28 Μαΐου 2017

Το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου του κόσμου εντοπίστηκε ΝΔ της Κρήτης! - Αλλάζει η πορεία της χώρας! (ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ)

Αναλύσεις των ερευνών που διεξήγαγαν οι εταιρείες PGS και Spectrum που παρουσιάστηκαν στο διεθνές Συνέδριο του Γεωλογικού Κέντρου Ερευνών του Λονδίνου (London Geological Society) στις 12 Δεκεμβρίου 2016, προσδιόρισαν με ακρίβεια τις
θέσεις γεωτρητικών στόχων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το μέγεθος τους ξεπερνά κάθε προηγούμενη προσδοκία.


Συγκεκριμένα, νοτιοδυτικά της Κρήτης στα ανοικτά του Κόλπου της Σίρτης και μέσα στην αβυσσική πεδιάδα του Ιονίου πελάγους υπάρχουν δύο τεράστια «αντίγραφα» του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ», όπου το πρώτο βρίσκεται στην επαφή των ορίων της ΑΟΖ (ή υφαλοκρηπίδας) μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος και σύμφωνα με την Spectrum είναι 10 φορές μεγαλύτερος από το «βόρειο Κυπριακό ΖΟΡ» καλύπτοντας μία επιφάνεια 5.000 km2.

Το ελληνολιβυκό κοίτασμα περιέχει τουλάχιστον 1.500 Tcf ή 43 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (Tcm)!

Εάν λάβουμε υπ’ όψη ότι το μεγαλύτερο κοίτασμα του κόσμου είναι το South-Pars του Κατάρ-Ιράν με 1.235 Tcf ή 35 Tcm με επιφάνεια 7.500 km2, τότε  νοτιοδυτικά της Κρήτης βρίσκεται το Νο.1 κοίτασμα στον κόσμο Βιογενούς Φυσικού Αερίου!

Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τη τύχη της χώρας και να ανατρέψει όλα τα δεδομένα της οικονομικής σκλαβιάς που της έχει επιβληθεί, αν βέβαια καταφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες να αξιοποιήσουν το κοίτασμα προς όφελος της χώρας και δεν το αρπάξουν και αυτό οι δανειστές.

Μόνο αυτό το κοίτασμα ή για την ακρίβεια μέρος αυτού του κοιτάσματος, αφού ένα μέρος του, περίπου το 60% φαίνεται να βρίσκεται μέσα στην ΑΟΖ της Λιβύης, αρκεί για την αποπληρωμή ολόκληρου του χρέους σε βάθος 15ετίας!

Και κάτι πολύ σημαντικό: Αντίθετα με τα κοιτάσματα του Αιγαίου και της Ανατολής Μεσογείου που βρίσκονται μέσα στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, αυτό απέχει από τις περιοχές "γεωστρατηγικής τριβής" με την Τουρκία! Εδώ πρόβλημα απειλών και διεκδικήσεων δεν υπάρχει, αντίθετα συνεργατικά με την Ιταλία και την Λιβύη, το κοίτασμα μπορεί να αποβεί και λόγω της εγγύτητάς του με την Ευρώπη σε ενεργειακό κέντρο του μέλλοντος ολόκληρης της ηπείτου.!

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη σαρώσει με σεισμικές καταγραφές νέας γενιάς όλη σχεδόν την Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, Λιβύης, Λιβάνου, Κύπρου & Αιγύπτου.

Επίσης η γεωφυσική Εταιρεία των ΗΠΑ «ΙΟΝ» έκαν σεισμικές καταγραφές στα ανοικτά του Κόλπου της Σίρτης στο νότιο Ιόνιο πέλαγος μεταξύ Λιβύης και Ελλάδος ενώ ταυτόχρονα επεξεργάστηκε εκ νέου μαζί με την εταιρεία Spectrum παλαιότερες σεισμικές καταγραφές στην ίδια περιοχή.

Οι δύο εταιρείες, ερμήνευσαν και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης του συνόλου των καταγραφών αυτών στο Λονδίνο.

Με δεδομένο ότι η Spectrum αναφέρει ότι οι στόχοι κοιτασμάτων «τύπου Ζορ» είναι επαναλαμβανόμενοι διατρέχοντας τα κυπριακά Οικόπεδα 10 & 11 της ExxonMobil & TOTAL μέχρι το Οικόπεδο 12 της Noble, είναι φανερό ότι οι στόχοι που διαπιστώθηκαν από την Spectrum μέσα στη λιβυκή ΑΟΖ θα μπορούσαν επίσης να επαναλαμβάνονται εντός της ιταλικής ΑΟΖ αλλά και μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.

Τον Σεπτέμβριο δε του 2015 η ανακάλυψη με γεώτρηση του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ από την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, οδήγησε σε σημαντικές ανατροπές του τρόπου αναζήτησης και εντοπισμού συγκεντρώσεων υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο.

Το νέο αυτό ερευνητικό γεωλογικό μοντέλο, προσέθεσε νέες σημαντικότατες ερευνητικές γιγαντιαίες προσδοκίες κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Να σημειώσουμε ότι μέχρι μόλις πριν ένα χρόνο οι πετρελαϊκές εταιρείες αναζητούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο αποκλειστικά στόχους ψαμμιτικών ταμιευτήρων υδρογονανθράκων.

Παράλληλα διαπίστωσαν ότι μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι τέσσερα κοιτάσματα επιπέδου Ζορ και στον Λίβανο επιπλέον άλλοι τρία παρόμοια.

Όσον αφορά το κοίτασμα Ζορ γνωρίζουμε ότι έχει επιφάνεια 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (km2) και περιέχει τουλάχιστον 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Τcf) βιογενούς αερίου.
xafies gr

ΣΧΟΛΙΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ !!!!!!!
ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑΥΤΟ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΙΝ 7 ΧΡΟΝΙΑ
Ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».
Οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ έφεραν στο φως νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real, ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ). Η μελέτη της Spectrum παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και είχε τίτλο «Ένα θέαμα μέσα από τα μάτια του Ζορ: Η αναζήτηση του επόμενου σούπερ γίγαντα». Εάν τα συμπεράσματά της επιβεβαιωθούν, τότε νότια της Κρήτης κρύβεται ένας «θησαυρός» 600 δισ. δολαρίων, καθώς τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. βαρέλια.
Όπως σημειώνεται στην μελέτη, νοτιοδυτικά της Κρήτης και εντός της ΑΟΖ που ανήκει στην Λιβύη, εντοπίστηκαν ύφαλοι καρστικών ασβεστολίθων ανάλογοι με αυτούς που υπάρχουν γύρω από το Ύβωμα του Ερατοσθένη στην Κύπρο. Ο πρώτος ύφαλος εμφανίζει εξαιρετικές ομοιότητες με τον αντίστοιχο ύφαλο καρστικού ασβεστολίθου του κοιτάσματος Ζορ, ο οποίος έχει μήκος 10 χλμ. Οι δύο ύφαλοι φαίνεται με βεβαιότητα ότι κρύβουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σημεία ερευνών απέχουν ελάχιστα από τη νοητή οριογραμμή που χωρίζει την λιβυκή ΑΟΖ από την ελληνική. Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ρύθμισης του τριπλού σημείου της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας και Λιβύης. Χωρίς αυτή τη ρύθμιση ο τεράστιος πλούτος, που υπάρχει εκεί, θα μείνει ανεκμετάλλευτος.

Όπως τονίζει ο δρ Ηλίας Κονοφάγος, μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, ο εντοπισμός των νέων κοιτασμάτων αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη γεωπολιτική και ενεργειακή θέση της Ελλάδας. . Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι θα πολλαπλασιαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών, ενόψει του νέου διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Ενέργειας, για τα θαλάσσια οικόπεδα σε Κρήτη και Ιόνιο.
realnews

Επαναλαμβανουμε το δημοσιευμα του ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ  Πριν  7 ΧΡΟΝΙΑ !!! (12 Μαΐου 2010)



ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ- ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ
Καποτε επι κυβερνησης Σημιτη οι τουρκοι στρατηγοι δηλωσαν οτι ειναι " δικη τους " η Νησος Γαυδος στα νοτιοδυτικα της Κρητης !!! προκαλωντας την αμεση αντιδραση του τοτε Υπουργου των εξωτερικων κ Θ.Παγκαλου, ο οποιος τους αποκαλεσε τρελλους και οτι πρεπει να πανε σε Νοσοκομειο - !
ΑΜ ΔΕ - !!!!
Οι τουρκοι στρατηγοι τα εχουν 400 και κανεις δεν καταλαβε γιατι εκαναν οι στρατηγοι αυτη την δηλωση και η εξηγηση ειναι μια-
Υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιων Νοτια της νησου Γαυδου και αν δειτε στον χαρτη (βλ κατω) εχει μια εξηγηση αυτο αφου η Γαυδος απεχει μολις λιγα ναυτικα μιλλια απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιων-και αυτος ηταν ο στοχος των Τουρκων και ισως εμμεσως πλην σαφως θελησαν με αυτον τον τροπο να διαπραγματευτουν τα ΙΜΙΑ και ισως την υφαλοκρηπιδα και τα 12 μιλλια "με την Γαυδο!

Καλο θα κανει η Ελλαδα -τωρα που λυνεται συντομα το οικονομικο της προβλημα, να αναθεσει σε σοβαρες εταιρειες EXPLORATION AND EXPLOTATION και ας μη ονειρευμαστε οτι υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιου στο Αιγαιο -

Ειδαμε τα αποτελεσματα με τα πετρελαια της Θασου το 1964-65 που εκαναν θαλασσιες γεωτρησεις -ξοδευτηκαν αρκετα χρηματα και αντλησαν μερικα βαρελια πετρελαιου και εμεις "πανυγηριζαμε" χαρουμενοι για αντληση 500.000 βαρελιων την ημερα οπως εγραφαν τοτε οι εφημεριδες !!και αυτο μονο για να καλυφθουν ορισμενοι για μιζες που πηραν γιαυτες τις γεωτρησεις η για να αιτιολογησουν το "μεροκαματο"

Δεν υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα στο Αιγαιο πελαγος, ισως λιγο περισσοτερα στο Νοτιο Ιονιο, ομως το "χρυσορυχειο" ειναι στην Νησο ΓΑΥΔΟ , και ας επικεντρωθουμε σε αυτο με μια συμβαση με μεγαλες εταιρειες χωρις χρηματα , μονο με ποσοστα απο τα κερδη πωλησεως του πετρελαιου.που θα αντλησουν οι ιδιοι.

Δεν χανουμε τιποτα να κανουμε μια προταση σε σοβαρες εταιρειες και " WHO KNOWS ?" ισως η Ελλαδα ορθοποδησει και να μεταβληθει σαν μεγαλη πετρελαιοπαραγωγικη χωρα στην Μεσογειο.

Η απαιτηση των τουρκων στρατηγων και η μικρη αποσταση της Γαυδου απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιου δεν αφηνει περιθωριο οτι η τουρκοι εκαναν ερευνες για πετρελαια Νοτιως της Γαυδου εξ ου και αυτη η τρελλη απαιτηση τους οτι η Γαυδος ειναι τουρκικη !!!


ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΥΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΛΙΒΥΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ




ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


Αναρτήθηκε από ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στις Τετάρτη, Μάϊος 12, 2010