4 Φεβρουαρίου 2017

ΝΕΑ Σαλαμίνα: Τούρκος ναυτικός συνελήφθη για κατασκοπεία

Με την κατηγορία της κατασκοπείας συνελήφθη στο λιμάνι της Ελευσίνας μηχανικός τουρκικού πλοίου. Ονομάζεται Τσενγκίζ Ουιγούρ και το λιμενικό έχει σχηματίσει ήδη δικογραφία.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 51χρονο ναυτικό, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου MAKBULE ANA, σημαίας Τουρκίας.
Συνελήφθη να πραγματοποιεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών στο  κατά τον διάπλου του πλοίου.
Όπως αναφέρει newsbeast.gr ο 51χρονος, που συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 149 του ποινικού κώδικα, οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος. Οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν.
Το λιμενικό στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.
Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος».
tilegrafima.gr