7 Ιουλίου 2009

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ "ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"


Διχασμό στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου να αντιμετωπισθούν με επιείκεια όσοι μιλούν, με πρώτο τον Μιχ. Χριστοφοράκο, για το σκάνδαλο της SIEMENS. Παράλληλα ερωτήματα έχει προκαλέσει η έκρηξη του πρώην υπουργού κ. Μιχ. Λιάπη, πρώτου εξαδέλφου του πρωθυπουργού, με δηλώσεις του, για εναντίον του επιθέσεις, με την υπογράμμιση ότι «θα προστατεύσω τον εαυτό μου με κάθε τρόπο»!
Όλα δε αυτά ενώ ο άλλοτε πανίσχυρος άνθρωπος της SIEMENS στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκος συνεχίζει να ανακρίνεται στο Μόναχο, από την Γερμανική δικαιοσύνη, μη κατανομάχονας, ακόμη, πρόσωπα και μάλιστα πολιτικά στην Ελλάδα, παρά τις σχετικές απειλές του, μέσω των δικηγόρων του…
Πιο συγκεκριμένα, σύγχυση υπάρχει στη Ν.Δ. με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία ο Μ. Χριστοφοράκος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με επιείκεια από τη Δικαιοσύνη στην περίπτωση που εκδοθεί στη χώρα μας και μιλήσει για όλους και για όλα, προκειμένου να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου που δηλητηριάζει το δημόσιο βίο. Η σύγχυση στο κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια και του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γ. Τραγάκη με τις οποίες άφηναν, υπό προϋποθέσεις, ανοιχτό παράθυρο να προχωρήσει μια τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε για αμνηστία του κ. Μ. Χριστοφοράκου προκειμένου να αποκαλύψει ονόματα και διευθύνσεις είχε μιλήσει πρώτος ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός της Ν.Δ. κ. Β. Μιχαλολιάκος, ενώ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους πολλοί βουλευτές έβρισκαν θετική αυτήν την πρόταση.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ευ. Αντώναρου, ο οποίος κατέβαλε προσπάθεια να το κλείσει. Είχε όμως κυριαρχήσει η εντύπωση που άφησε στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος υπουργός κ. Ν. Δένδιας. Το αποτέλεσμα ήταν να ενταθεί η σύγχυση μεταξύ των βουλευτών για το πια είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει τελικά η κυβέρνηση. Έτσι, μετά τον θόρυβο, ανέλαβε αποστολή να κλείσει το ζήτημα ο γραμματέας του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτης. Μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Μega για να πει ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν μπορεί να δοθεί «αμνηστία» στον κ. Χριστοφοράκο. Το μονο που μπορεί να γίνει είναι να πει όλη την αλήθεια και το δικαστήριο θα κρίνει εάν θα δείξει επιείκεια. Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μιλάει για «αμνηστία», αλλά για ευνοϊκή ρύθμιση, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν άπαντα με πειστικό τρόπο για ποιον λόγο δεν αποδέχεται την πρόταση. «Η Ν.Δ. άνοιξε έναν λάκκο προεκλογικά και έπεσε μέσα. Προσπάθησε να βαφτίσει το σκάνδαλο Ζίμενς σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Την έκρηξη του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη προκάλεσαν διαδοχικά δημοσιεύματα στα οποία υποστηρίζεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens. Ο πρώην υπουργός, που ακολουθεί σιωπηλή στάση από τον Ιανουάριο που εγκατέλειψε την κυβέρνηση, εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Ως εδώ! Η ανοχή έχει και τα όριά της. Καιρό τώραανεύθυνα δημοσιεύματα, χωρίς καμία τεκμηρίωση, επιχειρούν με παραπλανητικούς τίτλους, ασύστολα ψεύδη και αήθη υπονοούμενα να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος μου». Και ο κ. Λιάπης καταλήγει: «Επιτέλους, οι συκοφάντες να σιωπήσουν. Είμαι αναγκασμένος πια να προστατεύσω τον εαυτό μου με κάθε τρόπο. Τέλος οι ανώφελες διαψεύσεις. Τέλος και η ανοχή». Με την τελευταία φράση του ο κ. Λιάπης προαναγγέλλει πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις αποφάσεις του ως μέλους της κυβέρνησης