14 Απριλίου 2017

Η Α. Φράγκου αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του SUNY Maritime College


Το SUNY Maritime College, η κρατική ναυτιλιακή ακαδημία της Νέας Υόρκης, θα αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα μια από τις πιο γνωστές γυναίκες στη ναυτιλιακή βιομηχανία κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής τίτλου σπουδών το Μαΐο του 2017 στο Μπρονξ.
Η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής ναυτιλιακής Navios Group, θα λάβει ένα τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα με την έναρξη της τελετής αποφοίτησης 300 περίπου απόφοιτων του ιστορικού κολεγίου στις 5 Μαΐου.
“Η Κυρία. Φράγκου είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και ηγέτης που έχει φτάσει τη Navios στην κορυφή της ναυτιλιακής βιομηχανίας”, δήλωσε ο υποναύαρχος. Michael Alfultis, πρόεδρος του SUNY Maritime. “Είναι ένα εξαιρετικό πρότυπο για τους αποφοίτους μας. Η κοινότητα του Maritime College είναι περήφανη για την αναγόρευση της σε επίτιμο διδάκτορα”.
Το τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα είναι η υψηλότερη μορφή ακαδημαϊκής αναγνώρισης στη Νέα Υόρκη και απονέμεται μόνο σε άτομα που θεωρούνται ότι είναι άριστοι στο αντικείμενο τους.
Η Navios Group είναι μια παγκόσμια ναυτιλιακή κοινοπραξία που ελέγχει 170 πλοία, καθώς και λιμάνια και τερματικούς σταθμούς στη Νότια Αμερική. Η Α. Φράγκου είναι μια πλοιοκτήτρια πέμπτης γενιάς, κόρη του μεγάλου Έλληνα εφοπλιστή καπετάν Νίκου Φράγκου, που έχει τη φήμη μίας από τις πιο καινοτόμου επιχειρηματίας του κλάδου.
Πρώτη φορά ακούστηκε το όνομα της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2004 όταν με κέρδη 200 εκατομμυρίων δολαρίων συγχώνευσε την εταιρεία της με τη Navios. Από τότε είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Group.
Υπό την ηγεσία της, o στόλος της Navios έχει αυξηθεί πάνω από 870% και η εταιρεία ελέγχει 170 πλοία, συμπεριλαμβανομένων τάνκερ, φορτηγών πλοίων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η Α. Φράγκου κατέχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Fairleigh Dickinson University και επίσης μεταπτυχιακό Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια.
e-naytilia