3 Μαρτίου 2017

Aegean Marine: Δυνατό κλείσιμο για το 2016

Η Ελληνική εταιρεία προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων Aegean Marine Petroleum Network είδε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα καθαρά έσοδα της να εκτινάσσονται στα 16 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 9,7 εκατ. δολαρίων που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο το 2015.
Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το συγκεκριμένο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 29% από 927,3 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, λόγω μιας αύξησης στις τιμές του πετρελαίου.
Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, η εταιρεία ανέφερε όγκους πωλήσεων θαλάσσιων καυσίμων της τάξης των 3,95 εκατομμυρίων μετρικών τόνων, παρουσιάζοντας μείωση 1,9% σε σύγκριση με τα 4,02 εκατομμύρια που σημείωσε την ίδια περίοδο το 2015.
“Το τέταρτο τρίμηνο σηματοδότησε το τέλος άλλης μιας δυνατής χρονιάς για την Aegean, παρά τις ευμετάβλητες αγορές βασικών εμπορευμάτων και την αύξηση του ανταγωνισμού”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Aegean, Νικόλας Ταβλάριος.
Ενώ τα καθαρά έσοδα της Aegean Marine για το σύνολο του έτους αυξήθηκαν σε 51,8 εκατομμύρια δολάρια από 35,8 εκατομμύρια δολάρια το 2015, τα έσοδα της εταιρείας για την περίοδο μειώθηκαν σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια από 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια που ανήλθαν το 2015.
Για το σύνολο του έτους, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε σε 16,51 εκατομμύρια μετρικούς τόνους από 13,48 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.
“Κοιτάζοντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τους πόρους μας στις πιο αποδοτικές και κερδοφόρες αγορές για να παράγουμε τη μέγιστη απόδοση για τους μετόχους της Aegean”, δήλωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Aegean.
“Όπως αποδεικνύεται από το συνεπή εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου, είμαστε επικεντρωμένοι στην ενίσχυση των ενεργειών μας και της αποτελεσματικότητας μας σε ολόκληρη την επιχείρησή μας. Η παγκόσμια παρουσία μας περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 30 αγορές και 51 λιμάνια”, πρόσθεσε ο Ταβλάριος
http://www.e-nautilia.gr/aegean-marine-dinato-kleisimo-gia-to-2016/