30 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!! ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ - ΜΠΡΑΒΟ- !!!!







TO «πράσινο φως» για την εκμετάλλευση των πιθανών ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, του Ιονίου και της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης έδωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας πως θα επικαιροποιηθεί ο σχετικός νόμος που υπήρχε παλαιότερα, διότι –όπως είπε– υπάρχουν πρόσφατες εξελίξεις όχι μόνο στο Διεθνές Δίκαιο αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο. Hδη, είναι ένα αντικείμενο που εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο. 


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια περί συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία των ενεργειακών πόρων του Αιγαίου, ωστόσο κατέστησε σαφές πως η χώρα μας ενδιαφέρεται για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες – ΑΟΖ) με όλες τις γειτονικές μας χώρες. Eφερε, μάλιστα, το πρόσφατο παράδειγμα της σχετικής συμφωνίας με την Αλβανία, τις συζητήσεις με τη Λιβύη και την Αίγυπτο, ενώ εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί με την Τουρκία και την Κύπρο. «Το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε, «εξελίσσεται και προφανώς και εμείς από την πλευρά μας λαμβάνουμε υπόψη αυτές τις εξελίξεις». Διευκρίνισε, πάντως, πως «οι ΑΟΖ δεν είναι –όπως είπε– κάποιο μαγικό χαρτί, με υπερφυσικές ιδιότητες που λύνει όλα τα προβλήματα».

Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στην Ωρα του Πρωθυπουργού σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία, εφόσον υπάρχει η απειλή του «casus belli», επίσης γιατί αμφισβητούνται κυριαρχικά μας δικαιώματα με τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις, επειδή δεν έχει αναγνωρίσει η Τουρκία το οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας και, τέλος, γιατί δεν έχει επιλυθεί το ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δικαστήριο της Χάγης. Απέδωσε, μάλιστα, την ανακίνηση του θέματος σε επικοινωνιακούς λόγους που εκπορεύονται από την τουρκική πλευρά. Παρά ταύτα, ο Γ. Παπανδρέου έκανε γνωστό ότι με πρωτοβουλία της Ελλάδας θα ζητηθεί να γίνει ανοικτή συζήτηση στην Ευρωπαϊκή Eνωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, εφόσον η γειτονική χώρα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχουν τεθεί στον οδικό της χάρτη.


Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει αν υπάρχει «μυστική διπλωματία» και «μυστικές συνομιλίες» με την Τουρκία.



Πηγη EXPRESS


ΤΟ ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΙΟΥ 2010 ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





12 Μαΐου 2010


ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ- ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ

Καποτε επι κυβερνησης Σημιτη οι τουρκοι στρατηγοι δηλωσαν οτι ειναι " δικη τους " η Νησος Γαυδος στα νοτιοδυτικα της Κρητης  !!! προκαλωντας την αμεση αντιδραση του τοτε Υπουργου των εξωτερικων κ Θ.Παγκαλου, ο οποιος τους αποκαλεσε τρελλους και οτι πρεπει να πανε σε Νοσοκομειο -  !

ΑΜ  ΔΕ - !!!!    
Οι τουρκοι στρατηγοι τα εχουν 400 !! και κανεις δεν καταλαβε γιατι εκαναν οι στρατηγοι αυτη την δηλωση και η εξηγηση ειναι μια-  

Υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιων Νοτια της νησου Γαυδου (Ν.Κρητη) και αν δειτε στον χαρτη (βλ κατω) εχει μια εξηγηση αυτο αφου η Γαυδος απεχει μολις λιγα ναυτικα μιλλια απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιων-και αυτος ηταν ο στοχος των Τουρκων και ισως εμμεσως πλην σαφως θελησαν με αυτον τον τροπο να διαπραγματευτουν τα ΙΜΙΑ και ισως την υφαλοκρηπιδα και τα 12 μιλλια  "με την Γαυδο! 
Καλο θα κανει η Ελλαδα -τωρα που λυνεται συντομα το οικονομικο της προβλημα, να αναθεσει σε σοβαρες εταιρειες EXPLORATION AND EXPLOTATION και ας μη ονειρευμαστε οτι υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα πετρελαιου στο Αιγαιο -
Ειδαμε τα αποτελεσματα με τα πετρελαια της Θασου  το 1964-65  που εκαναν θαλασσιες γεωτρησεις -ξοδευτηκαν αρκετα χρηματα και αντλησαν μερικα βαρελια πετρελαιου και εμεις "πανυγηριζαμε" χαρουμενοι για αντληση 500.000 βαρελιων  την ημερα οπως εγραφαν τοτε οι εφημεριδες !!και αυτο μονο για να καλυφθουν ορισμενοι για μιζες που πηραν γιαυτες τις γεωτρησεις η για να αιτιολογησουν το "μεροκαματο"
Δεν υπαρχουν μεγαλα κοιτασματα στο Αιγαιο πελαγος, ισως λιγο περισσοτερα στο Νοτιο Ιονιο, ομως το "χρυσορυχειο" ειναι στην Νησο ΓΑΥΔΟ , και ας επικεντρωθουμε σε αυτο με μια συμβαση με μεγαλες εταιρειες χωρις χρηματα , μονο με ποσοστα απο τα κερδη πωλησεως του πετρελαιου.που θα αντλησουν οι ιδιοι.
Δεν χανουμε τιποτα να κανουμε μια προταση σε σοβαρες εταιρειες και " WHO KNOWS ?" ισως η Ελλαδα ορθοποδησει και να μεταβληθει σαν μεγαλη πετρελαιοπαραγωγικη χωρα στην Μεσογειο.
Η απαιτηση των τουρκων στρατηγων και η μικρη αποσταση της Γαυδου απο τα Λυβικα κοιτασματα πετρελαιου δεν αφηνει περιθωριο οτι η τουρκοι εκαναν ερευνες για πετρελαια Νοτιως της Γαυδου εξ ου και αυτη η τρελλη απαιτηση τους οτι η Γαυδος ειναι τουρκικη !!!
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΥΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΛΙΒΥΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ





CROSCO National 801 Drilling for TOTAL in Libya
Source: www.gulfoilandgas.com 4/6/2010, Location: Africa
Drilling 


CROSCO Integrated Drilling & Well Services Co., Ltd. is pleased to announce the ongoing and successful provision of drilling services for TOTAL E&P Libye in Libya. Drilling services are being provided with CROSCO 3000 HP drilling rig National 801 (National 1625 UDBE) on wildcat well A1-42/4 in Area 42, Block 4, Jabal Akhdar Uplift, Cyrenaica Platform.

Vlado Lescan, CROSCO’s General Manager Libya explained, ‘CROSCO is very pleased to have been given the opportunity by TOTAL E&P Libye to mobilize a drilling rig into the Libyan market and to provide drilling services for TOTAL E&P Libye. In addition to the drilling services being provided for TOTAL E&P Libye, CROSCO is also providing maintenance and spare part management services on an offshore Libyan production platform. Soon CROSCO is also looking forward to providing drilling services with the two CROSCO 2000 HP rigs that are in Libya. We look forward to providing all of our clients with knowledge and experience gained from two decades of work in Libya.
ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ