30 Νοεμβρίου 2016

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του ο εγγονός του Ανιέλι, Λάπο Ελκαν


Στη σύλληψη του Λάπο Ελκαν, εγγονού του Τζιάνι Ανιέλι, προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης καθώς φέρεται να σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να αποσπάσει δέκα χιλιάδες ευρώ από την οικογένειά του.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο την εφημερίδα La Repubblica, ο Έλκαν, επιχειρηματίας τριάντα εννέα ετών «φέρεται να είχε ανάγκη τα χρήματα διότι είχε ξοδέψει όλα τα λεφτά του σε πάρτι δυο ημερών με ιερόδουλη, στο Mανχάταν με αλκοόλ και ναρκωτικά.
Σύμφωνα μάλιστα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης στα οποία αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα, ο Ελκαν έπρεπε να επιστρέψει χρήματα στην ιερόδουλη, η οποία φέρεται να είχε αγοράσει ναρκωτικά. Και για τον λόγο αυτό ζήτησε από την οικογένειά του 10.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι ήταν στα χέρια μιας γυναίκας που του είχε στερήσει την ελευθερία του και θα του έκανε κακό αν δεν έστελναν το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.
Η οικογένεια του Λάπο Έλκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, αποτάθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία, οργάνωσε δήθεν παράδοση των χρημάτων και εξακρίβωσε ότι επρόκειτο για μια σκηνοθετημένη απαγωγή. Ο Ιταλός επιχειρηματίας όμως θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για ψευδή αναφορά περιστατικού.
Το 2005, ο Λάπο Έλκαν κινδύνευσε να χάσει την ζωή του από υπερβολική δόση ναρκωτικών όταν κατέρρευσε στο σπίτι τρανσέξουαλ ιερόδουλης.

Ποια λαχανικά αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων και την πρόωρη γήρανση;


Γερμανοί ερευνητές κατέληξαν έπειτα από πείραμα διάρκειας 12 εβδομάδων σε 65 ανθρώπους ότι οι τροφές που περιέχουν λυκοπένιο, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση αλλά και στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Το λυκοπένιο βρίσκεται σε σημαντική ποσότητα κυρίως στη ντομάτα και λιγότερο στο καρπούζι, σε ορισμένα είδη οστρακοειδών, στο πεπόνι και στο γκρέιπφρουτ. Να σημειωθεί ότι το πολύτιμο αντιοξειδωτικό απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό όταν συνδυάζεται με κάποια λιπαρή ουσία, όπως το ελαιόλαδο, και μπορεί να αποτελέσει  «εργαλείο» προστασίας του δέρματος, συνδυαστικά με το αντηλιακό.

Παρόμοια θετική επίδραση με το λυκοπένιο φάνηκε να έχει και η λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές που βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση στο σπανάκι και στη λαχανίδα, στον κρόκο του αυγού, στο καλαμπόκι, στο ακτινίδιο και στο σταφύλι.

«Όλο και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία υποστηρίζουν τη θεωρία ότι οι διατροφικές παρεμβάσεις είναι δυνατό να δράσουν προστατευτικά για το ανθρώπινο δέρμα ενάντια στις καταστροφικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιο» σχολιάζει ο καθηγητής Τζιν Κρούτμαν από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ, συμπληρώνοντας πως η λήψη συμπληρώματος που περιέχει λυκοπένιο και λουτεΐνη μπορεί να αποτελέσει μέτρο πρόληψης των ρυτίδων αλλά και του καρκίνου του δέρματος.

Τα νέα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύονται στην επιθεώρηση British Journal of Dermatology, επιβεβαιώνουν μελέτη του 2012 η οποία είχε καταδείξει ότι σε γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ντομάτας το δέρμα παρουσιάζει αυξημένη ανθεκτικότητα, λιγότερη ερυθρότητα και λιγότερες βλάβες από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Μια άλλη σχετική μελέτη υπέδειξε επίσης ότι το λυκοπένιο δρα προστατευτικά.


Πηγή: onmed.gr

Απέχουν οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς

Τη συνέχιση της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και σήμερα Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων
Ελλάδος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.
Η συντονιστική επιτροπή αναφέρει ότι «κατ' εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».
Ενδεικτικά, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή, αναφέρεται σε «συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας», καθιστώντας σαφές πως «οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αυτή την Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικά Ταμεία και τους ΟΤΑ».
 Τέλος, επαναλαμβάνει ότι ζητά από την Ελληνική Πολιτεία «τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγής των πλειστηριασμών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

antenna.gr

Πρόσφατα Θέματα - panhellenicpost.com - by Christos Malaspinas

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: www.panhellenicpost.com

29 Νοεμβρίου 2016

Πρώην σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο αποκαλύπτει τα μυστικά του: Το παραδεισένιο νησί και η αμύθητη περιουσία

Ο Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες, ο οποίος υπήρξε επί 27 χρόνια σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο, αποκαλύπτει τη μυστική μυθική περιουσία του ηγέτη της
κουβανικής επανάστασης.
Στο βιβλίο του με τίτλο: «Η μυστική ζωή του Φιντέλ Κάστρο» (La vida oculta de Fidel Castro), ο Σάντσες αποκαλύπτει ότι ο Κάστρο είχε ένα μυστικό παραδεισένιο νησί στην Καραϊβική, το Κάγιο Πιέδρα, όπου πήγαινε συχνά με το προσωπικό του υπερπολυτελές προσωπικό του σκάφος, Aquarama. «Στην Κούβα κανένας, ή σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει για την ύπαρξη αυτού του γιωτ, το οποίο δένει σε ένα μυστικό λιμάνι στο Μπαϊα δε Κοτσίνος, γύρω στα 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αβάνας», διηγείται ο Σάντσες, ο οποίος συνόδευε ως σωματοφύλακας αμέτρητες φορές τον «κομαντάντε» στο ιδιωτικό του νησί.
Ο Φιντέλ Κάστρο μαζί με τον πρώην σωματοφύλακά του Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες
Ο Σάντσες υποστηρίζει πως κανένας άλλος από την οικογένεια του δεν πήγαινε και δεν φιλοξενούνταν στο νησί του Φιντέλ Κάστρο, εκτός από τον αδερφό του Ραούλ, ο οποίος πήγε ελάχιστες φορές. «Εκτός από τη σύζυγο του Ντάλια και τα πέντε παιδιά που απέκτησαν μαζί, ελάχιστοι μπορούν να υπερηφανευθούν ότι είδαν με τα μάτια τους το μυστηριώδες νησί», αναφέρει. Οι μοναδικοί επισκέπτες που δεν ανήκουν στην οικογένεια του αλλά επισκέφθηκαν το νησί ήταν ο Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες και ο Αντόνιο Νούνιες Χιμένες.
Χάρτης του μυστικού παραδεισένιου προσωπικού νησιού του Φιντέλ Κάστρο, Κάγιο Πιέδρα
Στο νησί Κάγιο Πιέδρα ο Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο πρώην σωματοφύλακας του Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες, υπήρχε υποβρύχιο πάρκο, δεκάδες ιδιωτικά γιωτ, πολυτελείς εγκαταστάσεις, ενώ σε εκείνη την περιοχή ο Φιντέλ έκανε καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα, που λάτρευε.
Η προσωπική φρουρά του Κάστρο
Ο Σάντσες περιγράφει ότι η προσωπική φρουρά του Κάστρο χωριζόταν σε τρεις κύκλους. Ο πρώτος κύκλος περιελάμβανε χιλιάδες στρατιώτες που είχαν αναλάβει την ασφάλεια του προέδρου. Στον δεύτερο κύκλο περιλαμβάνονταν 80 με 100 στρατιώτες και στον πρώτο κύκλο, που ήταν ο πιο στενός πυρήνας ασφαλείας, περιελάμβανε δυο ομάδες των 15 ατόμων, από τα πιο επίλεκτα σώματα ασφαλείας, που έχουν αναλάβει τη φρούρηση του Φιντέλ 24 ώρες το 24ωρο.
Οι πολυτελείς κατοικίες του Κάστρο
Όπως διηγείται ο Σάντσες, ο Φιντέλ Κάστρο διέθετε τουλάχιστον 20 πολυτελείς κατοικίες, με σημαντικότερη εκείνη με την κωδική ονομασία «Σημείο Μηδέν», η οποία βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το προεδρικό μέγαρο στην Αβάνα. Η κατοικία αυτή έχει τέσσερις κήπους (που όπως λέει ο Σάντσες μοιάζουν με τον Κήπο της Εδέμ), τεράστιες πισίνες, παιδότοπους, είναι διακοσμημένη με απίστευτη πολυτέλεια, υπάρχουν μεγάλες βιβλιοθήκες, και όλων των ειδών τις ανέσεις. Λίγο μακριά από αυτή την κατοικία ο Φιντέλ είχε προσωπική βιομηχανία όπου του έφτιαχναν τυριά, γιαούρτια και παγωτά.
Τα ρούχα και τα εσώρουχα του Φιντέλ είχαν ειδική μεταχείριση. Σε αντίθεση με τα ρούχα της συζύγου του Ντάλια που πλένονται στο καθαριστήριο στο «Σημείο Μηδέν», τα δικά του ρούχα μεταφέρονταν στο προεδρικό μέγαρο. Αφού πλυθούν και σιδερωθούν, κάθε ζευγάρι εσώρουχα, κάλτσες, και ρούχα περνούσαν ένα – ένα από ακτίνες Χ και από ειδικό έλεγχο ακτινοβολίας για να διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τον «λίδερ μάξιμο». Στο παρελθόν είχαν γίνει εκατοντάδες απόπειρες δολοφονίας του Φιντέλ με δηλητήριο, με στυλό και πούρα – βόμβες, κλπ.
Ο Φιντέλ Κάστρο μαζί με τον πρώην σωματοφύλακα του και το 1980 ενώ ετοιμάζεται για κατάδυση
Τρία μενού την ημέρα
Ο Φιντέλ Κάστρο στο «Σημείο Μηδέν» είχε τρία διαφορετικά μενού για να διαλέξει για το μεσημεριανό του φαγητό, όπως θα έκανε σε ένα εστιατόριο. Ο Φιντέλ συνήθως σηκωνόταν αργά, σπάνια σηκωνόταν πριν από τις 10 το πρωί, και έπινε μια σούπα από θαλασσινά ή μια κοτόσουπα. Το πιο βασικό του όμως ήταν το δείπνο. Συνήθως έτρωγε ψάρι ψητό, κοτόπουλο, ρύζι, λαχανικά, ενώ πάντα υπήρχαν εξωτικά φρούτα όλων των ειδών και βέβαια κόκκινο κρασί. Ο Σάντσες λέει πως ο Φιντέλ, σε αντίθεση με την πλειονότητα των Κουβανών, δεν ήξερε να χορεύει σάλσα αλλά ούτε και άκουγε κουβανέζικη μουσική, σχεδόν δεν του άρεσε καμία μουσική, λέει. Ο Κάστρο κατέγραφε σχεδόν όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες που είχε με συνεργάτες του, με υπουργούς, με ξένους επίσημους, με ηγέτες άλλων χωρών, ακόμη και με τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Είχε τουλάχιστον 9 παιδιά από 5 διαφορετικές γυναίκες.
Απόλυτος μονάρχης
Ο Φιντέλ Κάστρο έλεγε πολλές φορές πως δεν είχε ούτε ένα δολάριο προσωπική περιουσία και πως ο μισθός του ήταν λίγα μόλις δολάρια. Ο Σάντσες εκτιμάει πως η περιουσία του άγγιζε πριν μερικά χρόνια το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. «Κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την περιουσία του κομαντάντε. Ωστόσο, για να πλησιάσουμε την αλήθεια, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Φιντέλ Κάστρο διοικεί σαν ένας απόλυτος μονάρχης σε ένα νησί με 11 εκατομμύρια κατοίκους. Η Κούβα είναι ένα αντικείμενο του Φιντέλ. Είναι ο ιδιοκτήτης της. Ο Κάστρο ήδη από τη δεκαετία του ’70 είχε δημιουργήσει το λεγόμενο «αποθεματικό του κομαντάντε». Πρόκειται για μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς από χρήματα της εθνικής παραγωγής της Κούβας που προορίζονταν για την αποκλειστική του χρήση. Ο Κάστρο είχε πει πως οι ανάγκες της επανάστασης, δηλαδή η απειλή από μια ιμπεριαλιστική επίθεση επέβαλαν αυτό το είδος της οικονομικής διαχείρισης.
Ο Μάρκες ήταν από τους ελάχιστους επισκέπτες του μυστικού νησιού του Φιντέλ
Κατοικίες με καταφύγια και χειρουργείο
Σε περίπτωση που κάποια στιγμή ο Κάστρο και η οικογένεια του αναγκαζόταν να εγκαταλείψει την Κούβα και να φύγει, η σύζυγος του Ντάλια είχε εκμυστηρευθεί στον Σάντσες: «Μη στενοχωριέσαι, το μέλλον της οικογένειας είναι εξασφαλισμένο». Ο ίδιος ο Κάστρο είχε ένα μεγάλο δίκτυο από offshore εταιρείες στον Παναμά «για να ξεγελάει το αμερικανικό εμπάργκο». Ο Κάστρο διέθετε τουλάχιστον 20 πολυτελείς κατοικίες τις οποίες χρησιμοποιούσε ο ίδιος, αλλά και πολλές ακόμη κατοικίες για άλλη χρήση. Στην Αβάνα εκτός από το «Σημείο Μηδέν» είχε ακόμη 6 κατοικίες, εκ των οποίων οι δυο διαθέτουν και καταφύγια σε περίπτωση αεροπορικών βομβαρδισμών για την οικογένεια Κάστρο, μια στη Πούντα Μπράβα και μια στο Γκαγιέγο.
Όπως διηγείται ο Σάντσες, ο Κάστρο διέθετε μυστική ιδιωτική κλινική για εκείνον και την οικογένεια του, όπου υπήρχε ακόμη και χειρουργείο. Μάλιστα στο βιβλίο του ο πρώην σωματοφύλακας του, διηγείται ένα περιστατικό κατά το οποίο το 1983 ο Κάστρο χρειάστηκε επειγόντως να εισαχθεί στο νοσοκομείο του, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας. Στη συνέχεια ο Κάστρο νοσηλεύθηκε από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 17 Ιουλίου, χωρίς εκείνο το διάστημα να μπορεί να κάνει καμία δημόσια εμφάνιση.
Τότε χρησιμοποιήθηκε ο σωσίας του Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του Φιντέλ Κάστρο και η πομπή περνούσε από τους κεντρικούς δρόμους της Αβάνας και από τις πρεσβείες των ξένων χωρών, για να τον βλέπει ο κόσμος και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν φήμες για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.
Ο πρώην σωματοφύλακας του Φιντέλ Κάστρο, Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο στις ΗΠΑ όπου ζούσε εξόριστος.
Φωτογραφίες από το βιβλίο του Χουάν Ρεϊνάλδο Σάντσες «Η μυστική ζωή του Φιντέλ Κάστρο» (La vida oculta de Fidel Castro)
 
 
 
Ιάσων Πιπίνης
iefimerida.gr

Πρόσφατα Θέματα - panhellenicpost.com - by Christos Malaspinas

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: www.panhellenicpost.com

28 Νοεμβρίου 2016

Πρόσφατα Θέματα - panhellenicpost.com - by Christos Malaspinas

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ: www.panhellenicpost.com

Εταιρεία ηλεκτρονικής πειρατείας ξεκλειδώνει το κινητό μέσα σε δευτερόλεπτα

Μερικά δευτερόλεπτα αρκούν, σε έναν εργαζόμενο μιας από τις κορυφαίες εταιρείες του τομέα της ηλεκτρονικής πειρατείας η οποία έχει την έδρα της στο Ισραήλ, για να ξεκλειδώσει ένα κινητό τηλέφωνο και να αποσπάσει τα δεδομένα που περιέχει.
Η Cellebrite, η οποία είναι εγκατεστημένη στην Πετάχ Τίκβα, προάστιο του Τελ Αβίβ, έχει συνάψει συμβόλαια σε μια εκατοστή χώρες, πολλά από τα οποία με κυβερνήσεις, προσφέροντας νέες δυνατότητες στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά και προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών της ιδιωτικής ζωής.
Η εταιρεία έκανε να μιλήσουν γι' αυτήν τον Μάρτιο, όταν τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η τεχνολογία της είχε χρησιμοποιηθεί από το FBI για να αποσπαστούν δεδομένα από το iPhone ενός από τους δολοφόνους του Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν στη συνέχεια το αντίθετο. Η εταιρεία από την πλευρά της σιωπά ως προς το θέμα αυτό.

Η Cellebrite υποστηρίζει πως μπορεί να ανακτήσει από ένα τηλέφωνο μια ολόκληρη γκάμα πληροφοριών, όπως τον εντοπισμό της θέσης του χρήστη του σε οποιαδήποτε στιγμή ή μηνύματα SMS ακόμη κι όταν έχουν διαγραφεί εδώ και χρόνια, με την προϋπόθεση ότι είναι με φυσικό τρόπο συνδεδεμένη με μια από τις συσκευές της.
«Υπάρχουν πολλά κινητά που είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που μπορούμε να τα ξεκλειδώσουμε», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Λιόρ Μπεν Πέρετζ, ένας από τους διευθυντές της εταιρείας.
Ένας δημοσιογράφος του AFP θέλησε να το επιβεβαιώσει εισάγοντας ο ίδιος έναν κωδικό σ' ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν για πρώτη φορά και τραβώντας μ' αυτό φωτογραφίες.
Σε μερικά δευτερόλεπτα, ο κωδικός είχε εξουδετερωθεί και οι φωτογραφίες είχαν εμφανιστεί σε οθόνη υπολογιστή, με τον τόπο και την ώρα λήψης τους.

Κανένα κινητό δεν είναι απαραβίαστο
Η αληθινή πρόκληση, σύμφωνα με τον Μπεν Πέρετζ, είναι «το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι» που είναι απαραίτητο ώστε η εταιρεία να παρακολουθήσει τους ολοένα και πιο καινοτόμους μηχανισμούς ασφαλείας των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων.
Το εργαστήριο της Cellebrite διαθέτει 15.000 μοντέλα και παραλαμβάνει 150 έως 200 νέα μοντέλα κάθε μήνα.
Μόλις πρωτοεμφανίζεται ένα καινούριο κινητό τηλέφωνο, εξηγεί ο Μπεν Πέρετζ, τα 250 πρόσωπα της ομάδας έρευνας αρχίζουν μια κούρσα κόντρα στον χρόνο για να «αφαιρέσουν τα δεδομένα, να τα αποκωδικοποιήσουν, να τα ομαλοποιήσουν, να είναι σε θέση να τα διαβάσουν, να τα αναλύσουν και τελικά να τα παρουσιάσουν».
Αυτό μπορεί να απαιτήσει μερικές ημέρες ή μερικούς μήνες.
Σύμφωνα με τον Λιόρ Μπεν Πέρετζ, κανένα κινητό τηλέφωνο που κυκλοφορεί στην αγορά δεν είναι απαραβίαστο: «Είναι αλήθεια πως το πράγμα γίνεται όλο και πιο δύσκολο, πιο περίπλοκο (...), αλλά τα καταφέρνουμε πάντα, ακόμη και με τις τελευταίες συσκευές και με τα τελευταία λειτουργικά συστήματα».
Η εταιρεία πουλάει σε υπηρεσίες ασφαλείας σ' όλον τον κόσμο και όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Η ίδια αναφέρει πως ο παγκόσμιος τζίρος της σημειώνει αύξηση κατά 15% τον χρόνο, όμως αυξάνεται πολύ περισσότερο στην Ασία.

Η δραστηριότητα αυτή προκαλεί ανησυχίες, ιδιαίτερα στους κόλπους οργανώσεων για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, όσον αφορά τον κίνδυνο οι τεχνολογίες αυτές να πέσουν σε κακά χέρια, όπως σε δικτατορικά καθεστώτα. 
Ο Ελιόρ Μπεν Πέρετζ διαβεβαιώνει πως η Cellebrite έχει διαδικασίες ελέγχου των πελατών της και σέβεται τις νομοθεσίες των χωρών στις οποίες επιχειρεί. Όμως σε τελική ανάλυση, προσθέτει, οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

26 Νοεμβρίου 2016

Πρόσφατα Θέματα - panhellenicpost.com - by Christos malaspinas

Ο Δρόμος του Παραδείσου ξεκινά από τη γη, του ζιμπάμπουε σεραφείμ κυκκώτη

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ


Του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη

Στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή (Λουκά 18,18-27)  βλέπουμε κάποιον πλούσιο να πλησιάζει τον Ιησού και να τον ρωτάει τι πρέπει να κάνει για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή. Κι ο Ιησούς του λέει ότι βασική προϋπόθεση είναι η τήρηση των εντολών του Θεού. Συγκεκριμένα, του τονίζει ότι για να σωθεί κάποιος και να γίνει πολίτης της βασιλείας του Θεού, πρώτον, πρέπει να παραμείνει πιστός και συνεπής σύζυγος, δηλαδή να μη πέσει σε μοιχεία. Από την στιγμή που κάποιος από τους συζύγους πέσει στην αμαρτία της μοιχείας, σημαίνει ότι έπαψε πλέον να υπακούει στο θέλημα του Θεού κι ότι άρχισε να επιτελεί τα έργα του διαβόλου. Γι’ αυτό γίνεται ανάξιος του Παραδείσου κι άξιος της Κολάσεως.
Δεύτερον, για να γίνει κάποιος μέλος της βασιλείας του Θεού δεν πρέπει να φονεύσει, διότι ο κάθε άνθρωπος είναι «κατ’ εικόνα Θεού», κι έτσι σκοτώνοντας κάποιος τον συνάνθρωπό του είναι ως να προσπαθεί να σκοτώσει τον Θεόν. Στην πραγματικότητα όμως ο φονιάς με τα κριτήρια της αιωνιότητας είναι ως να σκοτώνει τον εαυτόν του, γιατί ο ίδιος με το έγκλημα του καταδικάζει τον εαυτόν του να παραμείνει μακριά από τον Θεόν, μακριά δηλαδή από τον Παράδεισο και την αιώνια ζωή. Γι’ αυτό ο Χριστός, επειδή θέλει όλοι μας να σωθούμε και να γίνουμε αιώνιοι κάτοικοι του Παραδείσου, μας καλεί να συγχωρούμε και ν’ αγαπάμε ακόμη και τους εχθρούς μας. Μ’ αυτό τον προκλητικό τρόπο μένουμε μακριά από το ενδεχόμενο του φόνου και την αμαρτωλή σκέψη του αφανισμού του άλλου.
Τρίτον, για να κληρονομήσει κάποιος την αιώνια ζωή πρέπει νά έχει συνείδηση ότι τα πάντα ανήκουν στον Θεό, κι ότι μέσα από τα υλικά πράγματα που ο άνθρωπος ελέγχει ή κατέχει, του δίνεται η δυνατότητα ως εντολοδόχος του Δημιουργού Θεού, με την υπακοή στην εντολή της αγάπης, να τα διαχειρίζεται σωστά και τίμια για το καλό του ιδίου, της οικογένειας του και των συνανθρώπων του. Αντίθετα όταν ο άνθρωπος δεν ακολουθεί τη θεία αυτή εντολή, τότε γίνεται κλέφτης και αναπόφευκτα οδηγεί τον εαυτό του στην απώλεια, δηλαδή στην Κόλαση.
Τέταρτον, για να σωθεί κάποιος αιώνια πρέπει κάθε στιγμή να είναι έτοιμος να υποστηρίζει το δίκαιον, να μη επιτρέπει ποτέ ν’ αδικείται κανένας άνθρωπος. Εκεί που δεν συμβαίνει αυτό, τότε ο άνθρωπος είναι πρόθυμος να πέσει στην αμαρτία της ψευδομαρτυρίας σε βάρος του συνανθρώπου του, και ταυτόχρονα όμως να οδηγήσει και τον εαυτό του στην Κόλαση, δηλαδή στην αιώνια τιμωρία.
Πέμπτο, εκείνος που θέλει να σωθεί και να κληρονομήσει την αιώνια ζωή πρέπει να τιμά και να σέβεται τους γονείς του, γιατί πως είναι δυνατόν να αποδειχθεί ότι ένας είναι άξιος του Παραδείσου όταν αποδεικνύεται ανάξιος να δείξει έμπρακτα την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη του προς τα πρόσωπα εκείνα που έκαμαν θυσίες για να τον μεγαλώσουν; Οι αχάριστοι δεν έχουν θέση στην βασιλεία του Θεού.
Τονίζοντας ο Ιησούς ότι μόνο ο Θεός είναι καλός, μας στέλνει το μήνυμα ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει καλός μόνο με τη τήρηση των εντολών του Θεού. Με τη τήρηση δηλαδή των εντολών του Θεού μπορούμε και μεις να γίνουμε κατά χάριν Θεοί. Ο Θεός, αγαπητοί μου, τόσο πολύ αγάπησε τους ανθρώπους, ώστε έστειλε τον Υιόν αυτού τον Μονογενή για να έχουμε «ζωή αιώνιον», διδάσκοντας μας να μετανοούμε για τα λάθη μας, διότι πλησίασε η βασιλεία των ουρανών.  Γι’ αυτό δεν είναι ποτέ αργά, αν κάποιος από μας έπεσε στην αμαρτία της παρακοής της τήρησης των εντολών του Θεού, να μετανοήσει και να προσπαθήσει με προσευχή στον Θεό ν’ ανταποκριθεί μ’ ευθύνη, ζήλον, αγάπη και συνέπεια στην τήρηση των εντολών του Θεού για να κληρονομήσει «ζωή αιώνιον». ΄Οσοι πάλι τηρούμε στη ζωή μας τις εντολές του Θεού, ας συνεχίσουμε μ’ επιμονή τον καλό αγώνα μας με την ταυτόχρονη κι αδιάκοπη συμμετοχή μας στην Λειτουργική  ζωή της Εκκλησίας μας, με τον εκκλησιασμό μας, με την συχνή κι άξια προσέλευση μας στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, και με την καθημερινή προσπάθεια μας, όπου και να βρισκόμαστε, να δίνουμε μαρτυρία Χριστού, δείχνοντας την αγάπη μας προς όλους τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας. Να έχουμε συνείδηση ότι πάντοτε βρίσκεται αόρατα μπροστά μας ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Αυτό μπορούμε να το ζούμε και να τό συναισθανόμαστε με τη σιωπηλή επανάληψη της νοερής προσευχής του Χριστού: «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με τον αμαρτωλόν και σώσον τον κόσμον σου».
Αν όμως αγαπητοί μου, συμβαίνει πάνω από την πίστη μας στο Θεό, να μας απασχολεί κάτι άλλο, όπως στην περίπτωση του σημερινού πλούσιου του Ευαγγελίου, που έγινε σκλάβος του πλούτου του, τότε ισχύει και για μας η προτροπή του Χριστού ν’ αποδεσμευθούμε απ’ ό,τι μας έγινε πάθος και ν’ ακολουθήσουμε τον Χριστόν. ΄Οπως δηλαδή ο Χριστός εργάστηκε και θυσιάστηκε για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και τελικά για τη σωτηρία του ανθρώπου, το ίδιο και μεις καλούμαστε να τον μιμηθούμε στη ζωή μας, έχοντας Αυτόν ως πρότυπο μας. ΄Ετσι έχουμε και μεις ζωντανές ελπίδες, όπως τους αγίους, που η Εκκλησία μας καθημερινά τιμά, να γίνουμε και μεις άγιοι και να εισέλθουμε στην βασιλεία του Θεού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΡΑΟΥΛ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ - COMANDANTE

Ο Φιντέλ Κάστρο αποσύρθηκε από τα δημόσια πράγματα το 2008, ενώ το 2011 εγκατέλειψε οριστικά και τα τελευταία αξιώματα που κατείχε, έστω και τυπικά. 

Από τότε ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και οι εικόνες που έρχονταν στην επικαιρότητα ήταν από ηγέτες άλλων χωρών που έσπευσαν στην Αβάνα για να τον συναντήσουν.

Ο Φιντέλ αραιά και πού αρθρογραφούσε στην επίσημη εφημερίδα του ΚΚ Κούβας, ενώ δεν έλειπαν και τα «καρφιά» του για τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, το πρόσφατο άνοιγμα των ΗΠΑ του Μπαράκ Ομπάμα προς την Κούβα, για το οποίο είχε επιφυλάξεις. 

Ο θάνατός του, πάντως,  έρχεται να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο του Ψυχρού Πολέμου που οδήγησε τον κόσμο στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής, το 1962.