1 Ιανουαρίου 2015

Θρήνος για το μοναχοπαίδι που αυτοκτόνησε στη ΚρήτηΜέσα σε κλίμα οδύνης και συντριβής κηδεύτηκε το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού, στις Πατέλλες, ο... 42χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με περίστροφο. Ο Μάνος ήταν μοναχοπαίδι. Οι γονείς του απαρηγόρητοι. Το ίδιο και η σύντροφος του, οι φίλοι του και οι συγγενείς του. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 42χρονος έδωσε τέλος στην ζωή του τόσο άδικα και πρόωρα.

Ο Μάνος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά σε κατάστημα σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια. Του άρεσαν τα ταξίδια, λάτρευε τον χορό, ήταν κοινωνικός και δοτικός στους ανθρώπους γύρω του.

Από την πλευρά της Αστυνομίας, η έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τον 42χρονο στην αυτοκτονία επικεντρώνεται κυρίως στο κρίσιμο τηλεφώνημα που δέχτηκε ο άτυχος άνδρας πριν αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος αναστάτωσε δραματικά τον 42χρονο, ο οποίος σε κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας οδηγήθηκε στην εξοχική κατοικία της οικογένειας και έδωσε τέλος, καταδικάζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένεια του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα έγινε από πρόσωπο που διαμένει στην Αθήνα. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι ο 42χρονος φέρεται να είχε δανειστεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο εικάζεται ότι απαιτούσε την επιστροφή των χρημάτων και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο. Οι πληροφορίες μιλούν για ένα κεφάλαιο της τάξης περίπου των 200.000 ευρώ. Υπό ποιες συνθήκες και υπό ποιους όρους είχε συμφωνηθεί ο επίμαχος δανεισμός, είναι αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Το βέβαιο είναι ότι το πρόσωπο αυτό θα κληθεί από την Αστυνομία προκειμένου να δώσει κατάθεση. Καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν και τα οικεία πρόσωπα του 42χρονου, συγγενείς και συνεργάτες, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας θα «ξεσκονιστεί» το κινητό τηλέφωνο του αυτόχειρα αλλά και όλες οι συναλλαγές που είχε.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον 42χρονο, επισημαίνουν ότι η οικογένεια του είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και διαθέτει ακίνητη περιουσία. Γι' αυτό και έδειξαν να εκπλήσσονται σε σχέση με τα όσα έγιναν γνωστά για τις οικονομικές συναλλαγές του άτυχου άνδρα.

Τι ακριβώς ειπώθηκε στο τηλέφωνο, τι προηγήθηκε, κανείς δεν γνωρίζει, πλην των δύο ατόμων. Ο ένας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, ο άλλος είναι άγνωστο τι θα υποστηρίξει στην κατάθεση που θα δώσει.
Πηγή
Tromaktiko