12 Απριλίου 2018

Posted: 12 Apr 2018 12:22 AM PDT
Στο bloko.gr σχεδόν το τελευταίο μήνα αφιερώσαμε άρθρα και πληροφορίες για την φαγέδαινα στο σώμα της αστυνομίας που συνιστά η φύλακη των στόχων και η ακινητοποίηση των
δυνάμεων κρούσης της ΕΛΑΣ (ΟΠΚΕ- ΔΙΑΣ) σε στατικές φυλάξεις.

Και σημειώναμε μεταξύ άλλων, ότι χάθηκε ο συνταγματικός προσανατολισμός σύνθεσης και καθήκοντος που οιονεί ήταν υπέρ της ασφάλειας του πολίτη. Καταγράψαμε  τα σημεία εγκιβωτισμού των αστυνομικών και των δύο ομάδων και στηλιτεύσαμε το γεγονός της φύλαξης υπουργών με ευάριθμους (πολύ πέραν του αυτονόητου) αστυνομικών, που αντιστοιχούν στη δύναμη δύο και τριών αστυνομικών τμημάτων, οι περιοχές αρμοδιότητας των οποίων σφαδάζουν υπό το άγος της εγκληματικότητας που απειλεί τη ζωή και την περιουσία του πολίτη. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, γίναμε αγωγός της αγανάκτησης που ξεχείλιζε από αξιωματικούς και χαμηλόβαθμους για τη μετατροπή της αστυνομίας σε σεκιούριτι φύλαξης πολιτικών, οικονομικών παραγοντων, δικαστικών και δημοσιογράφων.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι επιτέλους σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση από τον κ. Τόσκα για τη γενναία αποδέσμευση αστυνομικών- κατά συνθήκη ορντινάτσες από προνομιούχους primus inter pares μέσα στην κοινωνία των πολιτών και αυτή τη φορά φαίνεται ότι επικοδόμημα δεν θα είναι σαθρό όπως όλες τις προηγούμενες, που η αποδέσμευση αποδείχτηκε εφήμερη φενάκη.

Και σ' αυτό ο κ. Τόσκας διαθέτει πλέον έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο. Τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί ποιος θα μπορέσει λόγο αντίδρασης όταν το επίχειρημα είναι ότι ο τέταρτος κατά σειρά πολιτειακός παράγοντας αποδεσμεύει το 20% της προσωπικής φρουράς του και 40 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ από τη φύλαξη του πολιτικού γραφείου του και αυτών του κόμματος;

Σήμερα λοιπόν αναμένεται η ανακοίνωση από τον κ. υπουργό της αποδέσμευσης μεγάλου αριθμού αστυνομικών από στόχους και μέτρα και αύριο η φυσική ηγεσία θα παρουσιάσει στο σύνολο του το ανακαθορισμένο από τη ΓΑΔΑ σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου και των περιοχών με αυξημένα ποσοστά ενδημικής και μη εγκληματικότητας.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_
Posted: 12 Apr 2018 12:20 AM PDT
Προβληματισμός για το κόστος και όχι για το σενάριο ή τις καμουφλαρισμένες προκλήσεις που πιθανώς φορτίσουν περισσότερο την ηλεκτρισμένη συγκυρία υπάρχει
στο Ελληνικό Πεντάγωνο για την επικείμενη, μεγάλης κλίμακας αποβατική άσκηση «Efes» των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως τόνιζαν στο OnAlert υψηλόβαθμες πηγές του ΥΠΕΘΑ τα "ελληνικά μάτια" που θα είναι στραμμένα στην περιοχή σημαίνουν επιπλέον πόρους, ανθρώπινους και μη, για την κινητοποίηση των απαραίτητων δυνάμεων. Σε καμμία περίπτωση όμως, όπως τόνιζαν, αυτό δεν υποδηλώνει οποιαδήποτε μορφής ανησυχία, ή όπως τόνιζαν αλλαγή του επιπέδου ετοιμότητας.

Σύμφωνα με την προναγγελία της άσκησης στην οποία θα βγει η Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου, δεσμεύονται δυο μεγάλες στα δυτικά τουρκικά παράλια, για το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, με αιχμή των αποβατικών σεναρίων τη χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από τη Χίο.  Στην άσκηση που είναι ετήσια και ως εκ τούτου προγραμματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, ενώ ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν στην «Efes» θα συμμετάσχουν κι ξένες δυνάμεις.

Όπως έγινε γνωστό την άσκηση «Efes» αφορούν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.Το ίδιο χρονικό διάστημα η Τουρκία αναφέρει πως κοντά στην περιοχή αυτή θα πραγματοποιεί το ίδιο χρονικο διάστημα πτήσεις και ιπτάμενο ραντάρ.

πηγή: onalert

_
Posted: 12 Apr 2018 12:01 AM PDT
Στη σύλληψη υπόπτου για διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO) προχώρησαν οι τουρκικές αρχές σε γιοτ που έφερε ελληνική σημαία, στη Μαρμαρίδα,
στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Ρόδο.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, πρόκειται για τον 48χρονο Μουράτ Ελμάς, ιμάμη
του «τρομοκρατικού δικτύου» του Γκιουλέν, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα.
Ο Ελμάς, συνεχίζει το πρακτορείο, ο οποίος δίδασκε θρησκευτικά στο δίκτυο των σχολείων του Γκιουλέν, σχεδίαζε να διαφύγει στην Ελλάδα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, που είχαν εγκατεστημένα το ByLock, κρυπτογραφημένη εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν και οι πραξικοπηματίες της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2016, ενώ πλαστές ταυτότητες εντοπίστηκαν στην κατοχή των υπόλοιπων πέντε συλληφθέντων.

Η σύλληψη του Ελμάς, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, θεωρείται σημαντική για την εξάρθρωση του τοπικού δικτύου της οργάνωσης του ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ο 48χρονος ιμάμης είχε τοποθετηθεί στην περιοχή της Σαμψούντας το 2015 από το δίκτυο του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, FETO.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση και από τους ανακριτικούς υπαλλήλους του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα από τις έρευνες που διενεργήθηκαν μετά από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, προέκυψε ότι δύο Τούρκοι υπήκοοι που αφίχθησαν διαδοχικά στο νησί της Ρόδου με καταμαράν από το Μαρμαρίς την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο, επισκέφθηκαν γνωστό ημεδαπό πράκτορα μίσθωσης ιστιοπλοϊκών σκαφών και ζήτησαν να μισθώσουν ένα σκάφος προκειμένου να μεταβούν στην Σύμη.

Ο πράκτορας, αφού ήλεγξε τα στοιχεία τους και έλαβε άδεια από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για τον απόπλου του σκάφους, που μίσθωσε με προορισμό την Σύμη, διαπίστωσε κι εκείνος με έκπληξη και αγανάκτηση, ότι έπεσε θύμα απάτης από τους Τούρκους.

Εν αγνοία του χρησιμοποίησαν παράνομα το ιστιοφόρο για να μεταβούν στο Μαρμαρίς και να παραλάβουν τον 48χρονο με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το σκάφος του!!

Σημειώνεται ότι κι αυτό το σκηνικό έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη δύσκολη ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, την ώρα που για περισσότερο από ένα μήνα βρίσκονται στις φυλακές
Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.
Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα συμβάν στο οποίο φυσικά η Ελλάδα δεν έχει καμία ανάμειξη, η Τουρκία πρόκειται να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο εξαπολύοντας νέα «βέλη» κατά της χώρας μας ότι υποθάλπει «τρομοκράτες», όπως αποκαλεί τα στελέχη του FETO.

Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της υπόθεσης και η εξέλιξή της αναμένεται να κορυφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες τόσο από την Άγκυρα όσο και από τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Σημειώνεται επίσης ότι το περιστατικό συμπίπτει χρονικά με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Γκιουλέν και άλλων επτά προσώπων από τις τουρκικές αρχές, που τους κατηγορούν για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα το 2016

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, η Τουρκία διέταξε να συλληφθεί ο μουσουλμάνος ιερωμένος για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία το 2016, μία ημέρα πριν την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη χώρα.
Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας

Η δολοφονία του Αντρέι Καρλόφ είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, καθώς ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τον πυροβόλησε και τον σκότωσε ενώ μιλούσε στα εγκαίνια μιας έκθεσης στην Άγκυρα, το Δεκέμβριο του 2016.

Ο ένοπλος πυροβόλησε φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και «Μην ξεχνάτε το Χαλέπι», αναφερόμενος προφανώς στην ανάμιξη της Ρωσίας στη γειτονική Συρία. Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου από αστυνομικούς.
Ο Ερντογάν «φορτώνει» τη δολοφονία στο κίνημα Γκιουλέν.

Ο Ερντογάν κατηγορεί το κίνημα του Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία, όπως φυσικά και πίσω από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ο Γκιουλέν, που έχει αυτοεξοριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1999, αρνείται τις κατηγορίες και έχει καταδικάσει την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με τη Haberturk, οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη των οκτώ καθώς, όπως υποστηρίζουν, η δολοφονία πραγματοποιήθηκε με δικές τους εντολές.

Μέχρι τώρα οι αρχές έχουν συλλάβει επτά άλλους, περιλαμβανομένων τριών αστυνομικών, σε σχέση με τη δολοφονία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Κανείς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια από το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Ο ένοπλος ήταν από το Σόκε της νοτιοδυτικής Τουρκίας, που θεωρείται από τις πιο κοσμικές περιοχές της χώρας. Ο πατέρας του είπε πως η συμπεριφορά του γιου του άρχισε να αλλάζει όταν σπούδαζε στην αστυνομική ακαδημία όπου έγινε θρησκόληπτος, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί τότε στα ΜΜΕ.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

_
Posted: 11 Apr 2018 11:42 PM PDT


Ζούμε σε μία τεχνολογικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όπου υπάρχει μια πολύ μεγάλη αύξηση του αριθμού και της ποικιλίας των πηγών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Οι πηγές αυτές περιλαμβάνουν οθόνες που σχετίζονται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, όπως τα ρούτερ στο σπίτι για το ίντερνετ.

Αν και αυτές οι συσκευές έχουν κάνει τη ζωή μας πιο πλούσια, πιο ασφαλή και πιο εύκολη, συνοδεύονται και από ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που οφείλονται σε εκπομπές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ΗΜΠ). Μία τέτοια ανησυχία είναι και η λεγόμενη αλλεργία στο Wi-Fi, δηλαδή η αλλεργία στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που εκπέμπει ασύρματα το ρούτερ.

Αλλεργία στο Wi-Fi: Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες για μια σειρά από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την έκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτά τα προβλήματα έχουν ονομαστεί αλλεργία στο Wi-Fi.


Ενώ ορισμένα άτομα αναφέρουν ήπια συμπτώματα και απλά φροντίζουν να αποφεύγουν τα πεδία αυτά όσο καλύτερα μπορούν, άλλοι αναφέρουν τόσο σοβαρά συμπτώματα, ώστε δεν μπορούν να εργαστούν και αναγκάζονται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Αυτή η υποτιθέμενη ευαισθησία στα ΗΜΠ γενικά ονομάζεται «ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία» ή EHS (electromagnetic hypersensitivity).
Τι είναι η ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία;

Η EHSχαρακτηρίζεται από μια ποικιλία από μη ειδικά συμπτώματα, τα οποία όσοι τα έχουν εκδηλώσει τα αποδίδουν στην έκθεσή τους σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Τα πιο κοινά από αυτά τα συμπτώματα είναι:

  • Δερματολογικά:ερυθρότητα, τσούξιμο και αίσθηση καύσου
  • Νευρασθενικά:κόπωση, δυσκολία συγκέντρωσης, ζάλη, ναυτία, αίσθημα παλμών της καρδιάς και πεπτικές διαταραχές
Τα συμπτώματα της EHS μοιάζουν με εκείνα ενός συνδρόμου, γνωστού ως πολλαπλή χημική ευαισθησία (multiple chemical sensitivity– MCS), μια άλλη διαταραχή που σχετίζεται με τη χαμηλού επιπέδου περιβαλλοντική έκθεση σε χημικές ουσίες. Τόσο η EHS, όσο και η MCSχαρακτηρίζονται από μια σειρά μη-ειδικών συμπτωμάτων που δεν έχουν εμφανή τοξικολογική ή φυσιολογική βάση, αλλά ούτε έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή.
Ένας πιο γενικός όρος για την ευαισθησία σε περιβαλλοντικούς παράγοντες είναι η Ιδιοπαθής Περιβαλλοντική Δυσανεκτικότητα (Idiopathic Environmental Intolerance– ΙΕΙ). Περιγράφει επί της ουσίας συμπτώματα άνευ χημικής αιτιολογίας και ανοσολογικής ευαισθησίας, ενώ ενσωματώνει μια σειρά από διαταραχές που μοιράζονται παρόμοια μη-ειδικά ιατρικώς ανεξήγητα συμπτώματα, που επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους.


Το συμπέρασμα του ΠΟΥ

Η ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία (EHS) χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία μη-ειδικών συμπτωμάτων, που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα είναι σίγουρα πραγματικά και μπορεί να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ως προς τη σοβαρότητά τους. Όποια και αν είναι η αιτία, η EHS μπορεί να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στην καθημερινότητα του ασθενούς.
Η EHS δεν έχει σαφή διαγνωστικά κριτήρια και δεν υπάρχει επιστημονική βάση για να συνδέσει τα συμπτώματα αυτά με την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Επίσης, η EHS δεν είναι μια ιατρική διάγνωση, ούτε είναι σαφές ότι αποτελεί ένα ενιαίο ιατρικό πρόβλημα.


Τι να κάνουν οι γιατροί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Η θεραπεία των προσβεβλημένων ατόμων θα πρέπει να επικεντρωθεί στα συμπτώματα υγείας και την κλινική τους εικόνα και όχι στο τι θεωρεί ο ίδιος ο ασθενής ως ανάγκη για τη μείωση ή την εξάλειψη των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο χώρο εργασίας του ή στο σπίτι του. Αυτό απαιτεί:

  1. Ιατρική αξιολόγησηγια τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τυχόν ειδικών καταστάσεων που μπορεί να ευθύνονται για τα συμπτώματα
  2. Ψυχολογική αξιολόγησηγια τον εντοπισμό εναλλακτικών ψυχιατρικών/ψυχολογικών καταστάσεων που μπορεί να ευθύνονται για τα συμπτώματα αυτά
  3. Αξιολόγηση στο χώρο εργασίας και στο σπίτι για τους πιθανούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στα συμπτώματα. Αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη ρύπανση του αέρα στο χώρο, τον υπερβολικό θόρυβο, τον κακό φωτισμό (π.χ. φως που τρεμοπαίζει) ή άλλους εργονομικούς παράγοντες. Η μείωση του στρες και άλλες βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας μπορεί να είναι ενδεδειγμένα.
Για τα άτομα με μακράς διαρκείας συμπτώματα και σοβαρά μειονεκτήματα από την «αλλεργία στο W-Fi», η θεραπεία θα πρέπει να επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των συμπτωμάτων και των λειτουργικών προβλημάτων στην καθημερινότητα του ατόμου. Αυτό πρέπει να γίνει σε στενή συνεργασία με ειδικό γιατρό (για την αντιμετώπιση των ιατρικών και ψυχολογικών πτυχών των συμπτωμάτων) και ενός ειδικού σε θέματα περιβαλλοντικής υγείας (για τον εντοπισμό και, εάν είναι απαραίτητο, τη μείωση εκείνων των παραγόντων στο περιβάλλον του ασθενούς, που είναι γνωστό ότι έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του).

Πηγή: iatropedia.gr
_
Posted: 11 Apr 2018 11:23 PM PDT
Ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού που φιλοξενείται στο λιμάνι του Βόλου δεν πληρώνει τους τελευταίους έξι μήνες. Το ποσό είναι μικρό για τα δεδομένα του,
αλλά φαίνεται πως ο συγγενής του εμίρη έπεσε σε δυσμένεια και δεν απολαμβάνει τα ευεργετήματα των επιδομάτων, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές που δημιουργεί.

Αίτημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, αποφάσισε να υποβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, προκειμένου να απαγορευτεί ο απόπλους της θαλαμηγού «AL DIRIYAH», σημαίας Σαουδικής Αραβίας λόγω οφειλών.

Στη σχετική απόφαση περιλαμβάνεται έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, έγγραφο του ΟΛΒ προς τον ναυτικό πράκτορα της θαλαμηγού καθώς κι έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας με το οποίο γίνεται δεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία η Λιμενική Αρχή δύναται να απαγορεύει τον απόπλου πλοίου, που βαρύνεται με τέλη και δικαιώματα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα κ.

Η θαλαμηγός «AL DIRIYAH» είναι 80 μέτρων και απασχολεί 35 άτομα πλήρωμα.

Πηγή: οnlarissa με πληροφορίες από e-thessalia.gr_
Posted: 11 Apr 2018 11:04 PM PDT
Στο πρόσφατο περιστατικό στη νησίδα Ρω αναφέρθηκε, με τον δικό του τρόπο, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Η τοποθέτησή του συνοδευόταν από τα συγχαρητήριά του προς τον Διοικητή και την φρουρά της Ρω και από τη διαπίστωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα εξαιρετικό επίπεδο νέων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

"Επειδή στα ΜΜΕ εκφράζονται διαρκώς απο ειδικους και μη, υποκειμενικές αποψεις για το γεγονός στη ν. Ρω, νομιζω οτι πέρα απο τις προσωπικές αποψεις του καθενός, και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα στρατιωτικά τμήματα στις νησίδες-βραχονησίδες εξουσιοδοτουνται να κάνουν χρήση του οπλισμού τους εκτελώντας προειδοποιητικές βολές προς αναχαίτιση οποιασδήποτε προσπάθειας αποβίβασης απο τον αέρα ή την θάλασσα" γράφει στο μήνυμά του στο Facebook ο κ. Κωσταράκος και προσθέτει:

"Οι υπερασπιστές των νησιών δεν μπορούν να αξιολογήσουν ποιος παραβιάζει ή όχι τον εθνικό εναέριο χώρο. Και ούτε τους ενδιαφερει. Φυλάνε το νησί και απαγορεύουν την αποβίβαση σε οποιονδήποτε δεν ειναι εξουσιοδοτημένος γιαυτό απο αέρα η θάλασσα, η δεν προσεγγιζει με εμφανή τροπο χωρίς να κρύβεται ή να προσπαθεί να αποφύγει τον εντοπισμο και την αναγνώριση. Συνεπώς συγχαρητήρια στη φρουρά και στο Δκτή της που έκαναν το καθήκον τους οπως προβλέπεται και οπως ζητάμε απ αυτούς να κάνουν. Εχουμε και πρέπει να εχουμε νέους Αξκούς και Υπξκούς σωστά εκπαιδευμένους με δυνατότητα άμεσης λήψης αποφασεων στρατηγικού πλεον επιπέδου, που ενεργουν αμεσα και αποφασιστικά, με την απαραίτητη πρωτοβουλία, μέσα στο σωστό θεσμικό πλαίσιο και σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές".

Μιχαήλ Κωσταράκος - ανάρτηση - facebook - Ρω

πηγή: ant1news.gr
_
Posted: 11 Apr 2018 10:57 PM PDT

Η μισθολογική αναπροσαρμογή των εισοδημάτων των αστυνομικών μπορει ν' απέφερε στην συντριπτική πλειοψηφία περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων και ακόμη
μεγαλύτερη σύγκλιση προς τα οικονομικά όρια της φτώχειας.

Ο μονεταρισμός όμως που προέκυψε μέσα από την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό βαθμό δεν ήταν για όλους επιβλαβείς. Και μπορεί το επίδομα της ΕΚΑΜ να καταργήθηκε και ακόμη να διερευνάται τρόπος και μέθοδος για την επαναφορά του, όσοι όμως διατήρησαν το κεκτημένο του επιδόματος, το είδαν να εκσφενδονίζεται προς τα πάνω.

Χαρακτηριστικότερο των παραδειγμάτων οι αστυνομικοί της Βουλής, που εξαιτίας της ενσωμάτωσης του ειδικού επιδόματος στο βασικό μισθό, είδαν το κατοχυρωμένο επίδομα να υπερίπταται, με αποτέλεσμα αναλόγως βαθμού, να πάρει μια προσαύξηση από 120 μέχρι και 250 ευρώ. Φυσικά κανείς δεν το διεκδίκησε, όμως αποτελεί δείγμα κι αυτό της ακατανόητης πολλές φορές διάκρισης που προκύπτει από την εφαρμογή ενός οιονεί επεξεργασμένου νόμου. Απόρροια δε αυτής της κατάστασης μισθολογικής ανισσοροπίας, είναι η κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων και συνακόλουθα των πιέσεων για απόσπαση αστυνομικών στη δύναμη της φρουράς.

Η ίδια πάνω κάτω κατάσταση δημιουργήθηκε και με το ειδικο επίδομα που απολαμβάνουν οι αδιάφθοροι.


του Γιώργου Καραϊβάζ


_
Posted: 11 Apr 2018 10:45 PM PDT
«Το κλειδί για επίλυση του ονοματολογικού είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός και η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όχι σάπιους, αλλά συμβιβασμούς που θα κερδίσουν και οι δυο
πλευρές», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

«Και συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα, ότι και οι δυο πλευρές θα πρέπει να έχουν κέρδη. Ελπίζω να έχει γίνει αυτό κατανοητό από όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης και να έχουμε θετικές εξελίξεις», είπε.

«Το συμφέρον όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα και να απομακρυνθούν όλα τα προβλήματα», απάντησε ο κ. Ντάτσιτς. Η Σερβία, όπως είπε, έχει μεγάλη κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λάθος της χώρας του να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα. Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στη Σερβία δεν ήταν η κατάλληλη, ενώ προσφέρθηκε η χώρα του να φιλοξενήσει ενδεχόμενη συνάντηση των δυο πλευρών.

πηγή: the toc

_
Posted: 11 Apr 2018 10:26 PM PDT
Σε δομές φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Αττική πρόκειται να μεταφερθούν άμεσα οι 42 εκ των 66 μεταναστών που εντοπίστηκαν την περασμένη Δευτέρα σε ιστιοφόρο,
ανοικτά της Γλύφας, στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ιωσήφ - Ναμπίλ Μοράντ «οι 42 αυτοί μετανάστες διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και για αυτό, όπως με ενημέρωσαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα μεταφερθούν με λεωφορείο στην Αττική».

Όσον αφορά στους υπόλοιπους 24 μετανάστες, αφού ολοκληρωθεί η ταυτοποίησή τους από την Αστυνομία, θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

Σχετικά με τη φιλοξενία των μεταναστών αυτές τις ημέρες, ο Ιωσήφ - Ναμπίλ Μοράντ, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «προσπαθήσαμε να τους στηρίξουμε παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία για τη διαμονή τους, όπως φαγητό, γάλα, νερό και κουβέρτες, σε συνεργασία με επιχειρηματίες της περιοχής».

Στο μεταξύ, με αφορμή το περιστατικό εντοπισμού των μεταναστών που ήθελαν να φύγουν από την χώρα με ιστιοφόρο, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης θέτει το ζήτημα της απόπειρας παράνομης διακίνησης, μέσω ακτών της Ηλείας.

Ειδικότερα, όπως λέει «όσο θα δυσκολεύονται οι μετανάστες να περάσουν από άλλα σημεία, τόσο οι διακινητές θα ψάχνουν να βρουν νέα σημεία, όπως η περιοχή μας, που διαθέτει μια πολύ μεγάλη ακτογραμμή.»

Για αυτό ζητά «να ενισχυθούν η αστυνομία και το λιμενικό, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε μέσα» προκειμένου, όπως πρόσθεσε «να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έχει ζητήσει από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής «να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε σημείο διακίνησης».

Να σημειωθεί, αναφορικά με το ζήτημα της απόπειρας διακίνησης μεταναστών μέσω ακτών της Δυτικής Ελλάδας έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούν αστυνομία και λιμενικό, περίπου 400 μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης διακίνησης.

πηγή: enikos

_
Posted: 11 Apr 2018 10:07 PM PDT
 Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος για τον Συνήγορο του Πυροσβέστη
 
Συνάδελφοι
Τέσσερα χρόνια πριν, Φεβρουάριο του 2014, όταν προοωθείτο η τελευταία μεγάλη νομοθετική αλλαγή στα εσωτερικά του Πυροσβεστικού Σώματος, η ΕΑΠΣ στις πολύπλευρες παρεμβάσεις της, κατόρθωσε να προωθήσει συγκεκριμένη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία,   «το πυροσβεστικό προσωπικό,  όταν  θα του  ασκείται ποινική δίωξη για αδικήματα που του αποδίδονται ότι τέλεσε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα ταύτης,  να παρέχεται η δυνατότητα υπεράσπισης ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων». (http://eapsgr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_27.html)
Η συγκεκριμένη ρύθμιση  περιλήφθηκε τελικά στο Ν.4249/2014, και η εφαρμογή της απαιτούσε την έκδοση από την πολιτική ηγεσία μας, σχετικού Π.Δ. το οποίο όμως εδώ και τέσσερα χρόνια αγνοείτο.
Η Ένωσή μας με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις έθετε το ζήτημα τόσο στις πυροσβεστικές όσο και πολιτικές ηγεσίες μας.
Τελικά μετά από 4 ολόκληρα χρόνια,  με το Π.Δ. 27/2018 στο Φ.Ε.Κ. 57 της 26/3/2018, η πρόταση της ΕΑΠΣ γίνεται πραγματικότητα.

Με το Π.Δ. καθορίζεται ότι το  « Δημόσιο προκαταβάλλει τα έξοδα υπεράσπισης στο στάδιο της προδικασίας και ενώπιον των Δικαστηρίων του πυροσβεστικού προσωπικού και των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, κατά των οποίων ασκείται ποινική δίωξη για αδικήματα που τους αποδίδονται ότι τέλεσαν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα ταύτης. Τα έξοδα καλύπτουν την αμοιβή του συνηγόρου της επιλογής του κατηγορουμένου για την παράσταση αυτού σε όλα τα στάδια της προδικασίας και ενώπιον
των δικαστηρίων όλων των βαθμών, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο της καθοριζόμενης κάθε φορά αμοιβής, όπως αυτή προσδιορίζεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α’ 208), όπως ισχύει, και ειδικότερα στα
άρθρα 58 και 63 αυτού. Η προκαταβολή των παραπάνω εξόδων στον εκάστοτε κατηγορούμενο πραγματοποιείται με την από μέρους του προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας. Το πυροσβεστικό προσωπικό που λαμβάνει προκαταβολή εξόδων υπεράσπισης σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, δε δύναται να υπαχθεί στις ρυθμίσεις του π.δ. 15/2007 (Α’ 11).»
Στο εν λόγω Π.Δ.  καθορίζονται επίσης οι «Προϋποθέσεις» καθώς και η «διαδικασία  και τα δικαιολογητικά»  που απαιτούνται.
 Συνάδελφοι
Έστω και μετά από μια τετραετία, η έναρξη λειτουργίας του θεσμού είναι σημαντικό. Η Ένωσή μας νιώθει δικαιωμένη για την κατάκτηση αυτή, μιας και όπως καλά ξέρουν δεκάδες μέλη της, αποτελούσε το μόνο «συνήγορο» στις εξαιρετικά δύσκολες αυτές στιγμές.

Θα πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε παρά την πολυετή "μελέτη" της έκδοσης του συγκεκριμένου Π.Δ. από την πρώτη ανάγνωση, ανακύπτουν μια σειρά ερωτημάτων άνευ εμφανούς απάντησης, τα οποία θα εξειδικευτούν με  νεώτερη παρέμβαση της ΕΑΠΣ
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Για το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ
Ο Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Σταμούλης
Αναστάσιος Μανιάτης

_
Posted: 11 Apr 2018 09:48 PM PDT
Φύλακας άγγελος έγινε για μία γυναίκα με ειδικές ανάγκες ο σκύλος της καθώς με τα γαβγίσματα του την ξύπνησε έγκαιρα λίγο πριν καεί ζωντανή όταν το σπίτι της τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην Ξάνθη, επί της οδού Χρυσοστόμου, την Κυριακή του Πάσχα, πιθανόν από βραχυκύκλωμα. Μέσα στο σπίτι υπήρχε και μία φιάλη υγραερίου η οποία από τις φλόγες εξερράγη.

Στο σπίτι ζούσε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μαζί με την κόρη τους, άτομο με ειδικές ανάγκες. Την ώρα της πυρκαγιάς στον πάνω όροφο βρισκόταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων και στον κάτω όροφο η κόρη τους που κοιμόταν. Ο σκύλος της οικογένειας, που βρισκόταν στην αυλή, πήδηξε από το παράθυρο στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η γυναίκα και άρχισε να γαβγίζει προκειμένου να την ξυπνήσει. Τότε η γυναίκα κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι πριν να είναι πολύ αργά.

Οι γείτονες, που αρχικά είδαν μαύρους καπνούς να βγαίνουν από τη μονοκατοικία και στη συνέχεια φλόγες να ξεπηδούν από τα παράθυρα, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί σε άλλα σπίτια.

πηγή: enikos με πληροφορίες από xanthinea.gr


_
Posted: 11 Apr 2018 09:29 PM PDT

Ο Γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Συνδρεβέλης γράφει για τη σύλληψη δύο ατόμων που διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις στα Νότια Προάστια.Aξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής γιατί αποκλειστικά με το φιλότιμο τους προσπαθούν να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφαλείας ,που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο πολίτης αυτής της χώρας εξιχνιάζοντας την μια υπόθεση μετά την άλλη .

Άλλες δεκαεπτά (17) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν στην Νοτιοανατολική Αττική

Για τις περιπτώσεις αυτές συνελήφθησαν (2) δράστες, ημεδαπός και υπήκοος Ρουμανίας,

Δρούσαν συστηματικά, διαπράττοντας διαρρήξεις – κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στις περιοχές Αλίμου, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Βούλας, Βάρκιζας και Βάρης

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση.

Ας αντιληφθεί επιτέλους η Πολιτεία οτι δεν είναι εφικτή η Αστυνόμευση των περιοχών όμως με μοναδική συντροφιά το φιλότιμο.

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ


_
Posted: 11 Apr 2018 09:10 PM PDT

Κορύφωση του φαινομένου στην Κρήτη και την Αθήνα «βλέπουν» οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου
Την επανεμφάνισή της κάνει από σήμερα στη χώρα μας η αφρικανική σκόνη.
 

Το νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης αναμένεται ότι θα κορυφωθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου στο Ηράκλειο Κρήτης και την Παρασκευή και το Σάββατο 13-14 Απριλίου στην Αθήνα. Οι εκτιμήσεις προέρχονται από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteoτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

 

Με βάση τα μοντέλα πρόβλεψης, στην Αθήνα, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.

 

Στο Ηράκλειο η μεγαλύτερη συγκέντρωση σκόνης (πάνω από 240 μικρογραμμάρια σκόνης ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης. Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένονται σε ύψος 1.500 έως 3.000 μέτρα πάνω από το έδαφος.

 

Το φαινόμενο δεν θα έχει την ένταση του Μαρτίου

 

Το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του ΕΑΑ, η συγκέντρωση σκόνης που αναμένεται τις επόμενες μέρες, δεν θα έχει πάντως την ίδια ένταση με αυτή του Μαρτίου, αν και στις νοτιότερες περιοχές της χώρας συνιστάται η αποχή από εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες.

 

Πηγή: seleo


_
Posted: 11 Apr 2018 08:51 PM PDT

Aπό το ekathess.gr


Πώς γίνεται να δηλώνεις ‘’ακομμάτιστος’’ συνδικαλιστής και να υπηρετείς στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης;

 

Επίσης, πώς γίνεται να παίρνεις απόσπαση στην ΕΥΠ αρχές Μαΐου του 2017, λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του Μισθολογίου που μας πετσόκοψε…

 

Πώς γίνεται να υπηρετείς σε βουλευτές του Κυβερνόντος κόμματος;

 

Και όλα αυτά από άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα που διατυμπανίζει ότι είναι ‘’ακομμάτιστη’’ κατηγορώντας όλους τους άλλους για κομματικούς!!!

 

Επίσης πώς γίνεται αυτή η συνδικαλιστική ομάδα να ΜΗΝ συμμετείχε στο συλλαλητήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας;

 

Την ιδία ώρα που κομματικά στελέχη και τοπικοί δήμαρχοι καταδίκαζαν το συλλαλητήριο ως φασιστικό, ενώ ποτέ τους δεν έχουν καταδικάσει άλλες πορείες, αλλά εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους σε άτομα που υποπίπτουν σε έκνομες ενέργειες………