4 Φεβρουαρίου 2017

Απίστευτο! Έκαναν έξωση σε 81χρονη

Αγανάκτηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου η απόφαση ιδιοκτητών να κάνουν έξωση σε μία 81χρονη. Η άπορη ηλικιωμένη αδυνατούσε το
τελευταίο διάστημα να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού στο οποίο διέμενε και οι ιδιοκτήτες θεώρησαν σωστό να την πετάξουν στο δρόμο.  
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια της άτυχης γυναίκας, κινητοποιήθηκαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ώστε να μην αφήσουν την 81χρονη αβοήθητη σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέφθηκαν την γυναίκα προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα διαβίωσής της και ακολούθως να παρέχουν κάθε υποστήριξη. Παράλληλα, με έκθεσή τους ενημέρωσαν και τις δικαστικές αρχές.
Στη συνέχεια η ηλικιωμένη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για προληπτικούς λόγους, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου, όπου και θα παραμείνει σε περιβάλλον φροντίδας και μέριμνας. Αρχικά, μάλιστα, η άπορη γυναίκα είχε κλειδωθεί στο σπίτι και δεν ήθελε να μιλήσει με κανέναν. Ύστερα από ώρα πείσθηκε τελικά να φύγει από το σπίτι στο οποίο είχε κηρυχτεί «ανεπιθύμητη».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 81χρονη δεν έχει κανέναν στην ζωή και ήταν συνέχεια κλεισμένη στο διαμέρισμα δίχως να έχει επαφή με κανέναν συνάνθρωπο.
Χάρη στην άμεση ανταπόκριση των τοπικών αρχών, τώρα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει μια αξιοπρεπή ζωή.