Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), κατόπιν αιτήματος της τελευταίας προκειμένου να εξεταστούν από κοινού τα κενά στα σχολεία, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Την απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η Άννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί αύριο με το δ.σ. στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας.
Χθες η Άννα Διαμαντοπούλου είχε ανακοινώσει ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην τοποθέτηση αναπληρωτών, καθώς έχουν εξασφαλισθεί κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Οικονομικών οι σχετικές πιστώσεις. Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη υπεράριθμων εκπαιδευτικών.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας για τις μετακινήσεις προσωπικού και τις αποσπάσεις τόνισε: "Έχουμε νομοθετήσει από τον περασμένο Μάιο ώστε να έχουν οι διευθυντές Εκπαίδευσης τη δυνατότητα να μετακινούν προσωπικό μέσα σε ένα νομό, αλλά και οι περιφερειακοί διευθυντές να μετακινούν προσωπικό από νομό σε νομό. Σε αυτές τις μετακινήσεις θα πάρουμε υπόψη μας τα οικογενειακά δεδομένα του κάθε εκπαιδευτικού. Θα προσπαθήσουμε να μη διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε οικογένειες από τις από τις αποσπάσεις και μετακινήσεις. Θα ληφθούν βεβαίως υπόψη στις μετακινήσεις και τα κοινωνικά κριτήρια. Ωστόσο, η φράση ''πρώτα ο μαθητής και πρώτα η μαθήτρια'' σημαίνει ότι οι ανάγκες του σχολειού είναι πρώτες και μετά έρχονται οι ανάγκες που έχουμε οι συντελεστές της Εκπαίδευσης, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί".
Σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι θα εφαρμοσθεί η εγκύκλιος του 2005, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχουν 25 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και έως 30 μαθητές στη Δευτεροβάθμια.
"Από εκεί και πέρα τα περί πολύ μεγάλων τμημάτων δεν αληθεύουν. Με γνώση ότι τα πράγματα είναι δύσκολα επιχειρούμε, χωρίς να αλλοιώσουμε την εγκύκλιο του αριθμού των μαθητών, χωρίς να αλλάξουμε τις εργασιακές σχέσεις των καθηγητών και των δασκάλων, να εφαρμοστεί ο νόμος και να εξαντληθούν τα περιθώρια της αξιοποίησης του δυναμικού που έχουμε. Οι Έλληνες γονείς και κυρίως οι μαθητές δεν θα βιώσουν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι βίωναν όλα αυτά τα χρόνια που δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία.", πρόσθεσε.