2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΙΓΥΠΤΟΣ Λιοντάρι επιτίθεται και σκοτώνει εκπαιδευτή τσίρκου μπροστά σε παιδιά

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κόβει την ανάσα είδε το φως της δημοσιότητας. Λιοντάρι που συμμετέχει σε πρόγραμμα τσίρκου, στην Αλεξάνδρια της Αιγύπτου, επιτίθεται σε εκπαιδευτή και τον τραυματίζει θανάσιμα μπροστά στα έντρομα μάτια ανήλικων παιδιών που παρακολουθούν το υποτιθέμενο σόου.
Ο 35χρονος εκπαιδευτής Ισλάμ Σαχίνεργαζόταν επί δέκα χρόνια στο τσίρκο και όπως δήλωσαν οι συνάδελφοι και φίλοι του γνώριζε πολύ καλά τη δουλειά. Το «νούμερο» φαινόταν ρουτίνας, ωστόσο είχε δραματική κατάληξη. Την ώρα που ο Σαχίν είχε αφοσιωθεί σε ένα από τα λιοντάρια, ένα δεύτερο τον έπιασε στον ύπνο και του επιτέθηκε.

Παρά τις προσπάθειες άλλων εργαζόμενων στο τσίρκο να απομακρύνουν το άγριο ζώο, το κακό είχε ήδη γίνει. Ο Σαχίν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα στον λαιμό και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε.Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του τσίρκου, το λιοντάρι που επιτέθηκε ήταν καινούριο και η συμπεριφορά του εξηγείται από το γεγονός ότι «όταν τα λιοντάρια βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής, είναι απρόβλεπτα και ενίοτε επιθετικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιοντάρι, σύμφωνα πάντα με το τσίρκο, απλώς απομακρύνθηκε από το πρόγραμμα και «εξετάζεται από κτηνιάτρους...».