23 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Την Κυριακή θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή

Παπανδρέου: Την Κυριακή θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή

Την πεποίθηση ότι «η Κρήτη θα σηκώσει το Κίνημα όσο πιο ψηλά μπορεί» εξέφρασε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο.

«Η νίκη θα έρθει και πάλι από την Κρήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Την Κυριακή, εκεί θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή. Σε όσους θέλουν να μας κάμψουν με νούμερα,απαντάμε την Κυριακή, με το 100% του πάθους μας. Ένα - ένα θα τα βρίσκουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που οδηγούν το Κίνημα στη Βουλή», τόνισε.

«Θυμάμαι τον Αντρέα, τον θυμάμαι πάντα στις δύσκολες στιγμές να μας λέει τα λόγια του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: “Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;” Πολέμα!», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας, για την αυτονομία της πολιτικής, για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την άποψή του ότι «κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του». 

Επικαλούμενος την πρωθυπουργική του εμπειρία, είπε πως «το έργο που πρέπει να γίνει, θέλει πολλές πλάτες, ευρύτερες συναινέσεις» και προειδοποίησε: «Η χώρα χρειάζεται την επομένη των εκλογών συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων με σοβαρότητα. Όχι περιπέτειες. Όχι αποφάσεις που παίζουν τη χώρα στα ζάρια. Όχι θολά νερά για να μας αγαπάνε όλοι».

Τέλος, ο αρχηγός του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών κατηγόρησε τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων, λέγοντας ότι έχουν τις δικές τους, βαρύτατες, ευθύνες. «Δεν μας στήριξαν όπως τους έλεγα στην αρχή. Ματώσαμε για να εξασφαλίσουμε την αλληλεγγύη τους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εχουν ευθύνες και τώρα – γιατί πολλοί ανοίγουν το στόμα τους και δεν ξέρουν τι λένε. Ρίχνοντας νερό στο μύλο των απαράδεκτων σεναρίων για έξοδο από το ευρώ». 

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου:

Η νίκη και πάλι από την Κρήτη!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Αυτό το άσβεστο πάθος!

Εδώ στην Κρήτη.

Στην Κρήτη της Δημοκρατίας.

Στην Κρήτη του Ανένδοτου. 

Στην Κρήτη της Αλλαγής!

Στην Κρήτη, «ξανά, μαζί, ΠΑΜΕ!»

Στην Κρήτη της καρδιάς μας.

Το νησί που αγάπησε με πάθος τον Γεώργιο Παπανδρέου!

Τον Αντρέα Παπανδρέου!

Με πάθος το αγαπήσαμε και εμείς! 

Είναι μαζί μας!

Είναι στη σκέψη μας, γιατί είναι ένα με τις αξίες αυτού του τόπου.

Τις αξίες του δημοκρατικού λαού της Κρήτης.

Που ποτέ δεν έβαλε νερό στο κρασί του, όταν έπρεπε να παλέψει για Ελευθερία.

Για Δημοκρατία!

Για Δικαιοσύνη!

Για Αλληλεγγύη! 

Για Αξιοπρέπεια!