23 Ιανουαρίου 2015

Τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα
Η αυτοδυναμία ή μη στις εκλογές είναι το κλειδί που θα καθορίσει τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει στις σκέψεις του μια συγκεκριμένη λίστα στελεχών, που θα κληθούν να αναλάβουν κυβερνητικά καθήκοντα.

Στελέχη του κόμματος διαβεβαιώνουν ότι ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει την αυτοδυναμία ο Αλ.Τσίπρας επιθυμεί, παρουσιάζοντας το Υπουργικό του Συμβούλιο να συμβολίσει ένα τολμηρό άνοιγμα και σε άλλους χώρους ή σε κοινωνικές ομάδες, που θα υπερβαίνει τα στενά όρια της Κουμουνδούρου.

Πάντως, οι δυνατότητες που έχει για να προχωρήσει σε εντυπωσιακές κινήσεις είναι περιορισμένες, δεδομένης της δέσμευσης που ανέλαβε στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος για 10μελές Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα χαρτοφυλάκια κεντρικών υπουργείων (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Άμυνας, Μεταφορών και Υποδομών) εκτιμάται πως θα αναλάβουν κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως οι Γ.Δραγασάκης, Γ.Βαρουφάκης, Γ.Σταθάκης, Ν.Βαλαβάνη, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Π.Λαφαζάνης, Δημ.Στρατούλης, ενώ ακούγεται και το όνομα του Δημ.Παπαδημούλη. 


* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΔΟΛ