20 Απριλίου 2017

Ετοιμάζεται επιχείρηση ανέλκυσης του προσαραγμένου τάνκερ της Euronav

Το τάνκερ της Euronav M/T Alex, το οποίο προσάραξε στις 12 Απριλίου, θα μπορούσε σύντομα να απελευθερωθεί καθώς οι διαχειριστές του πλοίου προσέλαβε δύο επιχειρήσεις διάσωσης να αναλάβουν την επιχείρηση ανέλκυσης του πλοίου.
Συγκεκεριμένα, η Euronav Ship Management συμφώνησε με την SMIT Singapore Pte Ltd και την PT Samudera από την Ινδονησία για την εκτέλεση των εργασιών διάσωσης που θα περιλαμβάνουν την ελάφρυνση του πλοίου μέσω της από πλοίο σε πλοίο μεταφοράς φορτίου.
Μετά την προσάραξη του τάνκερ σε ένα μαλακό υπόστρωμα λάσπης, ενώ έπλεε μεταξύ Βόρνεου και Σουμάτρας, η Euronav αναφέρει ότι η συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης του “έχει επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του κύτους, πρόβλημα στο φορτίο ή μηχανικές βλάβες”.
Το χωρητικότητας 299.446 dwt πλοίο εξακολουθεί να είναι προσαραγμένο στην ίδια θέση, χωρίς να διατρέχει κάποιον άλλο κίνδυνο από τη στιγμή που έμπλεξε σε μπελάδες, ενώ ήταν καθ ‘οδόν προς το Ningbo της Κίνας.Μετά από συναντήσεις με τις αρχές της Ινδονησίας, οι αναγκαίες διευθετήσεις για μέτρα αντιρρύπανσης, πυρασφάλειας και την ασφάλεια στο χώρο συμφωνήθηκαν στις 17 Απριλίου.
Η Euronav ανέφερε επίσης ότι αναμένεται και η τυπική έγκριση της άδειας για να ξεκινήσει μια έρευνα καταδύσεων, ενώ η επιθεώρηση της δεξαμενής με την παρουσία του επιθεωρητή Class έχει προγραμματιστεί για την 19 Απριλίου.
Οι διαχειριστές του πλοίου είχαν νωρίτερα ενημερώσει ότι δεν είχαν υπάρξει τραυματισμοί ή οποιουδήποτε είδους ρύπανση

enaytilia