22 Ιανουαρίου 2015

Δούρου στον Guardian: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, θα είναι μια ιστορική ημέρα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη»Αναδημοσίευση από protothema.gr)
 
Όταν η Ρένα Δούρου ανέλαβε τα καθήκοντά της ως νομάρχης της Αττικής, το προσωπικό κράτησε την αναπνοή του, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας πως η ίδια είναι το μόνο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα που εξελέγη  σε ένα τόσο υψηλό δημόσιο αξίωμα.


Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, η κυρία Δούρου κάνει τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας της και τονίζει πως μία κυβέρνηση Αριστεράς θα φέρει νέο αέρα στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει η ίδια εργάζεται 12 ώρες κάθε μέρα. «Το πρώτο πράγματα που ήθελα να δείξω ήταν η πίστη μου στην αξία της σκληρής δουλειάς. Δεν βρέθηκα εδώ διότι πίστεψα ότι αυτή η θέση μου ανήκει ή ότι έχω κάποιο προνόμιο. Αυτή είναι η δική μας διαφορά από τους άλλους», λέει σχετικά στον Guardian. 

Η εφημερίδα σχολιάζει πως σε μια χώρα τόσο πολωμένη όπως η Ελλάδα η Δούρου παρακολουθείται στενά. Πρέσβεις και αξιωματούχοι της Κομισιόν που συνδέονται με τους πιστωτές της Ελλάδας έχουν περάσει μέσα από τις πύλες του γραφείου της στον έβδομο όροφο.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μία συμμαχία πρώην σοσιαλιστών συνδικαλιστών, Μαοϊκών, Τροτσκιστών, Μαρξιστών και Πράσινων, το προβάδισμα για τις εκλογές, σε μια χώρα που έχει δεχθεί τα χτυπήματα της λιτότητας και της ύφεσης.

«Έρχονται εδώ και λένε αυτά τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οτι είναι προάγγελος του χάους. Και ρωτώ: ποιο είναι το χάος; Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγινε καμία διαρθρωτική μεταρρύθμιση και όλοι είδαμε τις πολιτικές που οδήγησαν στο χάος», τονίζει η Ρένα Δούρου, υπογραμμίζοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, θα είναι μια ιστορική ημέρα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. «Από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το 1821, δεν υπήρξε ποτέ η Αριστερά στην εξουσία. Η Αριστερά μπορεί και θα φέρει μία ανάσα φρέσκου αέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα, όπως υποστηρίζει, χρειάζεται μία μεγάλη αλλαγή, για να επιδιορθωθεί η «ανθρωπιστική κρίση». «Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο», τονίζει.

«Όλοι οι φίλοι μου είναι οικονομικοί μετανάστες. Εφυγαν για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανεργία που χτύπησε ρεκόρ. Όσοι από εμάς έχουν παραμείνει αντιμετωπίζουν έναν διπλό πόλεμο: να λύσουν τα άμεσα προβλήματα, αλλά και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος που έχει καταστραφεί. Στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε την ευκαιρία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις για να φέρουμε την αλλαγή», σημειώνει μεταξύ άλλων στον Guardian η Ρένα Δούρου.