8 Μαρτίου 2017

ΕΟΠΥΥ 2017: Κάλυψη της ψηφιακής μαστογραφίας

Στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος, την αποζημίωση της ψηφιακής μαστογραφίας, προχωράει ο , χωρίς πάντως να λείπουν και οι φωνές διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Αθήνα 9.84,  της ψηφιακής μαστογραφίας προχωρά πλέον ο , μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών από πολλούς συλλόγους ασθενών αλλά και από τους ίδιους τους .
Η πρόθεση είναι σωστή αλλά η εκτέλεση είναι λάθος, τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Κέντρου Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών, Πέτρος Μαλακάσης.
Όπως εξήγησε ο κ. Μαλακάσης η αποζημίωση φτάνει στα 35 ευρώ για μια εξέταση που κοστίζει 50-60 ευρώ.
“Επιπλέον όλες οι γυναίκες που θα κάνουν τη ψηφιακή μαστογραφία, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του  τουλάχιστον 1.5 με 2 εκ ευρώ, ενώ λόγω του claw back στο διαγνωστικό θα μένουν πέντε με δέκα ευρώ”.
Όπως τόνισε ο κ. Μαλακάσης, αν ο  έδινε εκτός κλειστού προϋπολογισμού ένα ποσό επιστροφής 50 με 60 θα ήταν μία φυσιολογική τιμή ώστε να μπορέσει να αναλάβει ένα διαγωνιστικό κέντρο την ψηφιακή μαστογραφία. Εκτίμησε δε ότι τα πολύ σοβαρά διαγνωστικά εργαστήρια πολύ δύσκολα θα το αναλάβουν.
“Και αν κάποιο διαγωνιστικό το αναλάβει θα αναγκαστεί να ρίξει την ποιότητα”, κατέληξε.
Πατήστε εδώ για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ