27 Αυγούστου 2012

Εκστρατεία για να μην αξιοποιηθεί το πετρέλαιο στην περιοχή της Κρήτης


Αντιδρούν οι κάτοικοι της Γαύδου στην προοπτική αξιοποίησης της περιοχής με την παραγωγή φυσικού αερίου και πετελαίου στην περιοχή της Κρήτης- αναμεσα με τη νήσο Γαύδο.
Κυκλοφόρησαν, έτσι “δημοσψήφισμα” ευελπιστώντας να προσελκύσουν τη σύμφωνη γνώμη πολλών Ελλήνων ώστε να ανατραπει η όποια πρόθεση εκ μέρους της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος στην περιοχή.
Το μήνυμα που απευθύνουν οι κάτοικοι της Γαυδου έχει ως εξής:
Γαύδος, Ελλάς, 21 Αυγούστου 2012
Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τo θέμα της παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στην Κρήτη και τη Γαύδο, το νοτιότερο νησί της Ευρώπης.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης από την κυβέρνηση της Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας, στηρίζεται από ανάλογα επιχειρήματα. Εμείς, οι κάτοικοι της Γαύδου, τα θεωρούμε λανθασμένα και, ως εκ τούτου, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την καταστροφή του τρόπου της ζωής μας.
Είναι άκρως ανησυχητικό κι επικίνδυνο να ξεκινήσουν γεωτρήσεις σε ζώνη σεισμικής δραστηριότητας. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των εργασιών. Ας θυμηθούμε τη Φουκοσίμα, όπου το πυρηνικό εργοστάσιο κατασκευάστηκε, παρόλο που ήταν ήδη γνωστή η περιοδικότητα της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Επομένως, η καταστροφή του εργοστασίου είχε συνυπολογιστεί στο σχέδιο κατασκευής και λειτουργίας του.
Η λεκάνη της Θάλασσας της Μεσογείου, η οποία σε αντίθεση με τον Κόλπο του Μεξικού, μοιάζει με λίμνη, θα μετατρέψει οποιοδήποτε τοπικό ατύχημα σε περιβαλλοντική καταστροφή στην κλίμακα ολόκληρης της Μεσογείου.
Η Γαύδος είναι η τελευταία γωνιά καταπράσινου παράδεισου στην Ευρώπη. Εδώ, η φύση δεν έχει αλλάξει ανεπανόρθωτα υπό την επίδραση της παγκόσμιας βιομηχανίας. Στο νησί μας έρχονται να ξεκουραστούν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, και το να μετατραπεί ένα τέτοιο μέρος σε βιομηχανική ζώνη, για λόγους αμφίβολων οικονομικών συμφερόντων, αποτελεί μη-ανθρωπιστική πράξη.
Δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο θα σώσει την οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, όσο κερδοφόρα κι αν αυτή αναμένεται. Είναι αδύνατο να αναστηλωθεί η ευρωπαϊκή οικονομία με μοναδικό δεκανίκι το φυσικό αέριο. Πιστεύουμε ότι η οικονομία οφείλει να υπηρετεί τους ανθρώπους κι δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τις ανάγκες της.
Γνωστοποιούμε τη γνώμη μας για το θέμα αυτό πριν από την έναρξη ερευνών για τους υπόγειους πόρους στην περιοχή μας, ώστε όταν προκύψουν προβλήματα, καμία κυβερνήση και κανείς εμπλεκόμενος δε θα είναι σε θέση να καταφύγει σε δικαιολογίες του τύπου “εμείς δε γνωρίζαμε τίποτα γι’ αυτό.”
Είναι επείγουσα ανάγκη:
1ον Να απαγορευθεί η εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
2ον Η Γαύδος και η Κρήτη να αναγνωριστούν και να προστατευτούν ως θησαυροί της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς.
3ον Όποια εργασία με περιβαλλοντικές συνέπειες λαμβάνει χώρα στη Γαύδο και την Κρήτη να γίνεται με την πρότερη συναίνεση των κατοίκωντους δια δημοψηφίσματος.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
ΥΠΕΝΘΙΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ  ΟΤΙ 
ΤΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΙΟΥ 2010 ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



12 Μαΐου 2010


ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ- ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ

Καποτε επι κυβερνησης Σημιτη οι τουρκοι στρατηγοι δηλωσαν οτι ειναι " δικη τους " η Νησος Γαυδος στα νοτιοδυτικα της Κρητης  !!! προκαλωντας την αμεση αντιδραση του τοτε Υπουργου των εξωτερικων κ Θ.Παγκαλου, ο οποιος τους αποκαλεσε τρελλους και οτι πρεπει να πανε σε Νοσοκομειο -  !

ΑΜ  ΔΕ - !!!!    
Οι τουρκοι στρατηγοι τα εχουν 400 !! και κανεις δεν καταλαβε γιατι εκαναν οι στρατηγοι αυτη την δηλωση και η εξηγηση ειναι μια-  

Υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιων Νοτια της νησου Γαυδου (Ν.Κρητη) και αν δειτε στον χαρτη (βλ κατω) εχει μια εξηγηση αυτο αφου η Γαυδος απεχει μολις λιγα ναυτικα μιλλια απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιων-και αυτος ηταν ο στοχος των Τουρκων και ισως εμμεσως πλην σαφως θελησαν με αυτον τον τροπο να διαπραγματευτουν τα ΙΜΙΑ και ισως την υφαλοκρηπιδα και τα 12 μιλλια  "με την Γαυδο! 
Καλο θα κανει η Ελλαδα -τωρα που λυνεται συντομα το οικονομικο της προβλημα, να αναθεσει σε σοβαρες εταιρειες EXPLORATION AND EXPLOTATION και ας μη ονειρευμαστε οτι υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιου στο Αιγαιο -
Ειδαμε τα αποτελεσματα με τα πετρελαια της Θασου  το 1964-65  που εκαναν θαλασσιες γεωτρησεις -ξοδευτηκαν αρκετα χρηματα και αντλησαν μερικα βαρελια πετρελαιου και εμεις "πανυγηριζαμε" χαρουμενοι για αντληση 500.000 βαρελιων  την ημερα οπως εγραφαν τοτε οι εφημεριδες !!και αυτο μονο για να καλυφθουν ορισμενοι για μιζες που πηραν γιαυτες τις γεωτρησεις η για να αιτιολογησουν το "μεροκαματο"
Δεν υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα στο Αιγαιο πελαγος, ισως λιγο περισσοτερα στο Νοτιο Ιονιο, ομως το "χρυσορυχειο" ειναι στην Νησο ΓΑΥΔΟ , και ας επικεντρωθουμε σε αυτο με μια συμβαση με μεγαλες εταιρειες χωρις χρηματα , μονο με ποσοστα απο τα κερδη πωλησεως του πετρελαιου.που θα αντλησουν οι ιδιοι.
Δεν χανουμε τιποτα να κανουμε μια προταση σε σοβαρες εταιρειες και " WHO KNOWS ?" ισως η Ελλαδα ορθοποδησει και να μεταβληθει σαν μεγαλη πετρελαιοπαραγωγικη χωρα στην Μεσογειο.
Η απαιτηση των τουρκων στρατηγων και η μικρη αποσταση της Γαυδου απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιου δεν αφηνει περιθωριο οτι η τουρκοι εκαναν ερευνες για πετρελαια Νοτιως της Γαυδου εξ ου και αυτη η τρελλη απαιτηση τους οτι η Γαυδος ειναι τουρκικη !!!
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΥΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΛΙΒΥΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ




CROSCO National 801 Drilling for TOTAL in Libya
Source: www.gulfoilandgas.com 4/6/2010, Location: Africa
Drilling 

CROSCO Integrated Drilling & Well Services Co., Ltd. is pleased to announce the ongoing and successful provision of drilling services for TOTAL E&P Libye in Libya. Drilling services are being provided with CROSCO 3000 HP drilling rig National 801 (National 1625 UDBE) on wildcat well A1-42/4 in Area 42, Block 4, Jabal Akhdar Uplift, Cyrenaica Platform.

Vlado Lescan, CROSCO’s General Manager Libya explained, ‘CROSCO is very pleased to have been given the opportunity by TOTAL E&P Libye to mobilize a drilling rig into the Libyan market and to provide drilling services for TOTAL E&P Libye. In addition to the drilling services being provided for TOTAL E&P Libye, CROSCO is also providing maintenance and spare part management services on an offshore Libyan production platform. Soon CROSCO is also looking forward to providing drilling services with the two CROSCO 2000 HP rigs that are in Libya. We look forward to providing all of our clients with knowledge and experience gained from two decades of work in Libya.
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ