16 Δεκεμβρίου 2016

EgyptAir - Ανατροπή: Βρέθηκαν ίχνη εκρηκτικών στα θύματα!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ - H Αιγυπτιακή Υπηρεσία ΠολιτικήςΑεροπορίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν ίχνη από εκρηκτικές ουσίες πάνω στά λείψανα των θυμάτων της πτήσης ΜS804 της Egypt Air, που συνετρίβη στην Μεσόγειο τις πρωινές ώρες της 19ης Μαίου 2016.
Αυτό ανέφερε στην 
σελίδα του στο Facebook ο Μανούσος Τραχαλάκης. Air Safety Investigator . Σύμφωνα με όσα γράφει ο εντοπισμός αυτός φαίνεται να επιβεβαιώνει την θεωρία ότι η συντριβή, η οποία σκότωσε όλα τα 66 άτομα του μοιραίου αεροσκάφους, προκλήθηκε τελικά από έκρηξη.

Μετά την ανακοίνωση αυτή , οι Αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινά πλέον ποινική /εγκληματολογική έρευνα για τη συντριβή της μοιραίας πτήσης MS804.

Το αεροσκάφος Airbus Α320 μετέφερε συνολικά σαράντα Αιγυπτίους, δεκαπέντε Γάλλους, δύο Ιρακινούς, δύο Καναδούς και έναν επιβάτη από Αλγερία, Βέλγιο, Βρετανία, Τσαντ, Πορτογαλία, Σαουδική Αραβία και Σουδάν.

Το αεροπλάνο πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο.

Οι διερευνητές των Αιγυπτιακών αρχών μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος έκανε μια αριστερή στροφή 90 μοιρών και στην συνέχεια έναν δεξιόστροφο κύκλο 360 μοιρών πριν προσκρούσει στην Μεσόγειο θάλασσα.

Από τη συντριβή, έχουν ήδη ανακτηθεί μικρά κομμάτια από συντρίμμια και ανθρώπινα λείψανα , ενώ το μεγαλύτερο μέρος του αεροπλάνου και τα πτώματα των θυμάτων πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τη θάλασσα.

Τον Ιούλιο, οι ειδικοί που εξέταζαν τον καταγραφέα συνομιλιών, αποκάλυψαν ότι ακούστηκε η λέξη “φωτιά” μέσα στο κόκπιτ λίγο πριν την συντριβή. Στο ίδιο συμπέρασμα συνηγορούν τόσο οι ενδείξεις από τον καταγραφέα των στοιχείων πτήσεως, τα στοιχεία που αναλύει η Airbus καθώς και η αιθάλη που έχει βρεθεί στα συντρίμμια του αεροσκάφους.http://www.onalert.gr/stories/egyptair-anatropi-brethikan-ixni-ekriktikwn-sta-thymata/53406