30 Ιανουαρίου 2017

ΑΞΟΝΑΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ 100 ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ. ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

lykos-soultanos

Τα βρήκαν αν και ποτέ δεν τα είχαν χάσει οι Τούρκοι με τους Βρετανούς ,αν και η στάση των Βρετανών σε κάποιους ειδικά στη Κύπρο τους έκανε να αναρωτιούνται εαν η Βρετανίδα  Πρωθυπουργός το ξέκοψε!
Δεν απάντησε σε ερώτηση για την Παραμονή ή όχι των Κατοχικών και Βρετανικών Στρατευμάτων στο νησί και δεν διέψευσε τους Τούρκους Αξιωματούχους που το ανέφεραν !
Tο Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τον Τούρκο Πρωθυπουργό Γιλντιρίμ και τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Μέι κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, η οποία ακολούθησε τη συνάντηση Μέι-Ερντογάν.
Σε ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε για το ποια είναι η θέση της όσον αφορά την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η Τερέζα Μέι απάντησε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που βλέπουμε τις διαπραγματεύσεις να έχουν προχωρήσει τόσο μακριά.
Θέλουμε να δούμε μία λύση η οποία θα διασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Κύπρου μακροπρόθεσμα, μία λύση που θα είναι καλή για όλο το λαό της Κύπρου και για αυτό θα εργαζόμαστε». Πρόσθεσε ότι το θέμα συζητήθηκε τόσο με τον  Γιλντιρίμ όσο και με τον Ερντογάν.
Αναφορικά με τη συζήτηση για το Κυπριακό, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι αντάλλαξε ιδέες με την κα Μέι. Είπε ότι η λύση πρέπει να είναι δίκαιη και βιώσιμη και ότι είναι σημαντικό οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι που ζουν στην Κύπρο να είναι ασφαλείς και οι εμπειρίες του παρελθόντος να μην επαναληφθούν.
«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον, επομένως οι εγγυήσεις ασφαλείας πρέπει να διατηρηθούν. Αυτό ήταν το μήνυμα που δώσαμε στην Πρωθυπουργό», είπε ο Γιλντιρίμ.
Βέβαια Σημαντικό  ρόλο έπαιξε η Στρατηγική απόφαση του Ερντογάν για Συμπαραγωγή  100 Μαχητικών με Βρετανική τεχνογνωσία στην Τουρκία, που θα εξασφαλίσει  χιλιάδες θέσεις εργασίας και για τους Βρετανούς τα πάντα είναι μπίζνες!
«Η BAE Systems και η TAI (Turkish Aerospace Industries) υπέγραψαν σήμερα ένα ‘πρωτόκολλο συμφωνίας’ που εγκαθιδρύει έναν συνεταιρισμό για την ανάπτυξη του φιλόδοξου συστήματος Turkish Fighter Programme TF-X», αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ
Στο θέμα αναφέρετε με εκτενές ρεπορτ’αζ και ο theguardian.
Theresa May signs £100m fighter jet deal with Turkey’s Erdoğan
Heather Stewart
Saturday 28 January 2017 14.30 GMT Last modified on Saturday 28 January 2017 16.04 GMT
Theresa May and Turkish president Recep Tayyip Erdoğan have signed a £100m commitment to build new fighter jets, in a deal Downing Street hopes will see Britain become Turkey’s leading defence partner.
Despite concerns about Erdoğan’s human rights record and the increasingly authoritarian tone of his government, which has locked up thousands of political dissidents and protestors, a Downing Street spokeswoman said the two issues – human rights and trade – were distinct.
Τώρα ίσως να κατάλαβαν οι Κύπριοι Πολιτικοί άνδρες τον ρόλο που έπαιξαν οι Βρετανοί που κατέβηκαν με τις ίδιες περίπου θέσεις στις διαπραγματεύσεις !
Την   ίδια ώρα η Ελλάδα Καλείται να αντιμετωπίσει μια άλλη κατάσταση αφού οι Πολιτικές αγκυλώσεις δεν οδήγησαν την χώρα σε μια στενότερη Συνεργασία με την  Ρωσική Πολεμική Μηχανή ,παραχωρώντας  μια βάση Ναυτική στο Αιγαίο!
Ούτε φαίνεται να προχωρά η Συμπαραγωγή ενός απο τα μοντέλα  του Καλάσνικοφ ως τυφέκιο εφόδου που θα άλλαζε τα δεδομένα στον Ατομικό Οπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων !
Με πληροφορίες από το veteranos.gr
makeleio.gr