3 Απριλίου 2015

«Τα πάθη τα σεπτά» - Ομορφη εκδήλωση της Μητρόπολης Κορίνθου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η δεύτερη Εορταστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με αφορμή την έλευση της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των αχράντων Παθών του Κυρίου μας.
Το θέμα της εκδηλώσεως, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Κορίνθου, ήταν: «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΟΡΑΤΟΡΙΟ ‘’Τα πάθη τα σεπτά’’, Ύμνοι της Μ. Εβδομάδος».
Τους ύμνους απέδωσαν με θαυμάσιο τρόπο ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη και ο Βυζαντινός Χορός «ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ», υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Νικολάου Δημητρακοπούλου. Οι Θεολόγοι - Ιεροψάλται κ. Παναγιώτης Καρανικόλας και κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος παρουσίασαν άρτια τα Ιερά κείμενα των Ευαγγελίων και φρόντισαν να μας εισαγάγουν με τον καλύτερο τρόπο στο κλίμα των Αγίων Ημερών. Η παραδοσιακή ορχήστρα οργάνων αποτελούμενη από τους κ. Γεώργιο Βασιλάκη στο βιολί, την κ. Σύλβια Κουτρούλη στο νέϊ, τον κ. Κωστή Καλαϊτζάκη στο πολίτικο λαούτο και τον κ. Νεκτάριο Κόντη στο κανονάκι, συνεισέφερε μελωδικά, στο να κατανυγούν οι ψυχές μας, εντρυφώντας στα γεγονότα του Θείου Δράματος.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, εκπροσώπησε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος μετέφερε τα συγχαρητήριά του, τις ευχαριστίες του και τις εόρτιες ευχές του στους Χοράρχες, στα μέλη των Χορωδιών και σε όλους τους Συντελεστές της Εκδήλωσης, ευχόμενος σε αυτούς και τους πολυπληθείς παρισταμένους πιστούς να εορτάσουν με υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη ένα πνευματικό και «Άγιο Πάσχα».
agiotitikovima.gr
100_0896.JPG
100_0902.JPG
100_0913.JPG
100_0923.JPG
100_0937.JPG
100_0975.JPG
100_0978.JPG