3 Απριλίου 2015

Ιστορικη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ΕΛΔΥΚ«Η ΕΛΔΥΚ θα ειναι παρούσα στην Κύπρο μέχρι να φύγουν τα στρατόπεδα κατοχής, και ο τελευταίος κατοχικός στρατιώτης και ο τελευταίος έποικος!». Με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση που είχε ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς προηγήθηκε η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων τους και τους διαβεβαίωσε πως θα είναι πάντα στο πλευρό τους.
Ακόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η πολιτεία έχει πλήρη συναίσθηση της τεράστιας αποστολής τους και πρόσθεσε ότι θα γίνουν τα πάντα, ώστε το στρατιωτικό προσωπικό να έχει τα πάντα που χρειάζεται, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μέσων.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο.
Επίσης, είπε ότι αισθάνθηκε εκεί την παρουσία τους και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ΕΛΔΥΚ.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην Κύπρο, μέχρι να φύγουν τα στρατόπεδα κατοχής, και ο τελευταίος κατοχικός στρατιώτης και ο τελευταίος έποικος.
Ακόμα, αναφέρθηκε στην ενότητα του ελληνισμού και τη σημασία που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην υπεράσπιση των εδαφών.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε ότι θα πρέπει η στρατιωτική ηγεσία της χώρας να έχει συναίσθηση -και πρέπει να το γνωρίζουν και οι εταίροι- ότι δεν υπερασπίζεται μόνο τα σύνορα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης.
Στη συνέχεια σημείωσε ότι η Ευρώπη έχει σύνορα, τα οποία δεν καθορίζουν μόνο την έκτασή της, και δικαιώματα, όπως είναι η εκμετάλλευση κάθε είδους φυσικών πόρων.
onalert.gr