επόμενη ημέρα της σύλληψής της, είχε καταγγείλει με επιστολή της κακομεταχείριση κατά την ανάκρισή της στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Φλοριάνα. Στην υπόθεση εισήλθε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων που αξιολόγησε τις καταγγελίες της ως αβάσιμες. Η «Κ» επικοινώνησε με Μαλτέζο δικηγόρο που την είχε εκπροσωπήσει τότε, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.
Στην Ελλάδα
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποια βήματα ακολούθησε έπειτα η Εφίμοβα. Ωστόσο, όπως γνωρίζει η «Κ», τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017 η 36χρονη Ρωσίδα βρισκόταν στην Κρήτη μαζί με τον Ελληνα σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους ηλικίας 9 και 11 ετών. Ενδεικτικά, στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 η Εφίμοβα κατέθεσε αίτηση για άδεια διαμονής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Ενα μήνα αργότερα όμως εκδόθηκε εις βάρος της από τις Αρχές της Μάλτας ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση. Ακολούθησε τον περασμένο Νοέμβριο και δεύτερο ένταλμα για την κατηγορία της ψευδορκίας, αναφορικά με τις κατηγορίες που είχε κάνει για κακομεταχείριση από αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η Εφίμοβα υπήρξε δευτερεύουσα πηγή πληροφοριών της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία. Δηλαδή, της επιβεβαίωνε στοιχεία που είχε ήδη συλλέξει η δημοσιογράφος από δική της έρευνα. Η βασική πηγή της Μαλτέζας δημοσιογράφου παραμένει άγνωστη, ενώ το όνομα της Εφίμοβα και ο ρόλος της ως πληροφοριοδότριας φέρεται να διέρρευσαν από φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Μάλτας.
Η Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία αποκάλυψε ότι η Pilatus Bank φέρεται να διευκόλυνε τις ύποπτες συναλλαγές της Ergant Inc., μιας παναμαϊκής επιχείρησης που ανήκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ. Στις 16 Οκτωβρίου 2017, ενώ οι αποκαλύψεις της είχαν κλονίσει την πολιτική ζωή της Μάλτας, η δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Ηδη όμως από τον Ιούνιο, η Εφίμοβα φαίνεται πως ανησυχούσε για την ασφάλεια συγγενών της. Σε email που φέρεται να έστειλε η ίδια στον Μαλτέζο πρωθυπουργό στις 15 Ιουνίου 2017 (το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Γκαλιζία), ζητεί να μην παρενοχλείται από ιδιωτικούς ντετέκτιβ ο 70χρονος χήρος πατέρας της στη Μόσχα. «Μιλήστε σε εμένα απευθείας και μην εμπλέκετε ηλικιωμένους συγγενείς μου», έγραψε.
Από την περασμένη Τρίτη η Εφίμοβα κρατείται στον Κορυδαλλό μέχρι να συζητηθεί στο Συμβούλιο Εφετών η παράδοσή της στη Μάλτα. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Αλέξανδρο Παπαστεριόπουλο, ο πλήρης φάκελος της δικογραφίας αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες 40 ημέρες. Στον Κορυδαλλό, η Εφίμοβα πληροφορήθηκε τη σχεδόν ταυτόχρονη σύλληψη στις ΗΠΑ του Ιρανού επικεφαλής της Pilatus Bank και άλλοτε προϊσταμένου της, Αλί Σαντρ Χασεμί Νεχάντ. Ο 38χρονος κατηγορείται ότι θα χρηματοδοτούσε με ιρανικά κεφάλαια (παραβιάζοντας τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ) σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης στη Βενεζουέλα.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Γιάννης Σουλιώτης & Γιάννης Παπαδόπουλος
_
Posted: 23 Mar 2018 02:52 PM PDT

Navtex για τη δέσμευση περιοχής που περιλαμβάνει το Καστελόριζο εξέδωσε εκ νέου η Τουρκία, με στόχο τη διενέργεια άσκησης έρευνας και διάσωσης.

Με τη Navtex 0420/18, η Άγκυρα δεσμεύει την Τρίτη (27 Μαρτίου) χερσαία περιοχή στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας, καθώς και θαλάσσια ζώνη νοτίως των επαρχιών αυτών, εντός της οποίας βρίσκεται και το Καστελόριζο.

Ακολουθεί η τουρκική Navtex:

«TURNHOS N/W : 0420/18

MEDITERRANEAN SEA

SEARCH AND RESCUE (SAR) EXERCISE, ON 27 MAR 18 FROM 1000Z TO 1400Z OUT OF FOREIGN TERRITORIAL WATERS IN AREA BOUNDED BY;

36 21.44 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 08.88 E
35 39.64 N - 029 59.60 E
36 12.92 N - 029 59.60 E

CAUTION ADVISED».

πηγή: zougla.gr
_

Posted: 23 Mar 2018 02:33 PM PDT

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, οι αποφάσεις για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, θα ανακοινωθούν την Δευτέρα, μετά το Δ.Σ. της Super League.
H διοργανώτρια αρχή έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα, διoικητικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις του Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση λέει:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 26/03/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1/ Συζήτηση επί των προτάσεων του κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος και των οικείων παρατηρήσεων Π.Α.Ε. – μελών του συνεταιρισμού.
2/ Καθορισμός του αγωνιστικού – τηλεοπτικού προγράμματος (ορισμός αγώνων) μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος σε συνέχεια της αναβολής της 25ης αγωνιστικής .
3/ Πρόταση Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
4/ Διάφορα.
Αμέσως μετά το Διοικητικό Συμβούλιο ο Γιώργος Βασιλειάδης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αναμένεται με μεγάλη αγωνία τι πρόκειται να πράξει. Ως τώρα, τέσσερις ομάδες εξέφρασαν τη διαφωνία τους, για διαφορετικούς λόγους και είναι σίγουρο ότι εάν επιμείνουν, τότε ο Βασιλειάδης δεν πρόκειται να αποφασίσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Πάντως γίνεται προσπάθεια να μεταπειστούν η ΑΕΛ, η Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός, ενώ μόνο ο Ολυμπιακός φαίνεται να μην αλλάζει την απόφαση του. Ολα λοιπόν θα κριθούν την Δευτέρα…

πηγή: gazzetta.gr
_
Posted: 23 Mar 2018 02:14 PM PDT

Τροχαίο ατύχημα με δυο τραυματίες, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο χωριό Λάλουκα του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα.

 
Ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου (Ρομά)  έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε διερχόμενο Ι.Χ., ύστερα εγκατέλειψε με τα πόδια και περίμενε σε παρακείμενο χωράφι ομόφιλους του για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


 
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο οδηγός του Ι.Χ., τον οποίο παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

πηγή: argolikeseidhseis
_
Posted: 23 Mar 2018 01:55 PM PDT


Θέλετε να εκτοξεύσετε τη σεξουαλική σας ενέργεια στα ύψη;  Μια ομάδα εξειδικευμένων ανεξάρτητων Αμερικανών ερευνητών δημιούργησε ένα φρουτοποτό που θα σας κάνει κυρίαρχους στο κρεβάτι!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το smoothie, που θα σας… ανεβάσει στο σεξ, είναι:
 1. Μία μπανάνα
 2. Μία κούπα μύρτιλα
 3. Μία κούπα θρυμματισμένα παγάκια
 4. Μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο
 5. Μία κουταλιά μέλι
 6. Ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα ή χυμό της επιλογής σας
 7. Τζίντζερ ή μοσχοκάρυδο

Για την παρασκευή του ποτού αρκεί να τα βάλετε όλα σε ένα μπλέντερ και είναι έτοιμο προς κατανάλωση.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, που εμπνεύστηκαν το smoothie, τα συστατικά του περιέχουν βιταμίνες, φυτικές ίνες και λιπαρά οξέα που όταν συνδυάζονται πολλαπλασιάζουν την ενέργεια του οργανισμού.

Τι προσφέρει το κάθε υλικό…
 • Μπανάνες:Περιέχουν κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που μετατρέπουν τους υδατάνθρακες σε ενέργεια, αυξάνοντας την αντοχή και τα επίπεδα τεστοστερόνης.
 • Μύρτιλα: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, που καθαρίζουν τις αρτηρίες. Βελτιώνουν τη ροή του αίματος, ενισχύοντας τη στύση, ειδικά στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Λιναρόσπορος:Αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και είναι γεμάτη με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως Ω-3 και Ω-6, διατηρώντας τις ορμόνες του σεξ σε υψηλά επίπεδα.


 • Τζίντζερ: Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.
 • Μοσχοκάρυδο:Διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο σας βοηθά να χαλαρώσετε.
 • Μέλι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή της τεστοστερόνης, ενώ επίσης αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες.


Πηγή: pontiki.gr
_
Posted: 23 Mar 2018 01:36 PM PDT

Στην έξαρση της εγκληματικότητας και της γενικευμένης ανομίας με ανοχή της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα
Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έλαβε χώρα, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, στην Πάτρα.
Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας, Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οποία συντόνιζε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ κ. Ανδρέας Μαζαράκης, ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε «την κυβερνητική ανοχή στις λεγόμενες “συλλογικότητες”. Η περίπτωση του περιβόητου Ρουβίκωνα, και των άλλων “δικών τους παιδιών”, κατά την ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι σκανδαλώδης αλλά στους πάντες γνωστή. Στα δε πανεπιστήμια έχει εγκαθιδρυθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, που και η Πάτρα το γνωρίζει καλά, από τραμπούκους που εκφοβίζουν διδάσκοντες και φοιτητές, υπό την κάλυψη του εκτρωματικού νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας. Αλλά οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες στη γενικότερη εγκληματική έξαρση με την αχαρακτήριστη απόφασή της με τον νόμο Παρασκευόπουλου να ανοίξει τις πόρτες των φυλακών για πλέον των δέκα χιλιάδων κρατουμένους. Το πρόβλημα, μάλιστα, στην ελληνική επαρχία είναι τεράστιο. Εκεί που κάποτε όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές τώρα κυριαρχεί η ανασφάλεια. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη ως κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ανομία. Το δόγμα του νόμου και της τάξης θα είναι ψηλά στην ατζέντα της διακυβέρνησής μας».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη μνεία για  την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποχρέωση  καταβολής του 50% των αναδρομικών και την προσαρμογή των μισθών και συντάξεων των Αστυνομικών Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών στα επίπεδα του Αυγούστου 2012 και τη δέσμευση για νέο μισθολόγιο με αξιοπρεπείς αποδοχές στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις των συμμετεχόντων, ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Συντονιστή του Τομέα κ. Ηλία Βλαχογιάννη ο οποίος και διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι «ως αυριανή κυβέρνηση θα τιμήσουμε τις υποσχέσεις μας. Λέμε λίγα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε πολλά».  


_
Posted: 23 Mar 2018 01:17 PM PDT

Την Τέταρτη 21 Μαρτίου 2018, σε αίθουσα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την προσφορά εξοπλισμού στις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) των Αστυνομικών Τμημάτων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, από την εταιρεία «ACTIVE S.A.».

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δώρισε ανιδιοτελώς -26- στολές και -12- κράνη για τις ανάγκες των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία στο κοινωνικό σύνολο.