8 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ !!! ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ κ.α

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια - Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια - Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αθήνα
Πανεργατική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Στην απεργία παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και στις ΔΕΚΟ.

Τα συνδικάτα, περίπου 1.000 άτομα κατά την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία προς τη Βουλή, από το Πεδίον του Άρεως όπου συγκεντρώθηκαν. 

Στο Σύνταγμα έφθασαν νωρίτερα περίπου 8.000 (σύμφωνα με την Αστυνομία) μέλη του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια.

Περίπου 2.000 άτομα, μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων, έχουν συγκεντρωθεί στην Πατησίων, μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στον Πειραιά, προς το υπουργείο Ναυτιλίας κατευθύνεται η πορεία ναυτεργατών, με περίπου 800 συμμετέχοντες.

Λόγω των συγκεντρώσεων, κλειστοί είναι τώρα δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα οι: Λ. Αλεξάνδρας στην κάθοδο από Κηφισίας, η κάθοδος της Β. Σοφίας από Χίλτον, η άνοδος της Β. Κωνσταντίνου, η άνοδος της Καλλιρρόης, η άνοδος της Συγγρού από Καλλιρρόης και η Πειραιώς από Ιερά Οδό.

Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώνονται την Πέμπτη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

»Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Δηλώσεις Δ. Κουτσούμπα
Το παρών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ δίνει και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δηλώσεις του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για τη δεύτερη αξιολόγηση, για το χρέος, ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους, για τον λαό μας. Η κυβέρνηση μαζί με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ, μιλάει και πανηγυρίζει για ανάκαμψη της οικονομίας, μόνο που αυτή η ανάκαμψη θα είναι για τους λίγους, για το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός μας, η εργατική τάξη θα υποφέρει, θα είναι τα μόνιμα υποζύγια, με ένταση της εκμετάλλευσης, ξεζούμισμα του εισοδήματος και των συντάξεων με νέα φορολογικά βάρη, με μνημόνια διάρκειας. Αυτή είναι η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή την πρόταση ουσιαστικά αποδέχονται και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού».

Την Τετάρτη, οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες για πολλές ώρες μένει η Αθήνα την Πέμπτη. Συγκεκριμένα:

Λεωφορεία - τρόλεϊ: χειρόφρενο τράβηξαν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00, ενώ ακινητοποιούνται και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν μόνο στο διάστημα από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Πλοία: Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Newsroom ΔΟΛ