28 Αυγούστου 2012

Ομοσπονδία των ΗΠΑ προτείνει την Όλγα Σαραντοπούλου Πρόεδρο του νέου φορέα

012OS
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Ενώ επίκειται η συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κων. Τσιάρα, στις 6 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΑΕ Στ. Ταμβάκη, η οργανωμένη Ομογένεια άρχισε να ξεδιπλώνει τη δική της θέση τόσο για τα πρόσωπα που εκτιμά από το μέχρι σήμερα έργο τους ότι πρέπει να στελεχώσουν και να  διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο φορέα που θα δημιουργηθεί, σε αντικατάσταση του ΣΑΕ,  όσο και για τον φορέα καθεαυτό και τις στοχεύσεις που αυτός θα πρέπει να έχει.
Έτσι, μετά την μεγάλη τιμητική διάκριση που προσέφεραν πρόσφατα  οι Παναρκάδες Αμερικής στο Παγκόσμιο Αντάμωμά τους στην Ελλάδα, στην Γραμματέα του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου και την παράλληλη τιμητική διάκριση, επίσης στο πρόσωπό της, των Θεσσαλών (κατά το 4ο Αντάμωμά τους),  μία-μία οι μεγάλες οργανώσεις του απόδημου Ελληνισμού, άρχισαν να παρουσιάζουν την πρότασή τους στο πρόσωπο της Γραμματέως του ΣΑΕ για έναν νέο ηγετικό το ρόλο, αυτόν της Προέδρου, στον υπό σύσταση οργανισμό.
Από τους Παναρκάδες, τη σκυτάλλη παρέλαβε, μία άλλη Ομοσπονδία της Αμερικής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, η “U.S. HELLENIC HUNTING, FISHING & SHOOTING ASSOCIATION FOR ENVIRONMENTAL CONSERVATION”,με έδρα την Νέα Υόρκη.  Με ανοικτή επιστολή της με ημερομηνία 24 Αυγούστου 2012, προς την Δρ. κυρία Σαραντοπούλου, και κοινοποίηση στον Υφυπουργό Εξωτερικών  κ. Κων. Τσιάρα η “USHHFSAEC” προτείνει την κυρία Σαραντοπούλου για Πρόεδρο του υπό ίδρυση νέου φορέα στη θέση του ΣΑΕ.
Παράλληλα, με την ίδια επιστολή την οποία υπογράφει ο κ. Σπυρίδων Χριστοφοράτος, Γραμματέας της Ομοσπονδίας γίνεται γνωστό ότι η Ομοσπονδία έλαβε την απόφαση να προτρέψει τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τσιάρα στην ανάθεση των δημοσίων σχέσεων του νέου φορέως δια τον παγκόσμιο Ελληνισμό,  εις τον τέως συντονιστή του ΣΑΕ στις ΗΠΑ κ.Θεόδωρο Σπυρόπουλο.
Η απόφαση τόσο για την πρόταση ανάθεσης της Προεδρίας στην κυρία Σαραντοπούλου όσο και των δημοσίων σχέσεων στον Θόδωρο Σπυρόπουλο, ελήφθη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ΡΗΡ, κατά τη μηνιαία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της 21ης Αυγούστου 2012, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης.
Μάλιστα, η απόφαση ελήφθη -σύμφωνα με το σκεπτικό της Έκθεσης- προκειμένου να αξιοποιηθεί η προσωπικότητα της κυρίας Σαραντοπούλου, ”…ώστε να μπορεί να συνεχίσει το κοινωνικό της έργο στην επανασύνδεση  και άριστη αναδιοργάνωση  του παγκοσμίου Ελληνισμού”.
Σχετική εισήγηση έκανε, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος κ. Στυλιανός Μανής ο οποίος  ανέφερε επίσης και ότι “…ο νέος υπουργός, αρμόδιος για θέματα του παγκοσμίου Ελληνισμού, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, έχει την ωριμότητα σκέψεως δια την καταγραφή και αναδιοργάνωση  ώστε να ενταχθεί σε ένα νέο φορέα ο απανταχού Ελληνισμός, ιδιαιτέρως δε οι νεώτερες γενιές των Ελλήνων”.
“ Δια το λόγο αυτό -προστίθεται στην προς την κα Σαραντοπούλου επιστολή-  η Ομοσπονδία μας έλαβε την απόφαση να συστήσει εγγράφως και να προτρέψει τον κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα  ώστε να χρησιμοποιηθείτε στη νευραλγική θέση του Προέδρου του νέου οργανισμού”.
 Αναφορικά με την πρόταση για τον κ. Σπυρόπουλο επισημαίνεται στην επιστολή: “Η Ομοσπονδία μας έλαβε επίσης την απόφαση να προτρέψει τον κ. Τσιάρα στην ανάθεση των δημοσίων σχέσεων του νέου φορέως δια τον παγκόσμιο Ελληνισμό,  εις τον τέως συντονιστή του ΣΑΕ στας ΗΠΑ κ.Θεόδωρο Σπυρόπουλο, ο οποίος είναι σε θέση να δημιουργήσει την ηλεκτρονική πλοήγηση μέσω των μέσων μαζικής ενημερώσεως  επ’ ωφελεία του Ελληνισμού και ο οποίος , γνώστης της  ελληνικής ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχει τα εχέγγυα προσόντα δια τον σκοπό αυτό”.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, όπως πληροφορείται η ΡΗΡ,  υπήρξε συνάντηση της κυρίας Σαραντοπούλου με τους ηγέτες των εθνικοτοπικών μεγάλων οργανώσεων της Ομογένειας, σε ξενοδοχείο των Αθηνών, όπου συζητήθηκαν θέματα της οργάνωσης της Ομογένειας.
Η κυρία Σαραντοπούλου έχει ισχυρές διασυνδέσεις τόσο στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό Κόσμο.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση εκ μέρους των δύο προτεινομένων.