16 Απριλίου 2018

Μπαράζ ληστειών στου Φιλοπάππου,

Posted: 16 Apr 2018 12:01 AM PDT
Δεκάδες χιλιάδες Σλοβάκοι διαδήλωσαν την Κυριακή ζητώντας την παραίτηση του επικεφαλής της αστυνομίας με φόντο τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος ερευνούσε τα φαινόμενα
διαφθοράς στη χώρα.
Σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης, περίπου 30.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους της Μπρατισλάβα για να ζητήσουν από τον Τίμπορ Γκάσπαρ, τον αρχηγό της αστυνομίας, να παραιτηθεί.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τομάς Ντρούκερ αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τον Γκάσπαρ.
Η κρίση ξέσπασε μετά τη δολοφονία, τον Φεβρουάριο, του Γιαν Κούτσιακ, ο οποίος ερευνούσε τη διαφθορά στη χώρα του και τις σχέσεις ανάμεσα σε Ιταλούς επιχειρηματίες που φέρονται να συνδέονται με τη Ντράνγκετα, τη μαφία της Καλαβρίας και Σλοβάκους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων προσώπων στο περιβάλλον του κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.
Ο Φίτσο έκτοτε παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Πέτερ Πελεγκρίνι. Η νέα κυβέρνηση τριμερούς συνασπισμού αποτελείται κατά πλειονότητα από πολιτικά πρόσωπα που συμμετείχαν και στην προηγούμενη, ορισμένα από τα οποία, όπως ο Πελεγκρίνι, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απλά άλλαξαν θώκους.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, naftemporiki.grΑναμφίβολα, για τη μετάβαση από το προγραμματικό στάδιο στην εφαρμογή απαιτείται στοιχειώδεις χρόνος. Επίσης αναμφίβολα ωστόσο, η σταδιακή αποδέσμευση των δυνάμεων κατά τα
προειρημένα απαιτεί στοιχειώδη τμηματική υλοποίηση ούτως ώστε με το πλήρωμα του χρόνου, όλα να είναι έτοιμα και με ξεκάθαρη φιλοσοφία αποστολής.

Δυστυχώς, μέχρι τούδε η πραγματικότητα παραμένει αναλοίωτα στρεβλή, παρά τα όσα διατύπωσε ο υπουργός στο πλαίσιο των εξαγγελιών για την αντιμετώπιση της φαγέδαινας της εγκληματικότητας και την στροφή του αστυνομικού στρατηγικού σχεδιασμού από τη φύλαξη στόχων και προυχόντων, στην συνταγματική υποχρέωση της ασφάλειας του πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, την προηγούμενη μόλις νύχτα και μέσα σε 3 μόλις ώρες, 5 άτομα οπλισμένα με μαχαίρια έκαναν ... περίπατο στην περιοχή του Φιλοππάπου πραγματοποιώντας 3 ληστείες. Και η αναφορά γίνεται για μια περιοχή που αποτελεί εκ των πραγμάτων πόλο έλξης πολυσύνθετου εθνοτικά τουριστικού πληθυσμού.   

Και όπως επίσης σημειώνουν έγκυρες πηγές του bloko.gr, οι περιπολίες της ΟΠΚΕ που επί τούτου και για το σκοπό αυτό, της αποτροπής δηλαδή των επιθέσεων σε περιπατητές και τουρίστες, είχαν διατεθεί στα χαρτιά, η μία αποδεσμεύτηκε για την φύλαξη του ... ΑΤ Εξαρχείων και η δεύτερη για φύλαξη της αμερικάνικης πρεσβείας, ενώ άλλη μία έκανε ολονυχτία στο σπίτι του αμερικάνου πρέσβη.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, η ΟΠΚΕ της δυτικής Αττικής ήταν απασχολημένη σε φύλαξη στόχου στον Ασπρόπυργο. Τοσο καλά...


του Γιώργου Καραϊβάζ