8 Μαρτίου 2018

Στο Ηράκλειο ο Τούρκος Πρέσβης

Στο Ηράκλειο ο Τούρκος Πρέσβης
Την ώρα που η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την τύχη των δύο στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική ρητορική της σε Αιγαίο και ΑΟΖ της Κύπρου, μια επίσκεψη υψηλού διπλωμάτη της γείτονος στην Κρήτη αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Πρόκειται για τον Τούρκο Πρέσβη στην Ελλάδα Χαλίτ Τσεβίκ ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί το Ηράκλειο την ερχόμενη Πέμπτη 15 Μαρτίου!

Όπως είναι φυσικό η επίσκεψη αυτή ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε με τα τόσα ανοιχτά ζητήματα που έχει η χώρα μας με την Τουρκία και ιδιαίτερα με τους κρατούμενους Έλληνες στρατιωτικούς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr από την Περιφέρεια Κρήτης και το Εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Ηρακλείου ο Τούρκος διπλωμάτης θα έχει επαφές με τις αρχές της πόλης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ,το Δήμαρχο ενώ θα επισκεφθεί και το Επιμελητήριο όπου θα συζητήσει εμπορικά και οικονομικά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες.

Η επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη στο Ηράκλειο, είχε προγραμματισθεί πριν από πολλές ημέρες εντούτοις δεν φαίνεται να αναβάλλεται εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων η κάθοδός του στην Κρήτη πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσεβίκ έχει δηλώσει σε ελληνικά τουρκικά και διεθνή δίκτυα με αφορμή και τους 8 αξιωματικούς ότι: «οι πραξικοπηματίες αυτοί που σκότωσαν στρατιωτικούς και πολίτες και απείλησαν τη ζωή του Προέδρου της Τουρκίας, παρεμποδίζεται η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι «η ατιμωρησία στα σοβαρά αδικήματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από ένα κράτος δικαίου. Αναμένουμε λοιπόν από την γείτονα Ελλάδα, που υπέφερε από πραξικοπήματα στο παρελθόν, να μας τους παραδώσει για να δικαστούν». Αναφορικά με το σοβαρό επεισόδιο – πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια ο Τούρκος διπλωμάτης είχε κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών μετά το έντονο διαβήμα διαμαρτυρίας της Ελλάδας για το περιστατικό.

Πηγή: ekriti