21 Ιανουαρίου 2015

Όλος ο πλανήτης με το βλέμμα στην Ελλάδα – 350 ξένοι δημοσιογράφοι στην Αθήνα για τις εκλογές

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ξένοι για τις βουλευτικέςεκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τα δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ για τις εξελίξεις είναι καθημερινά ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον για να βρεθούν ξένοι δημοσιογράφοι στο Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο το βράδυ των εκλογών, έτσι ώστε να μεταφέρουν άμεσα τον παλμό της εκλογικής μάχης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το iefimerida.gr,
οι μέχρι τώρα διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι αγγίζουν τους 450, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή. Το χαρακτηριστικό είναι πως η πλειονότητα των διαπιστευμένων είναι ξένοι δημοσιογράφοι και όχι Έλληνες. Από τους 450 που έχουν πάρει διαπίστευση, οι 250 προέρχονται από ξένα Μέσα, ενώ υπάρχουν και 100 ανταποκριτές ξένου Τύπου που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι προέρχονται από 37 χώρες και όχι μόνο από την Ευρώπη, καθώς ανάμεσά τους είναι και ρεπόρτερ από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, ΙαπωνίαΡωσία, Μεξικό, Ν. Αφρική,Αίγυπτο.
Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ξένων Μέσων καταφθάνουν στην Ελλάδα
Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι των 22 μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων στον κόσμο, 53 τηλεοπτικών σταθμών και 20 ραδιοφωνικών. Το ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα ξεπεράσει και αυτό των εκλογών του 2012, οπότε συνολικά είχαν διαπιστευθεί 640 εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Αρκετοί εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών εκδήλωσαν επίσης ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τη ροή των αποτελεσμάτων.
inews,gr